HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#1081 Felhasználó inaktív   h4te 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 27. 15:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 10. 27. 14:24

Lehet, hogy a NAS ilyen "USB2-es pendrive" sebességgel bírja tolni? (Lehet meg kéne nézni a lelkivilágát.)

A 100 Mb-s eszközök nem fogják lekorlátorni a Gb-es eszközöket (elméletileg).

readynas duo 1000mbit 1 gigabites port saját 1m kábele. Nem egy erőgép 300mhz sparc proci, de gondolom a netgear már csak nem marketing kapcsolónak rakta rá a gigabit portot.
tv -ről youtube-ot néztem,

Minden generál adatot, ha más nem pl. a kamera is küldi a képeket, meg ntp is frissíthet éppen, pl. a kamera az időt néha beállítja, millió egy dolog kiabál a hálózaton, most nem "sniffelem le" de kb mp-ként mennek az adatok. arp megmittudomén.

Persze kihúzom őket, de ez amúgy is érdekel, hogy kidobtam 20 rongyot a "semmire", mármint akkor ha a 100-as eszközök miatt az egész tp-link router visszavált 100mbitre.

Ha így van akkor legalább a 300mbit wlan-t külön kezeli? Nyugtassatok meg kérlek, hogy nem vált vissza 100mbitre egy hálózat ha van rajta 100mbites eszköz. Pozitív csalódás volt a kínai router, jó dizájn ez a fekete kék ledes router, relatíve sok mindent lehet állítani benne csak hát jó lenne 100%osra belőni a hálózatot, amiben még erősen a segítségetekre szorulok. :)

#1082 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 10. 27. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: h4te - Dátum: 2012. 10. 27. 16:36

Minden generál adatot, ha más nem pl. a kamera is küldi a képeket, meg ntp is frissíthet éppen, pl. a kamera az időt néha beállítja, millió egy dolog kiabál a hálózaton, most nem "sniffelem le" de kb mp-ként mennek az adatok. arp megmittudomén.

Ja, ezek kilobitek szoktak lenni és nem 100 megabitek. Kérdés a kamera NASra ír-e, mert az már meg bírja pukkasztani. Többi nem. Olyan sincs, hogy a routert visszarakja 100 megabitre, de ennyi erővel kipróbálhattad volna, hogy minden mást kihúzol belőle, vagy csak NASt kötöd direktben a gépre.
Make love not Wor.

#1083 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 27. 18:25

Üzenet megtekintéseIdézet: h4te - Dátum: 2012. 10. 27. 16:36

readynas duo 1000mbit 1 gigabites port saját 1m kábele. Nem egy erőgép 300mhz sparc proci, de gondolom a netgear már csak nem marketing kapcsolónak rakta rá a gigabit portot.
tv -ről youtube-ot néztem,

Persze kihúzom őket, de ez amúgy is érdekel, hogy kidobtam 20 rongyot a "semmire", mármint akkor ha a 100-as eszközök miatt az egész tp-link router visszavált 100mbitre.

Ha így van akkor legalább a 300mbit wlan-t külön kezeli? Nyugtassatok meg kérlek, hogy nem vált vissza 100mbitre egy hálózat ha van rajta 100mbites eszköz. Pozitív csalódás volt a kínai router, jó dizájn ez a fekete kék ledes router, relatíve sok mindent lehet állítani benne csak hát jó lenne 100%osra belőni a hálózatot, amiben még erősen a segítségetekre szorulok. :)

Elfáradtam. Nem fog visszaváltani.... Ehhhhh....
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1084 Felhasználó inaktív   h4te 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 10. 27. 18:25

Elfáradtam. Nem fog visszaváltani.... Ehhhhh....

(Sajnálom, ha fárasztalak, csak nem értek hozzá.)

Most mértem egyet 30000kbyte /mp -cel tölt le egy 150MB-os avi fájlt a nasról. Kihúztam mindent, csak a |GÉP| <-> |TP-link WDR3600| <-> |NAS| van.
600 megás fájl 3000-10000 kbyte/mp között ugrál. 1 TB SAMSUNG HD103UJ*2 nem raidben, vinyó.

Ez lenne a híres gigabit kapcsolat? 10-30MB/s normális?

vagy lassú a vinyó? esetleg a NAS lassú. Vagy a tűzfal kavar be a kliens gépen amire letöltök? vagy a viruskereső?

#1085 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 19:00

Vagy mindegyik, tehát ÉS...
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1086 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 20:15

Üzenet megtekintéseIdézet: h4te - Dátum: 2012. 10. 28. 17:07

(Sajnálom, ha fárasztalak, csak nem értek hozzá.)

Most mértem egyet 30000kbyte /mp -cel tölt le egy 150MB-os avi fájlt a nasról. Kihúztam mindent, csak a |GÉP| <-> |TP-link WDR3600| <-> |NAS| van.
600 megás fájl 3000-10000 kbyte/mp között ugrál. 1 TB SAMSUNG HD103UJ*2 nem raidben, vinyó.

vagy lassú a vinyó? esetleg a NAS lassú. Vagy a tűzfal kavar be a kliens gépen amire letöltök? vagy a viruskereső?

30 MB/s egész jó.
De jegyezd meg, hogy a NAS az nem fájl szerver, hanem csak háttértároló.
Majd próbáld ki egyszer azt, hogy Gigabites LAN-on (WiFi kizárt) két wines gép között hogy fog alakulni a másolás. Elvileg jobb kell legyen, mint 30 MB/sec de a körülményektől függően lehet lassúbb is.

A Gigabites rútered az előzőhöz képest is minimum 10-szeres gyorsulást hozott neked. Ennek érdemes örülni. Ne várd azt, hogy egy gépbe szerelt SATA3-as diszkek közötti elméleti maximumot kapjál NAS-> router -> és a géped között!
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1087 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 20:58

Igen, vinyó ennyit megy, pláne USB-n. Meg aztán a routernek is le kell kezelni a másolást, az is lassító tényező, plusz ellenőrző és kísérő adatok eleve lejönnek a sávszélből. Ezek miatt sose lesz meg a 128 MB/s-os elméleti sebesség gigabiten. Örülhetsz, hogy ha tényleg megy 30 megával.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1088 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 21:09

Megabájt/sec? Az akkor 300 megabitig felmegy, még jó is. 10 megabyte/sec az 100 megabit.
Make love not Wor.

#1089 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 21:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 10. 28. 20:58

Meg aztán a routernek is le kell kezelni a másolást

Én az USB-s vinyót nem olvastam, de ha az, akkor nincs mit csodálkozni. Ellenben a router csak spéci körülmények közt szól bele, addig egy sima 100as vagy gigás switch, nem kell rajt aggódni.
Make love not Wor.

#1090 Felhasználó inaktív   h4te 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 10. 28. 21:43

Nem USB, nem tudom honnan szedtétek :)

Írtam h readynas duo. 2 rack hely SATA csatolóval 2*1TB samu hdd

A NAS 300MHz a Router 600MHz cpu. :)

Én örülök a routernek, most már akkor méginkább. hajrá tp-link.

Köszönöm a segítséget! Összegezve új kábel kellett.

#1091 Felhasználó inaktív   rgobolos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 03. 09:07

Sziasztok!

volna egy openwrt hozzáértő aki meg tudná mondani mit rontok el itt a 1043-asommal?
köszönöm! :)

#1092 Felhasználó inaktív   h4te 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 13:00

sziasztok,

van valami mód WR740N v4.23 felélesztésére?
dd-wrt flash után csak a POWER LED megy. Nem akarom szétszedni, van a forrasztásos módszer, azon kívüli megoldás kéne.

Esetleg ezt legarizzák? Kívülről semmi nem látszik, nem volt szétszedve.
30-30-30 Reset megvolt, de semmi. Nem bootol be valószínű.

#1093 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 11. 06. 17:29

Üzenet megtekintéseIdézet: h4te - Dátum: 2012. 11. 06. 13:00

sziasztok,

van valami mód WR740N v4.23 felélesztésére?
dd-wrt flash után csak a POWER LED megy. Nem akarom szétszedni, van a forrasztásos módszer, azon kívüli megoldás kéne.

Esetleg ezt legarizzák? Kívülről semmi nem látszik, nem volt szétszedve.
30-30-30 Reset megvolt, de semmi. Nem bootol be valószínű.

nagyon más nem fog játszani, szét kell szedni és a soros porton keresztül U-boot-oltatni és shellt kapni. lehet hogy megpróbálhatod visszavinni gariba, de az nagyon lutri.
én nem egy routert debrickeltem, nagyon durván nem lehet elbszni sem az open-wrt-vel sem a dd-wrt-vel, ha más nincs, nvramot ki kell sütni...

-C0pp3rM!n3-

#1094 Felhasználó inaktív   repvez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 03. 27. 19:26

valaki tud segíteni abban, hogy egy
tp link 841nd típusú router miért csinálja azt,hogy hetente 1x eldobja a méter a vezetékes részén? eddig egy áramtalanitás segített, de most nem megy.a wifi rész működik, de lanon keresztül nem kapcsolódik. egy asrock 970ext4-es alaplapon keresztül van bedugva. a router admin részre sem tudok belépni a 192.168.0.xx címen.

Egy ora várakozás és a hálózati diagnosztika után most megint van net,de mégis bosszant a dolog, hogy ilyet csinál és nem tudom mitől van.

#1095 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 27. 19:55

Üzenet megtekintéseIdézet: repvez - Dátum: 2013. 03. 27. 19:26

hetente 1x eldobja a méter a vezetékes részén

Mit dob el a méter?
Vagy mi történik a vezetékes részen?

Amikor történik...
add ki a gépeden (Windows?) az ipconfig parancsot, és kopizd ide.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1096 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 27. 20:54

Üzenet megtekintéseIdézet: repvez - Dátum: 2013. 03. 27. 19:26

valaki tud segíteni abban, hogy egy
tp link 841nd típusú router miért csinálja azt,hogy hetente 1x eldobja a méter a vezetékes részén? eddig egy áramtalanitás segített, de most nem megy.a wifi rész működik, de lanon keresztül nem kapcsolódik. egy asrock 970ext4-es alaplapon keresztül van bedugva. a router admin részre sem tudok belépni a 192.168.0.xx címen.

Egy ora várakozás és a hálózati diagnosztika után most megint van net,de mégis bosszant a dolog, hogy ilyet csinál és nem tudom mitől van.

Sorry my friend! I can't understand you. Please do NOT use google translate! Write your problem here in english and we will help you.

Best regards: Dr Schivago

#1097 Felhasználó inaktív   repvez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2013. 03. 27. 22:25

Bocs az elgépelések miatt,de mobilról küldtem, mivel csak azon keresztül tudtam a netre kapcsolódni.

Szóval a jelenség az, hogy bekapcsoláskor vagy egyik pillanatról a másikra a jobb oldalon a kapcsolódást jelző kis ikonnál sárga felkiáltójel jelenik meg és nem lesz netkapcsolat.Rendszerint egy router tápkábel ki bedugás segít,de bosszantó, föleg a mai ami több oráig tartott.

Az IPconfigról nem tudok képet küldeni mert lefut és azonnal el is tünik az ablakja.
Egyébként csak egy PC kapcsolódik a LAN1 portra és egy mobil a wifire. 10/0,5-ös ADSL net.
Amig nincs netkapcsolat addig a router menübe sem tudok belépni,amikor visszajön meg egyből meg tudom nyitni.Pedig annak nem lenne köze a nethez,ha jól tudom.

#1098 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 28. 17:45

parancssor...
ipconfig (enter)
látod

ipconfig >idetegyed.txt (enter)

Nem látod, de az idetegyed.txt-t meg tudod nézni, és mutatni.

#1099 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 29. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: repvez - Dátum: 2013. 03. 27. 22:25

Bocs az elgépelések miatt,de mobilról küldtem, mivel csak azon keresztül tudtam a netre kapcsolódni.

Szóval a jelenség az, hogy bekapcsoláskor vagy egyik pillanatról a másikra a jobb oldalon a kapcsolódást jelző kis ikonnál sárga felkiáltójel jelenik meg és nem lesz netkapcsolat.Rendszerint egy router tápkábel ki bedugás segít,de bosszantó, föleg a mai ami több oráig tartott.

Az IPconfigról nem tudok képet küldeni mert lefut és azonnal el is tünik az ablakja.
Egyébként csak egy PC kapcsolódik a LAN1 portra és egy mobil a wifire. 10/0,5-ös ADSL net.
Amig nincs netkapcsolat addig a router menübe sem tudok belépni,amikor visszajön meg egyből meg tudom nyitni.Pedig annak nem lenne köze a nethez,ha jól tudom.

Írd meg, hogy milyen alaplapod és esetleg Ethernet kártyád van. A 841ND baromi stabil, az alapbeállításokkal évekig elmegy.

- modem milyen? ADSL/kábel -- nincs modem -> UTP megy be a lakásba fix IP-vel; stb.

Segíthet egy Firmware upgrade a 841ND-n is, előfordul, hogy a régi FW-nek gondjai támadnak az új Eth. kártyákkal: --> ledobja őket, nem kapnak IP címet, stb.

#1100 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 03. 29. 11:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2013. 03. 28. 17:45

parancssor...
ipconfig (enter)
látod

ipconfig >idetegyed.txt (enter)

Nem látod, de az idetegyed.txt-t meg tudod nézni, és mutatni.

láttya asztat, ha esetleg indít egy cmd.exe -t és oda írkálja be az ipconfigot :D

-C0pp3rM!n3-

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.