HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2921 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 29. 12:39

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 11:56

Szelevényen belül viszont ez a helyes útirány:

így már tökéletes. Oda fogok találni, köszi  :respect:
web-solution.hu A megfizethető tárhely

#2922 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 13:31

Idézet: acws - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 12:39

így már tökéletes. Oda fogok találni, köszi  :respect:

Várunk!
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2923 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 17:16

Telcontar kollega ma itt járt nálam és megszabadított majd minden géptől és egyébb cucctól ( ő majd felsorolja ) DE.... mint minden alakalommal most is itt maradt pár db sd ram, és vinyó de sebaj majd a következő kanyarban  :)
Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#2924 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 19:12

Idézet: Hoember - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 17:16

Telcontar kollega ma itt járt nálam és megszabadított majd minden géptől és egyébb cucctól ( ő majd felsorolja ) DE.... mint minden alakalommal most is itt maradt pár db sd ram, és vinyó de sebaj majd a következő kanyarban  :)

A mai napon legnagyobb örömömre az egyik régi cimbora acws - aki eddig ugyanúgy  hitegetett, mint Te, már csak neked kell a régiek közül beváltanod a fenyegetésedet  :D, mert már csak Te nem jártál szerény hajlékomban  - már a legtöbb cuccost le is hozta hozzám.

Ma acws collega végre meglátogatott szerény hajlékomban. Vele sikeredett egy jót dumcsizni. Sajnos a tervezett kerítésszaggatásbol nem lett semmi (így az még mindíg várja a tettestásak jövetelét), mert már el is indult haza. Megegyeztünk vele viszont abban, hogy megpróbál összehozni egy januári látogatást is és akkor esetleg a kocsijábnan a gépek helyett a tettestásak közül mások is beférnek, majd a kerítésszaggatást akkor bepótoljuk egy jó kis horgászattal (menyhal és csuka) egybekötve.  Remélem lesz annyi jelentkező, hogy megteljen a "garzonnyi " kicsi kocsi". :)

Köszönjük acws-nek a látogatást a tőle kapott gépeket, na és neked is a tőled jött gépeket, monitorokat. Ezek a gépek alapját fogják képezni a januári kezdésnek.

Telcontar! Az Általad küldött porcogót és tápot is megkaptam (bár majdnem a kocsiban maradt) és küldtem neked egy rakat SCSI-s vinnyogót, ráadásul nem is a legkisebbeket.

És ime a nagy eszmecseréröl "képes" is vagyok beszámolni.  ;)

Csatolt fájl:

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2925 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 19:31

Idézet: Hoember - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 18:16

:omg: :)
... a trip back in time is all I need ...

#2926 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 29. 19:39

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 29., kedd - 20:12

Telcontar! Az Általad küldött porcogót és tápot is megkaptam (bár majdnem a kocsiban maradt) és küldtem neked egy rakat SCSI-s vinnyogót, ráadásul nem is a legkisebbeket.

:respect: Akkor készül majd néhány szkázis masina 2010-ben is. Örülni fog majd nagyon a SCSI-morajnak, aki megkapja a 10000 rpm-es vinyókkal szerelt gépeket...  :]  :]  :]

#2927 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 06:29

Igen Tisztelt Collegák!

Van egy jó és egy rossz hírem.

A jó hír (tegnap este a roszz hír tapasztalása után tudtam meg): A.Józsinak  sikeredett megegyeznie a helyi szemétgyűjtő céggel, hogy ingyenesen elviszik tőle az összes számítógépmaradványt, amely ugye veszélyes hulladéknak számít, mondván ezzel is segítik a mozgalmat. :respect:

A rossz hír: Már a tegnapi napon ki is söpörték a raktárát, nem maradt nála semmi sem, még egy csavar sem.  Ez azért rossz hír mert a tegnap megkapott "komplettre beharangozott"  :confused: gépek egyáltalán nem komplettek. Az est folyamán - miután acws collega távozott - gyorsan átnéztem, hogy vajon mit is kaptam.
Sajnos egyik géphez sem jött: billentyúzet, egér, tápkábelek (gép + moncsi)
Ezek hiányában sajnos nem tudom tovább passzolni a gépeket,  :mad: így miután a saját gépem (de jó, hogy még nem adtam túl rajta) tartozékaival letesztelem, esetleg kantározom azokat, maradnak egyelőre a nyakamon. :reklamacio:  Persze ezért aztán hallgathatok az assszzzonykámtol, mert csak a helyet foglalja. Már nincs raktározásra alkalmas területem, helyiségem, legfeljebb olyan helyen ahol az eleven egerek rágcsálhatják, de oda nem akarom tenni.. A gépek a nagyszoba közepén fognak ácsorogni (hacsak az asssszzzonka addig ki nem vágja velem együtt azokat a kukába :mad: ), amíg ujjabb szállítmánnyal (valamelyik elkövetkezendő évezredben) a kiegészítők meg nem érkeznek hozzájuk.

Telcontar!
A küldött adaptert ki sem próbálom a külső CD olvasóhoz két okbol. 6 V helyett az csak 5,1 V-t tud (ettöl persze amint Te is gondoltad még meghajthatná) viszont a leadott teljesítménye mindössze 450 mA, ez pedig nagyságrendileg kisebb, miont amit a CD meghajtó igényelne. Mindenesetre megmarad nekem tartalék telefontültőnek, mert pont az én Sony Ericssonomhoz való.

Szerkesztette: Szőke 2009. 12. 30. 06:36 -kor

#2928 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 09:07

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 7:29

Igen Tisztelt Collegák!

Van egy jó és egy rossz hírem.

A jó hír (tegnap este a roszz hír tapasztalása után tudtam meg): A.Józsinak  sikeredett megegyeznie a helyi szemétgyűjtő céggel, hogy ingyenesen elviszik tőle az összes számítógépmaradványt, amely ugye veszélyes hulladéknak számít, mondván ezzel is segítik a mozgalmat. :respect: *

A rossz hír: Már a tegnapi napon ki is söpörték a raktárát, nem maradt nála semmi sem, még egy csavar sem.  Ez azért rossz hír mert a tegnap megkapott "komplettre beharangozott"  :confused: gépek egyáltalán nem komplettek. Az est folyamán - miután acws collega távozott - gyorsan átnéztem, hogy vajon mit is kaptam.
Sajnos egyik géphez sem jött: billentyúzet, egér, tápkábelek (gép + moncsi)
Ezek hiányában sajnos nem tudom tovább passzolni a gépeket,  :mad: így miután a saját gépem (de jó, hogy még nem adtam túl rajta) tartozékaival letesztelem, esetleg kantározom azokat, maradnak egyelőre a nyakamon. :reklamacio:  Persze ezért aztán hallgathatok az assszzzonykámtol, mert csak a helyet foglalja. Már nincs raktározásra alkalmas területem, helyiségem, legfeljebb olyan helyen ahol az eleven egerek rágcsálhatják, de oda nem akarom tenni.. A gépek a nagyszoba közepén fognak ácsorogni (hacsak az asssszzzonka addig ki nem vágja velem együtt azokat a kukába :mad: ), amíg ujjabb szállítmánnyal (valamelyik elkövetkezendő évezredben) a kiegészítők meg nem érkeznek hozzájuk.

Telcontar!
A küldött adaptert ki sem próbálom a külső CD olvasóhoz két okbol. 6 V helyett az csak 5,1 V-t tud (ettöl persze amint Te is gondoltad még meghajthatná) viszont a leadott teljesítménye mindössze 450 mA, ez pedig nagyságrendileg kisebb, miont amit a CD meghajtó igényelne. Mindenesetre megmarad nekem tartalék telefontültőnek, mert pont az én Sony Ericssonomhoz való.**

* Ez nem feltétlenül jó hír. És nemcsak azért, mert - mint a folytatásból kiderült - nem maradt semmitek az esetlegesen kihaló, vagy a hiányzó alkatrészek pótlására. Nem tudtuk előzetesen átnézni. Tartok tőle, hogy volt közte pár olyan dolog, ami használható lett volna, és most majd a Vaterán vagy valami hasonló oldalon látjuk majd viszont.

** Nem meglepő, mert az egy S-E teló adaptere. :D Egyszerűen nincs más, ami közel van a kívánt kimenő feszültséghez. A telefont különben a nejem használta, de már jó ideje csak hányódott. Most, az adapter elküldése előtt megpróbáltam feltölteni, de meg se nyikkant. Nem tudom, hogy a telefon deglett-e meg, vagy az adapter. De reméljük, hogy az előbbi.

#2929 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 09:15

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 9:07

* Ez nem feltétlenül jó hír. És nemcsak azért, mert - mint a folytatásból kiderült - nem maradt semmitek az esetlegesen kihaló, vagy a hiányzó alkatrészek pótlására. Nem tudtuk előzetesen átnézni. Tartok tőle, hogy volt közte pár olyan dolog, ami használható lett volna, és most majd a Vaterán vagy valami hasonló oldalon látjuk majd viszont.

** Nem meglepő, mert az egy S-E teló adaptere. :D Egyszerűen nincs más, ami közel van a kívánt kimenő feszültséghez. A telefont különben a nejem használta, de már jó ideje csak hányódott. Most, az adapter elküldése előtt megpróbáltam feltölteni, de meg se nyikkant. Nem tudom, hogy a telefon deglett-e meg, vagy az adapter. De reméljük, hogy az előbbi.

*  A hozzászólásod első mondatával egyet kell, hogy értsek, mert az éppen most íródó nyilt levelemböl - amely hamarosan ide fog felkerülni - kiderül, hogy lett volna még mit elszállítaniuk. Sajnos a cég ajánlata, segítsége csak egy alkalomra szólt. Tehát már elkezdődött a részedre a viszárús "roncsfutam" gyarapodása. Az itt még fellelhető alkatrészeket (a 2 db. talán még elfogadható monitor megmaradt) jól ki lettek már válogatva, azokat A.Józsi és korábban a kis csapata tesztelgette. A részedre küldött anyagok voltak többségében teszteletlenek, illetve a letesztelteket próbáltuk minél előbb tovább adni. Én nem sajnálom az elküldött anyagokat, azok már tényleg nem voltak semmire sem jók. Attol nem kell tartani, hogy valahol (pl.: Vatera) viszont látjuk, mert a szeméttelepröl nem kerülhet ki semilyen veszélyes hulladék és ezek egyböl oda mentek.

** Az adaptert még a mai napon le fogom tesztelni a saját telefonomon, hogy egyáltalán jó-e, mert az én telóm még jó, sőt a saját adaptere is egyelőre műxik.

#2930 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 09:56

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 10:15

Attol nem kell tartani, hogy valahol (pl.: Vatera) viszont látjuk, mert a szeméttelepröl nem kerülhet ki semilyen veszélyes hulladék és ezek egyböl oda mentek.

Szeméttelepre veszélyes hulladékot elve nem visznek hanem van pár megsemmisitő cég erre a feladatra ahol simán kikerül minden ami ér valamit.Vatera teszvesz televan az ilyen "nem probáltam hogy működik e" szemét cuccokkal.Nem egyszer én is szerzek ilyen cégektöl alkatrészt onnan tudom.Ezer éves speckó crt monitorokat kell néha javitanom másképp nem megy:)

Szerkesztette: djculture 2009. 12. 30. 10:04 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2931 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 10:41

Idézet: djculture - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 9:56

Szeméttelepre veszélyes hulladékot elve nem visznek hanem van pár megsemmisitő cég erre a feladatra ahol simán kikerül minden ami ér valamit.Vatera teszvesz televan az ilyen "nem probáltam hogy működik e" szemét cuccokkal.Nem egyszer én is szerzek ilyen cégektöl alkatrészt onnan tudom.Ezer éves speckó crt monitorokat kell néha javitanom másképp nem megy:)

Tekintettel, hogy a MI körzetünkben nincs ilyen speciális cég, a szeméttelep üzemeltetője vállalta b a veszélyes hulladék gyüjtését is. Erre egy külön EU-s pályázatolkat is nyertek, ki is építették a külön tároló részt (az elvitt alkatrészekért is speciális konténerrel jöttek). A veszélyes hulladék megsemmisítését valahogy Ők intézik, hogy hogyan azt nem tudom, de ide a mi szeméttelepünkre (nem saját, hanem térségi, még Szolnokrol is ide hordják a szemetet) idegen nem mehet be, így az elkülönített veszélyes anyag tároló (van ott azért nem csak elekrtomos, hanem mérgező anyag is) területére meg pláne nem.
Tehát én nem arra gondoltam amikor a szeméttelepet írtam, hogy magával a szeméttel ment el, hanem itt ezt a telepet mi csak így hívjuk, azért írtam.
Én bízom benne, hogy a megsemmisítést speciális megsemmisítő helyen, szervezetnél végzik el, így abbol nem kerülhet ki semmi, ha meg igen, lelkük rajta. Ez ellen mi nem tehetünk, mi a lehető legjobb helyre adtuk tovább.

#2932 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 11:21

Nyilt levél a csapat tagjai részére!

Igen Tisztelt Tettestársak!

Elnézést kérek mindenkitöl, hogy nagy felháborodásomban így nyiltan írok, de félek attol, hogy levelem a levelezőlistánkon nem jutna el hozzátok.

Kb. két éve bejelentettem, hogy visszavonulok, nyugdíjazom magamat. Akkor Hóember vállalta, hogy majd Ő viszi tovább a csapatot és annak ügyeit. Ehhez szerintem hozzátartozna a lev.listánk karbantartása is, de mostanság elég sok értesítést kapok arol, hogy a lev.lista archivuma betelt, a levél nem továbbítható. Persze ezen leveleket valamennyi tulajdonosi, moderátori jogkörrel rendelkező tagunk is megkapja, így Hóember is. Sajnos a mai napig senki sem intézkedett az ügyben.

És akkor jöjjön, hogy miért is van a nagy felháborodásom most.

Tegnap acws barátunk lekocsikázott Bp-röl hozzám (300 km), de előtte Telcontar cimbora kirohant Fótra, hogy onnan elhozza a 3 db. "komplett"
gépet, melyet aztán acws ide le tud hozni. Mindketten tették ezt saját zsebre, azért, hogy segíteni tudjanak, de ez nem egészen így történt.

Akkor most kezdjük a lehozott cuccok leírását.

- Acws álatal hozott komplettnek mondott gép kantárral szépen megy.

- Ugyancsak tőle jött 1 db. kétprocesszoros gép, azzal a megjegyzéssel, hogy nem indul, de alaplapi eleme gyenge. Elemcsere után szépen indul, csak kantározni kell és mehetne a gazdihoz (tartozék hiány amiröl már korábban írtam)

- Jött az 5 géphez 4 monitor. 1 db-ra kifejezetten azt mondta acws, hogy az Hóembertöl jött, 1 cm. porréteg fedte. Ez a monitor a ma reggeli tesztindításkor alig akart elindulni még 640x480, 256 szín, 60 Hz-n is. Nagynehezen többszöri ki-bekapcsolás után kb. 5-10 mp-ig a képernyőn függőlegesen kb. 10 cm. széles csík megjelent, mejd 2-3 mp. után az is üsszeugrott egy függőleges vékonyka csíkra. Ezt a monitort "KUKA" megjelöléssel már ki is vágtam az udvarra, még szerencs, hogy a nejem előtte kinyitotta az ajtót, mert ekkor már nem is kicsit kezdtem dühös lenni.

- Hembertöl jött 3 db. "KOPLETT" nek beharangozott gép. Egyik sem az:mad:

Kezdem azzal, hogy egyik gépen sem volt a takarólemez becsavarozva, a csavarok mindenhol hiányoztak. És akkor lássuk magukat a gépeket külön-külön, hogy hogyan is voltak azok "komplettek":

- Jött egy pici, takaros HP COMPAQ Deskpro 314052 tipusjelű gép. Ebben a gépben a betett HDD egyáltalán nincs becsavarozva, annak ellenére, hogy a gép elején nem sok "csak" 8 db. tartalékcsavar (speciálisan ehhez a géphez való)van. Egyáltalán nincs benne IDE kábel a HDD-hez (A CD meghajtóhoz csatlakozó kábelken csak 1 db. csati van), a hozzá szükséges IDE port üres. Ugyancsak nem volt benne az FDD-hez sem kábel, ez a port is üres. FDD kábel pótlása után DOS módban (floppirol) üzemeltetve kiderült, hogy a speciális CD olvasó még a gyári új lemezt sem tudja olvasni, nemhogy az írottat. A gépben egyébként 2 db. 32 MB-s SD RAM van (2 foglalata van). Az igaz, hogy egy külön 2 asztalos megoldással a kantár egy működő CD olvasóval esetleg feltelepíthető lenne (minden meghajtót már átadtunk Telcontar cimborának további felhasználásra), de a mai világban (proci 400 MHz) nehogymár CD olvasó nélkül 98-s kantárral adjak át gépet. A késöbbiek során sem hinném, hogy ehhez a géphez a speciális kialakítású CD olvasót valahonnan be lehetne szerezni. Úgyhogy ez a gép is ment a Telcontarnak szánt elszállítandó kupacba.

- Jött egy ugyancsak HP COMPAQ Deskpo házas (fekvő és álló is lehet) gép. Na ez is szinte "csúcs komplett" gép. Elegendő RAM (64+128 MB), kicsinyke (talán 16 MB-s) VGA és 1 db. 10 MB/sec teljesítményű hálókártyán és FDD-n kívül semmi sincs hozzá. Persze táp, CPU+ hűtés van, a gép el is indul. Mivel nálam már sem HDD, sem CD olvasó nincs ebböl sem lesz gép egyhamar. Ez is ment a Telcontarnak felíratú kupacba.

- A harmadik toronyházas gép is "nagyon komplett". Szépen indul. Ami van benne: 1 db. 128 MB. SD RAM (3 db. foglalat); 4 MB-s AGP-s VGA, 10 MB/sec hálókártya és valami hangkártya, na meg FDD és CD olvasó, de vinyó az egyse. Tekintettel, hogy nekem kiegészítő alkatrészeim már nincsenek és remélhetőleg nem is lesznek, ez a "komplett" gép is ment a Telcontarnak felíratú kupacba, mert így nem tudom senkinek sem tovább adni.

A fentiekböl nekem az a tanulság jön le, hogy Hóember barátunk engem nem csak a Zöregnek vél, hanem még h....k is, de biztosan veszélyeshulladék megsemmisítőnek hisz. Ha ez nem így lenne vajon miért is kelett tegnap ezeknek a gépeknek ennyit utazni, miért is kell itt hátul a lomtárba - ahol az egerek is gyakori vendégek - hónapokig porosodni, miért kelett annyira kiabálni, hogy valaki vigye már ezt a 3 komplett gépet és adja át, de főképpen az dühít, hogy most jöhet Telcontar cimbora (akinek ugye szintén nem ingyen adják az üzemanyagot és a szabadidejével akár hasznosabban is gazdálkodhatna), hogy visszavigye a nagy halom nálam használhatatlan cuccot.

Lehet, hogy most Hóember meg fog rám végleg orrolni, de ezt azért nem vártam volna el tőle. Különösen nem vártam el azokután, hogy amikor Ő volt bajban, szinte az elsők között siettem a segítségére, igaz csak szerény körülmények között, de az nekem akkor az is megeröltető volt. Lehet, hogy Ő ezt már elfelejtette?
Miért kell a segítőszándékú tettestársat átvágni, mert Ő azzal, hogy a fórumon kiabált a "komplett" gépekért valamennyiünket átvágott. Még jó, hogy szinte az utolsó pillanatban jött ez az akció, na meg ismerve a Hóembertöl korábban kapott cuccok minőségét - amelyek a mostaniakhoz hasonlók voltak - nem kerestem előre a gépekre jelölteket, nem beszéltem senkivel sem, igy rajtunk kívül senki sem fog csalódni.

Tegnap este acws collega távozása után azon síránkoztam, hogy már csak egy régi cimbora van, aki eddig nem váltotta be ígéretét, nem látogatottmeg mégegyszer sem, ez az ember - tegnap is írtam - Hóember lett volna.
Ma már nem síránkozom, sőt! Ezennel visszavonom a meghívásomat, olyan ember aki engem folyamatosan csak átvág, egyfolytában csak h...k néz, mert szegény vagyok nem kívánatos vendég a házamban.

Kérek mindenkit, hogy a jövőben amit Hóember akar ide küldeni azt véletlenül se hozza le, mert azokat a cuccokat ki sem engedem pakolni a kocsijábol.

Hóember meg amit főzött egye is meg.

Amennyiben Hóemberen kívül (Ő a viselkedése és tettei alapján megérdemli, még ha alapító tag is) megbántottam, kérem nézze el nekem, de mindezt hirtelen felindulásomban követtem el.

Tudjátok! Ami a szivemen, nekem az a számon, illetve a klaviaturámon van.

Ebben az évben utoljára jelentkeztem, nem akarom a válaszok olvasgatásával már az idén idegesíteni magamat, igy

Valamennyi fórumtársnak B. U. É. K.

Szőke János

#2933 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:07

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 11:41

Tekintettel, hogy a MI körzetünkben nincs ilyen speciális cég, a szeméttelep üzemeltetője vállalta b a veszélyes hulladék gyüjtését is. Erre egy külön EU-s pályázatolkat is nyertek, ki is építették a külön tároló részt (az elvitt alkatrészekért is speciális konténerrel jöttek). A veszélyes hulladék megsemmisítését valahogy Ők intézik, hogy hogyan azt nem tudom, de ide a mi szeméttelepünkre (nem saját, hanem térségi, még Szolnokrol is ide hordják a szemetet) idegen nem mehet be, így az elkülönített veszélyes anyag tároló (van ott azért nem csak elekrtomos, hanem mérgező anyag is) területére meg pláne nem.
Tehát én nem arra gondoltam amikor a szeméttelepet írtam, hogy magával a szeméttel ment el, hanem itt ezt a telepet mi csak így hívjuk, azért írtam.
Én bízom benne, hogy a megsemmisítést speciális megsemmisítő helyen, szervezetnél végzik el, így abbol nem kerülhet ki semmi, ha meg igen, lelkük rajta. Ez ellen mi nem tehetünk, mi a lehető legjobb helyre adtuk tovább.

Nagy valószínűséggel a ti hulladékkezelő cégetek (mert azért egy ilyen céget nem illik szeméttelepnek nevezni... :) ) is egy speciálisan szakosodott újrahasznosító/megsemmisítő céggel áll kapcsolatban. E-hulladékkal egyre több helyen foglalkoznak, ebből kiindulva rossz üzlet nem lehet. És gyanítom, hogy nem(csak) a különféle támogatások teszik rentábilissá.

Ha EU-s pénzből épült a hulladékkezelő tárolóhelye, akkor nagyon valószínű, hogy az EU rajtuk is tartja a tekintetét. Vagyis nem kell aggódni az odakerült hulladék miatt. Valószínűleg.

#2934 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:23

A nyílt levélhez pár gondolat. Csak úgy, ahogy jöttek.

1. Nem biztos, hogy Hóembernek volt ideje, vagy érkezése megnézni, tesztelni a gépeket. Lehet, hogy neki azt mondták, komplettek. Ő meg elhitte. Lehet, hogy így volt.

2. Az mindig is benne volt ebbe a tevékenységben, hogy hulladékkal látnak el minket. Nem öröm, de eddig megoldottuk.

3. A poros monitor esetében Hó figyelmeztetett engem, és én is acws-t, hogy nem tesztelt, és a felajánló sem tudta (akarta) megmondani, milyen állapotban van. Szerencsésebb lett volna rögtön kipróbálni, amíg még ott volt acws, hogy egyből visszahozhassa.

Ami az összegyűlő roncsfutamos/félkonfig cuccosokat illeti: van egy újabb jelöltem Rákóczifalváról. 4 gyerek (5, 8, 10 és 14 évesek, ha jól emlékszem),a szülők munka nélkül. Gép még nincs nekik (elfogytak a kész gépek), de ha lesz, akkor majd úgy intézem, hogy az átadás után Szelevény felé fordulhassak.

#2935 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 30. 14:53

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 14:23

1. Nem biztos, hogy Hóembernek volt ideje, vagy érkezése megnézni, tesztelni a gépeket. Lehet, hogy neki azt mondták, komplettek. Ő meg elhitte. Lehet, hogy így volt.

Mondjuk utolsó adagommal én is kapkodtam egy kicsit, de azért legalább bekapcsolta, HDD volt benne, meg ilyenek. Amíg nincs, addig félgép, meg aprólék.
Make love not Wor.

#2936 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 18:50

:offtopic: Eh!
Zöreg! Azért a válaszokat illett volna megvárnod. Így kissé visszatetsző, amit írsz, de Te tudod, miért írod.

#2937 Felhasználó inaktív   Hoember 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 19:23

Köszönöm hogy le lettem degradálva, igazán jól esett.  Azt hiszem nem érdemeltem ki e szavakat. Amik jönnek hozzám adománygépek, csak elmondás alapján tudom mondani hogy mi a helyzet velük, én nem tesztelem, tekintve hogy teljes egészében áttértem notebookra. Semmi más cuccom nincs, se monitor se semmi.

Mindenesetre én továbbra is beírom ide ha kapok valami adományt, aztán vagy elviszitek tőlem a cuccot, vagy egy idő után kidobom.

Boldog Új Évet mindenkinek
Adatmentést vállalok sérült elektronkáju, letörölt, formázott vinyókról Telefon SIM kártyákról 06/20/393-94-46

#2938 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 21:15

"Ésszel felérni nehéz" rovatunk következik:

Adott egy Asus A7V600-F/S alaplap. Kiválóan működik, bootol, BIOS megy, SATA van, pöpec cucc. De! Ez egy "neves" cég számára speciális BIOS-szal ellátott alaplap (az -F/S típuskiterjesztésből rá lehet jönni, melyik cég). És most jön az ésszel felfogni nehéz rész: a BIOS-ban nem lehet odalépkedni a CPU paraméterek beállításához. Az opciók nincsenek kiszürkítve, nem is hiányoznak. Csak egyszerűen nem lehet odaléptetni a kurzort. (Először azt hittem, billentyűzethiba. De nem.) Vagyis tuningra, még egy egészen icipici, konzervatív tuningra sincs lehetőség. Se underclockolásra (mondjuk a fogyasztás csökkentése céljából). Az ész megáll. A f*sz meg kivan, ahogy Jahno mondaná.

Na mindegy. Kap majd egy új BIOS-t, ha lehet hozzá találni normálisat, nem ilyen...khm...fusi szoftvert.

Szerk.: és még valami. Ez a lap valamiért orrol az Athlon XP 1500+ procikra. A gyűjteményem összes működőképes Palomino magos procija elindul benne. Kivéve az 1500+-ösök. Kíváncsi vagyok, hogy ez is a BIOS hülyesége-e, vagy az A7V600 család mindegyik tagja ilyen.

Szerkesztette: Telcontar 2009. 12. 30. 21:40 -kor

#2939 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 11:29

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 22:15

"Ésszel felérni nehéz" rovatunk következik:

Adott egy Asus A7V600-F/S alaplap. Kiválóan működik, bootol, BIOS megy, SATA van, pöpec cucc. De! Ez egy "neves" cég számára speciális BIOS-szal ellátott alaplap (az -F/S típuskiterjesztésből rá lehet jönni, melyik cég). És most jön az ésszel felfogni nehéz rész: a BIOS-ban nem lehet odalépkedni a CPU paraméterek beállításához. Az opciók nincsenek kiszürkítve, nem is hiányoznak. Csak egyszerűen nem lehet odaléptetni a kurzort. (Először azt hittem, billentyűzethiba. De nem.) Vagyis tuningra, még egy egészen icipici, konzervatív tuningra sincs lehetőség. Se underclockolásra (mondjuk a fogyasztás csökkentése céljából). Az ész megáll. A f*sz meg kivan, ahogy Jahno mondaná.

Na mindegy. Kap majd egy új BIOS-t, ha lehet hozzá találni normálisat, nem ilyen...khm...fusi szoftvert.

Szerk.: és még valami. Ez a lap valamiért orrol az Athlon XP 1500+ procikra. A gyűjteményem összes működőképes Palomino magos procija elindul benne. Kivéve az 1500+-ösök. Kíváncsi vagyok, hogy ez is a BIOS hülyesége-e, vagy az A7V600 család mindegyik tagja ilyen.

Nem hülyeségböl van az úgy,ezek az irodai gépek ezért is bírják nagyon sokáig,senki se tudja overclockolni.Na meg ezért is van pl core duo-s fusi alaplapokbol dömping a veterán teszveszen :D
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#2940 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 12:40

Idézet: djculture - Dátum: 2009. dec. 31., csütörtök - 12:29

Nem hülyeségböl van az úgy,ezek az irodai gépek ezért is bírják nagyon sokáig,senki se tudja overclockolni.Na meg ezért is van pl core duo-s fusi alaplapokbol dömping a veterán teszveszen :D

Az rendben van, hogy ne tuningoljon a dógozó, inkább a grafikonokat gyártsa nyócórában, de miért pont ilyen surmó megoldással iktatták ki a CPU-beállítás opcióit? Legyen kiszürkítve, vagy hiányozzon, oszt jóvan. De hogy nem enged odalépni...majdnem kibactam a billzetet a kukába, mert azt hittem, meghülyült. :D

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 145
  • 146
  • 147
  • 148
  • 149
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.