Nyilt levél a csapat tagjai részére!
Igen Tisztelt Tettestársak!
Elnézést kérek mindenkitöl, hogy nagy felháborodásomban így nyiltan írok, de félek attol, hogy levelem a levelezőlistánkon nem jutna el hozzátok.
Kb. két éve bejelentettem, hogy visszavonulok, nyugdíjazom magamat. Akkor
Hóember vállalta, hogy majd Ő viszi tovább a csapatot és annak ügyeit. Ehhez szerintem hozzátartozna a
lev.listánk karbantartása is, de mostanság elég sok értesítést kapok arol, hogy a lev.lista archivuma betelt, a levél nem továbbítható. Persze ezen leveleket valamennyi tulajdonosi, moderátori jogkörrel rendelkező tagunk is megkapja, így
Hóember is. Sajnos a mai napig senki sem intézkedett az ügyben.
És akkor jöjjön, hogy miért is van a nagy felháborodásom most.
Tegnap
acws barátunk lekocsikázott Bp-röl hozzám (300 km), de előtte
Telcontar cimbora kirohant Fótra, hogy onnan elhozza a 3 db.
"komplett"
gépet, melyet aztán
acws ide le tud hozni. Mindketten tették ezt saját zsebre, azért, hogy segíteni tudjanak, de ez nem egészen így történt.
Akkor most kezdjük a lehozott cuccok leírását.
- Acws álatal hozott komplettnek mondott gép kantárral szépen megy.
- Ugyancsak tőle jött 1 db. kétprocesszoros gép, azzal a megjegyzéssel, hogy nem indul, de alaplapi eleme gyenge. Elemcsere után szépen indul, csak kantározni kell és mehetne a gazdihoz (tartozék hiány amiröl már korábban írtam)
- Jött az 5 géphez 4 monitor. 1 db-ra kifejezetten azt mondta
acws, hogy az
Hóembertöl jött, 1 cm. porréteg fedte. Ez a monitor a ma reggeli tesztindításkor alig akart elindulni még 640x480, 256 szín, 60 Hz-n is. Nagynehezen többszöri ki-bekapcsolás után kb. 5-10 mp-ig a képernyőn függőlegesen kb. 10 cm. széles csík megjelent, mejd 2-3 mp. után az is üsszeugrott egy függőleges vékonyka csíkra. Ezt a monitort "KUKA" megjelöléssel már ki is vágtam az udvarra, még szerencs, hogy a nejem előtte kinyitotta az ajtót, mert ekkor már nem is kicsit kezdtem dühös lenni.
- Hembertöl jött 3 db.
"KOPLETT" nek beharangozott gép.
Egyik sem az.
Kezdem azzal, hogy egyik gépen sem volt a takarólemez becsavarozva, a csavarok mindenhol hiányoztak. És akkor lássuk magukat a gépeket külön-külön, hogy hogyan is voltak azok
"komplettek":
- Jött egy pici, takaros HP COMPAQ Deskpro 314052 tipusjelű gép. Ebben a gépben a betett HDD egyáltalán nincs becsavarozva, annak ellenére, hogy a gép elején nem sok "csak" 8 db. tartalékcsavar (speciálisan ehhez a géphez való)van. Egyáltalán nincs benne IDE kábel a HDD-hez (A CD meghajtóhoz csatlakozó kábelken csak 1 db. csati van), a hozzá szükséges IDE port üres. Ugyancsak nem volt benne az FDD-hez sem kábel, ez a port is üres. FDD kábel pótlása után DOS módban (floppirol) üzemeltetve kiderült, hogy a speciális CD olvasó még a gyári új lemezt sem tudja olvasni, nemhogy az írottat. A gépben egyébként 2 db. 32 MB-s SD RAM van (2 foglalata van). Az igaz, hogy egy külön 2 asztalos megoldással a kantár egy működő CD olvasóval esetleg feltelepíthető lenne (minden meghajtót már átadtunk
Telcontar cimborának további felhasználásra), de a mai világban (proci 400 MHz) nehogymár CD olvasó nélkül 98-s kantárral adjak át gépet. A késöbbiek során sem hinném, hogy ehhez a géphez a speciális kialakítású CD olvasót valahonnan be lehetne szerezni. Úgyhogy ez a gép is ment a
Telcontarnak szánt elszállítandó kupacba.
- Jött egy ugyancsak HP COMPAQ Deskpo házas (fekvő és álló is lehet) gép. Na ez is szinte
"csúcs komplett" gép. Elegendő RAM (64+128 MB), kicsinyke (talán 16 MB-s) VGA és 1 db. 10 MB/sec teljesítményű hálókártyán és FDD-n kívül semmi sincs hozzá. Persze táp, CPU+ hűtés van, a gép el is indul. Mivel nálam már sem HDD, sem CD olvasó nincs ebböl sem lesz gép egyhamar. Ez is ment a
Telcontarnak felíratú kupacba.
- A harmadik toronyházas gép is
"nagyon komplett". Szépen indul. Ami van benne: 1 db. 128 MB. SD RAM (3 db. foglalat); 4 MB-s AGP-s VGA, 10 MB/sec hálókártya és valami hangkártya, na meg FDD és CD olvasó, de vinyó az egyse. Tekintettel, hogy nekem kiegészítő alkatrészeim már nincsenek és remélhetőleg nem is lesznek, ez a
"komplett" gép is ment a
Telcontarnak felíratú kupacba, mert így nem tudom senkinek sem tovább adni.
A fentiekböl nekem az a tanulság jön le, hogy Hóember barátunk engem nem csak
a Zöregnek vél, hanem még h....k is, de biztosan veszélyeshulladék megsemmisítőnek hisz. Ha ez nem így lenne vajon miért is kelett tegnap ezeknek a gépeknek ennyit utazni, miért is kell itt hátul a lomtárba - ahol az egerek is gyakori vendégek - hónapokig porosodni, miért kelett annyira kiabálni, hogy
valaki vigye már ezt a 3 komplett gépet és adja át, de főképpen az dühít, hogy most jöhet
Telcontar cimbora (akinek ugye szintén nem ingyen adják az üzemanyagot és a szabadidejével akár hasznosabban is gazdálkodhatna), hogy visszavigye a nagy halom nálam használhatatlan cuccot.
Lehet, hogy most Hóember meg fog rám végleg orrolni, de ezt azért nem vártam volna el tőle. Különösen nem vártam el azokután, hogy amikor Ő volt bajban, szinte az elsők között siettem a segítségére, igaz csak szerény körülmények között, de az nekem akkor az is megeröltető volt. Lehet, hogy Ő ezt már elfelejtette?
Miért kell a segítőszándékú tettestársat átvágni, mert Ő azzal, hogy a fórumon kiabált a
"komplett" gépekért valamennyiünket átvágott. Még jó, hogy szinte az utolsó pillanatban jött ez az akció, na meg ismerve a
Hóembertöl korábban kapott cuccok minőségét - amelyek a mostaniakhoz hasonlók voltak - nem kerestem előre a gépekre jelölteket, nem beszéltem senkivel sem, igy rajtunk kívül senki sem fog csalódni.
Tegnap este acws collega távozása után azon síránkoztam, hogy már csak egy régi cimbora van, aki eddig nem váltotta be ígéretét, nem látogatottmeg mégegyszer sem, ez az ember - tegnap is írtam -
Hóember lett volna.
Ma már nem síránkozom, sőt!
Ezennel visszavonom a meghívásomat, olyan ember aki engem folyamatosan csak átvág, egyfolytában csak h...k néz, mert szegény vagyok nem kívánatos vendég a házamban.
Kérek mindenkit, hogy a jövőben amit
Hóember akar ide küldeni azt véletlenül se hozza le, mert azokat a cuccokat ki sem engedem pakolni a kocsijábol.
Hóember meg amit főzött egye is meg.
Amennyiben
Hóemberen kívül (
Ő a viselkedése és tettei alapján megérdemli, még ha alapító tag is) megbántottam, kérem nézze el nekem, de mindezt hirtelen felindulásomban követtem el.
Tudjátok!
Ami a szivemen, nekem az a számon, illetve a klaviaturámon van.
Ebben az évben utoljára jelentkeztem, nem akarom a válaszok olvasgatásával már az idén idegesíteni magamat, igy
Valamennyi fórumtársnak B. U. É. K.
Szőke János