HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#781 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 14. 21:28

Üzenet megtekintéseIdézet: GTamas - Dátum: 2010. 04. 14. 15:25

Ja, igen ez lemaradt, hogy XPSP3 az oprendszer.
Koszonom a tippet, mar olvasok is utana mi a szosz ez, este kiprobalom ! :respect:

Sajnos, barmilyen erteket adok meg, tovabbra sem tudom elerni a megosztott vinyot. Pedig akarhany forumot olvastam, mindenkinel az volt a megoldas, hogy az altalad javasolt registry kulcsot 1-re kell allitani. :( :unsure:

#782 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 14. 22:27

Üzenet megtekintéseIdézet: GTamas - Dátum: 2010. 04. 14. 22:28

Sajnos, barmilyen erteket adok meg, tovabbra sem tudom elerni a megosztott vinyot. Pedig akarhany forumot olvastam, mindenkinel az volt a megoldas, hogy az altalad javasolt registry kulcsot 1-re kell allitani. :( :unsure:

Hmm, lemaradt egy 7-es :) azaz ez Vista\Windows7 kliensek esetén segítene, XP esetén nem szokott ilyen gond adódni...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#783 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 02:23

A user guide-ban van egy ilyen note az 53. oldalon:

1. Please restart the service for the new settings to take effect.
2. If you cannot use the new user name and password to access the shares, press Windows
logo + R to open the Run dialog box and type net use \\192.168.1.1 /delete /yes and press
Enter. (192.168.1.1 is your Router's LAN IP address.)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#784 Felhasználó inaktív   Krizso1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 15. 08:17

Sziasztok!

Mielőtt elásom az új TL-WR1043ND router-emet a Föld legmélyére, hátha van megoldás a gondomra. Kb. 2 hete szenvedek vele. Invitel-es területen van ADSL Internet előfizetésem. Ha direktben csatlakozom a géppel a szolgáltatóhoz, akkor semmi gond a lapok megjelenítésével. Ha a router-en keresztül, akkor viszont bizonyos lapok nem jelennek meg (pl.: iwiw üzenetek oldala, https oldalak). Keresi, tölti, de nem jeleníti meg. Próbáltam (mondjuk nem sokat) az MTU értéket állítani (default 1480 volt, feltettem 1492-re), de semmi változás. Ha Wifi-n, ha kábelen csatlakozom a router-hez ugyanaz a gond. Máshol kipróbáltam, hasít. Tehát vagy beállítási gond lehet, vagy nem bírják egymást a szolgáltatóval.

Köszi előre is!

#785 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 08:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Szabcsi - Dátum: 2010. 04. 15. 03:23

A user guide-ban van egy ilyen note az 53. oldalon:

1. Please restart the service for the new settings to take effect.
2. If you cannot use the new user name and password to access the shares, press Windows
logo + R to open the Run dialog box and type net use \\192.168.1.1 /delete /yes and press
Enter. (192.168.1.1 is your Router's LAN IP address.)

Igen, ezt minden egyes user/pass csere utan megcsinaltam, de hatastalan. Pedig mindenhol azt irjak errol a routerrol, hogy easy to share, meg egyebek. :)

#786 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 08:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Krizso1 - Dátum: 2010. 04. 15. 09:17

Sziasztok!

Mielőtt elásom az új TL-WR1043ND router-emet a Föld legmélyére, hátha van megoldás a gondomra. Kb. 2 hete szenvedek vele. Invitel-es területen van ADSL Internet előfizetésem. Ha direktben csatlakozom a géppel a szolgáltatóhoz, akkor semmi gond a lapok megjelenítésével. Ha a router-en keresztül, akkor viszont bizonyos lapok nem jelennek meg (pl.: iwiw üzenetek oldala, https oldalak). Keresi, tölti, de nem jeleníti meg. Próbáltam (mondjuk nem sokat) az MTU értéket állítani (default 1480 volt, feltettem 1492-re), de semmi változás. Ha Wifi-n, ha kábelen csatlakozom a router-hez ugyanaz a gond. Máshol kipróbáltam, hasít. Tehát vagy beállítási gond lehet, vagy nem bírják egymást a szolgáltatóval.

Köszi előre is!

Annyit tudok segiteni, hogy hivd fel a Senzor Kft-t, nekem is ott probaltak segiteni a problemamon.

Szerkesztette: GTamas 2010. 04. 15. 08:44 -kor

#787 Felhasználó inaktív   Krizso1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 08:52

Üzenet megtekintéseIdézet: GTamas - Dátum: 2010. 04. 15. 09:43

Annyit tudok segiteni, hogy hivd fel a Senzor Kft-t, nekem is ott probaltak segiteni a problemamon.

Hát ha csak próbáltak, akkor az nem sokat jelent. Elég sok mindent próbáltam én is. :)
Esetleg meg tudod mondani, hogy megoldották-e a problémádat? Hasonló volt?

#788 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 09:03

En is mar 2 hete szivok ezzel, gondolhatod, hogy mindent lehetoseget megragadok.

Ahogy latod, meg gorcsolok a probleman, a tippjuk az volt, hogy vigyem be a routert meg a HDD-t es majd ott kiprobaljak. Amilyen peches vagyok ott tuti jol mukodne, en meg csak neznek ki hulyen a fejembol. De ha nem lesz mas megoldas, kenytelen leszek bevinni hozzajuk a "problemat".
Amugy segitokeszek, egy volt kollegam dolgozott ott, ismerem oket.

Szerkesztette: GTamas 2010. 04. 15. 09:03 -kor

#789 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 09:06

Ha jol emlekszem, nekem az MTU default-bol 1500-on volt, ezen en is csodalkoztam, de mivel minden mukodik, nem bantottam. :unsure:

Nem tudom, hogy ez fugg-e a kapcsolat tipusatol, mert nekem nem ADSL-em van, hanem UPC FP.

Szerkesztette: GTamas 2010. 04. 15. 09:08 -kor

#790 Felhasználó inaktív   Krizso1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 09:11

Ez szinte biztos, hogy náluk működne. Én elvittem egy ismerősömhöz, ott is ADSL van. Teljesen hibamentesen működik. 1500-ra nem is tudtam az MTU-t felvenni, azt mondta max 1492 lehet.

#791 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 09:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Krizso1 - Dátum: 2010. 04. 15. 10:11

Ez szinte biztos, hogy náluk működne. Én elvittem egy ismerősömhöz, ott is ADSL van. Teljesen hibamentesen működik. 1500-ra nem is tudtam az MTU-t felvenni, azt mondta max 1492 lehet.

Feltoltad ra az uj firmware-t ? Mert en azzal kezdtem a kicsomagolas utan ...

Masik tippem, hogy pingesd meg az Invitelt ezugyben, hatha ok egybol kibokik a megoldast.

Szerkesztette: GTamas 2010. 04. 15. 09:16 -kor

#792 Felhasználó inaktív   Krizso1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 09:28

Üzenet megtekintéseIdézet: GTamas - Dátum: 2010. 04. 15. 10:15

Feltoltad ra az uj firmware-t ? Mert en azzal kezdtem a kicsomagolas utan ...

Igen, én is azzal kezdtem.

#793 Felhasználó inaktív   Krizso1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 09:29

Invtitelt nem próbáltam még. Még megpróbálom őket is majd. Plusz hazaviszek egy másik típusú router-t. Lássuk az mit művel.

#794 Felhasználó inaktív   Boog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 19:50

Helló! Nekem is TP-Link TL-R460 router-em van, eddig kábelnetem volt, azzal nem is volt semmi gond, de tegnap kötöttek át ADSL-re. Ma nagynehezen beállítottam a a rotert IP címen keresztül a network/wan-ba felhasználó név-jelszó minden OK az én gépemen megy, de a szomszéd szobában a gyerekén nem. Kell e az ő gépén is valamit belőni, vagy a router-nél kell valamit állítani? HELP!:banghead:

#795 Felhasználó inaktív   Krizso1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 15. 20:35

Soha többé nem veszek más hálózati eszközt, csak Linksys-t. Hazahoztam, rádugtam, megy, mint az álom. Kell valakinek egy TL-WR1043ND ADSL router? :) A vaterára felteszem.

#796 Felhasználó inaktív   _kicsi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 04. 16. 06:04

Sziasztok segítséget kérnék vettem egy TL-wr340gd routert mert van egy asztali gépem és egy laptopom mind a két gépen tudok netezni csak ha torren oldalrol töltök eléggé belassul probáltam már azt,hogy ujrainditom a routert egy pár percig jó aztán ujra be lassul.
Elöre is köszönöm a segitséget.

#797 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 04. 18. 14:28

Üzenet megtekintéseIdézet: _kicsi - Dátum: 2010. 04. 16. 07:04

Sziasztok segítséget kérnék vettem egy TL-wr340gd routert mert van egy asztali gépem és egy laptopom mind a két gépen tudok netezni csak ha torren oldalrol töltök eléggé belassul probáltam már azt,hogy ujrainditom a routert egy pár percig jó aztán ujra be lassul.
Elöre is köszönöm a segitséget.

Olvasgass utána, hogy a torrent programban mit kell beállítani, mert a minden korlátlant azt nyilván nem bírja a router.
Make love not Wor.

#798 Felhasználó inaktív   GTamas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 18. 20:58

Na sracok, a problema megoldodott 1043 ND ugyben, es ugy erzem a megoldast meg kell osszam, hadd okuljon belole, aki meg belefut ugyanebbe ! Ja, eloszor is koszonom Szabcsi a segitseget ! ;)

Bevittem a Senzor-hoz a kutyut meg a mobilvinyot es 20 perc probalgatas utan arra jutottunk, hogy reset router. :)
Ezutan rajottunk, hogy a megosztas csak akkor mukodik, ha csak a Guest user van bepipalva a konfigban read joggal, mert ha ezzel egyidoben az Admin is hozza van adva read/write joggal, akkor az istennek se lehet elerni a vinyot halozatbol. Szoval, orom, bodotta, muxik a cucc. Azert ez eleg nagy gaz szerintem ... de mindegy.

#799 Felhasználó inaktív   Fefe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 18:08

Sziasztok !

Egy kis segítségre lenne szükségem.

Vásároltam egy TP-LINK TL-WR841ND Wireless N Router-t, és mellé 2db TP-LINK TLWN821N Wireless N típusú adaptert, egyet a laptopomhoz és egyet az asztali gépemhez. Az asztali gépen W7 64bit, a laptopon XP 32bit OP rendszer van. A Router-t először összekötöttem az asztali géppel vezetékesen, hogy konfigurálni tudjam, ami sikerült is az útmutató alapján. Ezután az egyik adaptert összekapcsoltam a laptoppal, a telepítés pár perc alatt zökkenőmentesen lezajlott, és működött az internetelérés/hálózat teljes sebességgel. Ezután vezeték nélkül az asztali gépet akartam összekapcsolni az adapter segítségével a hálózattal. A telepítés előtt a gyártó oldaláról leszedtem a legfrissebb elérhető drivert az adapterhez. Az adapter telepítése látszólag rendben lezajlott, de az adapter nem talált hálózatot, csak kb. 2 másodpercenként villant egyet. (A telepítéskor Routert közvetlen a gép mellé tettem /kb. 1m/, hogy biztosan lássák egymást és ebből ne legyen plusz gond) Az adapter telepítését megismételtem kb. 5 alkalommal, de az eredmény ugyanaz volt, ütemes villogás és nuku hálózat. Gondoltam, talán az adapter a rossz ezért kipróbáltam a laptoppal is ezt az adaptert, de annál tökéletesen működött...

Ezután kölcsönkértem egy D-LINK Wireless N nano USB adaptert (gyártótól a legfrissebb w7 64 bit driver leszedve), hogy kiderítsem nem-e csak az adaptert nem szereti a W7, de furcsa mód a telepítés után ez sem talált hálózatot, és ugyanúgy mint a másik adapter, kb. 2 másodpercenként villant egyet. Ha vezetékes úton kapcsolom össze az asztali gépet a Routerrel, akkor azonnal van internet/hálózat, csak valamiért a vezeték nélküliséget nem akarja.

Külön érdekesség, hogy minden telefon a családban (SE P1i, Nokia N95, iPhone 3GS) tökéletesen eléri és használja a hálózatot vezeték nélkül.

Ha tudna nekem segíteni valaki, hogy miért nem kezeli jól egyik Wireless adaptert sem az asztali gépem, akkor nagyon hálás lennék. :respect:

Szerkesztette: Fefe 2010. 04. 21. 18:10 -kor

"Az élet egy félkegyelmű meséje." - William Shakespeare

#800 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 04. 21. 18:28

Én úgy látom, hogy nem a géped, hanem a gépeden levő oprendszer nem kezeli jól az adaptert.

"Cserélj tápot és használd a keresőt"
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.