Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu
Elküldve: 2009. 11. 30. 03:45
Elküldve: 2009. 11. 30. 07:28
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 1:55
Én most raktam át az itteni kupacot a másik sarokba, még Telcontarral ki kell logisztikázni.
Konfigból most készült el egy elég kicsi, de legalább címkés rendes win van rajt. Igaz 20-as HDD, 128 RAM, de P3/650, így lehet adok mellé ramot, ha tudtok vele játszani. Amúgy full win, adobe reader, OpenOffice, ami kell az van rajt, bekapcsol és működik.
2x15", meg 1x17" Samu, ezek nagyon jók, idehaza használtam. Meg akkor első körben 17"-es TFT is.
Gépeket még ma kicsit nyálazom, ameddig jutok, oszt max. beírom mi lett a héten.
Pénteken délután esetleg Te, vagy a Malmos collega odahaza ráérne-e, mert akkor Gáboroméknak nem kellene üres kocsival visszajönniük, tekintettel, hogy nem tudnak Telcontarra várni 17,00 ig.
Azokba a vasakba, melyekbe valami még kellene (pl. RAM) légyszives jelezd hátha van Telcontarnál és akkor ha van szombaton tőle hoznak majd Gáboromék. Én meg majd összelapátolom. Természetesen a jelzett "kis" vasak is kellenek. Persze az akvarisztikai cumók (bármi, mégha hibás is) ha a kezedügyébe kerülne azokat is küldheted.
Természetesen - ha be tudnád szorítani az amúgy is szűk idődbe Titeket is szívesen látunk a dec.19.-i nagy jótékonysági napon Telcontár cimborával egyetemben.
Szerkesztette: Szőke 2009. 11. 30. 07:35 -kor
Elküldve: 2009. 11. 30. 10:58
Idézet: Szőke - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 7:28
Pénteken én biztos nem, mert erőteljes dolgozó lesz, meg ilyenek. Malmos még jónak néz ki.
Elküldve: 2009. 11. 30. 15:44
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 10:58
Akkor kérlek benneteket, hogy E-mailban (privit nem nézek!) szíveskedjetek egy telefonbszámot küldeni, hogy pénteken a Gábor - mielőtt indulnának vissza a III.ker.San Marco útcábol - tudjon érdeklődni, hogy mehetnek-e vagy nem?
Elküldve: 2009. 11. 30. 15:51
Ma voltam bent a mozgáskorlátozottaknál. Sajnos nem valami jó hírrel szolgá
lhatok, mert egy rakat kérésük lenne:
- December 19 előtt legalább 3-4 nappal korábban jó lenne tudni, hogy mennyi gépet tudunk majd átadni, azért, hogy tudják mennyi jelöltet hívjanak be.
- December 19.-n Kunszentmártonban a Művelődési Házban kerül megrendezésre. Sajnos ott nincs lehetőség a gépeket összeszerelni (helyhiány), mert a terem székekkel lészen berendezve a vendégeknek, akik csomagokat kapnak.
. Viszont az egyeület elnökasszonya megnyugtatott, hogy az egyesület székházában "hajnali" 8,00-i kezdettel külön átadhatjuk a gépeket, ott Ő is személyesen jelen fog lenni, sőt mások is. Esetleg Te erre az időpontra (tudom nagyon nehéz) le tudnál-e jönni? Én mindenesetre előző napon az addig hozzám lekerült gépeket összeállítom, beüzemelem. Legfeljebb amíg Te átadod az általad készített konfigokat a fiammal közösen az akkor hozott gépeket mi majd összeszereljük.
Elküldve: 2009. 11. 30. 20:00
Idézet: Szőke - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 16:51
Ma voltam bent a mozgáskorlátozottaknál. Sajnos nem valami jó hírrel szolgá
lhatok, mert egy rakat kérésük lenne:
- December 19 előtt legalább 3-4 nappal korábban jó lenne tudni, hogy mennyi gépet tudunk majd átadni, azért, hogy tudják mennyi jelöltet hívjanak be.
- December 19.-n Kunszentmártonban a Művelődési Házban kerül megrendezésre. Sajnos ott nincs lehetőség a gépeket összeszerelni (helyhiány), mert a terem székekkel lészen berendezve a vendégeknek, akik csomagokat kapnak.
. Viszont az egyeület elnökasszonya megnyugtatott, hogy az egyesület székházában "hajnali" 8,00-i kezdettel külön átadhatjuk a gépeket, ott Ő is személyesen jelen fog lenni, sőt mások is. Esetleg Te erre az időpontra (tudom nagyon nehéz) le tudnál-e jönni? Én mindenesetre előző napon az addig hozzám lekerült gépeket összeállítom, beüzemelem. Legfeljebb amíg Te átadod az általad készített konfigokat a fiammal közösen az akkor hozott gépeket mi majd összeszereljük.
Egy vagy két nappal korábban meg tudnánk oldani a gépek átadását? Amikor még nem zavarjuk a vendégeket, illetve a terem sincs még berendezve.
Elküldve: 2009. 11. 30. 20:03
Idézet: Szőke - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 8:28
Azokba a vasakba, melyekbe valami még kellene (pl. RAM) légyszives jelezd hátha van Telcontarnál és akkor ha van szombaton tőle hoznak majd Gáboromék. Én meg majd összelapátolom. Természetesen a jelzett "kis" vasak is kellenek. Persze az akvarisztikai cumók (bármi, mégha hibás is) ha a kezedügyébe kerülne azokat is küldheted.
Természetesen - ha be tudnád szorítani az amúgy is szűk idődbe Titeket is szívesen látunk a dec.19.-i nagy jótékonysági napon Telcontár cimborával egyetemben.
64 megás SDRAM-okkal elég jól el vagyok eresztve. Mondjátok, hány darab kell, és adok.
Elküldve: 2009. 11. 30. 20:05
Idézet: Jahno - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 4:40
Az ilyen kis vasak a mainstream most. Nálam is ilyenfélék vannak, sőt, még K6/2-esek is figyelnek.
Elküldve: 2009. 12. 01. 06:43
Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 20:00
A Mozgáskorlátozottak Egyesületének székházában van bőven hely az átadásra bármikor.
Ezzel kapcsolatos problémák:
- December 19.-n az egyesület vezetősége is részt vesz a jótékonysági bulin, tagjaik közül többen kapnak csomagot, de az egyesület részéröl is kerül átadásra élelmiszer és ruházati csomag. Ezért a 10,00-kor kezdődő Jótékonysági napon feltétlen ott kell lenniük.
- Eredetileg Ők nekem a 18.-t javasolták tegnap, csak én abba kötöttem bele, hogy akkor Te dolgozol, csak hétvégén vagy szabad.
A fentieket figyelembe véve bármikor (a 19-t kivéve) megfeleő az időpont. Ez csak rajtad múlik.
Majd írod, hogy akkor hogyan én miként. Gábor fiam rendszeresen mutatja nekik ezt a fórumot, hogy mi a fejlemény.
Elküldve: 2009. 12. 01. 06:45
Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 20:03
Nekem speciel egy sem. Ebben a témában Jahnót kérdezd, mert Ő panaszkodott, hogy a nála lévő félkész konfigokba nmincs RAM. Én addig nem tudok érdemben nyilatkozni amíg a gépeket nem látom.
Elküldve: 2009. 12. 01. 06:51
Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 30., hétfő - 20:05
Ezek a gépek a december 19-i akcióra nagyon is megfelelnek, mert amint már jeleztem elsősorban mozgáskorlátozott emberek részére mennek, hogy legyen kapcsolatuk a külvilággal. Persze akad közöttük olyan is aki majd bedolgozásra fogja használni, vagy éppen az unokája részére kapja meg.
Éppen ezért kellene előre a pontos konfig mennyisége és azok minősége, hogy annak megfelelően tudjunk válogatni a jelöltek között.
A Mozgáskorlátozottak Tiszazudi Egyesületének működési területe az egész Tiszazug (12 település kb. 700 taggal), így van létszám bőven a válogatáshoz, mert ezek jelentős többsége elesett rászoruló ember.
Elküldve: 2009. 12. 01. 18:59
Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 7:43
Ezzel kapcsolatos problémák:
- December 19.-n az egyesület vezetősége is részt vesz a jótékonysági bulin, tagjaik közül többen kapnak csomagot, de az egyesület részéröl is kerül átadásra élelmiszer és ruházati csomag. Ezért a 10,00-kor kezdődő Jótékonysági napon feltétlen ott kell lenniük.
- Eredetileg Ők nekem a 18.-t javasolták tegnap, csak én abba kötöttem bele, hogy akkor Te dolgozol, csak hétvégén vagy szabad.
A fentieket figyelembe véve bármikor (a 19-t kivéve) megfeleő az időpont. Ez csak rajtad múlik.
Majd írod, hogy akkor hogyan én miként. Gábor fiam rendszeresen mutatja nekik ezt a fórumot, hogy mi a fejlemény.
Jelen állás szerint dec. 14. az utolsó munkanapom idén.
Elküldve: 2009. 12. 01. 19:08
Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 18:59
OK! Holnap a Gáborom referál a főnökasszonynak. A reakciójárol majd értesítelek.
Egyébként reménykedjünk, hogy a részleteket szombaton is megbeszélhetitek, mert Gábor és a főnökasszony férje fog hozzád menni a gépekért.
Viszont kérném, hogy szombaton adjál már egy nagymarék SD RAM-t is nekik, hátha addig Jahno nem referál, hogy a tőle hozandó (ha egyáltalán valaki fogadja majd Őket pénteken) gépekbe mennyit is kell majd beletolnom.
Amennyiben mégse jönne össze a pénteki fuvar, úgy majd visszaviszed a RAM-okat 18.-n.
Szerkesztette: Szőke 2009. 12. 01. 19:11 -kor
Elküldve: 2009. 12. 01. 19:20
Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 7:51
Éppen ezért kellene előre a pontos konfig mennyisége és azok minősége, hogy annak megfelelően tudjunk válogatni a jelöltek között.
A Mozgáskorlátozottak Tiszazudi Egyesületének működési területe az egész Tiszazug (12 település kb. 700 taggal), így van létszám bőven a válogatáshoz, mert ezek jelentős többsége elesett rászoruló ember.
Holnap-holnapután úgyis elkezdem újra átnézni a kész konfigokat, hogy állás közben nem betegedett-e le valamelyik. Folyamatosan be fogok számolni a pontos konfigokról.
Elküldve: 2009. 12. 01. 19:23
Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 20:08
Egyébként reménykedjünk, hogy a részleteket szombaton is megbeszélhetitek, mert Gábor és a főnökasszony férje fog hozzád menni a gépekért.
Viszont kérném, hogy szombaton adjál már egy nagymarék SD RAM-t is nekik, hátha addig Jahno nem referál, hogy a tőle hozandó (ha egyáltalán valaki fogadja majd Őket pénteken) gépekbe mennyit is kell majd beletolnom.
Amennyiben mégse jönne össze a pénteki fuvar, úgy majd visszaviszed a RAM-okat 18.-n.
Szerintem írd a fiadnak össze, hogy mi minden kell még pluszban innen (64 MB-os VGA, SDRAM stb.), hogy amikor itt lesznek, ne felejtődjenek el a dolgok.
Elküldve: 2009. 12. 01. 19:25
Írtál itt valami Socket 754-es alaplapról. Ha még megvan, kéne sósban, mert úgy néz ki, hogy lesz bele proci.
Próbáltalak többször telefonon elérni, de vagy lecserélted, vagy nem értél rá. Kicsengett, de nem vetted fel, vissza se hívtál.
Elküldve: 2009. 12. 02. 08:58
Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 19:23
OK!
Majd összeírom, bár a RAM-k mennyisgét illetően fogalmam sincs, mert Jahno nemhogy jelezte volna, de még a kért telefonszámot sem küldte el, hogy pénteken lehessen velük kontaktolni. Nagyon úgy néz ki, hogy pénteken üresen jön vissza a kocsi.
Elküldve: 2009. 12. 03. 14:20
Elküldve: 2009. 12. 03. 20:05
Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 1., kedd - 20:20
Kezdem írni a masinák összetételét:
1. konfig
Pentium-III 550 MHz
valami Slot1 alaplap (biztos PCChips, az nem írt rá semmit a deszkáira)
256 MB RAM
ATi 3D Rage Pro VGA
SB 128 PCI hanghártya
Realtek LAN
4,3 + 7 GB HDD
48x CéDa
Elküldve: 2009. 12. 03. 20:47
AMD K6/2-500 proci, hozzá egy jó öreg 5ALI61 alaplap
192 MB RAM
Matrox Millenium G200 VGA
ESS 1868 audio
Realtek LAN