Sziasztok !
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Vásároltam egy TP-LINK TL-WR841ND Wireless N Router-t, és mellé 2db TP-LINK TLWN821N Wireless N típusú adaptert, egyet a laptopomhoz és egyet az asztali gépemhez. Az asztali gépen W7 64bit, a laptopon XP 32bit OP rendszer van. A Router-t először összekötöttem az asztali géppel vezetékesen, hogy konfigurálni tudjam, ami sikerült is az útmutató alapján. Ezután az egyik adaptert összekapcsoltam a laptoppal, a telepítés pár perc alatt zökkenőmentesen lezajlott, és működött az internetelérés/hálózat teljes sebességgel. Ezután vezeték nélkül az asztali gépet akartam összekapcsolni az adapter segítségével a hálózattal. A telepítés előtt a gyártó oldaláról leszedtem a legfrissebb elérhető drivert az adapterhez. Az adapter telepítése látszólag rendben lezajlott, de az adapter nem talált hálózatot, csak kb. 2 másodpercenként villant egyet. (A telepítéskor Routert közvetlen a gép mellé tettem /kb. 1m/, hogy biztosan lássák egymást és ebből ne legyen plusz gond) Az adapter telepítését megismételtem kb. 5 alkalommal, de az eredmény ugyanaz volt, ütemes villogás és nuku hálózat. Gondoltam, talán az adapter a rossz ezért kipróbáltam a laptoppal is ezt az adaptert, de annál tökéletesen működött...
Ezután kölcsönkértem egy D-LINK Wireless N nano USB adaptert (gyártótól a legfrissebb w7 64 bit driver leszedve), hogy kiderítsem nem-e csak az adaptert nem szereti a W7, de furcsa mód a telepítés után ez sem talált hálózatot, és ugyanúgy mint a másik adapter, kb. 2 másodpercenként villant egyet. Ha vezetékes úton kapcsolom össze az asztali gépet a Routerrel, akkor azonnal van internet/hálózat, csak valamiért a vezeték nélküliséget nem akarja.
Külön érdekesség, hogy minden telefon a családban (SE P1i, Nokia N95, iPhone 3GS) tökéletesen eléri és használja a hálózatot vezeték nélkül.
Ha tudna nekem segíteni valaki, hogy miért nem kezeli jól egyik Wireless adaptert sem az asztali gépem, akkor nagyon hálás lennék.
Szerkesztette: Fefe 2010. 04. 21. 18:10 -kor