Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu
Elküldve: 2008. 06. 28. 19:14
A mai napon Nevergone cimbora felajánlása Zoltánszól tettestárs közvetítésévekl megérkezett hozzám, majd holnap megy tovább a Haleszba.
Köszönjük!
Ugyancsak megérkezett hozzám a gyógyolásra váró laptop is, amely arra vár, hogy dydiman cimbora jöjjön hozzám "kerítésszaggatni" és akkor majd tekinthet rá néhágy gyógyoló pillantást (persze csak, ha marad ereje :Đ ).
Zoltánszól most indult haza üres kocsival (Sajnos még a lámpásrol is elfeledkeztünk a nagy sietségben, vagy talán Ő nem mert szólni, mert "felügyelet alatt" (a nejével) volt itt. :Đ ) lakhelyére. Reménykedem, hogy szerenmcsésem meg is érkeznek, mert tzartotta magát a "ZÉRÓ tolerancia" elvhez.
Elküldve: 2008. 06. 28. 21:34
Elküldve: 2008. 06. 29. 16:18
A jó az, hogy 2 hét múlva nyugodtan jöhettek, úgy én, mint A.Józsi tudunk fogadni titeket, igaz a hozadékot a Haleszban kellene kirámolni.
A rossz hír, hogy az ifjoncok ma úgy döntöttek, hogy júliusban szabadságolják magukat, vagyis nem tartanak közös összejövetelt. Elég sokan mennek nyaralni, de A.Józsinál is eléggé felgyülemlettek a melók ebben a hónapban. Tehát csak velünk kettőnkkel kell beérned.
Elküldve: 2008. 06. 29. 16:26
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 17:18
A jó az, hogy 2 hét múlva nyugodtan jöhettek, úgy én, mint A.Józsi tudunk fogadni titeket, igaz a hozadékot a Haleszban kellene kirámolni.
A rossz hír, hogy az ifjoncok ma úgy döntöttek, hogy júliusban szabadságolják magukat, vagyis nem tartanak közös összejövetelt. Elég sokan mennek nyaralni, de A.Józsinál is eléggé felgyülemlettek a melók ebben a hónapban. Tehát csak velünk kettőnkkel kell beérned.
Az kár, hogy a fiatalok nem lesznek, de hát mikor menjenek nyaralni, csibészkedni, ha nem nyáron?
Akkor szépen lassan elkezdem összekészíteni a vinnivalókat. Lesz egy kocsideréknyi...
Elküldve: 2008. 06. 29. 16:35
Adott az alábbi kisérleti konfig. Hangsúlyozom, hogy kisérleti összeállítás - mielőtt lehurrognátok - abbol a célbol, hogy néha tanuljunk is.
NF7-S v2.0 alaplap
IDE I --> Pri. rendszer HDD
Sec. adat HDD
IDE II --> Pri. DVD író
Sec. Rendszer HDD
Sil0680 ATA 133 RAID vezérlő
Primory channel secundari beállítással rendszer HDD
AHA 2940U2W SCSI vezérlő
ID0 rendszer HDD
ID5 CD író
A rendszer HDD-kre mindegyikre azonos op.külön-külön feltelepítve. Az adat HDD-n csak adatok vannak.
Abban az esetben, ha a Sil0680 vezérlőn nincs HDD, akkor mindenhonnan lehet boootolni a BIOS.ban kell csak a bootolás helyét megadni. (HDD0, HDD2, ill. SCSI). Ebben az esetben teljesen mindegy, hogy az alaplapi RAID vezérlő (SATA) engedélyezve van-e, vagy nincs).
Abban az esetben, ha a Sil0680 kártyára HDD-t akasztunk (teljesen mindegy, hogy rendszer, vagy adat) az opusz (XP SP3) csak akkor látja ezt a HDD-t, ha az alaplapi RAID vezérlőt BIOS-ban engedélyezzük, majd a driverét is telepítjük. Gondolom ez így normális.
Viszont az istenért sem tudtuk beállítani, hogy az SCSI-s HDD-röl, vagy a Sil0680-ra akasztott HDD-röl bootoljon.
Van erre egyáltalán valamilyen beállítási lehetőség, vagy csak egy jó kisérlet volt?
Elküldve: 2008. 06. 29. 16:38
Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 17:26
Annyival kár elindulni.
Persze, ha esetleg nem lenne tele a kicsi kocsi, akkor esetleg perzecutortol (ott is van valami kevéske cumó), na meg Jahnotol is el lehetne hoznod valamit. Nála ugyanis addigra (ígérete szerint) vélhetően lehet, hogy összeáll az a nagy masinger.
Persze a Honlapunkon is van még egy jobb felajánlás (3 gép+egyebek) a X ker.-böl, melynek még nincs ügyintézője. Esetleg?
Szerkesztette: Szőke 2008. 06. 29. 16:47 -kor
Elküldve: 2008. 06. 29. 17:29
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 17:38
Akkor Andrásnak nem jött össze ez az ügylet? Mert mintha azt írta volna itt, hogy a X. kerületi gépeket átvette...
Elküldve: 2008. 06. 29. 18:27
Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 18:29
Nem tudom, de nem jelezte. Mindenesetre a HONLAPUNKON nincs ügyintéző feltüntetve ennél a tételnél. Utánna kellene járni, hogy mi is a valós helyzet. Én ugyanis akkor irtam neki, hogy ezt a tételt leadtam, legyen Ő az ügyintéző.
Szerkesztette: Szőke 2008. 06. 29. 18:27 -kor
Elküldve: 2008. 06. 29. 21:51
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 17:35
Adott az alábbi kisérleti konfig. Hangsúlyozom, hogy kisérleti összeállítás - mielőtt lehurrognátok - abbol a célbol, hogy néha tanuljunk is.
NF7-S v2.0 alaplap
IDE I --> Pri. rendszer HDD
Sec. adat HDD
IDE II --> Pri. DVD író
Sec. Rendszer HDD
Sil0680 ATA 133 RAID vezérlő
Primory channel secundari beállítással rendszer HDD
AHA 2940U2W SCSI vezérlő
ID0 rendszer HDD
ID5 CD író
A rendszer HDD-kre mindegyikre azonos op.külön-külön feltelepítve. Az adat HDD-n csak adatok vannak.
Abban az esetben, ha a Sil0680 vezérlőn nincs HDD, akkor mindenhonnan lehet boootolni a BIOS.ban kell csak a bootolás helyét megadni. (HDD0, HDD2, ill. SCSI). Ebben az esetben teljesen mindegy, hogy az alaplapi RAID vezérlő (SATA) engedélyezve van-e, vagy nincs).
Abban az esetben, ha a Sil0680 kártyára HDD-t akasztunk (teljesen mindegy, hogy rendszer, vagy adat) az opusz (XP SP3) csak akkor látja ezt a HDD-t, ha az alaplapi RAID vezérlőt BIOS-ban engedélyezzük, majd a driverét is telepítjük. Gondolom ez így normális.
Viszont az istenért sem tudtuk beállítani, hogy az SCSI-s HDD-röl, vagy a Sil0680-ra akasztott HDD-röl bootoljon.
Van erre egyáltalán valamilyen beállítási lehetőség, vagy csak egy jó kisérlet volt?
Szerintem a problema ott lehet, hogy Sil vezerlot is SCSI kent kezeli. Egyebkent a Sil0680 kartya driveret felraktatok win ala alapbol?
Elküldve: 2008. 06. 30. 04:45
Idézet: YceBear - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 22:51
Erre gondoltam én is (A rendszernél az SCSI vezérlők között jelenik meg.), de akkor az SCSI boot beállításnál legalább a Sil-röl be kellene neki bootolnia. A drivert természetesen felraktuk, nélküle nem látná a Win a rajta lévő HDD-t.
Abban az esetben, ha a HDD0-rol, vagy a HDD2-röl butulunk úgy az SCSI-s, mint a kártyás HDD látszik, azokon bármilyen lemezművelet végezhető.
Szerkesztette: Szőke 2008. 06. 30. 04:46 -kor
Elküldve: 2008. 06. 30. 05:41
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 5:45
Abban az esetben, ha a HDD0-rol, vagy a HDD2-röl butulunk úgy az SCSI-s, mint a kártyás HDD látszik, azokon bármilyen lemezművelet végezhető.
kerdes: van az adaptec kartyan bios?
Sil0680+nForce2 egyttallas eseten tele van a net bootolasi gondokkal win/linux vegyesen.
Szerkesztette: SFIJ 2008. 06. 30. 05:45 -kor
What do stars do? They shine.(Yvaine)
Elküldve: 2008. 06. 30. 18:04
Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 6:41
** Sil0680+nForce2 egyttallas eseten tele van a net bootolasi gondokkal win/linux vegyesen.
* Igen van. Annak különböző beállításaival (már amennyire én értek hozzá, amely ugye elég cseklélyke) is próbálkoztam.
** Na ha ilyen bonyolult, akkor csak egy sikertelen kisérlet volt.
Elküldve: 2008. 07. 01. 17:55
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 17:38
Persze, ha esetleg nem lenne tele a kicsi kocsi, akkor esetleg perzecutortol (ott is van valami kevéske cumó), na meg Jahnotol is el lehetne hoznod valamit. Nála ugyanis addigra (ígérete szerint) vélhetően lehet, hogy összeáll az a nagy masinger.**
Persze a Honlapunkon is van még egy jobb felajánlás (3 gép+egyebek) a X ker.-böl, melynek még nincs ügyintézője. Esetleg?***
* És ha lesz a cuccok mellett még egy András is?
** Ha befér. Ha. HaHa.
*** András nem ezt intézte, beszéltem vele erről is. Átveszem ezt az ügyet.
Elküldve: 2008. 07. 01. 18:42
Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 18:55
** Ha befér. Ha. HaHa.
*** András nem ezt intézte, beszéltem vele erről is. Átveszem ezt az ügyet.
* Az nadon jó lészen.
** Akkor nem is olyan kicsi fog lenni az a rakomány.
*** OK!
Elküldve: 2008. 07. 03. 18:13
Telepítésre került az SP3 és azóta minden bekapcsoláskor az alábbi hibaüzenetet kapom. Természetesen le "Mégse"-zem és utánna megy minden szépen. Persze olyat azért érzékelek, hogy mintha lassabb lenne a gép.
Vajon most mit csesztem már megint el? Kell ez nekem egyáltalán? Amennyiben nem úgy hogyan lehet lepuceválni. Persze ha kell akkor viszont jó lenne megjavítanom, de hogyan?
Csatolt fájl:
-
n_vtelen.jpg (0byte)
Letöltések:: 1
Elküldve: 2008. 07. 03. 19:49
Idézet: Szőke - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 19:13
Vezérlőpult -> Programok telepítése -> WinXP SP3 -oszt jónapot.
De hogy miért vartyog?
Szerk.: Talán az automatikus frissítés miatt? (Már hogy ő szeretné, de nem teheti?) Van egy ProcesszExplorer nevezetű progi, amit ajánlok ilyen célra. Bele lehet látni az egyes processzekbe (svchost.exe állományokba), nézd meg, mi eszi a processzoridőt, mi kavar tudtodon kívül. Le lehet állítani (suspend), ki lehet kapcsolni (kill). Csak okosabb lehetsz.
Szerkesztette: zoltánszól 2008. 07. 03. 19:57 -kor
Elküldve: 2008. 07. 04. 05:13
Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 20:49
De hogy miért vartyog?
Szerk.: Talán az automatikus frissítés miatt? (Már hogy ő szeretné, de nem teheti?) Van egy ProcesszExplorer nevezetű progi, amit ajánlok ilyen célra. Bele lehet látni az egyes processzekbe (svchost.exe állományokba), nézd meg, mi eszi a processzoridőt, mi kavar tudtodon kívül. Le lehet állítani (suspend), ki lehet kapcsolni (kill). Csak okosabb lehetsz.
Köszönöm a tippet, de nem az SP3-t akarom lepuceválni hanem ezt a nyűglődő Generic Host valamit.
Elküldve: 2008. 07. 05. 05:43
Idézet: zoltánszól - Dátum: 2008. júl. 3., csütörtök - 20:49
De hogy miért vartyog?
Szerk.: Talán az automatikus frissítés miatt? (Már hogy ő szeretné, de nem teheti?)
Teheti.
Elküldve: 2008. 07. 06. 14:06
Felajánlósorba került egy komplett AT-s PI(I?) konfiguráció, 15"-s Hyundai monitorral. Továbbá megtaláltam annak a háznak a másik oldalát is, amit egy pár éve ajánlottam még fel
Ha érdekel benneteket, XVI kerületből elvihető.
SQS
Elküldve: 2008. 07. 06. 15:45
Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2008. júl. 6., vasárnap - 15:06
Felajánlósorba került egy komplett AT-s PI(I?) konfiguráció, 15"-s Hyundai monitorral. Továbbá megtaláltam annak a háznak a másik oldalát is, amit egy pár éve ajánlottam még fel
Ha érdekel benneteket, XVI kerületből elvihető.
SQS
Köszönjük

Súgó
A téma zárva.