HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#4061 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 20. 10:33

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 03. 19. 23:20

Flopyról nemár szépen lassan leszokni,már csak egy cég gyártja az újabb lapokon meg már flopy port sincs.Én is avval csináltam ezt azt de az új lapomom sincs már port.:)

Persze, a mindennapi, tömeges használatból már rég kiszorult a hajlékonylemez. Azért retró gépekhez még szükség lehet rá - igen erős a fílingje, amikor az ember kiadja pl. egy C64-esen az OPEN 1,8,15,"NEW:akármi,XX" parancsot, mire a 1541-es elkezdi kalapáccsal és vésővel beizzítani a lemezt. :D
... a trip back in time is all I need ...

#4062 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 10:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 03. 20. 10:33

Persze, a mindennapi, tömeges használatból már rég kiszorult a hajlékonylemez. Azért retró gépekhez még szükség lehet rá - igen erős a fílingje, amikor az ember kiadja pl. egy C64-esen az OPEN 1,8,15,"NEW:akármi,XX" parancsot, mire a 1541-es elkezdi kalapáccsal és vésővel beizzítani a lemezt. :D

Ja csak előbb utóbb lemezt se fogsz kapni hozzá az a baj,a régiek meg elhullanak.Olyan ez mint a magnókazetta,amennyire 20 évig divat volt annyira nincs már üres kazetta se újonnan.Még egy kettő multinál lehet legszarabb vasoxidost találni:)
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#4063 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 11:06

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 03. 20. 10:36

Ja csak előbb utóbb lemezt se fogsz kapni hozzá az a baj,a régiek meg elhullanak.Olyan ez mint a magnókazetta,amennyire 20 évig divat volt annyira nincs már üres kazetta se újonnan.Még egy kettő multinál lehet legszarabb vasoxidost találni:)

5,25-ös lemezt már vagy 10 éve sehol nem lehet kapni újonnan. De még a 20 - 25 éves DD-s lemezek is egész jól bírják a kiképzést. És persze igazad van: előbb-utóbb mind elhullik.

#4064 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 11:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 03. 20. 10:27

* DOS-os butulás után (minimum MS-DOS 5.0 vagy legalább vele egyenértékű változat) az autoexec.bat menüzhető. Azt azért ne kérdezd, hogy pl. a memtest86 vagy mondjuk a Powermax hogyan szorítható bele egy ilyen menübe, mert ehhez kevés a tudásom.
** Másik lehetőség egy USB-s floppymeghajtó beszerzése valahonnan, és butulás arról, ha floppy kell - most már a nálunk megforduló alaplapok többsége is képes USB-s eszközről bootolni. Amelyik meg nem, annak még úgyis van floppycsatlakozója.

* Látod itt a baj nálam is, de vannak már sejtéseim.

** Ez a megoldás csöbörböl vödörbe. Ugyanis a floppi lemez a gond és nem a meghajtó. Persze az is igaz, hogy USB-s floppi meghajtót sem láttam ezidáig.
Viszint abban maximálisan egyet tudok érteni veloed is és byebye hwsw Kép collegával is, hogy a 3,25"-s lemez kifutóban, azt már szinte lehetetlen beszerezni, de a régi 5,25" lemezek még mindig birják a strapát, amig a 3,25 " floppikrol meg csak úgy eltúnnek az adatok, nem olvashatóak, 2-3 év állás után. Persze, ha esetleg origi lezárva a mágneses sugárzásoktol tartanánk, akkor talán más lenne a helyzet, de ki akar ilyet csinyálni.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4065 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 13:06

Úgyanez van az üres dvd fronton is.A mai gyártású lemezek /legyen az verbatim akár/ 2-3 évig kb használhatóak aztán PI Errors rohamosan növekszik végül teljesen eltünik az adat.Csak az ezüst vagy arany tartalmú archival lemezek amik tovább birják.Bár mihozzánk nemjut el kint a a dvd üres lemezek ára a negyedére esett vissza,maga tdk se gyártat már csak partnerekcégeknél meg a philips se.Emiatt lett teljesen lutri hogy milyen alapanyagú lemezt kap az ember,egy márkából lehet húszféle.pl philips dvd egyik része /25 ös csomagú/ cmc a másikféle meg a legrosszabb mbi.
hdd ügybe ugyanez van 320gigás méretig sokat kibirtak és megbizhatóak a vinyók,aztán bejött az olcsósitás anyagokba.A mai 500gigás-1terás vinyóknál az a csoda ha a boltból hazatérve nem anyázik az ember hogy nem működik/bad sectoros .
Floppy lemezekböl is van ami mai napig birja nállam is pl az imation 12 éves lemezei,de annak még a védelme/tokja/ is treljesen robosztus nem olyan mint ami az olcsositás utáni lemezeké.

Szerkesztette: byebye hwsw 2011. 03. 20. 13:14 -kor

Hádédész..

#4066 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 20. 23:04

Urak, tusl2c, 1.1-es tua celeronnal meg er, vagy ez mar alulrol uti meg a szintet? Ha vegre at tudok koltozkodni az uj gepemre, akkor felszabadul.
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#4067 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 20. 23:50

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 03. 20. 13:06

Úgyanez van az üres dvd fronton is.A mai gyártású lemezek /legyen az verbatim akár/ 2-3 évig kb használhatóak aztán PI Errors rohamosan növekszik végül teljesen eltünik az adat.

Tudja fene, ezt írjátok 10 éve, én meg most vettem elő 2003-2006 közti anyagokat, semmi bajuk.
Make love not Wor.

#4068 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 21. 02:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 03. 19. 20:08

Lemezeket nem fogsz találni. Körbenézek, mert igyekszem félrerakosgatni a floppylemezeket is, de sajnos a 3,5"-osok erősen hullanak.

Pff... a multkor lattam hegyekben 10db-os origi csomagokat gombokert valamelyik Tecso jellegű üzletláncban. :(

#4069 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 21. 08:23

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 20. 23:50

Tudja fene, ezt írjátok 10 éve, én meg most vettem elő 2003-2006 közti anyagokat, semmi bajuk.

Az más móka akkor még a legszarabb lemez is jobb volt mint a mai legjobb...Most ilyen primco meg arita jellegű a verbatim is.
Hádédész..

#4070 Felhasználó inaktív   nubu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 21. 12:27

Kicsit zűrös volt a múlt hetem, aztán meg péntektől nem voltam net közelben.
Lényeg hogy köszi Telcontarnak hogy elvitte a cuccokat tőlem, és hogy újrahasználjátok őket.

Aztán ezután már remélem működőképesebb pénégyekkel is tudok szolgálni, márha a csajoknak
sikerül pályázatokat nyerni új gépekre.

Na minden jókat majd jelentkezem ha lesz valami.

#4071 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 21. 19:27

Üzenet megtekintéseIdézet: asdf - Dátum: 2011. 03. 20. 23:04

Urak, tusl2c, 1.1-es tua celeronnal meg er, vagy ez mar alulrol uti meg a szintet? Ha vegre at tudok koltozkodni az uj gepemre, akkor felszabadul.

:respect: Köszönjük, a Tualatin még erősen jó mifelénk. A saját véleményem szerint másfelé is - oké, ne akarjon valaki HD videót nézni vele, meg a legújabb Kvék/Dúm/Nídforszpíd is csak fintorogna rá, de DVD-t nézni tökéletes, a netezés sem állítja még lehetetlen feladat elé, és a korának megfelelő játékokkal is remekül lehet szórakozni, tanulni. Cserébe nem is kér olyan sok delejt.

#4072 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 21. 19:28

Üzenet megtekintéseIdézet: nubu - Dátum: 2011. 03. 21. 12:27

Kicsit zűrös volt a múlt hetem, aztán meg péntektől nem voltam net közelben.
Lényeg hogy köszi Telcontarnak hogy elvitte a cuccokat tőlem, és hogy újrahasználjátok őket.

Aztán ezután már remélem működőképesebb pénégyekkel is tudok szolgálni, márha a csajoknak
sikerül pályázatokat nyerni új gépekre.

Na minden jókat majd jelentkezem ha lesz valami.

Mi köszönjük. :respect:

#4073 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 21. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: byebye hwsw - Dátum: 2011. 03. 21. 08:23

Az más móka akkor még a legszarabb lemez is jobb volt mint a mai legjobb...Most ilyen primco meg arita jellegű a verbatim is.

Hja, nekem az első generációs TDK cédéim még mindig hibátlanul olvashatóak, pedig 1995 - 1997 között pörköltettem meg őket. Milyen virágzó üzletág volt akkor a cédéírás! :)

#4074 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 21. 20:11

Ált.táj! Úgy mindenröl vegyesen.

Eksőként talán a leglényegesebb és nekem biztosan a legfájóbb dologrol. Nagyon úgy néz ki, hogy Nagyréven sem jön össze a legújabb "Csipet csapat", sajnos.
Ma voltam a Polgármesternél - mert szombaton a jegyző megért rá, hogy keressem meg és beszéljek vele a Műv.Ház használatát illetően (ott akarnánk beizzitani ujbol a kis csapatot, itt a lakásomon egyszerűen nincs hely hozzá). A község Pogija tájékoztatott, hogy az Önkormányzat anyagilag igen gyalázatosul áll, igy csak úgy tudja részünkre a helyet biztositani, ha bérleti dijat fizetünk. Én persze ebben a témában nem tudtam dönteni, majd döntenek a szülők. A Műv.Ház vezetőjével és a Jegyzővel megbeszéltük, hogy majd egyezetetnek az érintettekkel, hogy hajlandóak-e fizetni a havi 5-800.- Ft-t (létszámtol függő) a számitógépes foglalkozásokért, melynek során ingyenesen juthatnak a résztvevők is számitógéphez. Választ a hét közepére igértek, de ahogy ismerem az ottani családok anyagi helyzetét (szemléltetésként, a faluban összesen 5 db. számitógép van a több, mint 700 fős településen, ebböl 3 db. a hivatalban) ez nem fog nekik összejönni, de nekünk, nekem sem.

Másodikként: Telcontár által hozott 7 db. komplett gépnek mindenképpen fog gazdája lenni Nagyréven, de az átadást a mai megbeszélés alapján a helyiek döntése alapján fogom intézni. ugyanis, ha úgy döntenek, hogy legyen csapat (fizetnek) akkor elsőként a résztvevők kapnak gépet, ha úgy döntenek, hogy nincs pénzük (sajnos ez a valószinűbb, nem tudják sokan még a számlákat sem fizetni, de foglalni sem tudnak náluk, mert egyszerűen nincs mit) akkor a legrászorultabbak, akik tudják a megnövekedő vill. számlát is rendszeresen fizetni, esetleg még a NET elérésre is szoritanak egy kis pénzt - a célszemélyeket, majd a Jegyző és a családsegitő szolgálat segitségével válogatjuk ki - kapnak majd gépet a jövő hét végén és utánna vége az ottani ceremóniának is.
Ebben az esetben, viszont már nincs is elképzelésem, hogy hol tudnánk ilyen kis csapatot létrehozni, lakásom sem a raktározásra, sem a csapat részére nem lakalmas, igy a legnagyobb valószinűség szerint már a jövőben nem is fogok fogadni gépalkatrészeket. Legfeljebb alkalmanként és ritkán kész konfigokat, melyet azonnal át is adhat a leszállitó segitő cimbora. Sajnos ez van.

Harmadikként: Yce Bear segitőtárs által küldött MEM kártyák jók ebbe a vacak Olympos foto aparátba, de működni tökéletesen még most sem akar. Én szétbontani a remegő kezeim, vaksi szemeim miatt nem merem, majd megteszi azt remélem didyman collega, ha egyszer erre téved, de lehet, hogy elküldöm neki postán, hogy ne unatkozzan odahaza sem. Amit most meg tudtam szétszedés nélkül állapitani, hogy a MEM foglalat bal oldali szélső éritkezője el van deformálódva (spec. nagyitóval benézve láttam). Ez persze (gondolom én) még nem indokolhatja, hogy mesebeli a működése. hol bekapcsol, hol nem, hol jó, hol nem, de minden esetben percek alatt lemeriti a legjobb elemeket is.

Negyedikként: A telcontar collega által hozott TV - amit jeleztem, hogy magamnak kérnék - sajnos még roszabb, mint a saját kőkorszakbol való TV-m. Képe nagyon vibrál, de a távirányitóra sem úgy reagál, mint ahogy az egy normális TV-töl elvárható. Esetleh, ha találok valami olcsó TV szerelőt, akkor majd megnézetem és ha az árba beleférek megcsináltatom, de igy addig megy a Haleszba, tartalékba, hátha valakinek, valamire, mert igy Tv-.nek nem jó.

Ötödikként: Ugyancsak Telcontar által darabokban hozott USB-s külső Thermaltake 3,5 " HDD rack összerámolása sikeres volt, az pöpecül működik, csak egy baj van vele. Nem lett hozzá hozva táp. Most a saját külső DVD iróm tápjával lett kipróbálva, de ezt a tápot nem adom oda, mert akkor a DVD irót én nem tudom haszn álni.

Hatodikként: YceBear által küldött Noti RAM-k pöpecül mennek a saját notimban, hamarosan mennek a célgépbe (1 db. már benne van, de még nálam). Ami itt van nálam az volt az utolsó melyben a FakeJack által a Távolkeletröl vásárolt RAM felhasználójaként számba vehető volt. Sajnos ebben sem ment a sárgáktol (jujj, de Rasszista Pista lettem) jööt, igy az sajnos felesleges pénzkidobás volt, de YceBear megoldotta a kérdést.

Egyelőre ennyi, folyt.köv. talán holnap.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4075 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 21. 21:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 03. 21. 19:27

:respect: Köszönjük, a Tualatin még erősen jó mifelénk. A saját véleményem szerint másfelé is - oké, ne akarjon valaki HD videót nézni vele, meg a legújabb Kvék/Dúm/Nídforszpíd is csak fintorogna rá, de DVD-t nézni tökéletes, a netezés sem állítja még lehetetlen feladat elé, és a korának megfelelő játékokkal is remekül lehet szórakozni, tanulni. Cserébe nem is kér olyan sok delejt.

Ja, netezni lehet vele, arra kell figyelni, hogy a 10.0-as utolso flashplayer legyen rajta, mert a 10.1-es gyalazatlassu, 360p-ben is tiszta slideshow lett a youtube :/, a 10.2-est meg nem is probaltam inkabb :) Ram, vga is van hozza, hdd is, odd nem. Viszont ha jo a tua, akkor valoszinu addigra lesz egy parja is.
Majd jelentkezem ha aktualis (1-2 honapba is futhat, amig nem jon meg az uj szamitogephazam, addig nem tudom belakni az uj gepemet).
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#4076 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 22. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 03. 21. 20:11

Ált.táj! Úgy mindenröl vegyesen.

Ötödikként: Ugyancsak Telcontar által darabokban hozott USB-s külső Thermaltake 3,5 " HDD rack összerámolása sikeres volt, az pöpecül működik, csak egy baj van vele. Nem lett hozzá hozva táp. Most a saját külső DVD iróm tápjával lett kipróbálva, de ezt a tápot nem adom oda, mert akkor a DVD irót én nem tudom haszn álni.

Milyen paraméterezésű tápegységet kutassak hozzá? Lehet, hogy csak egyszerűen az is itt maradt.

#4077 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 23. 07:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 03. 22. 19:44

Milyen paraméterezésű tápegységet kutassak hozzá? Lehet, hogy csak egyszerűen az is itt maradt.

A szükséges tápnak tudnia kell 12 V-t és 5 V-t is adnia a PS2 gyugón (pontosan megegyezik vele, a PS2 foglalatba éppen belemegy) keresztül. A rack pontos tipusa Thermaltake SilverRider 3,5", Ilyen.
A manualja, de a fenti honlap sem tesz célzást arra, hogy a feszkóknak milyen teljesitményt kell leadniuk.
Amivel próbáltam (külső DVD iró tápja) annaka tipusa: A60D3-02MP és +5 V egyen 3,0 A; +12 V egyen 2,0 A.

#4078 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 25. 20:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 03. 23. 07:01

A szükséges tápnak tudnia kell 12 V-t és 5 V-t is adnia a PS2 gyugón (pontosan megegyezik vele, a PS2 foglalatba éppen belemegy) keresztül. A rack pontos tipusa Thermaltake SilverRider 3,5", Ilyen.
A manualja, de a fenti honlap sem tesz célzást arra, hogy a feszkóknak milyen teljesitményt kell leadniuk.
Amivel próbáltam (külső DVD iró tápja) annaka tipusa: A60D3-02MP és +5 V egyen 3,0 A; +12 V egyen 2,0 A.

Az a táp kapacitás elegendő. Ha csak nem Terás kapacitású HDD megy bele! Ahhoz nem árt dögösebb tápot használni. Átlagosan 2-2 A terhelhetőségűek a mai kuckókhoz adott tápok. Persze a drágább kuckókhoz nagyobb jár mert azokba elképzelhető Terás HDD is.

Igaz nem IT! De lehet valaki örülne neki húsvétra. Van egy régi típusú diavetítő, az úgynevezett púpos elzett gyártmány. Sajnos Filmek nincsenek hozzá már. Szőke tudja az elérhetőségemet, csak ha jön valaki érte,előtte csörögjön ide a biztonság kedvéért. Nehogy csavargóba legyek éppen.
RaidX

#4079 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 08:40

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2011. 03. 25. 20:00

Az a táp kapacitás elegendő. Ha csak nem Terás kapacitású HDD megy bele! Ahhoz nem árt dögösebb tápot használni. Átlagosan 2-2 A terhelhetőségűek a mai kuckókhoz adott tápok. Persze a drágább kuckókhoz nagyobb jár mert azokba elképzelhető Terás HDD is.

Igaz nem IT! De lehet valaki örülne neki húsvétra. Van egy régi típusú diavetítő, az úgynevezett púpos elzett gyártmány. Sajnos Filmek nincsenek hozzá már. Szőke tudja az elérhetőségemet, csak ha jön valaki érte,előtte csörögjön ide a biztonság kedvéért. Nehogy csavargóba legyek éppen.

Itt nálunk a terrás HDD-k még csak emlités szintjén sem szerepelnek. Örülönk, ha a felajánlott vinyók kapacitása Gb szinten a két számjegyet eléri, tehát nem szükséges a nagyobb kapacitás.
Az előző hozzászólásomban emitett táp egyébként nem a vinyóhoz van, az egy külső DVD irót szolgál ki, ráadásul nálam és rendszeresen használom is, ráadásul éppen az átadott gépek mellé adandó DVD-k irására, igy azt nem tudom tovább adni
. Ezért kellene a külső HDD meghajtóhoz táp, hogy azt kompletten tovább tudjam adni egy 2-3 GB-s lemezzel szerelt komolyabb géphez.

Ami pedig a diavetitőt illeti: Majd érdeklődöm.

#4080 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 26. 13:08

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2011. 03. 25. 20:00

Kb. mennyit fogyasztanak az 1 - 2 TB-os vinyók? És melyik ágat terhelik inkább, a 12V-ot, vagy az 5 V-ot?

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 202
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.