HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#481 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 26. 10:19

Sziasztok!

Bevallom nem olvastam végig a topicot, lehet volt már a kérdés, ezesetben elnézést kérek.

TP-LINK WR542G routerem van két helyen is, és mindkét helyen a következőt produkálja: működik rendesen, de néha eldobja a Wifi kapcsolatokat, és nem lehet visszacsatlakozni 1-2 percig. A Wifi hálózatok listájában ilyenkor legtöbbször(de nem mindig) bennemarad, de hiába próbálok csatlakozni, csak annyit ír, hogy Connecting... és nem történik semmi. A legegyszerűbb módszer, ha várok pár percet, és magától újracsatlakozik.
Mindkét helyen 3-5 gép van általában csatlakozva vezeték nélkül.

Egyik helyen ez olyan heti 3-4-szer történik meg, a másik helyen inkább napi 3-4-szer. Mindkét helyen rengeteg más elérhető hálózat van(15-25), gondoltam megpróbálom áttenni másik csatornára, olyanra, hogy minél kevésbé zavarja a többi, de ugye ennyi Wifi mellett ez elég nehéz.
Mindenesetre egyik helyen kicsit javult tőle a helyzet(így értem el a heti 3-4 szétcsatlakozást, előtte több volt).

Nincs valami ötletetek, hogy miért lehet ez, és még inkább, hogy hogy lehetne megszüntetni? Nagyon idegesítő tud lenni.

Előre is köszönöm a válaszokat!
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#482 Felhasználó inaktív   pitu73 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 26. 12:09

sziasztok lene egy kérdésem amire edig még senki akit kérdesztem csak bútán nézett
van egy-TP-LINK TL-WR543G ruterem wifin jőn a net nem bot antena hanem egy nagy fehér boboz az antena.a jelet veszi szépen elég gyorsis de csak vesz adni nemad .rászeretnék kapcsolodni egy nokia n95-el
(a torony és a anternám kőzti rész kodolva van) kérdés van valami mod hogy a ruter agya a jelet vagy hogy tudnék kiépiteni ithol wifi hálot , mert mindenki aszt mondja hogy csak rá kel álni a teloval és kész. ja csak nincs jel mire ájak rá.memlehetcséges az hogy a hálokártyát kéne beálitani?aki tud segiteni léci.kőszi

#483 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 12:12

Idézet: pitu73 - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 13:09

sziasztok lene egy kérdésem amire edig még senki akit kérdesztem csak bútán nézett
van egy-TP-LINK TL-WR543G ruterem wifin jőn a net nem bot antena hanem egy nagy fehér boboz az antena.a jelet veszi szépen elég gyorsis de csak vesz adni nemad .rászeretnék kapcsolodni egy nokia n95-el
(a torony és a anternám kőzti rész kodolva van) kérdés van valami mod hogy a ruter agya a jelet vagy hogy tudnék kiépiteni ithol wifi hálot , mert mindenki aszt mondja hogy csak rá kel álni a teloval és kész. ja csak nincs jel mire ájak rá.memlehetcséges az hogy a hálokártyát kéne beálitani?aki tud segiteni léci.kőszi

Ez a típus nem tud ilyet!

Ha wifin kapja a netet, akkor csak vezetékesen tudja "tovább adni".

WDS-t tudó router kell neked, de azok meg nem tudják vezetékesen is tovább adni. (1-2 kivétel van).

#484 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 12:17

Idézet: Levente - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 11:19

Mindkét helyen rengeteg más elérhető hálózat van(15-25), gondoltam megpróbálom áttenni másik csatornára, olyanra, hogy minél kevésbé zavarja a többi, de ugye ennyi Wifi mellett ez elég nehéz.

Ott a válasz benne!

Össz. van 11db csatorna, a szomszédosok bőven átfedik, zavarják egymást.
Fogsz valami progit, amivel nézed, melyik hálózat melyik csatornán milyen erősségel ad. Majd megkeresed a legkevésbé használtat. Persze naponta többször nézve. Vagy áttérsz 5ghz-re.

De a legjobb megoldás a kábelezés.

#485 Felhasználó inaktív   Poki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 12:30

Hali!
Tegnap vettem egy TP-LINK WR-340GD-t. Filóztam, hogy esetleg az 542 típust, de máshol csak a 340-ről olvastam jókat, meg ahogy néztem számomra amire kell nincs is különbség. A netet tegnap be tudtam lőni, megy a HTTP és a torrent is (igaz kicsit lassan pörög fel, de azért eléri a max sebességet) 20/10 Mbit Digi kábelen.
:think:
A kérdésem a következő, ami nem is feltétlen a TP-LINK-t érinti: Van egy nyomtatónk, usb portos, RJ-45 csati nuku. De van egy kábelem aminek egyik vége USB másik meg RJ-45 Ethernet. Össze tudom hozni a nyomtatót a routerrel, és hálózati nyomtatóként használni, vagy marad a hagyományos másik gépen keresztüli megosztás?  :confused:
Több helyen olvastam volna erről, de semmit nem találtam, de kiváncsi lennék a Ti véleményetekre is, mivel én annyira nem ismerem a hálózat mélységeit :) Köszi :respect:
Munka: COMPAQ AP550, dual 773 Mhz, 1 Gb Rambus, 40+120 Gb HDD, NEC DVD-RW
Játék: XBOX Classic, SmartxxV3, 160 Gb HDD, XBMC

#486 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 26. 13:03

Idézet: Poki - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 12:30

Van egy nyomtatónk, usb portos, RJ-45 csati nuku. De van egy kábelem aminek egyik vége USB másik meg RJ-45 Ethernet. Össze tudom hozni a nyomtatót a routerrel, és hálózati nyomtatóként használni, vagy marad a hagyományos másik gépen keresztüli megosztás?  :confused:

Nem.
Make love not Wor.

#487 Felhasználó inaktív   pitu73 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 17:00

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 12:12

Ez a típus nem tud ilyet!

Ha wifin kapja a netet, akkor csak vezetékesen tudja "tovább adni".

WDS-t tudó router kell neked, de azok meg nem tudják vezetékesen is tovább adni. (1-2 kivétel van).

ok kőszi

kőzbe felhivtam a szolgáltatot aszt monta hogy vegyek egy ÁP-t? elmentem a boltba aszt néztek rám bután

te tuc valami megoldást?

#488 Felhasználó inaktív   Poki 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 18:04

Kösz a választ.
Akkor most tényleg egy probléma: Torrent. A portforward az OK. A port engedélyezve, mégis a feltöltésem a korábbi 1 M-hoz képest most csak 3-400 k. A letöltés az még el is éri a maxot. Csak ez a feltöltés nem tom mér esett így vissza. De lehet csak parázok és kevesen kapcsolódnak hozzám, de eddig jó volt.
Ha van valami ötlet szívesen veszem :) tenkjúú
Munka: COMPAQ AP550, dual 773 Mhz, 1 Gb Rambus, 40+120 Gb HDD, NEC DVD-RW
Játék: XBOX Classic, SmartxxV3, 160 Gb HDD, XBMC

#489 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 26. 20:33

Idézet: pitu73 - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 18:00

ok kőszi

kőzbe felhivtam a szolgáltatot aszt monta hogy vegyek egy ÁP-t? elmentem a boltba aszt néztek rám bután

te tuc valami megoldást?

Vegyél egy ugyan ilyen tp-link wr543g-t.

Amit veszel routert abban az ip-jét meg kell változtatni a 192.168.1.1-röl 192.168.2.1-re. AP router módotkiválasztod.
A dhcp servert kikapcsolod benne. (a másik tp-link ad majd ip-t a rácsatlakozó eszközöknek.)
A wifi titkositást be állitod rajta. (ha,müködik és van kapcsolat a rácsatlakozó eszközzel, net még nincs)
Akkor a régi router lan és az új router lanportját összekötöd és müküdni fog wifin az internet megosztás.  :)

Másik beállitás: a routerben nem kapcsolod ki a dhcp-t. AP rouer mod kiválasztva. ip 192.168.2.1
A wan beállitásnál a dynamic ip-t választod. Get ip with unicast kipipálod.
Wifit beállitod.
És a régi router lan portját az új wan portjával kötöd össze.
:)

Szerkesztette: rainman35 2009. 03. 26. 20:37 -kor

Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#490 Felhasználó inaktív   Levente 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 14:19

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 26., csütörtök - 13:17

Ott a válasz benne!

Össz. van 11db csatorna, a szomszédosok bőven átfedik, zavarják egymást.
Fogsz valami progit, amivel nézed, melyik hálózat melyik csatornán milyen erősségel ad. Majd megkeresed a legkevésbé használtat. Persze naponta többször nézve. Vagy áttérsz 5ghz-re.

De a legjobb megoldás a kábelezés.

Igen, értem én.
Igazából arra voltam kíváncsi, hogy ez akkor teljesen normális így? Vagy esetleg a router nem elég jó, hogy bírja ezt?
A legkevésbé használton van amúgy mindkettő, azt írtam is azt hiszem.
Kábel sajnos nem jöhet szóba.
[ kitaláltam, és attól kezdve van ]

#491 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 27. 18:21

Idézet: Levente - Dátum: 2009. márc. 27., péntek - 15:19

Igen, értem én.
Igazából arra voltam kíváncsi, hogy ez akkor teljesen normális így? Vagy esetleg a router nem elég jó, hogy bírja ezt?
A legkevésbé használton van amúgy mindkettő, azt írtam is azt hiszem.
Kábel sajnos nem jöhet szóba.

Kábel a megoldás.  Hidd el. :cool:

Vagy beteszel fő eszköre valami bazi nagy antennát és te nyomod szét a szomszéd hálókat :D
Persze ez csak fél megoldás.

#492 Felhasználó inaktív   Misagabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 10:50

Sziasztok !

Van egy TD-8810B -s ADSL2+Routerem és nem tudom beállítani . A 13 oldalon talátam valamit ,de nem működik vele . T-com os területen vagyok ,  de Fraktal a szolgáltatóm .
Tud valaki segíteni a beállításban ?

#493 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 14:27

Idézet: Misagabor - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 11:50

Sziasztok !

Van egy TD-8810B -s ADSL2+Routerem és nem tudom beállítani . A 13 oldalon talátam valamit ,de nem működik vele . T-com os területen vagyok ,  de Fraktal a szolgáltatóm .

annex a/b stimmel?

#494 Felhasználó inaktív   Misagabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 17:40

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 14:27

annex a/b stimmel?

Igen ,TD-8810B .

#495 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 03. 29. 18:18

Idézet: Misagabor - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 10:50

Sziasztok !

tökömös alapbeállítás:
VPI értéke: 1
VCI 32
valami ilyesmit keress.
aztán még: multiplex: LLC, routing, PPPoE
nekem zyxel rútermodem  van (adsl2 ez is), de remélem tudtam segíteni h mit kellene keresgélni.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#496 Felhasználó inaktív   herites 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 31. 23:02

Helo!

Lenne egy kis problemam a diginettel. Uj alberlet, a regiben UPC volt, ott a routerem (TL WR642G) minden problema nelkul mukodott, volt net mindket gepen. Itt viszont az istennek se sikerul ravenni h egyuttmukodjon a digivel. A gepeken rendesen van net, ha direktbe dugom a kabelt, viszont ha a routerrel probalkozok akkor semmi.
routerben amit csinaltam: ppoe, user/pass, semmi. Se autoconnectel, se manuallal nem mukodik. Log vege timeout, meg valahol kozepen egy invalid packet.
Elore is koszonom a segitseget.

#497 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 14:54

Idézet: herites - Dátum: 2009. ápr. 1., szerda - 0:02

Helo!

Lenne egy kis problemam a diginettel. Uj alberlet, a regiben UPC volt, ott a routerem (TL WR642G) minden problema nelkul mukodott, volt net mindket gepen. Itt viszont az istennek se sikerul ravenni h egyuttmukodjon a digivel. A gepeken rendesen van net, ha direktbe dugom a kabelt, viszont ha a routerrel probalkozok akkor semmi.
routerben amit csinaltam: ppoe, user/pass, semmi. Se autoconnectel, se manuallal nem mukodik. Log vege timeout, meg valahol kozepen egy invalid packet.
Elore is koszonom a segitseget.

A routerben:
WAN beállitása:
wan connect type: PPPoE
kipipálni a conect automaticaly-t
DHCP settings
Default gateway: ide ird be a routered ip cimét.
Ismerösömnél a digi szerelő igy állitottabe a routert.
(és a start ip addrest is átállitotta 192.168.1.85-re a 100-ról.)
:)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#498 Felhasználó inaktív   herites 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 01. 22:47

Megprobaltam amit irtal, meg mindig semmi siker, irom ami logban volt:

Standard authentication
sending padi
invalid padt received
ppoe tag tag svc=null
the first service name accepted

ezutan meg kb 50 sor egyeb es utana t/o. Ha gyarira resetelem a routert az segithet? (van benne par portforward meg volt lakotarsunk mac cimenek tiltasa)

dhcpnel meg azt is probaltam h prim, ill., second dnshez beirtam amit a digi honlapjan adtak meg. Lehet h csak a routerem nem kompatibilis a digivel, vagy ez mar megszunt?

mas: pesti digi ufsz szamat nem tudja valaki (googleben semmi) ha mas nem kerek toluk egy szerelot hatha tud csinalni vmit.

Szerkesztette: herites 2009. 04. 01. 22:49 -kor

#499 Felhasználó inaktív   Villam001 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 18:29

Tisztelt Szakértők!

Költséghatékony megoldást keresek otthoni nethez; 2,5 Mbit-es telefonnélküli felállás lesz T-Com területen, a szolgáltató (Fraktál) alapból nem ad modemet sem, így arra jutottam - lehet, hogy helytelenül  :think: - hogy modemmel egybeépített wifi routert vásárolok. Két db laptopot kell kiszolgálnia egy 70 nm-es lakásban, hébe-hóba torrentezek is.
A TP-Link TD-W8900GB-t, vagy TD-W8920GB-t néztem ki, nem találtam hivatkozást ezekre itt a fórumban, de hátha Ti találkoztatok már vele, esetleg valakinek van tapasztalata is vele. Egyáltalán érdemes all-in-one cuccot venni? Kevesebb vele a nyűg? Kevesebb áramot fogyaszt?

Köszönöm a segítséget előre is!

Szerkesztette: Villam001 2009. 04. 06. 18:31 -kor

#500 Felhasználó inaktív   ricsi008 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 09. 21:10

Sziasztok!
TP-LINK TL-WR542G routerem van. Most vettem.
Lehet csatlakoztatni, ha egyátalán nincs otthon utp kábelem? Bejön a lakásba a lan net digi tv-től.
Teljesen analfabéta vagyok az installhoz de két laptopot szeretnék csatlakoztatni.
Valaki segítene? Részletesen.
Köszi!

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »