HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#981 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 09. 13:55

kellene egy kis segítség.
wr1043nd van, ddwrt-vel.

2 gép van otthon, amire rdp-vel szeretnék csatlakozni. az egyik müxik simán, a másikra nem tudok csatlakozni.
a gép rendben van, mert belső hálóról simán lehet rá csatlakozni.

Csatolt fájl  rdp.PNG (27,38K)
Letöltések:: 22

mi lehet a gond?
(a 101-es gép wifin csatlakozik a routerre, a 116-os kábellel)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#982 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 01. 09. 14:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Beni88 - Dátum: 2012. 01. 07. 11:28

A helyzet a következő: A rendezvényt egy évben többször rendeznénk meg, és nem bérelni, hanem vásárolni szeretnénk a felszereléseket (mert később lehetséges, hogy a területen állandóvá tesszük a wifi elérést). Tehát érdekelne a cucc, ha van eladó is. Tudnál segíteni? Paraméterek, stb. (kültérre kéne mint már említetettem, vannak házak, fák, domborzat a területen). Email: bbenhu@gmail.com

Kb. megírtam mailban is, hogy ja, csak ezt felmérni, teervezni kell, ésatöbbi. Amúgy minden megoldható, azért vagyok, csak legyen komoly az elképzelés, mert itt sok 100ezer pénzes kültéri dobozokról, meg erről-arról beszélünk.
Make love not Wor.

#983 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 14:57

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 09. 13:55

...

lol, 2 routerem van, egyiken elfelejtettem beállítani :D
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#984 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2012. 01. 09. 13:55

wr1043nd van, ddwrt-vel.

2 gép van otthon, amire rdp-vel szeretnék csatlakozni. az egyik müxik simán, a másikra nem tudok csatlakozni.
a gép rendben van, mert belső hálóról simán lehet rá csatlakozni.

Csatolmány rdp.PNG

mi lehet a gond?
(a 101-es gép wifin csatlakozik a routerre, a 116-os kábellel)

Valamelyiken állítsd át a default 3389-ről máshová.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#985 Felhasználó inaktív   david555 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 23. 22:24

Üdv!

Lassan két éve használok egy TL-WR542G-t, nem is volt vele semmi gondom egészen mostanáig. Neten szoktam meccset nézni, és mostanában eléggé szakadoztak a streamek, mértem egy speedtest-et, és azt látom, hogy a sebesség olyan mint a szinuszgörbe, tehát nagyon ingadozó. Többször, több napon is próbáltam így nem egy kivételes eset volt. Ezek után routert kihagyva, ADSL modemmel csatlakoztam, és a speedtest ekkor nem mutatott semmilyen ingadozást, szépen hozta az elvárt 5 Mbit-et, visszadugva a routert pedig visszaállt az ingadozás. Jól sejtem, hogy ez alapján egyértelműen a routerrel lehet vmi gond? Beállításokat nem változtattam, így elsősorban hardveres hibára gondolok.
Megj.: ezeket a tulajdonságokat a kábellel összekötött gépemnél produkálta, wireless esetén nem teszteltem, de ez az én szempontomból nem is lényeges.

Köszi, ha vkinek van sejtése, esetleg volt hasonló gondja, és tud infot adni.

#986 Felhasználó inaktív   Claude Leon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 12:28

Üzenet megtekintéseIdézet: david555 - Dátum: 2012. 01. 23. 22:24

Üdv!

Lassan két éve használok egy TL-WR542G-t, nem is volt vele semmi gondom egészen mostanáig. Neten szoktam meccset nézni, és mostanában eléggé szakadoztak a streamek, mértem egy speedtest-et, és azt látom, hogy a sebesség olyan mint a szinuszgörbe, tehát nagyon ingadozó. Többször, több napon is próbáltam így nem egy kivételes eset volt. Ezek után routert kihagyva, ADSL modemmel csatlakoztam, és a speedtest ekkor nem mutatott semmilyen ingadozást, szépen hozta az elvárt 5 Mbit-et, visszadugva a routert pedig visszaállt az ingadozás. Jól sejtem, hogy ez alapján egyértelműen a routerrel lehet vmi gond? Beállításokat nem változtattam, így elsősorban hardveres hibára gondolok.
Megj.: ezeket a tulajdonságokat a kábellel összekötött gépemnél produkálta, wireless esetén nem teszteltem, de ez az én szempontomból nem is lényeges.

Köszi, ha vkinek van sejtése, esetleg volt hasonló gondja, és tud infot adni.

A tápja is kezdhet bahalni, az is tud érdekes jelenségeket produkálni.
(az más kérdés, hogy a külső vagy a belső is lehet, legvalószínűbben valami elkóra fognám)

#987 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 14:39

Üzenet megtekintéseIdézet: david555 - Dátum: 2012. 01. 23. 22:24

mértem egy speedtest-et, és azt látom, hogy a sebesség olyan mint a szinuszgörbe, tehát nagyon ingadozó. Többször, több napon is próbáltam így nem egy kivételes eset volt. Ezek után routert kihagyva, ADSL modemmel csatlakoztam, és a speedtest ekkor nem mutatott semmilyen ingadozást, szépen hozta az elvárt 5 Mbit-et, visszadugva a routert pedig visszaállt az ingadozás.

Wifi vagy madzag? Ha wifi, akkor meg kellene nézni, hogy melyik csatorna a legkevésbé terhelt (1, 6, 11 közül).
Illetve nem lehet az, hogy valaki más is használja a netedet wifin keresztül? Én első körben a wifit wpa2-re raknám egy új, jó hosszú random jelszóval, és ha ez megoldja akkor ez volt a probléma.

#988 Felhasználó inaktív   david555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 17:11

Köszönöm a válaszaitokat.

A probléma a kábellel összekötött gépen van, de ma kipróbáltam a wifin is, hátha a router és a gép közti kábellel van a gond, de vezeték nélkül is ugyanez a probléma, ráadásul a laptopom gyengébb is így ott még rosszabb is a helyzet. A router jól van beállítva, wpa2-vel, hosszú jelszóval, egyik teszt előtt még ellenőriztem is hogy csatlakozik-e más, de ez még sosem fordult elő, így akkor sem.
Nagyon úgy tűnik, hogy kénytelen leszek érvényesíteni a garit, mondjuk 5 évet adnak, de azért 2 évnél bírhatná tovább, ráadásul nem is megy éjjel nappal. Talán még annyit megpróbálok, hogy átviszem szomszédhoz, és ott is megnézem, hogy ingadozik-e, de gyanítom, hogy fog, vagy esetleg azt, hogy a router és a modem közti kábelt használom modemes csatlakozáshoz, hátha azzal van baj, de ez már tényleg veszett fejsze nyele.

#989 Felhasználó inaktív   Sylver 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 01. 24. 19:14

Sziasztok! TL-WR741ND tipusú routerrel csak ~10 Mb/s sebességet érek el 15 Mb/s sávszélességű internetből. Ezzel szembe, egy másik routerrel (#2 kép) ill. router nélkül, maximális sebességgel tudok internetezni. Valakinek vmi ötlete a problémámra? :s Ami még fontos, hogy kábelen keresztül kapott értékek ezek. :)

Kép Kép

#990 Felhasználó inaktív   david555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 01. 31. 20:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Claude Leon - Dátum: 2012. 01. 24. 12:28

A tápja is kezdhet bahalni, az is tud érdekes jelenségeket produkálni.
(az más kérdés, hogy a külső vagy a belső is lehet, legvalószínűbben valami elkóra fognám)

Egy érdekes fordulat. Átvittem a routert meg a tápját szomszédhoz, ott viszont egyenletesen hozta a sebességet ingadozás nélkül. A kábelek rendesen működnek, ha simán modemmel kapcsolódok. Kezdek egyre tanácstalanabbá válni.

#991 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 31. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: david555 - Dátum: 2012. 01. 31. 20:58

Egy érdekes fordulat. Átvittem a routert meg a tápját szomszédhoz, ott viszont egyenletesen hozta a sebességet ingadozás nélkül. A kábelek rendesen működnek, ha simán modemmel kapcsolódok. Kezdek egyre tanácstalanabbá válni.

Mazzag a modem-router közt?
Make love not Wor.

#992 Felhasználó inaktív   david555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 01. 31. 21:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 01. 31. 21:04

Mazzag a modem-router közt?

Két kábelem van, egyik a gép és a router között, egy pedig a router és a modem között. Mindkettővel próbáltam, mindkettővel ingadozik. De a sima modemes csatlakozásnál bezzeg mindkettőnél jön egyenletesen.

#993 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 02. 01. 23:07

Üzenet megtekintéseIdézet: david555 - Dátum: 2012. 01. 31. 21:21

Két kábelem van, egyik a gép és a router között, egy pedig a router és a modem között. Mindkettővel próbáltam, mindkettővel ingadozik. De a sima modemes csatlakozásnál bezzeg mindkettőnél jön egyenletesen.

Akkor egyre gyanúsabb, hogy a router a dög. Garoztatnám.

#994 Felhasználó inaktív   damox18 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 28. 15:58

Sziasztok vettem egy tp-link tl-wr841nd router-t és feltettem rá egy openwrt-t de miután megadtam a jelszót putty-ban a router újraindítása után nem lehet rá felcsatlakozni se webesen se putty-ban.Help valaki.Nekem jó ha gyári fw-t is vissza tudom tenni.

#995 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 14:10

Üzenet megtekintéseIdézet: damox18 - Dátum: 2012. 05. 28. 16:58

Sziasztok vettem egy tp-link tl-wr841nd router-t és feltettem rá egy openwrt-t de miután megadtam a jelszót putty-ban a router újraindítása után nem lehet rá felcsatlakozni se webesen se putty-ban.Help valaki.Nekem jó ha gyári fw-t is vissza tudom tenni.

ugye nem wifin keresztül próbáltad meg a firmware upgrade-et ...

-C0pp3rM!n3-

#996 Felhasználó inaktív   materijaémen 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 20:14

Üdv,

sürgős a dolog! (később mondom miért)

Hogyan tudom megoldani a következőt:

nálam lenne egy ADSL router. Szeretném az internetet két kollégámmal megosztani. Az egyik háza tőlem 15m távolságra van a másiké 25m légvonalban (sem fa, sem magas épület nincs közöttünk). Összesen 16mbit sebességem van, ebből szeretnék 4-4mbit-et a kollégáknak, 12mbit-et magamnak. Hogyan tudom ezt kivitelezni? Mármint, hogy mindkettőjüknek állandóan 4-4mbit sebesség legyen nem pedig ha az egyikőjük tölt le valamit akkor annak 7mbit a másiknak meg 1mbit :D

Van egy Ovislink 5460AP-m is, ezt csak hozzáteszem azért ha esetleg valahogy felhasználható lenne a hálózat kialakításában. Ehhez vásárolnék persze valami routert...

Azért sürgős, mert május 31-ig akciós áron tudnék hozzájutni a 16mbithez. Előre is köszönöm!

#997 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 29. 21:14

Üzenet megtekintéseIdézet: materijaémen - Dátum: 2012. 05. 29. 21:14

Összesen 16mbit sebességem van, ebből szeretnék 4-4mbit-et a kollégáknak, 12mbit-et magamnak. Hogyan tudom ezt kivitelezni? Mármint, hogy mindkettőjüknek állandóan 4-4mbit sebesség legyen nem pedig ha az egyikőjük tölt le valamit akkor annak 7mbit a másiknak meg 1mbit :D

Az nálam már 20.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#998 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 30. 00:15

Üzenet megtekintéseIdézet: materijaémen - Dátum: 2012. 05. 29. 21:14

Összesen 16mbit sebességem van, ebből szeretnék 4-4mbit-et a kollégáknak, 12mbit-et magamnak. Hogyan tudom ezt kivitelezni? Mármint, hogy mindkettőjüknek állandóan 4-4mbit sebesség legyen nem pedig ha az egyikőjük tölt le valamit akkor annak 7mbit a másiknak meg 1mbit :D

Ovislink a másik nagy csoda. Wirelessen, vagy nélküle? Kell egy külön AP, állítsd 2megabitre, annyi is elég, az szabványos :-) Vagy ha kábeles, akkor Vigor router, ott portra tudsz sebességet állogatni. Jó megoldás nehéz és drágább az átlagnál.
Make love not Wor.

#999 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 30. 12:04

1. user: admin vagy root
2. telnet vagy ssh, http vagy https
3. reset
Persze csak ha müxik a vas...

#1000 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 05. 30. 16:25

Telepítéskor Te adtad meg a jelszót. Nem emléxel rá?
Ha nem akkor googlyn keresgélve találtam leírást, de nem túl egyszerű.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.