HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#4341 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 22. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 11. 21. 15:24

Teljesen mindegy, hogy mi. A legkisebb gumitapadótol a legkomolyabb szűrő bizbaszig jöhet minden, itt majd reperálás - ha kell - és karácsonyra már mehet is az új gazdihoz. Jelenleg van is 3 kész akim, csak a technika hiányzik belőle, de most én sem tudok rá áldozni, hogy megvegyem amik kellenek.

Szerintem EZT Szőkének. :D
... a trip back in time is all I need ...

#4342 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 06:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 11. 22. 20:04

Szerintem EZT Szőkének. :D

Ilyen extra azért nem szükségeltetik. Örülünk mi a hagyományos akinak is, pláne azért mert abban még a halaknak is meg lehet teremteni az ideális környezetet, ebben pedig nem. Az ilyen csak addig szép és jó amíg az eladó eladja, de a vásárlónak a későbbiekben csak gondot és szomosrúságot okoz.

Gondold el Te mit éreznél, ha tégedet is bezárnáak egy 2x2 m-s szobába. Na az ilyen akiba bezárt halak is hasonlót érezhetnek. Nem véletlen, hogy az álatvédelmi törvényben már a gömbakikat is betiltották, de szerintem az ilyen vackokat gyártókat és forgalmazókat is büntetném. :mad:

Egyébként nem is magamnak kérem a cumókat, nekem van akim, de az újaknak is már le van szabva az üveg. Tehát ami jön, az megy is.

Szerkesztette: Szőke 2011. 11. 23. 06:27 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4343 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 12:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 11. 23. 06:26

Ilyen extra azért nem szükségeltetik. Örülünk mi a hagyományos akinak is, pláne azért mert abban még a halaknak is meg lehet teremteni az ideális környezetet, ebben pedig nem. Az ilyen csak addig szép és jó amíg az eladó eladja, de a vásárlónak a későbbiekben csak gondot és szomosrúságot okoz.

Gondold el Te mit éreznél, ha tégedet is bezárnáak egy 2x2 m-s szobába. Na az ilyen akiba bezárt halak is hasonlót érezhetnek. Nem véletlen, hogy az álatvédelmi törvényben már a gömbakikat is betiltották, de szerintem az ilyen vackokat gyártókat és forgalmazókat is büntetném. :mad:

Egyébként nem is magamnak kérem a cumókat, nekem van akim, de az újaknak is már le van szabva az üveg. Tehát ami jön, az megy is.

Nem is gondoltam én komolyan, hogy ilyen vackokat kellene a megfelelő méretű akváriumok helyett odaadogatni. :) Csak vicces, hogy már mit ki nem találnak az USB port 5 voltos egyenfeszültségére. Abban igazad van, hogy aki élő állatot tesz egy ekkorka helyre, vagy ezt javasolja, az tényleg megérdemel néhány kokit és sallert, hogy egy klasszikust idézzek. De műanyag halacskákkal játékszernek még elmegy, noha semmilyen nevelő / készségfejlesztő hatást sem lehet tőle várni. Kép

#4344 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 12:45

@Szőke

Jelentem elrepült a házikó, most már lesni kell mikor ér felétek, hogy időbe lefüleld.

A bugyuta akváriummal kapcsolatban. Láttam egy bor boltban egy hasonló kütyüt annyi különbséggel, hogy egy digitális képkeret mutatta az úszkáló halakat. Nem tudom, hogy volt megoldva az előtte lévő víz mert csak kirakatüvegen keresztül láttam. A hatás bizonyos szemszögből, főleg a kirakaton keresztül első látásra igazinak tűnt. Csak ha jobban megleste az ember jött rá a trükkre.

RaidX

#4345 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 13:15

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2011. 11. 23. 13:45

@Szőke

Jelentem elrepült a házikó, most már lesni kell mikor ér felétek, hogy időbe lefüleld.

A bugyuta akváriummal kapcsolatban. Láttam egy bor boltban egy hasonló kütyüt annyi különbséggel, hogy egy digitális képkeret mutatta az úszkáló halakat. Nem tudom, hogy volt megoldva az előtte lévő víz mert csak kirakatüvegen keresztül láttam. A hatás bizonyos szemszögből, főleg a kirakaton keresztül első látásra igazinak tűnt. Csak ha jobban megleste az ember jött rá a trükkre.

OK! Örülök neki. Lehet, hogy korábban is igy kelett volna cselekednem, mert tegnap jelezte a barátunk, hogy ma ellátogat feléd, de én feléd ezt már nem is mertem továbbítani.

Az akváriumos kütyükre visszatérve. Már létezik (talán nálunk még nem kapható) olyan mini (kb.10x10 cm, vagy ennek megfelelő gömb) akvárium amely légmentesen le van zárva gyárilag és benne élő növény és rák úszkál. Önfentartó, asztali dísznek való.
Hogy ez a pénzbeszedésen kivül mire jó, ki tudja?
Én mindenesetre - még a sok bajt is vállalva - maradok a hagyományos medencénél.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4346 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 13:32

HELP!

Adott egy MSI 875P Neo - P alaplap, minden jóval felcicomázva. A benne lévő RAM-k tesztelve egy éjszakán át. BIOS alap beállításban (nem High Performance), gombelem vadi új, DVD olvasó vadi új, de a CPU sem volt még kifordítva. :rolleyes:

Ezen kívül van nekem egy NET-röl letöltött buherált XP-s DVD-m, amelyet azért szeressek (telepítéshez eddig még soha sem használtam), mert rengeteg DVD-röl futtatható jó progi van rajta. Többek között van rajta egy DVD-röl futtatható WinXP PE változat is. Ezt az XP elég sűrűn használom, mert benne is vannak hasznos progik, többek között az Everest.

Nos a fenti alaplappal szerelt gépnek is szerettem volna telepítés előtt megtudni valamennyi paraméterét, gondoltam futtatom infó szerzés céljábol az Everestet, de ehhez előbb a DVD-röl kellne elindulnia az XP-nek.
Sajnos csak a nyitó képernyőig jut el, utánna ott megáll, talán lefagy a gép.
A nyűgös DELL gépembe betéve a lemezt (gondolván, hogy sérült) azon szépen betölt a PE.
DVD olvasót is átcseréltem, hátha abban a hiba, de a jelenség ugyanaz.

Vajon mi lehet az ok? Tud-e ebben nekem segíteni valaki?

#4347 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 23. 13:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 11. 23. 13:32

Ezen kívül van nekem egy NET-röl letöltött buherált XP-s DVD-m, amelyet azért szeressek (telepítéshez eddig még soha sem használtam), mert rengeteg DVD-röl futtatható jó progi van rajta. Többek között van rajta egy DVD-röl futtatható WinXP PE változat is. Ezt az XP elég sűrűn használom, mert benne is vannak hasznos progik, többek között az Everest.

Az ilyen buherációkat ki kell dobni, lehet jónak tűnik, vagy néha működik, de általában csak a baj van vele.
Make love not Wor.

#4348 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 14:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 11. 23. 14:32

HELP!

Sajnos csak a nyitó képernyőig jut el, utánna ott megáll, talán lefagy a gép.
A nyűgös DELL gépembe betéve a lemezt (gondolván, hogy sérült) azon szépen betölt a PE.
DVD olvasót is átcseréltem, hátha abban a hiba, de a jelenség ugyanaz.

Vajon mi lehet az ok? Tud-e ebben nekem segíteni valaki?

A PE-nek is van egy sajátossága, nem tartalmaz minden hardverhez mindent.

Egyébként az ilyen mindent egy DVD-n XP jó kártevő terjesztő is szokott lenni. Ja, az Everest ideje már lejárt. Ismét Aida 64 néven fejlesztik tovább.

RaidX

#4349 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 11:04

@Szőke

Esetleg próbáld meg a Hirens Boot CDT. Ez egy Linux alapú Win mindenes a szó szoros értelmébe. Mindent megtudsz a gépről HW/SW szinten, jelszavakat is módosíthatsz stb. Van free és fizetős változata. Ha nem hekkerkedni akarsz a free tudása is több mint szükséges.

RaidX

#4350 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 23. 14:46

Az ilyen buherációkat ki kell dobni, lehet jónak tűnik, vagy néha működik, de általában csak a baj van vele.

Ebben bizonyos mértékban igazad is van, de a DVD-t csak egyben tudom letölteni, darabolásához nem értek és az azon lévő buherált Wint nem is használom.
Viszont nagyon is használható a rajta lévő összes többi segédprogram. Egy kupacban van minden, még a Hirens Boot CD is megtalálható rajta, de olyan, mint MEM Teszt, Aida, GOST, ParticioMagik, stb. is, és ezek nagyon is kellenek a gépek buherálásakor.

#4351 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 14:40

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2011. 11. 24. 12:04

@Szőke

Esetleg próbáld meg a Hirens Boot CDT. Ez egy Linux alapú Win mindenes a szó szoros értelmébe. Mindent megtudsz a gépről HW/SW szinten, jelszavakat is módosíthatsz stb. Van free és fizetős változata. Ha nem hekkerkedni akarsz a free tudása is több mint szükséges.

Próbálkoztam én azzal is, de a hibára nem utalt semmi.
Viszont kb. 5 perce meg is leltem, hogy mi volt a bibi. Több éves gyakorlatom alatt még ilyennel nem találkoztam.

A 128 MB-s 8x AGP kártya különböző DOS-k alatt és Linux alatt is szépen ment, igaz a Linux csak 16 Mb-nak látta. Én ezt eddig annak tudtam be (tévesen), hogy nincs hozzá megfelelő driver.
Annak ellenére, hogy nem tudtam a gépet tesztelni Win alapú progival nekiláttam a telepítésnek, de nem a buher DVD-vel.
A telepítés szépen le is ment (kb. 5x mire rájöttem a trükre) , de a telepítés utánni ujrainduláskor amikor a VGA kártya driverét töltötte be a gép a monitorrol mindíg eltünt a kép, a gép az maga kerreget a maga módján. Csökkentett módban ment csak a betöltés. Több olvasó csere (gondolván, hogy esetleg nem olvas rendesen), Új CD írás tesztelve (gondolván, hogy sérült a lemez) semmi.
Egy hátsó gondolattol vezérelve kicsréltem a VGA kártyát 32 MB-ra (ez van idehaza a legnagyobb jelenleg) és CSODA!
Azóta a gép normálisan megy.
Tehát a 128 MB-s VGA kártya volt a ludas, mehet a "kukába".
Na erre kössön valaki csomót!

Szerkesztette: Szőke 2011. 11. 24. 14:43 -kor

#4352 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 16:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 11. 24. 14:40

Próbálkoztam én azzal is, de a hibára nem utalt semmi.
Viszont kb. 5 perce meg is leltem, hogy mi volt a bibi. Több éves gyakorlatom alatt még ilyennel nem találkoztam.

A 128 MB-s 8x AGP kártya különböző DOS-k alatt és Linux alatt is szépen ment, igaz a Linux csak 16 Mb-nak látta. Én ezt eddig annak tudtam be (tévesen), hogy nincs hozzá megfelelő driver.
Annak ellenére, hogy nem tudtam a gépet tesztelni Win alapú progival nekiláttam a telepítésnek, de nem a buher DVD-vel.
A telepítés szépen le is ment (kb. 5x mire rájöttem a trükre) , de a telepítés utánni ujrainduláskor amikor a VGA kártya driverét töltötte be a gép a monitorrol mindíg eltünt a kép, a gép az maga kerreget a maga módján. Csökkentett módban ment csak a betöltés. Több olvasó csere (gondolván, hogy esetleg nem olvas rendesen), Új CD írás tesztelve (gondolván, hogy sérült a lemez) semmi.
Egy hátsó gondolattol vezérelve kicsréltem a VGA kártyát 32 MB-ra (ez van idehaza a legnagyobb jelenleg) és CSODA!
Azóta a gép normálisan megy.
Tehát a 128 MB-s VGA kártya volt a ludas, mehet a "kukába".
Na erre kössön valaki csomót!

Így már én is jártam egy VGA-val. Annyi a különbség (talán), hogy nálam a win ugyan még föltelepült szépen, de a driver telepítése közben/után rögtön becsíkozott a kártya, nem várta meg az újraindítást sem. Gondolom, alap VGA üzemmódban még nem használta a hibás videomemóriát a gép, de a nagyobb felbontásokban már befigyelt a problémás tartomány is.

Különben ha tudtuk volna, hogy ez a hiba, adtam volna nagyobb (64-128 MB)-os VGA-t, amikor itt jártál. Na, majd ha megy a következő szállítmány.

Meg még egy lehetőség, amit talán érdemes megpróbálni a hibás(nak látszó) kártya megmentése érdekében: vagy a legfrisebb drivert használd (ha nem azzal próbáltad), vagy az egy, két, esetleg három kiadással korábbi drivert (ha azzal még nem próbáltad). Olyat is láttam már ugyanis, hogy egy régebbi driverével szépen ment, a legújabbtól meg összecsinálta magát egy VGA.

#4353 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 13:50

Didyman!

Felhívnám a figyelmedet, hogy hiába iparkodsz
, úgysem tudsz utolérni.:rolleyes:

Minen esetre szülinapodon jó sok pájinkuval, de nem virtuálisan::kocc:
meg egyébként is: :birthday2::birthday:

:sandor:

#4354 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 13:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 11. 24. 17:10

Így már én is jártam egy VGA-val. Annyi a különbség (talán), hogy nálam a win ugyan még föltelepült szépen, de a driver telepítése közben/után rögtön becsíkozott a kártya, nem várta meg az újraindítást sem. Gondolom, alap VGA üzemmódban még nem használta a hibás videomemóriát a gép, de a nagyobb felbontásokban már befigyelt a problémás tartomány is.

Különben ha tudtuk volna, hogy ez a hiba, adtam volna nagyobb (64-128 MB)-os VGA-t, amikor itt jártál. Na, majd ha megy a következő szállítmány.

Meg még egy lehetőség, amit talán érdemes megpróbálni a hibás(nak látszó) kártya megmentése érdekében: vagy a legfrisebb drivert használd (ha nem azzal próbáltad), vagy az egy, két, esetleg három kiadással korábbi drivert (ha azzal még nem próbáltad). Olyat is láttam már ugyanis, hogy egy régebbi driverével szépen ment, a legújabbtól meg összecsinálta magát egy VGA.

Driver cserére nekem még csak esélyem sem volt. Ugyanis még a 95-s sem ment fel rá. Azaz minden szépen felkúszott, csak amikor töltött volna be a Win - közvetlenül az üdvözlő képernyő után - már fagyózott is. Csökkentett módban sem tudott felvenni semmit, mert mihelyt ujraindult, már fagyott is, illetve akadt néhány kékhalál is. "KUKA".

#4355 Felhasználó inaktív   Nimrod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 27. 11:32

Telcontar! Akkor holnap reggel várlak. :)
Rating: Psychopath

#4356 Felhasználó inaktív   Nimrod 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 28. 20:26

Telcontarnak ma leadva:

- dvd-író: pucolni biztos kell
- floppy meghajtó
- Enermax Noisetaker táp, 370 W-os: ezt biztos át kell nézni, mert sokat használtam
- mobilos dolgok: RS232-es Ericsson kommunikációs kábel, töltők, headset

Ezzel a csomaggal egyben kellemes ünnepeket kívánok a csapatnak, előre is. :)
Rating: Psychopath

#4357 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 29. 14:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Nimrod - Dátum: 2011. 11. 28. 20:26

Ezzel a csomaggal egyben kellemes ünnepeket kívánok a csapatnak, előre is. :)

:taps: ...és viszont kívánjuk!

#4358 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 11:36

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 11. 21. 15:48

Manyusnak beígértem itt egy autónyi cuccot, remélem haladni is tud vele, ha már én nekiláttam. Van sok táp, meg van sok fél ház, valami csak lesz belőle.

Lassan jönnötök kéne a cuccosokkal, mert aztán megint rohanósabb lesz az életem, és nem fogunk tudni összetalálkozni. Meg ha van még azokból a SATA vinyókból, tudnék használni néhányat, figyelnek itt működőképes SATA-s lapok.

#4359 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 01. 11:39

Üzenet megtekintéseIdézet: d3m4nuf4ctur3 - Dátum: 2011. 11. 18. 12:39

üdv,

pgyafi jóvoltából adott egy útra üzemanyag, és egy nissan nv200 féle kisteher, jahno pincéjéből körülbelül félig lehetne megrakni az autót. további dolgok felvétele esetleg telcontartol vagy valakitől megoldható lenne? hogy ha már adott a lehetőség akkor teljesen kibélelt autóval mennék le:-)

Neked is szól: volna mit vinni innen még Szőke ittjárta után is, de intézni kellene, mert aztán mókuskerék újra.

#4360 Felhasználó inaktív   akoli 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 04. 20:23

Egy működő Viewsonic p97f+ 19"-os monitor (2005-as évjárat) elvihető ingyen a VII. kerületből. Elég súlyos, én nem tudom elvinni sehová.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 216
  • 217
  • 218
  • 219
  • 220
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.