Idézet: Szõke - Dátum: 2012. 04. 10. 18:01
Itt nálunk az ált.suliban pl. elsősorban a YouTube-ra okítják a nebulód, de máris a Win7-l. A siheder (6. osztályos) átjön hozzám leckét csinálni (sajnos a vill.szálát sem bírnák) a gépemen, melyen XP és Off.2003 szaladgál és nem tud semmit kezdeni vele, mert Ők nem ezt tanulják.
Erre mit lehet lépni? Okítás, hogy ugyanaz, csak másképpen néz ki. Lecke elkészül, másnap az iskolában szemrehányás neki, hogy nem olyan, mint kellene (lehet, hogy Ő szúrta el), de Ő védekezik, hogy a J..-i bá gépe nem olyan mint itt, erre megbocsájtanak neki.
Ehhez NO COMMENT!
Nyugi ez már mikor én tanultam a szakmát akkor is megvolt. Floppy lemezen kérte a tanár a dogát beadni olyan panel tervezővel megoldva ami persze nagyon jól futott a suli p2 gépein, de minden isminek p1 486-osa volt. Office meg már eleve olyan, hogy egy újabb verzióval sose kompatibilis amit az ember elkészít vele. Ennél már csak a openoffice a jobb, bármi másba megnézi az ember össze vissza dobál mindent.
Amúgy meg telejesen átalakúlt a számitástechnika. Eleve bárki számára elérhető sőt kötelező már a használata. Nem érdemes régi konfigokkal kínlódni mert örömet nem okoz max annak aki szaki és elmolyol vele. Másnak csak bosszúság mert semmi nem megy rajta ami manapság tredi meg amit muszáj is használni. Ez van hozzá kell szokni.
Amúgy visszanézve én már ezt kb2 éve is írtam ide hogy régi konfigokkal kár kínlódni mert a mai használati értéke nulla felé közelít már. Csak akkor azt irtátok hogy ne válogasson az aki azt kapja. Hát manapság válogat mert ha már net van és fizet is érte akkor szereintné ha megtudna rajta csinálni mindent. Sőt a gyerekeknél az is előjön hogy a szomszédnál/osztálytársnál megy ez ajáték a miénken meg miért nem. Naponta tapasztalom ezt mikor hivnak hogy miként kéne átalakitani egy gépet hogy mégis menjen ez meg az rajta.
Szerk: Eszembe jutott hogy egy mondattal is kilehet fejezni ezt az egészet: Megváltoztak a számitástechnika minimum igényei.
Szerkesztette: djculture 2012. 04. 10. 19:04 -kor