Elöljárójában elmondanám azonban, hogy valamennyi konfig a lehető legtöbb SDRAM-t kapott, annak ellenére, hogy a teszteletlenül érkezettekböl 1 db. 32 MB-s volt (nem is használtam el), 2 db. 64 MB-s hibásnak bizonyult, de hibádzott egy 128 MB-s is. A legkevesebb RAM 256 MB. volt. A gépeken minden a megszokott kantár uralkodott, némelyiken egyéb kiegészítők társaságában, az egyéni igényeket figyelembe véve.
Kezdem a legrégebben itt lévővel:
Acws collega előző látogatásakor hozott egy komplett 2x450 MHz-s PIII gépet, melynek alaplapján int. SCSI meghajtó is található.
Ez a gép többszöri átalakulás után került új használójához.
A többszöri átalakulások: Acws mostani látogatásakor odahaza felejtette a beígért SCSI-s vinyót és a hozzá való kábelt. Előtte viszont próba céljábol - na meg a szép nagy házzal teljesen más terveim voltak - egy kis kunyhóba költözött és IDE vinyóval komplettírozva lett.
Telcontar cimborátol viszont jött (az Ő elnevezéseit használom, hogy a teljes konfigot ne kelljen leírni) "Négyeske", melyben volt SCSI-s vinyó, kábel, na meg még SCSI-s CDRW is. Én is találtam még 2 db. ( 10 GB és 18,5 GB) SCSI-s vinyót a szekreter legfelső polcán. Időközben a Kungyalusi kis csoport vezetőjével is találkoztam, aki elmondta, hogy a még "csipetkés korszakban" kapott gépek közül néhány már korszerűsítve lett a lurkók közös pénzéböl, de azért egy server gép nagyon is jól jönne nekik az 5 db. géphez, na meg a kimaradt cumókat is szívesen ideadnák nekünk.
Ezen felbuzdulva az acws féle duálprocis gép ismét visszaköltözött az általa hozott sok-sok meghajtót befogadni képes kunyhóba. Került is bele SCSI-s vinyó összesen 4 db. 2 db. IDE vinyó, 1 db. SCSI-s CDRW és 1 db. IDE DVD RW. Ebbe került bele a Telcontartol jött beépítőkeretes FDD is.
Tekintettel, hogy az eredetileg ebben a házban lakozó 250 W-s tápocskát kicsinek találtam, na meg esetleg még mehet is bele néhány vinnyogó (van hely a 68 pin-s kábelen) ebbe került a Telcontartol jött 550 W-s tápocska, melyel jócskán meg is kelett küzdenem. Didyman collega ittjártakor megnézte, és nagyon jónak minősítette. Azt viszont Ő sem nézte, hogy a hiányzó turbinákat a fordulatszabályzóba fordított polaritással kell bekötni, mint a többi tápba. Több mint egy napom ráment, mire rájöttem, hogy miért is nem megy benne egyetlen venti sem, még akkor sem, ha felforraltam hajszárítóval a hűtőbordákat. Végre azét megoldódott és szépen üzemeli a szervergépet.
Kaptak még hozzá a saját készletemböl 1 db. USB-s kártyaolvasót, mert a didyman által beépíthetőhöz nem volt keretem, de az majd jó lesz nekem, ebben van keret.
Ugyancsak megkapták hozzá a FakeJacktol jött színes nyomingert (tartalék patrónusokkal) és a szkennert is, igaz azzal is szívtam jócskán, mert nem a napjainkban szokásos kantár drivere kell neki, hanem egy kerek évszámosé.
Erröl az átadásrol nem vagyok "képes" beszámolni, mert pénteken olyan időpontban jöttek Kungyalubol amikor Gábor fiam dolgozott és nála volt a fotóasina.
A Telcontartol jött "ketteskét" F.Marika kapta meg, minden változtatás nélkül. Ő az a leányzó akinek egy ballépése "mindössze" kétoldali csípőprotézist eredményezett. Már szépen megy a rehab, két bottal el is kezdett már mászkálni a lakásban. Nagyon megörült az ajándéknak, különösen most jól jön neki, mert huzamosabb ideig nem tud a koleszba visszaköltözni, így viszont kiesik (eddig is nagyon lemaradt) az ott folyó játékok versenyében. A fiúk között is nagyoin menő a kiscsaj. Öröme viszont nem volt elég ahhoz, hogy "képes" legyek az átadás örömét megörökíteni, mivel köpenyben fogadott, akkor kelt fel az betegágybol amikor odaértem hozzájuk. Mindössze annyit mondott, hogy így nem fotogén, inkább ne csináljak képeket róla. Mondjuk volt benne valami. Hálásan köszöni a csapatnak a gépet. Még ottlétemkor meg is rendelték hozzá a NET hozzáférést, melyet "valami csoda folytán" még pénteken, a megrendelés napján be is kötötték hozzá. Így mostanság már nem hinném, hogy unatkozik a betegágyában.
"Háromaskát" Telcontar javaslatát is figyelembe véve az egyesület valamelyik tagja fogja megkapni, de majd csak akkor, ha az útjainkon biztonsággal lehet közlekedni, mert mostanság semmi pénzért nem indulok útnak. Most is szakad a hó. Remélem majd erröl is "képes" leszek beszámolni.
"Négyeskét" nem is csekély fazonigazítás után a Tiszakürti F.Gábor kapta meg. Ő elsőéves fősulis, szülei mozgáskorlátozottak.
A fazonigazítás (melyröl acws gépénél már írtam) után ment bele 10 GB-s IDE HDD és IDE CDRW.
Az alábbi fotón a boldog tulaj látható:

Didyman által a legutóbbi látogatásakor "zacskóban hozott" PIII@500 MHz.-s gépe is kunyhóba került. Minden jóval (Monitor, bill, egér, HDD, RAM) ki lett egészítve, köszönhetően, hogy acws-k legutóbb mindent hoztak.
Ezt a gépet az ugyancsak Tiszakürti D.Zsuzsi kapta meg, az előző gép tulajdonosának szüleinek javaslatát figyelembe véve (szomszédjuk).
Zsuzsi 9 éves. Ált.Iskolában kitűnő tanuló, édesanyja egyedül neveli, aki most pillanatnyilag (téli időszakban) munkanélküli. Mondanom sem kell, hogy Zsuzsi is nagyon örült a gépnek, igaz a képen ez nem nagyon tükröződik, hiszen nagyon meg volt illetődve.
Az alábbi képen Ő látható:

Itt jegyezném meg, hogy a jelenlegi átadások után, na és a Kungyalubol kapott cumók végeredményeképpen maradt itt 3 db. üzemképes AMD procis lap, melyek DDR RAM-t igényelnének. Ezek közül 2 db. kunyhóba is van szerelve. Sajnos a továbblépéshez semilyen kiegészítő hw. elemem sincs. Majd megy fel Telcontar cimborához.

Súgó
A téma zárva.