HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 04. 26. 18:48

Alkatrész akadhozzá. 333-as cerka, Slot1-es deszkával. Talán van párgugás vinyó, meg 64M SD.Ha ezt előbb tudom...

A zöreg hozott egy draútnélküli billentyűzetet-egeret. Nincs semmi baja, csak egy elemfedél hiányzik, ezzel mi legyen? A zöreg úgy adta, hogy nemjó meg kezdjekveleakármit :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#682 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 26. 20:36

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 18:48

Nem tudtok valahol egy PII-es gépet? Tisztelettel köszönném. :respect:

Amint azt akkor is jeleztem náléam megvan. Hamarosan végeznek is vele (lehet, hogy már holnap) a halesziak, de szombaton hoztuk és azóta nem is volt idejük.
Amint kész, üzembiztos kiabálok és viszem hozzád.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#683 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 20:40

Kaptam ma egy PCI-s 3Com hálókártyát, ami teljes magasságú, és jó magasan van az UTP-csatija. Van neki koax is, csak az lejjebb. Meg gameportja is, az meg a két LAN-csati között figyel. Na, valaki? :)
... a trip back in time is all I need ...

#684 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 20:41

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 19:48

Alkatrész akadhozzá. 333-as cerka, Slot1-es deszkával. Talán van párgugás vinyó, meg 64M SD.Ha ezt előbb tudom...

A zöreg hozott egy draútnélküli billentyűzetet-egeret. Nincs semmi baja, csak egy elemfedél hiányzik, ezzel mi legyen? A zöreg úgy adta, hogy nemjó meg kezdjekveleakármit :D

Kezdem azzal, hogy sikeresen landoltunk a Zugban.
Amint arrol már részben a "manyusz" is szólott vittem neki egy rahedli ramatyot, melyel olyannyira elszöszölt, hogy amíg ott voltunk még a "köcsketej" (üzemanyag) pusztítására sem volt ideje.
Hálás köszönet a segedelemért. :respect:  :respect:  :respect:
A megjavult cumókat (mindent) meg, ha jöttök (tekintettel, hogy erre ígéreted szerint hamarosan lészen lehetőséged) majd hozzátok. A táphoz van rács bőven.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#685 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 20:43

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 21:40

Kaptam ma egy PCI-s 3Com hálókártyát, ami teljes magasságú, és jó magasan van az UTP-csatija. Van neki koax is, csak az lejjebb. Meg gameportja is, az meg a két LAN-csati között figyel. Na, valaki? :)

Én keresek magas csatis PCI-s hálókarit kisérletezés céljábol. Majd holnap megmérem, hogy mi lehet a legalacsonyabb pont (a PCI csatitol mérve) amely még (legyen az bármilyen csati is) nem akadályozza a beszerelést. Igaz nekem csak az UTP-s csatira lenne szükségem, tehát akinek a többi csati is kell, az nyugodtan vigye.

#686 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 20:45

Idézet: didyman - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 18:22

Öreg!

Aztán a 24V-os tápból kimaradt egy árnyékolólemez, amin látható átütésnyom is van :D . Majd az is ráér, nincs gyakorlatilag lényeges funkciója.

A tápot majd holnap próbálom, addig meg inkább hallgatok.

#687 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 22:22

Idézet: acws - Dátum: 2008. ápr. 25., péntek - 7:18

Oksa majd hívlak ha arrajárok.
A szatyor tényleg kicsi legyen mert délibusz effektus lesz a kocsiban  :Đ

'kicsi' lesz, de tényleg. Tesco-s jellegű :rolleyes: de csak lényeges dolgokkal lesz tele :)
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

A munkahely nem kocsma, hogy mindennap bejárj...

#688 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 26. 22:23

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 21:43

Én keresek magas csatis PCI-s hálókarit kisérletezés céljábol. Majd holnap megmérem, hogy mi lehet a legalacsonyabb pont (a PCI csatitol mérve) amely még (legyen az bármilyen csati is) nem akadályozza a beszerelést. Igaz nekem csak az UTP-s csatira lenne szükségem, tehát akinek a többi csati is kell, az nyugodtan vigye.

Acws kollégával küldök néhányat, hátha...
"Az akarok lenni, ami akkor voltam, amikor az akartam lenni, ami most vagyok..."

#689 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 07:19

Idézet: gabyka - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 23:23

Acws kollégával küldök néhányat, hátha...

Köszönöm!
Ennek alapján a tegnap beígért mérés elmarad.

#690 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 09:47

didyman!

A 24 V-s táp nagyon úgy néz ki, hogy OK! Kb. 1 órája kifogástalanul műxik. :respect:

Az St Lab router is valószínűleg jó, mert felismer mindent, be tudok lépni a setapba, csak éppen nem tudom beállítani rajta a NET-t. Nálam T-Kábelen avel a NET és anno a szolgáltatóm azt mondta, hogy a Cable modem (dynamic IP) kell bepipálni és más állítás nincs. A jelenlegi Belkin router megy is ezzel a beállítással szépen. Az StLab viszont kérne még adatokat (ebböl talán a felhasználói nevet elő is tudnám bányászni), de azokat nem tudtam belőni. Majd egy "szaki" - ha meglátogat - akkor megcsinyálja nekem, hogy működjön. Ja és firmwaret is hiába frissítettem rajta, akkor sem látja a NET-t. Két gép közötti kapcsolat viszont megy rajta. :think:

#691 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 17:33

acws!

Változás menésben. Sajna úgy néz ki, hogy a francia kapcsolat csak hétfőre jön össze, így nem máj.4.-n, hanem 5.-n megyek.
Amennyiben valamilyen cumó összejön nálad addig kérlek jelezd. Majd a Pesti kapcsolatom felveszi veled a kapcsolatot (amennyiben hozzájárulsz, hogy elérhetőségedet megadjam neki) és a Te szabadidődhöz igazodva elhozza tőled azt amit ide szánsz. Én meg majd nála 5.-n felvételezem. Nehogymá üresen jöjjek vissza.

#692 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 17:57

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 17:33

acws!

Változás menésben. Sajna úgy néz ki, hogy a francia kapcsolat csak hétfőre jön össze, így nem máj.4.-n, hanem 5.-n megyek.
Amennyiben valamilyen cumó összejön nálad addig kérlek jelezd. Majd a Pesti kapcsolatom felveszi veled a kapcsolatot (amennyiben hozzájárulsz, hogy elérhetőségedet megadjam neki) és a Te szabadidődhöz igazodva elhozza tőled azt amit ide szánsz. Én meg majd nála 5.-n felvételezem. Nehogymá üresen jöjjek vissza.

Hali,

egy majdnem komplett P2-es masina van, ram nincs benne, meg a Gabykától kapott szatyor. A telszámomat nyugodtan add meg neki. Legjobb lenne a jövő héten hétköznap elintézni, szombat hajnaltól nem magyon leszek itthon.
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#693 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 19:08

Idézet: acws - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 18:57

Hali,

egy majdnem komplett P2-es masina van, ram nincs benne, meg a Gabykától kapott szatyor. A telszámomat nyugodtan add meg neki. Legjobb lenne a jövő héten hétköznap elintézni, szombat hajnaltól nem magyon leszek itthon.

OK! Majd megpróbálom rávenni (úgyis feléd dolgozik állítólag), hogy hétközben valamelyik nap ütközzetek.

#694 Felhasználó inaktív   gabyka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 27. 19:46

Az említett stanecli tartalmaz egy alaplapot, abban van két 128megás sd, el lehetne osztani... ;)

#695 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 06:11

Idézet: gabyka - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 20:46

Az említett stanecli tartalmaz egy alaplapot, abban van két 128megás sd, el lehetne osztani... ;)

Köszönöm a tippet. Viszont itt is van egy nagyobb zacskónyi SD, köszönet érte Telcontar cimborának. Úgyhogy a RAM hiányos gép biztosan hamarosan komplettírozva lészen, ha lejut ide a ZUG-ba.

Viszont nem szolgálhatok ilyen jó hírrel Zoltánszol cimborának. Ugyanis a neki (illetve az általa javasolt célszemélynek) szánt PII-s gép nagyon nyűgös, sok bibelődés után sem tökéletes, így viszont nem akarom átadni. Kell még egy hétvége, hogy teljesen gatyába legyen rázva.

Persze van ennél sokkal, de sokkal roszabb hírem is a csapatnak.
Van itt nálunk (de minek?) 2 db. Socket939 foglalatos alaplap. Hoztam is hozzájuk Telcontartol (emlékeim szerint RadyR felajánlása) porcogót. Úgy a felajánló, mint Telcontar szerint a CPU-k jók. Ugyancsak jó a saját DDR RAM-m (most is azzal megy a gép), mégsem tudtunk lelket lehelni ebbe a két lapba, nagy a valószínűsége, hogy a lapok a selejtesek.
Sajnos így ez a két kiváló AMD CPU megy a szekreterbe, várva, hogy valaha kapjon megfelelő lappantyút. :mad:

#696 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 15:24

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 21:43

Legutolso csomagban is volt 2db bar lehet tobbre van szukseged csak tudjal rola :)

#697 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 18:06

Idézet: YceBear - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 16:24

Legutolso csomagban is volt 2db bar lehet tobbre van szukseged csak tudjal rola :)

Köszönöm a figyelmeztetést. Majd rákurjantok a Halesziakra. hogy adjanak 1 db-t.

#698 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 17:13

HELP!
Adott ez a nyüves P4P800-X tip. aléaplap. Benne 1,7 GHz-s Cerka, 1x512 (vagy 2x512 teljesen mindegy) MB 400 PC3200-s DDR RAM, AHA 2940 UV2 vezérlő és rajta egy db. vcinnyogó. (Ezek a lényegesebbek.)
Abban az esetben, ha IDE vinyórol bootolok semmi gond, már az energiagazdálkodása is megjavult.
Azonban, ha az SCSI-s vinnyogórol indulok akkor a betöltés után a NOD 32 kezdő ellenőrzése után valami ilyesmit nyefeg: A 0x7c901010 utasítás a 0x00006d14 címre hívatkozott. Hiba a readnál. A program leáll. A felugró ablak bezárása után az egér műxik, de semmi más. Még kilépni sem lehet szabályosan. Alkalmanként a NOD is nyafog, hogy valamelyik modzulja (nem jegyeztem meg) hibádzik és leáll.
Próbálkoztam már az SCSI-s vinyóra telepített XP SP2-vel, a hibátlanul működő IDE vinyórol GHOSTolva átvitt rendszerrel is, de mindkét esetben ugyanaz a helyzet. Próbálékoztam mindkét 512 MB-s MEM modullal (Telcontar tesztelte és jó, igaz nekem a MemTeszt sem fut le egyiken sem, de együtt sem :think:  :mad: ) egyenként is és együtt is. Hiba azonol.
Mi lehet a nyűge ennek a vacaknak? :think:  :think:  :think:

#699 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 30. 22:21

Idézet: Szőke - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 17:13

Mi lehet a nyűge ennek a vacaknak? :think:  :think:  :think:

Azt nem tudom, de ha IDE vinyóról megy, akkor tegyél be egy min. 2GB-os IDE-vinyót, mellé meg bármit. És már mehet is rá a oprendszer. :think:

U.i.: Minek erőlködsz a SCSI-s cuccokkal, ha van IDE-s? (Legföljebb pár tized másodperccel továbbtart a bootolás. Kit érdekel?! :omg: )

Szerkesztette: zoltánszól 2008. 04. 30. 22:24 -kor

#700 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 01. 05:34

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. ápr. 30., szerda - 23:21

Azt nem tudom, de ha IDE vinyóról megy, akkor tegyél be egy min. 2GB-os IDE-vinyót, mellé meg bármit. És már mehet is rá a oprendszer. :think:

U.i.: Minek erőlködsz a SCSI-s cuccokkal, ha van IDE-s? (Legföljebb pár tized másodperccel továbbtart a bootolás. Kit érdekel?! :omg: )

Csupán csak azért, mert Nincs IDE vinnyogó, ami van az menne egy másik gépbe (pont abba amire te találtál gazdit.).

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.