Idézet: byebye hwsw - Dátum: 2010. 10. 14. 10:31
Egy részébe jó a meglátásod csak épp az idő haladt és mesterségesen emelkednek felfele ugyanazon tevékenységek elvégzéséhez szükséges erőforrások mértéke.3 éve még én is slvoltam a p3 1300mhz 512 ramos gépemmel is igaz az mpeg4 nagyobb felbontású változatai már akkor se mentek rajta valami tökéletesen.Most ugyanezen gép net alatt is úgy viselkedik mint a csiga,egy sempron 3400+ nyomulok egy ideje de már az is kezd fájdalom küszöb alatt lenni néha ha csomagolni kell valamit vagy éppen pár oldalt kéne egyszerre megnyitni a böngészőbe közbe meg megy a víruskereső/tűzfal.Villanyszámla ügyébe amúgy annyit hogy már ez se igaz,mert a mai alap 2 magos gépek jóval energia takarékosabbak mint a duron/athlonxp és p3-p4 gépek .Youtube meg gyerekeknek alappá vált,minden kisgyerekes családba azt tapasztalom hogy azon hallgat a fiatalság zenét.
Most nem bírálásként írtam ezeket csak ezt tapasztalom.p3 szintű gépek már a mai világ alap követelményeinek se felelnek meg,ott tartunk egy okos telefon utol éri őket mindenben.
A fogyasztással azért vitatkoznék egy kicsit.

A tipikus PII-PIII konfig átlagos használat közben 70W-tal elvan, és a kor csúcs VGA-ival meghajtva se lépi túl a 100W-ot. Még vargánya tápokból is elég hozzájuk a 235-250W-os címkéjű, jófélékből meg simán alájuk merek tenni 110W-osat. Az Athlon XP-k és P4-ek esetében 300W volt a bűvös határ, jóféléknél meg lehetett próbálkozni 250W-tal is, ha a VGA csak valami alaplapi, vagy low-end volt.. A tipikus Core ix konfigokba meg 400-450W-os terhelhetőségű tápokat ajánlanak, de csak a jófélékből (és igazuk is van). Mire fel ez a nagy különbség (ami durván 200% a PIII esetén, és 33% a P4 esetén), ha tényleg olyan keveset esznek? A proci lehet alacsonyabb TDP-jű, de mennyit kérnek a többi alkatrészek (alaplap, memória), amelyeknek a sebességét meg kellett emelni, hogy igazodjanak a procihoz? A modern VGA-k energiaigényéről már nem is szólnék, mert az lovagiatlan lenne.
Víruskereső meg minden egymagos gépet hazavág. Sőt, a kétmagost is, ha éppen a vinyóra lenne szükség, de a víruskereső pont azt foglalkoztatja.
... a trip back in time is all I need ...