HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#101 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 05. 19:36

Szegény Saturnos srácok... ne rontsd má' a bótot... :D  :D  :D
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#102 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 00:21

Sziasztok,
remélem nem lesz túl láma a kérdés, de aztán persze lehet:

Az én vadi új 543G routeremmel miért szakad megy kb. 5 percenként a vezetékes LAN kapcsolatom, hogy aztán azonnal visszakapcsolódjon???
:confused:
Ez van most beállítva:
Address Lease Time:  2000 minutes (1~2880 minutes, the default value is 120)
Hol másutt keressem még a hibát?
A kábel jó, eddig is használtam, csak más eszközzel.

Ezt leszámítva rendesen működik, bár
- alaposan megviccelt, hogy alapértelmezetten AP Client Router az üzemmódja, és nem vágtam miért nem wan-ol
- kissé elszomorít, hogy a Diginet-es fiúk a PPPoE terén még nem hangolódtak rá erre a típusra, ugyanis én is Diginetet tervezek a jövőben.
:eek:

De ha megmondjátok, hogy hogyan nem fog engem idegesíteni az 5 percenként feltünő "Egy hálózati kábel nincs bedugva" buborék, akkor én már elégedett leszek...
;)

#103 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 05:54

Idézet: mckay - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 0:21

Sziasztok,

Az én vadi új 543G routeremmel miért szakad megy kb. 5 percenként a vezetékes LAN kapcsolatom, hogy aztán azonnal visszakapcsolódjon???
Ez van most beállítva:

- alaposan megviccelt, hogy alapértelmezetten AP Client Router az üzemmódja, és nem vágtam miért nem wan-ol
- kissé elszomorít, hogy a Diginet-es fiúk a PPPoE terén még nem hangolódtak rá erre a típusra, ugyanis én is Diginetet tervezek a jövőben.

De ha megmondjátok, hogy hogyan nem fog engem idegesíteni az 5 percenként feltünő "Egy hálózati kábel nincs bedugva" buborék, akkor én már elégedett leszek...
;)

Jó reggelt.

SZVSZ azonnal vidd vissza és cseréltesd ki!
Főleg akkor ha a vétel 3 napon belül történt!

#104 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 08. 21:05

Idézet: mckay - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 0:21

Sziasztok,

Ez van most beállítva:

;)

egy vagy több gép van rajta? a kábel bepattant a helyére? nem lehet, hogy a géppel van gond?  Milyen hálókártya?

#105 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 00:37

Idézet: lrajmon - Dátum: 2008. jan. 8., kedd - 20:05

egy vagy több gép van rajta? a kábel bepattant a helyére? nem lehet, hogy a géppel van gond?  Milyen hálókártya?

Szia,
- egy gép van rajta,
- szerintem jól bent van, többször is bedugtam,
- Realtek 8139D chip-es Micronet kártya.
Köszönöm, hogy alapos vagy, de engem mégis inkább a router beállítási helytelensége avagy a router hibás volta érdekel:
a gépem évek óta működik ezzel a hálókártyával, ezzel a kábellel, nem rádiós smc routerrel és router nélkül.
Csak most megpróbáltam rádióssá fejlődni, de attól félek nem volt jó választás a TP-Link.

#106 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 09. 18:39

Idézet: mckay - Dátum: 2008. jan. 7., hétfő - 23:21

No, úgy néz ki, hogy megvan a hiba forrása: a szűk panellakás.
:D
Az volt, hogy én a modem tetejére tettem, és bizony így túlmelegedett. Ugyanis ma már egyáltalán nem válaszolt LAN-ba. Hát odamentem megint megnézni, hogy mi újság a kábellel, és bizony tűzforró volt. Levettem a modem tetejéről, újraindítottam, és azóta tökéletes.
:omg:
Persze, a régi smc routerem nem panaszkodott ilyen elhelyezésre. Igaz, az nem is volt antennás, így valószínűleg kevesebb hőt termelt már önmagában is.

#107 Felhasználó inaktív   Flashget 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 10. 10:06

:)
Nekem igaz nem wifis de majdnem olyan mint a frigó belül..abszolút nem melegszik. Igaz nem is fűtöm másik cuccal alulról  :D

Miután nekem megy a tp-link digineten a tiédnek is mennie kell majd.

#108 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 07:53

Hali!

Van egy frankó 543G-s routerem, egyetlen egy gondom van vele. Nem tudom a cFosSpeedet használni. :(
Hogyan lehetne ezt megoldani? :respect:

#109 Felhasználó inaktív   Meszo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 10:11

Idézet: whg - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 6:53

Hali!

Van egy frankó 543G-s routerem, egyetlen egy gondom van vele. Nem tudom a cFosSpeedet használni. :(
Hogyan lehetne ezt megoldani? :respect:

Tudtommal sehogy, mert a router nem támogatja a tracert-t parancsot.

#110 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 11. 23:16

Sziasztok,
ma lettem el'eddig boldog tulaja egy TL-WR543G -nek :)
Eddig minden tip-top. Laptopival simán nyomultam mindenhonnan a házban (90m2), tudtam még OTT is  :wc:  Netezni, időjárás miatt csak teraszig és fészerig mentem ami kb 25m és ott is jött olyan 592k/sec-el az Opera szerint.

2 kérdést ha megengedtek egy kezdő WiFi-snek:

- Hova érdemes tenni a herkenytyűt, hogy ne sugározza szét a fejünk. Szekrény tetejére? Kell-e foglalkozni ezzel? Az meber annyi félét hall...
- Csak menüből tudom kikapcsolni a rádiós részt? (ha nem kell minek sugározzak mindenfelé?)

Köszi s Üdv Néktek :)

#111 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 08:54

Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 23:16

Sziasztok,
ma lettem el'eddig boldog tulaja egy TL-WR543G -nek :)
Eddig minden tip-top. Laptopival simán nyomultam mindenhonnan a házban (90m2), tudtam még OTT is  :wc:  Netezni, időjárás miatt csak teraszig és fészerig mentem ami kb 25m és ott is jött olyan 592k/sec-el az Opera szerint.

2 kérdést ha megengedtek egy kezdő WiFi-snek:

- Hova érdemes tenni a herkenytyűt, hogy ne sugározza szét a fejünk. Szekrény tetejére? Kell-e foglalkozni ezzel? Az meber annyi félét hall...
- Csak menüből tudom kikapcsolni a rádiós részt? (ha nem kell minek sugározzak mindenfelé?)

Köszi s Üdv Néktek :)

Elhelyezés: gyakorlatilag mindegy, az adóteljesítmény nem nagy. A WLAN csak menüből kapcsolható ki.

#112 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 22:26

Idézet: lrajmon - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 8:54

Elhelyezés: gyakorlatilag mindegy, az adóteljesítmény nem nagy. A WLAN csak menüből kapcsolható ki.

Köszi a választ!

Valakinek van tapasztalata, hogy mennyire érdemes befektetni körsugárzó antennába?
Pl egy ilyenbe :TL-ANT2405C
A telek elég hosszú 70m, és amit el szeretnék érni majd nyáron, hogy a medence (nem irigykedik!! gumifalú 4m-es :) partról dolgozhassak. Most kimentem csekkolni, de elég alacsony volt a jel.
Gondolom dob azért a dolgokon egy ilyen antenna?

#113 Felhasználó inaktív   HTP 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 12. 22:46

Idézet: HTP - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 22:26

Köszi a választ!

Valakinek van tapasztalata, hogy mennyire érdemes befektetni körsugárzó antennába?
Pl egy ilyenbe :TL-ANT2405C
A telek elég hosszú 70m, és amit el szeretnék érni majd nyáron, hogy a medence (nem irigykedik!! gumifalú 4m-es :) partról dolgozhassak. Most kimentem csekkolni, de elég alacsony volt a jel.
Gondolom dob azért a dolgokon egy ilyen antenna?

lrajmon
bocs, most olvastam vissza, hogy ti importáljátok.. akkor gondolom ismered jól :)
eddig csak jót tudok mondan ;) 
Antenna hosszab kanóccal nem létezik? akkor ki tudnám nyomni a padlásra. :) vagy lehet toldani valahogy?
Köszi

#114 Felhasználó inaktív   envagyok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 11:42

Sziasztok!

Beizzítottam a TL-WR543G-t (v1.1), első benyomások főként a TL-WA501G-hez viszonyítva,
wireless kliens használat esetén.

- hiányolom a bridge üzemmódot (a v2 új firmware-rel már tudja, sajnos ez nem)
- a status oldalon nem mutatja a jelszintet, csak a site survey-ben :(
- kicsit fura de a jel erősségét nagyban befolyásolja az eszköz helyzete: ha 90 fokkal elforgatom (az antenna mindkét esetben függőleges) teljesen más jelszimteket produkál  :confused:

Irajmon:
Gondolom a v2 firmware-t nem tolhatom rá erre. Van esély az első 2 dolgot belevenni egy frissítésbe (persze ha te is logikusnak érzed)?

Ezek alapján nekem az 501-es kicsit jobb kliens oldali eszköznek tűnik (igaz csak 1 kliens esetén).
--== envagyok ==--

#115 Felhasználó inaktív   whg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 15:04

Idézet: envagyok - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 12:42

Sziasztok!

Beizzítottam a TL-WR543G-t (v1.1), első benyomások főként a TL-WA501G-hez viszonyítva,
wireless kliens használat esetén.

- hiányolom a bridge üzemmódot (a v2 új firmware-rel már tudja, sajnos ez nem)
- a status oldalon nem mutatja a jelszintet, csak a site survey-ben :(
- kicsit fura de a jel erősségét nagyban befolyásolja az eszköz helyzete: ha 90 fokkal elforgatom (az antenna mindkét esetben függőleges) teljesen más jelszimteket produkál  :confused:

Irajmon:
Gondolom a v2 firmware-t nem tolhatom rá erre. Van esély az első 2 dolgot belevenni egy frissítésbe (persze ha te is logikusnak érzed)?

Ezek alapján nekem az 501-es kicsit jobb kliens oldali eszköznek tűnik (igaz csak 1 kliens esetén).

Hello
Tényleg hülye egy kicsit erre. Ha elforgatom, akkor teljesen más a jelerősség. :D defektes. :(

#116 Felhasználó inaktív   mhorpheus 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 20:34

Sziasztok!

vettem egy TP-WR642G márkáju wifi-s routert! miután beizzitottam és müxött vezetékkel nekiállatam hogy a laptopra is csiholjak neten wifin persze!
na ebben kéne segítésg mert egyszerűen nem tom úgy beállítani hogy lásson a win vezeték nélküli hálózatot!a szóbanforgó laptop egy asus X51R. 802.11g -s szabvány vala rája irva! de nem megy! valaki tudna segíteni? előre is thx!

#117 Felhasználó inaktív   Robbo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 12:16

Sziasztok!

Nem vagyok kezdő a témában de egy dolgot nem sikerül megoldani a WR543G-s routeren...
Ma vettem,
AP-Client-ként használnám, fel is csatlakozik a kiválasztott (Router)AP-re, ipcímet is kap (WAN-nál jelöli), de még se osztja le a LAN portokra a netet... Az AP amihez csatlakozok, LINKSYS wrt54gl, a másik szobában van, laptoppal tökéletesen megy wirelessen róla a net... Ezzel meg még pingetni se tudom.. :s

Felraktam a legújabb 11. havi firmware-t, de azzal sem működik...

Mi tévő legyek...? netán hardware hiba lenne, hogy nem bridge-i le a netet?

UI: Ami még érdekes, hogy a leírásban talált ADVANCED WIRELESS menüpontot nem találom sehol...

Köszi.. Rob

Szerkesztette: Robbo 2008. 01. 14. 12:24 -kor

#118 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 14:50

Nekem a következő nyűgöm lenne.

Vennék 2 ilyen kütyüt TP-LINK TL-WR543 WISP.  Egyikbe bejönne a 8mb/s adsl , ez lenne a router ,  a másik kb 100 méterrel arrébb lenne mint kliens. Rálátás van. A kérdésem az lenne hogy a saját antennájával áthidalható ez a távolság , vagy kell hozzá venni külön antennát is ?
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#119 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 08:32

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 14:50

Nekem a következő nyűgöm lenne.

Vennék 2 ilyen kütyüt TP-LINK TL-WR543 WISP.  Egyikbe bejönne a 8mb/s adsl , ez lenne a router ,  a másik kb 100 méterrel arrébb lenne mint kliens. Rálátás van. A kérdésem az lenne hogy a saját antennájával áthidalható ez a távolság , vagy kell hozzá venni külön antennát is ?

ha nincs zavarás, minden gond nélkül.

#120 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 08:36

Idézet: Robbo - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 12:16

Sziasztok!

Nem vagyok kezdő a témában de egy dolgot nem sikerül megoldani a WR543G-s routeren...
Ma vettem,
AP-Client-ként használnám, fel is csatlakozik a kiválasztott (Router)AP-re, ipcímet is kap (WAN-nál jelöli), de még se osztja le a LAN portokra a netet... Az AP amihez csatlakozok, LINKSYS wrt54gl, a másik szobában van, laptoppal tökéletesen megy wirelessen róla a net... Ezzel meg még pingetni se tudom.. :s

Felraktam a legújabb 11. havi firmware-t, de azzal sem működik...

Mi tévő legyek...? netán hardware hiba lenne, hogy nem bridge-i le a netet?

UI: Ami még érdekes, hogy a leírásban talált ADVANCED WIRELESS menüpontot nem találom sehol...

Köszi.. Rob

kapcsold be a NAT servert, def gw-nek add meg a routerben a linksys-t, tracert. Lehet az is, hogy a kettős natolás a gáz.... Akkor még a statikus route segíthet esetleg

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.