HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#4381 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 18. 17:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 18. 15:36

Az XP-t nem is tuti, hogy újra kell rajta húzni, mert most takarítottam le róla mindent...
Ráadásul nem is olyan egyszerű móka, mert a dokkolóban van a DVD lejátszó és nem mindig hajlandó róla bootolni...

Amúgy a gép készen van, vihető, írtam PÜ-t, remélem, nem későn...

Amint azt telefonon megbeszéltük, tényleg lekéstél, mert amikor hívtál már itt a szomszéd faluban (Csépa) jártunk, igaz utánna még mentünk Kondorosra. Most érkeztünk haza.
Amint azt telefónon is mondtam majd teszek, veszek az ügy érdekében, adataidat (elérhetőségeidet) meg majd ezután olvasom.

Köszönjük a segedelmet.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4382 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 18. 17:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 12. 18. 17:31

Szerintem lekésted. Szőke déltájt elindult tőlem hazafelé úgy teletömve, hogy még egy gombostűt is csak komoly erőfeszítésekkel lehetett volna beszuszakolni a miautónkba. :)

Ebben "majdnem" igazad van, mert két lényeges dolog ott maradt. A nyomihoz (Kodak) sem a tápegységet, sem a patronokat nem hoztuk el. Ugyancsak nem találtunk másik routert a csomiban, úgyhogy majd meglátják a skacok, hogy a másik megyen-É?

A nyomihoz jó lenne, ha a hiányzó dolgokat (estetleg jó routert is) holló szárnyaira bíznád hamarosan, mert a Jani a hétvégén jön és akkor el tudná vinni.
Az idén már nincs kedvem kocsikázni, ma is egészen hozzádig koriztam vele.

Egyébként majdnem felhívattalak a "szervvel", de ők inkább más utat választottak - nekem több mint 10 percembe került - hogy megtudakolják, honnan is hozom a sok lomot. Mivel nem kaptak semmi biztattó infót, így elnézést kértek és további jó utat kívántak.

A skacok nagyon örültek, gondolom m ég most is válogatnak, de én ott hagytam őket, mostanra értem haza.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4383 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 18. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 12. 18. 17:47

Ebben "majdnem" igazad van, mert két lényeges dolog ott maradt. A nyomihoz (Kodak) sem a tápegységet, sem a patronokat nem hoztuk el. Ugyancsak nem találtunk másik routert a csomiban, úgyhogy majd meglátják a skacok, hogy a másik megyen-É?

A nyomihoz jó lenne, ha a hiányzó dolgokat (estetleg jó routert is) holló szárnyaira bíznád hamarosan, mert a Jani a hétvégén jön és akkor el tudná vinni.
Az idén már nincs kedvem kocsikázni, ma is egészen hozzádig koriztam vele.

Egyébként majdnem felhívattalak a "szervvel", de ők inkább más utat választottak - nekem több mint 10 percembe került - hogy megtudakolják, honnan is hozom a sok lomot. Mivel nem kaptak semmi biztattó infót, így elnézést kértek és további jó utat kívántak.

A skacok nagyon örültek, gondolom m ég most is válogatnak, de én ott hagytam őket, mostanra értem haza.

A másik router tényleg itt maradt tápostul, ugyancsak egy bővítőkártya helyére tehető házhűtő, amit oda akartam adni: majd meglátom, hogy személyesen viszem-e el, vagy Holló nénével küldöm. A téntapatronok azonban szerintem a mindenes csomagban vannak. A nyomi tápját megkeresem, de lehet, hogy az is ott van valamelyik dobozban, amit elvittetek.
... a trip back in time is all I need ...

#4384 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 18. 21:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 12. 18. 16:31

Szerintem lekésted. Szőke déltájt elindult tőlem hazafelé úgy teletömve, hogy még egy gombostűt is csak komoly erőfeszítésekkel lehetett volna beszuszakolni a miautónkba. :)

Sajnos lekéstem...
Viszont azt lehet tudni, hogy kb. mikor lesz a fuvar? Hétfőn körbekérdem a kollégákat, hátha másnak is van elfekvő cucca...

#4385 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 18. 22:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 18. 21:43

Sajnos lekéstem...
Viszont azt lehet tudni, hogy kb. mikor lesz a fuvar? Hétfőn körbekérdem a kollégákat, hátha másnak is van elfekvő cucca...

Fuvar időpontját még nem lehet tudni. Függ az időjárástól is, de attól is, hogy mikor tudok én időt szakítani, vagy valaki más.

#4386 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 18. 22:58

Sziasztok!

Sajnos a korábban felajánlott nyomtató közben elkelt... (mert árultam is, hátha).
Maradt a 2 ócska VGA.

De legalább a router hasznos volt. :)

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#4387 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 06:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 12. 18. 18:53

A másik router tényleg itt maradt tápostul, ugyancsak egy bővítőkártya helyére tehető házhűtő, amit oda akartam adni: majd meglátom, hogy személyesen viszem-e el, vagy Holló nénével küldöm. A téntapatronok azonban szerintem a mindenes csomagban vannak. A nyomi tápját megkeresem, de lehet, hogy az is ott van valamelyik dobozban, amit elvittetek.

Sajnos maradt még más is ott, ahogy a mostani leveleimet olvasom, ugyanis Kondorosrol is jött ám reklamáció.

Egyáltalán nem hoztam tápkábeleket, billákat és egereket. Ezek nálam sem voltak, pedig minden - szinte az utolsó csavarig - bekupacoltam a TV helyére.
A bővítőlártya helyére betehető házhűtő ügyében írom a levelet, hogy egyelőre a hűtésre szoruló jobb PCIE-s VGA kártyára ne hegejtsék rá a hozott hűtőt, hátha az annak a hűtésére is megfelelő fog lenni.

A csomiban igaz találtunk tipntapatront, de a nyomi az KOdak, ezek a patronok viszont HP patronok, persze ettöl függetlenül lehet, hogy éppen belevalók, ott hirtelenjhében ilyet nem néztünk, mert sem időnk, sem lehetőségünk (se manual, se NYET) nem volt.

Nagy adag táp jött, de sajna egyiknek sem egyezik meg a feszültsége a nyomiéval, melyhez 18 V egyen kellene. Nyomi kábelt szerencsére tőlem vittem egy marékkal.

NYET meg majd akkor lészen a skacoknak, ha a Műv.Ház NET kapcsolatát meg tudják osztani, a kábelezést egy helyi szaki már bevállalta, UTP kábelt (anno még Gabyka-tol jött) is vittem nekik egy köteggel, abbol szabdalhatnak.

#4388 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 06:57

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 18. 22:43

Sajnos lekéstem...

Egyelőre semmi biztosat nem tudok (tegnap két személynek is írtam, akik "várandósak" felénk, de válasz még nem érkezett), de mihelyt valami alakul, azonnal tájékoztatlak.
Legfeljebb magam utazom fel BUSZ-l a Népligetbe - ha oda ki tudod hozni egy előre megbeszélt időpontban 11,00 és 12,00 közötti időpontban hétköznap (menetrendem ilyen sajnos).

#4389 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 09:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 12. 19. 06:57

Egyelőre semmi biztosat nem tudok (tegnap két személynek is írtam, akik "várandósak" felénk, de válasz még nem érkezett), de mihelyt valami alakul, azonnal tájékoztatlak.
Legfeljebb magam utazom fel BUSZ-l a Népligetbe - ha oda ki tudod hozni egy előre megbeszélt időpontban 11,00 és 12,00 közötti időpontban hétköznap (menetrendem ilyen sajnos).

Van egy kolléga, akinek van egy VGA és RAM mentes gépe, lehet, rá tudom dumálni, hogy behozza és akkor laptop mellé teszem! :)
Tudtok használni VGA és RAM mentes gépet is? :think:

Még egy kérdés: hova mennek most a dolgok? Egy konkrét céllal jobban tudnék kampányolni a többieknél is...

#4390 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 10:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 19. 10:38

Van egy kolléga, akinek van egy VGA és RAM mentes gépe, lehet, rá tudom dumálni, hogy behozza és akkor laptop mellé teszem! :)
Tudtok használni VGA és RAM mentes gépet is? :think:

Még egy kérdés: hova mennek most a dolgok? Egy konkrét céllal jobban tudnék kampányolni a többieknél is...

Az attol fúgg, hogy milyen RAM és VGA kell bele, na meg attol is, hogy a gép minősége (P-I -> )-4) milyen. Sajnos a NET mostanság már olyan, hogy nagyon már a PIII sem megyeget még erre a célra sem, mivel folyton olyan kiegészítők kellenének a tartalom megtekintéséhez, amelyek legalább P4 gépet feltételeznek.

Mostanság - mint mindíg - rászoruló személyeknek, tehát olyanoknak, akik saját erőböl esetleg nem tudják megvenni a gépet. Ezek között sajnos elég sok a diák, akiknek jobb gép kellene, de kezd elterjedni a nyugdíjasok körében is a géphasználat. Ők még a rezsi mellé esetenként (csak ilyenek tartanak igényt rá) a NET költségét is be tudják vállalni. Nekik persze az egyszerűbb gépek, de NET-re azért alkalmas gépek mennek. Szervezetnek, cégnek soha sem adunk gépet, Ők pályázzanak.
Jelenleg tőlem minden megy egy újonnan alakulgató csapathoz Kondorosra. Ott a településhez tartozó kisebb településrészen a közösségi házban a helyi fiatalok járnak össze és a gépet igénylő rászorulókkal közösen szerelve ugyancsak rászorulók kapják a gépet. Igaz most még csak ott tartunk, hogy a saját kis "szereldéjüket", na meg egy nyilvános (bárki számára hozzáférhető lenne, ha közülük valaki ott van) NET hozzáférési lehetőség kialakítás folyik még csak, de karácsonyra már gépátadás is lesz, mintahogy korábban már volt is 3 NYÖGdíjas gép átadási is megtörtént.

A laptopokat - ha egyáltalán hozzájutunk, mert ritka mint a fehér holló - ugyancsak rászoruló diákok kapják meg, akik a tanuláshoz tudják hasznosítani. Igaz most éppen egy beteg kissrácnak - aki sokat ngázik a lakása és a kórház között - szeretnénk már kb. május óta egy mobil (Laptop) számítógépet adományozni, hogy idejét úgy odahaza, mint a kórházban esetenként játékokkal is el tudja tölteni. Erröl az akciónkrol pár oldallal korábban olvashatsz is, ott még reménytelennek látszik a dolog.

Szerkesztette: Szőke 2011. 12. 19. 10:43 -kor

#4391 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 15:51

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 12. 19. 06:53

Sajnos maradt még más is ott, ahogy a mostani leveleimet olvasom, ugyanis Kondorosrol is jött ám reklamáció.

*Egyáltalán nem hoztam tápkábeleket, billákat és egereket. Ezek nálam sem voltak, pedig minden - szinte az utolsó csavarig - bekupacoltam a TV helyére.
A bővítőlártya helyére betehető házhűtő ügyében írom a levelet, hogy egyelőre a hűtésre szoruló jobb PCIE-s VGA kártyára ne hegejtsék rá a hozott hűtőt, hátha az annak a hűtésére is megfelelő fog lenni.

**A csomiban igaz találtunk tipntapatront, de a nyomi az KOdak, ezek a patronok viszont HP patronok, persze ettöl függetlenül lehet, hogy éppen belevalók, ott hirtelenjhében ilyet nem néztünk, mert sem időnk, sem lehetőségünk (se manual, se NYET) nem volt.

***Nagy adag táp jött, de sajna egyiknek sem egyezik meg a feszültsége a nyomiéval, melyhez 18 V egyen kellene. Nyomi kábelt szerencsére tőlem vittem egy marékkal.

NYET meg majd akkor lészen a skacoknak, ha a Műv.Ház NET kapcsolatát meg tudják osztani, a kábelezést egy helyi szaki már bevállalta, UTP kábelt (anno még Gabyka-tol jött) is vittem nekik egy köteggel, abbol szabdalhatnak.

* Alakul az a csomag. :) De a házhűtő (rendszerhűtő) az nem lesz jó a VGA-ra. Viszont eléje jó lesz. Be kell tenni az egyes számú PCI helyre, és a VGA elől kifújja a felmelegedő, megrekedő levegőt.

** Írd már meg a típusát annak a kodaknak, mert igen furi - azt se tudtam, hogy a kodakosok készítettek printert (ami ettől még lehetséges). Erősen úgy nézett ki, mint egy HP Deskjet (az igaz, hogy nem ellenőriztem le a típusát, amikor a kezedbe nyomtam).

*** 18V egyen mellé mennyi amper?

#4392 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 17:09

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 12. 19. 16:51

* Alakul az a csomag. :) De a házhűtő (rendszerhűtő) az nem lesz jó a VGA-ra. Viszont eléje jó lesz. Be kell tenni az egyes számú PCI helyre, és a VGA elől kifújja a felmelegedő, megrekedő levegőt.

** Írd már meg a típusát annak a kodaknak, mert igen furi - azt se tudtam, hogy a kodakosok készítettek printert (ami ettől még lehetséges). Erősen úgy nézett ki, mint egy HP Deskjet (az igaz, hogy nem ellenőriztem le a típusát, amikor a kezedbe nyomtam).

* Pontosan ilyen kell. Ugyanis a VGA foglalat mellett van még 2 db. PCIE (1x) foglalat, mögöttük pedig a D-i hídon egy böhöm nagy hűtőborda, ami miatt nem lehet a VGA bordájára semmilyen ventit tenni

** és *** Ezek fogós kérdések, ugyanis kb. 60-70 km. választ el pillanatnyilag tőle. Tegnap a kipakolásnál csak a már írott adatokat jegyeztem meg, mert a tápok között (volt vagy 3-4) a Kodakot és a 18 V-t figyeltük, de egyik sem jött össze. Magának a nyominak az elejére emlékeim szerint csak annyi volt írva, hogy KODAK, a tápcsatihoz meg csak annyi, hogy 18 V egyen. Adattáblát nem néztünk.
Mindenesetre ráírok a Jani barátomra és legfeljebb azokat Ő majd megírja. Persze az a csomi jöhet anélkül is, a nyominger úgyis bent marad a "szereldében" hogy azt mindenki használhassa, a gépeket viszont jó lenne karácsonyra, szilveszterre, ha kitolnák az új tulajoknak a Janiék.

Egyébként Ált.Táj.: A Jani azért nem regisztrált eddig (tegnap jól le is barnítottam), mert adatkorlátos mobilNETje van most pillanatnyilag. Korlátlan majd akkor lesz, ha a "műhelybe" is át tudják hozni az irodából a kábelNETet. Ígérte, hogy utánna regisztrál és majd írogat is a fórumra, de ezt ígérték a csapatukból többen is tegnap.

#4393 Felhasználó inaktív   Bujdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 20:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 12. 19. 10:42

A laptopokat - ha egyáltalán hozzájutunk, mert ritka mint a fehér holló - ugyancsak rászoruló diákok kapják meg, akik a tanuláshoz tudják hasznosítani. Igaz most éppen egy beteg kissrácnak - aki sokat ngázik a lakása és a kórház között - szeretnénk már kb. május óta egy mobil (Laptop) számítógépet adományozni, hogy idejét úgy odahaza, mint a kórházban esetenként játékokkal is el tudja tölteni. Erröl az akciónkrol pár oldallal korábban olvashatsz is, ott még reménytelennek látszik a dolog.

Akkor asszem jó helyre fog kerülni ez a notebook! :respect:

Meg tudjuk még oldani, hogy karácsonyig megkapja? :think: Ha kell, Pesten belül el tudom vinni. Pl. a Népligetbe...

#4394 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 19. 20:35

Meg tudjuk még oldani, hogy karácsonyig megkapja? :think: Ha kell, Pesten belül el tudom vinni. Pl. a Népligetbe...

06-20-358-5472. Felhívod, megbeszéljük. :) Nálam már készül egy csomag a lemaradt cuccosokból.

#4395 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 19. 21:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 19. 20:35

Bujdy! Légy szíves ellenőrizd már le a hozzászólásod utáni első "reklámot", mert nekem csak annyi nyílik meg, hogy "The specified application has been disabled":fear: . Persze csak, ha fontos. Köszi!

#4396 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 20. 06:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Bujdy - Dátum: 2011. 12. 19. 21:35

Telcontar collega javaslata lenne a legjobb, de végső esetben akár én is mehetek a Népligetbe, igaz ez most egy kicsit macerás.
Mindenesetre jó lenne, ha az a csomi is, na meg esetleg a Noti is legkésőbb péntekig eljutna hozzám, mert akkor szombatra csinálnék egy kört, hogy mindkét helyen megkapja mindenki ami még kellene a teljes örömszerzéshez.

#4397 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 20. 12:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 12. 19. 16:51

A ** és *** -ra megjött a válasz. Igazad volt, mert a nyomira csak egy cimke van ragasztva a Kodak felírattal, tovább meg nem is nézelődtünk a nagy iparkodásban.

A pontos tipus: HP DeskJet 710 C 18 V egyen 1,7 A

#4398 Felhasználó inaktív   szocske 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 21. 22:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2011. 12. 20. 12:38

18 V egyen 1,7 A

A feszultseg legyen ugyanannyi Volt. Az aramerosseg ne legyen kevesebb Amper, de az lehet tobb.
Fontos a dugo polaritasa is, barkacsolt megoldasnal kulon figyelni kell ra.

Bocs, ha "kilegzes-belegzes" :-)

Regi gepeket probaltatok linuxxal? En csak ahhoz ertek, szoval elfogult vagyok, de van olyan gyors es egyszeru mint az XP, es nem lesz virusos.
A flash eleg lassu tud lenni, adblock, flashblock es sok memoria ajanlott :-)
Mondjuk ezeket XP-s gepekre is erdemes feltenni, IE ikonjat jol eldugni :-)

Ezek a falvak amikrol irsz, ezek foldrajzilag mennyire kicsik, tarsadalmilag mennyire osszetartoak?
Ujsag, e-mail, facebook fajsulyu netezeshez kis egyuttmukodessel hazrol-hazra tovabb lehetne adogatni a wifit.
Persze elvileg tiltja a szolgaltato, de akkora PR ongyilkossag egy ilyen kozossegi kezdemenyezesnek alavagni, hogy ha a egy szolgaltato megteszi, egy masik ingyen fog beszallni csak a publicitasert :-)

#4399 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 22. 06:42

Üzenet megtekintéseIdézet: szocske - Dátum: 2011. 12. 21. 23:59

* A feszultseg legyen ugyanannyi Volt. Az aramerosseg ne legyen kevesebb Amper, de az lehet tobb.
Fontos a dugo polaritasa is, barkacsolt megoldasnal kulon figyelni kell ra.

Bocs, ha "kilegzes-belegzes" :-)

** Regi gepeket probaltatok linuxxal? En csak ahhoz ertek, szoval elfogult vagyok, de van olyan gyors es egyszeru mint az XP, es nem lesz virusos.
A flash eleg lassu tud lenni, adblock, flashblock es sok memoria ajanlott :-)
Mondjuk ezeket XP-s gepekre is erdemes feltenni, IE ikonjat jol eldugni :-)

*** Ezek a falvak amikrol irsz, ezek foldrajzilag mennyire kicsik, tarsadalmilag mennyire osszetartoak?
Ujsag, e-mail, facebook fajsulyu netezeshez kis egyuttmukodessel hazrol-hazra tovabb lehetne adogatni a wifit.
Persze elvileg tiltja a szolgaltato, de akkora PR ongyilkossag egy ilyen kozossegi kezdemenyezesnek alavagni, hogy ha a egy szolgaltato megteszi, egy masik ingyen fog beszallni csak a publicitasert :-)

* Ez ismert előttem is. Hidd el, hogy az elmúlt közel 10 év alatt nem is keveset kelett barkácsolnom és minden egyes esetben sikerült is megoldani a problémát

** Ezzel csak az a baj, hogy a sulikban csak Wint- oktatnak, ahhoz kapható még a "trafikosnál" is minden, amíg a Linuxhoz csak a "guruk értenek és csak azok tudják a hozzávaló kiegészítőket beszerezni.

*** Ezzel is van némi probléma, mégpedig az, hogy ezeknek az embereknek - bármennyire is összetartóak - nincs WiFi készülékük, így már az egész projekt bukta. Ráadásul egy kis településröl van jelenleg szó, ráadásul elég szétszórt lakóházakkal.

Tehát marad a "Közösségi" hozzáférés, melyet az Önkormányzat finanszíroz, ha megosztásra kerül akkor is.

Szerkesztette: Szőke 2011. 12. 22. 06:48 -kor

#4400 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 22. 09:40

Üzenet megtekintéseIdézet: szocske - Dátum: 2011. 12. 21. 22:59

... de van olyan gyors es egyszeru mint az XP, es nem lesz virusos.

Nem akarok vallási jellegű vitát, de ez nem ilyen fekete-fehér. :) Linuxhoz is érteni kell, ha fontos a biztonság. Ráadásul manapság már nem a virnyákok jelentik a legfőbb fenyegetést, hanem a social engineering-en alapuló mindenféle átverések.
Kijelenteni egy oprendszerről, hogy az aztán a security csúcsa azért hiba, mert az egyszeri egyorrúakat ettől hamis biztonságérzet szállja meg, és gondolkodás nélkül mennek bele égbekiáltó marhaságokba. Mondjuk egyébként is belemennek, de ha a neten állandóan azzal traktálják őket, hogy a Linux az így meg úgy, akkor eszébe sem jut, hogy a gépe azért sendel és receivel állandóan teljes sávszélességgel, mert beszopott valamit, hiszen az övé linuxos. Ja, hogy rootként használja egyfolytában, miközben preparált pornóoldalakon kíváncsiskodik? "Mijaza rút...?"
A másik (bár egyre javuló) probléma a játékok kérdése. "Kuncsaftjaink" nyolcvan százaléka gyerek. Ami nem betegség, hanem állapot, de ettől még vannak jellegzetességei, például a más játékának az elkívánása. Ami vagy sikerül XP alatt is, vagy nem, de az esély több rá, mint Linux alatt.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 218
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.