HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2621 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:41

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 11:19

Akkor meg kapjak be. Az USA-ban most mennek a nagyvarosokban a W7 kiadasat unnepelteto MS partyk es minden latogato ingyen W7-et kap.

Hát nem irigylem azt aki szopik vele én is hypoltam de sajnos rendesen kitesztelve előjöttek a hibák..nemhiába jön ezerrel decemberbe már az sp1...
Én majd legközelebb akkor fogok vele próbálkozni,vista is igy volt 2 javitócsomag után egész használható lett.

Szerkesztette: djculture 2009. 11. 04. 12:42 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2622 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 04. 14:05

Idézet: djculture - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 12:41

Hát nem irigylem azt aki szopik vele én is hypoltam de sajnos rendesen kitesztelve előjöttek a hibák..nemhiába jön ezerrel decemberbe már az sp1...
Én majd legközelebb akkor fogok vele próbálkozni,vista is igy volt 2 javitócsomag után egész használható lett.

Nálunk semmi baj nincs vele.
Make love not Wor.

#2623 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 20:03

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 11:19

Akkor meg kapjak be. Az USA-ban most mennek a nagyvarosokban a W7 kiadasat unnepelteto MS partyk es minden latogato ingyen W7-et kap.

Hát tudod, itt az történt (újságok szerint), hogy minden főiskolás és egyetemista, ha bemutatta a diákigazolványát, ingyenes Win7-re frissíthette a meglévő Windowsát. Ezt egyébként az oktatási intézménytől kapta valóban ingyenesen. De csak a tanulmányok idejére. Ugyanez vonatkozott a tanárokra, pedagógusokra is, ha tudták igazolni a munkahelyük igényjogosultságát.
Ingyenesség persze csak úgy igaz, hogy a magyar kormány "előfizette" a MS oprendszereit az adókból.
   Lásd:     http://tisztaszoftver.hu/

INGYEN EBÉD PEDIG NINCS! :reklamacio: Szimpatikus, mi?

Szerkesztette: zoltánszól 2009. 11. 04. 20:24 -kor

#2624 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 22:36

Idézet: Tibsó - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 11:25

A szomszédban dolgozom, ha kirámolok az autóból, el tudok menni értük. Szőkéék meg legfeljebb útba ejtenek.

És Szőkéék elhozzák ide, mert azok csak félkonfigok lesznek. :) Jó lenne, ha be tudnád gyűjteni Sipitől a felajánlást, ezen a héten én nem tudok ilyesmit csinálni.
... a trip back in time is all I need ...

#2625 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 12:40

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 23:36

És Szőkéék elhozzák ide, mert azok csak félkonfigok lesznek. :) Jó lenne, ha be tudnád gyűjteni Sipitől a felajánlást, ezen a héten én nem tudok ilyesmit csinálni.

Már írtam Sipinek privit. Talán tudok a gépekhez túrni wincsit, CD-t, de összelegózásra nem tudom mennyi időm lessz.

#2626 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 17:56

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 22:36

Kérlek válassz!

Vagy "roncsfutammal" pakoljuk tele a szekeret, ha megyünk, vagy Tibsó cimborátol fuvarozunk?
Mindkettő sajna a nagy távolság miatt nem fér bele.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2627 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 20:12

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 18:56

Kérlek válassz!

Vagy "roncsfutammal" pakoljuk tele a szekeret, ha megyünk, vagy Tibsó cimborátol fuvarozunk?
Mindkettő sajna a nagy távolság miatt nem fér bele.

Tibsóval könnyebben összefutok, mint veletek. :) Szóval hozzátok, ami még ott maradt.

Szintén a témához: a jövő hét végén (nov. 13-14-15) napközben nem leszek itthon, csak kora reggel, vagy estefelé. Ha netán jönnétek...

#2628 Felhasználó inaktív   YceBear 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 06. 20:15

Sziasztok,

Van nemi aprolek alkatreszem ha kell valahova.

1db 370 -s alaplap, 2db Celeron proci, 2db S3 VGA 1 PCI 1 AGP, 1db 9,1IDE 2db 2,2 GB SCSI, 1db 256 MB Notebook SDRAM, 1db regi 14" TFT monitor (kicsit sotet de mukodik), Mobilrack (belso PATA), 1 db Socket 462 lap (kondi cseres teszteletlen) es ha valaki eleg lelkes akkor van 1 Varganya tap is de azt inkabb kukazom.

Szoke: Szulettek ancik ha osszejon az akvarium.

#2629 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 07:47

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 20:12

Tibsóval könnyebben összefutok, mint veletek. :) Szóval hozzátok, ami még ott maradt.

Szintén a témához: a jövő hét végén (nov. 13-14-15) napközben nem leszek itthon, csak kora reggel, vagy estefelé. Ha netán jönnétek...

Az időpontot akkor figyelembe fogjuk venni, bár jelenleg már erősen a 14-re volt koncentrálva.
Ezek alapján a 21-e a legesélyesebb. Hátha addig sikerül Jahno-t is megszabadítanod a pinyóban lévő felesleges cumóktol. Reménykedjünk addig neki is csak lészen annyi szabadideje két krigli sör között. :D
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2630 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 07:52

Idézet: YceBear - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 20:15

Sziasztok,

Van nemi aprolek alkatreszem ha kell valahova.

1db 370 -s alaplap, 2db Celeron proci, 2db S3 VGA 1 PCI 1 AGP, 1db 9,1IDE 2db 2,2 GB SCSI, 1db 256 MB Notebook SDRAM, 1db regi 14" TFT monitor (kicsit sotet de mukodik), Mobilrack (belso PATA), 1 db Socket 462 lap (kondi cseres teszteletlen) es ha valaki eleg lelkes akkor van 1 Varganya tap is de azt inkabb kukazom.

Szoke: Szulettek ancik ha osszejon az akvarium.

Nagyon reménykedem, hogy összejön valami. Bár még mindíg nem találtam olyan üveges kontárt (a térségben sajna nincs mesterember ebben a szakmában) aki merne válalkozni a precíz leszabásra.
Amennyiben mégis aktuális lesz (legfeljebb amíg nem készül el az akvárium majd úszkálnak nálam) mindenképpen írok, mert akkor egyéb (a szokásosakat) halas dolgokat is kellene bevásárolnod.
Egyébként ezeket a cumókat - ha megyünk - mindenképpen még be tudjuk préselni a kocsiba és át tudjuk vinni Telcontar cimborához.
Támogatásodat előre is köszönjük.

Szerkesztette: Szőke 2009. 11. 07. 07:53 -kor

#2631 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 11:03

Idézet: YceBear - Dátum: 2009. nov. 6., péntek - 21:15

van 1 Varganya tap is de azt inkabb kukazom.

Vargenya tápokat lehet, hogy gyűjteni akarok, már van itt belőle kettő. A hely miatt nem is a minél több szemét halmozását célzom meg, hanem a különféle típusokból egyet-egyet. Ez a kettő is különböző. Szóval ne dobd még ki, kérek egy típust, legjobb fénykép a matricáról.  :D
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2632 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 11:11

Most nem olvastam nagy vissza az oldalon, de milyen típustól induló számítógépekre lenne szükség? Gondolom P4, >1ghz , és ilyesmi, amivel kezdeni is lehet valamit. Kerestek vinyókat, az is milyen mérettől (ez is olyan 10-20G-től lehet, amire fel is fér valami). A tisztaszoftver kérdése nekem is eszembejutott, mert hogy néz már ki, hogy a gépekhez kalózmásolatokat telepítünk, viszont több tízezres szoftver csomagot nehezen fog valaki ajándékozni.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#2633 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 12:28

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 12:11

Most nem olvastam nagy vissza az oldalon, de milyen típustól induló számítógépekre lenne szükség?

Kedves Samuraj!

Hardver tekintetében nem olyan válogatós a csapat. Igaz a P I-et tényleg nem kérünk, mert ahhoz ma már szoftver sincs, de a P II vagy inkább fölötte jöhet még, sőt a P4is bátran! :D P2-P3 alkatrész is szükséges lehet régebben átadott konfigokhoz, ha esetenként heggesztésre szorulnának.
Szoftverügyileg meg majd meglátjuk. Itt nemigen szeretünk beszélni erről. Főleg, hogy a Linuxot kevesen szeretik. (Pedig az új Ubuntut kipróbálva azt mondom: nem rosszabb a WinXP-nél! Pofás, könnyen telepíthető és akinek már volt a kezében XP, annak könnyen használható is. :up: )

#2634 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 17:56

Na annyira azért nem! ;)

#2635 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 19:22

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 18:56

Na annyira azért nem! ;)

Ubuntut én is szeretem, de futottam már össze olyan konfiggal, amin telepítés közben nemes egyszerűséggel csontra fagyott a 8.1-es is, meg a 9.04-es is. A legfrissebb Ubuntut, a Karmic Koalát még nem próbáltam rajta. Mondjuk nem igazán mindennapos konfig: PCChips M789CG alaplap integrált VIA C3 800 MHz-es procival. Nemcsak a proci, de minden lényeges periféria integrált rajta: VGA, hang, LAN, IDE- és floppyvezérlő...és az egész gép alig fogyaszt. Viszont lassú, és az Ubuntu kiköpi. :) WinXP SP3 meg felhussan rá.

#2636 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 07. 19:37

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 12:11

A tisztaszoftver kérdése nekem is eszembejutott, mert hogy néz már ki, hogy a gépekhez kalózmásolatokat telepítünk, viszont több tízezres szoftver csomagot nehezen fog valaki ajándékozni.

Nos, volt már arra példa (egyszer, egyetlenegy gép esetén), hogy a Microsoft adott egy dobozos WinXP licenszet az általunk átadott gép mellé. Az a gép kivételesen intézményhez került (egy gyermekszívkórházba), ahol a beteg gyerekek játszhatnak rajta (remélem, még most is működik). Voltam annyira pofátlan, hogy írtam a Microsoftnak, ne kelljen már kalóz Windowst tenni rá, mert ugye Linux alá elég kevés játék volt akkoriban, vagy 3 éve (és még most sincs olyan sok). A Microsoft Magyarország nem zavart el visszakézből (köszönet érte!), megkérdezte Redmondot, és onnan rábólintottak.

De minden gép mellé nem adnak licenszet. Szerintem nem is várhatjuk el - jog szerint biztos nem, de erkölcsileg sem. Vannak közösségi operációs rendszerek szép számmal, aki nem akar kalózkodni, használjon ilyet.

#2637 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 17:38

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 7., szombat - 19:37

Nos, volt már arra példa (egyszer, egyetlenegy gép esetén), hogy a Microsoft adott egy dobozos WinXP licenszet az általunk átadott gép mellé. Az a gép kivételesen intézményhez került (egy gyermekszívkórházba), ahol a beteg gyerekek játszhatnak rajta (remélem, még most is működik). Voltam annyira pofátlan, hogy írtam a Microsoftnak, ne kelljen már kalóz Windowst tenni rá, mert ugye Linux alá elég kevés játék volt akkoriban, vagy 3 éve (és még most sincs olyan sok). A Microsoft Magyarország nem zavart el visszakézből (köszönet érte!), megkérdezte Redmondot, és onnan rábólintottak.

De minden gép mellé nem adnak licenszet. Szerintem nem is várhatjuk el - jog szerint biztos nem, de erkölcsileg sem. Vannak közösségi operációs rendszerek szép számmal, aki nem akar kalózkodni, használjon ilyet.

Ma kaptam a tájékoztatást a helyi Iskola Igazgatójátol, hogy itt a Mi iskolánkban a gyerekek a sulitol kapják az op.rendszert a Microsoft hozzájárulásával. Igaz az iskola befejeztével már nem használhatják, meg az is igaz, hogy ez a fajta licenc nem volt olcsó a sulinak. Ja és 98 SE-t és XP-t (ne kérdezzétek, hogy melyiket én sem kérdeztem) használhatnak a lurkók a gépüknek megfelelően, de a felsőtagozatban már kötelező az XP.
Valami pályázaton nyerték az egészet.

Szerkesztette: Szőke 2009. 11. 10. 17:38 -kor

#2638 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 19:13

ÁLT. TÁJ!

hko felajánlásának köszönhetően jó esély van egy még mindig korszerűnek mondható gép összeállítására. A felajánlott alkatrészeket ma átvettem, és egy gyors próbát el is végeztem. A felajánlott Abit KD7-Raid alaplap, Sempron 2200+ processzor és 512 MB DDR RAM elindult, végigcsinálta a POST-ot. Kaptunk még egy ASUS V6600 32MB videókártyát, egy SB Live! hangkártyát, egy IDE- és egy floppykábelt. Ez utóbbiakat még nem tudtam kipróbálni.

Köszönjük szépen! :respect:

Úgy gondolom, hogy ha teljesen jónak bizonyul, akkor ez az alaplap+proci+RAM kombó menjen az ArchiCAD-es gépnek, a PIII-S-1400-ast meg félreteszem az abádszalóki klubnak.

#2639 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 19:16

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 18:38

Ma kaptam a tájékoztatást a helyi Iskola Igazgatójátol, hogy itt a Mi iskolánkban a gyerekek a sulitol kapják az op.rendszert a Microsoft hozzájárulásával. Igaz az iskola befejeztével már nem használhatják, meg az is igaz, hogy ez a fajta licenc nem volt olcsó a sulinak. Ja és 98 SE-t és XP-t (ne kérdezzétek, hogy melyiket én sem kérdeztem) használhatnak a lurkók a gépüknek megfelelően, de a felsőtagozatban már kötelező az XP.
Valami pályázaton nyerték az egészet.

Akkor vakarjam le az oprendszereket a hozzátok szánt gépekről? :)

#2640 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 10. 19:41

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. nov. 10., kedd - 20:13

ÁLT. TÁJ!

hko felajánlásának köszönhetően jó esély van egy még mindig korszerűnek mondható gép összeállítására. A felajánlott alkatrészeket ma átvettem, és egy gyors próbát el is végeztem. A felajánlott Abit KD7-Raid alaplap, Sempron 2200+ processzor és 512 MB DDR RAM elindult, végigcsinálta a POST-ot. Kaptunk még egy ASUS V6600 32MB videókártyát, egy SB Live! hangkártyát, egy IDE- és egy floppykábelt. Ez utóbbiakat még nem tudtam kipróbálni.

Köszönjük szépen! :respect:

Úgy gondolom, hogy ha teljesen jónak bizonyul, akkor ez az alaplap+proci+RAM kombó menjen az ArchiCAD-es gépnek, a PIII-S-1400-ast meg félreteszem az abádszalóki klubnak.

Á, nem. Sajna ennyire nem szép az élet. :( Vagy a CPU, vagy az alaplap kehes. Folyton a "CPU is unworkable or has been changed" üzenetet dobja fel, a BIOS beállítása után is. Inkább legyen az alaplap a beteg, mert van még Socket 462-es alaplap talonban, CPU viszont nincs. Most viszont nincs több időm próbálkozni, mert munkám van. Pár nap, és végzek vele, utána jelentek, hogy mire jutottam.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.