Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu
Elküldve: 2013. 09. 21. 19:32
Elküldve: 2013. 09. 29. 20:36

Elküldve: 2013. 09. 30. 07:41
Idézet: GlatzK - Dátum: 2013. 09. 29. 21:36

Milyen illetékesre gondolsz? Itt mindenki illetékes és senki sem szeretne a vádlottak padjára kerülni, de másokat sem oda juttatni.
Mi a problémád írd meg. Esetleg PÜ-ben is jöhet hátha tudok segíteni.
Elküldve: 2013. 09. 30. 17:24
Elküldve: 2013. 10. 14. 19:56
Elküldve: 2013. 10. 15. 07:15
Idézet: GlatzK - Dátum: 2013. 10. 14. 20:56
PÜ nem jött, ha megismétled, akkor talán válasz is megy, de jelenleg nagyon el vagyok havazva.
Elküldve: 2013. 10. 16. 08:16
Elküldve: 2013. 10. 16. 08:48
Idézet: GlatzK - Dátum: 2013. 10. 16. 09:16
A rendszer hiba az biztos, mert most látom az üzenetedet, de értesítést nem kaptam róla, hogy küldted, holott mindenre be van állítva az E-mail értesítés.
A leveledben felvetett témákra előreláthatólag csak a jövő hét eleján fogok PÜ-ben reagálni, mert ma délre megyek melózni és csak hétfőn reggel jövök haza és addig nincs NET hozzáférésem.
Remélem megértesz.
Elküldve: 2013. 10. 20. 06:24
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2013. 10. 20. 07:32
Idézet: didyman - Dátum: 2013. 10. 20. 07:24

Ezt a címet legfeljebb csak Te érdemelheted ki, én csak kontár vagyok, de nem TEL .

Egyébként mikó jönöl, mert már az összes POTYESZ és CSUKESZ is a hűtőben, a Haleszban meg a rengeteg javítani való. Előző kettőt még csak hasznosan el tudom pusztítani, de az utóbbiak csak fizetség ellenében mehetnek a hulladéktelepre.
Elküldve: 2013. 10. 23. 19:07
Idézet: Szőke - Dátum: 2013. 10. 20. 08:32

Egyébként mikó jönöl, mert már az összes POTYESZ és CSUKESZ is a hűtőben, a Haleszban meg a rengeteg javítani való. Előző kettőt még csak hasznosan el tudom pusztítani, de az utóbbiak csak fizetség ellenében mehetnek a hulladéktelepre.
Acws el van havazva, meg én is eléggé. Novemberben akarok egy nyugis hétvégét..
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2013. 10. 24. 07:25
Idézet: didyman - Dátum: 2013. 10. 23. 20:07
Akkor már nem nagyon lehet pícézni, legfeljebb a fagyóban, de az az idén eléggé jól tele lett telepítve. Peca helyett viszont lenne elég sok szaggatnivaló, mert addig az újabb adag is megérkezik, ha hihetek a főzdésnek.
Elküldve: 2013. 12. 17. 15:50
Didyman cimborának köszönhetően ismét van munkám a felajánlások terén, ugyanis Ő meglátogatott a közelmúltban egy kocsinyi rakománnyal, melyböl több komplett gép össze is jött.
Sajnos azonban van olyan, amelyet nem tudok teljes egészében felkantározni a 2014 -ben kivezetésre kerülő opusszal, mert nem találok hozzá megfelelő drivereket. lehet, hogy már kijöttem a gyakorlatbol, avagy a kedves barátom (Goggle) nem akar aktívan segíteni?
Ilyen gép - a didymantol jött alkatrészekkel komplettírozva az ASUS VINTAGE2-PH1 gép, benne a gyárilag belerakott alaplappal, melyen természetesen sehol sincs tipusjelzés.
Azokat a drivereket, melyeket hirtelenjében találtam kipróbáltam, de az alaplapi VGA sehogyan sem akar összejönni. Esetleg tudna valaki segíteni, mert akkor valaki ennek a gépnek is örülhetne karácsonyra?
Persze van m ég itt 3 HP tipus is amelyek torkosborznak néznek, de velük még vesződöm. Ebben is lehet, hogy a segedelmeteket fogom kérni, melyet előre is köszönök.
Szerkesztette: Szőke 2013. 12. 17. 15:50 -kor
Elküldve: 2013. 12. 18. 12:12
Idézet: Szőke - Dátum: 2013. 12. 17. 16:50
32bites XP: http://support.asus....&m=V2-PH1&os=23
Felül az "OS" fülön válaszd ki, hogy mihez szeretnél drivert. Win7-hez nincs, az valószínűleg felismeri.

Elküldve: 2013. 12. 18. 15:29
Idézet: Tibsó - Dátum: 2013. 12. 18. 12:12
Felül az "OS" fülön válaszd ki, hogy mihez szeretnél drivert. Win7-hez nincs, az valószínűleg felismeri.

Köszi a segedelmet, de sajnos valamilyen oknál fogva a VGA nem akar sikeredni, pedig én is erről az oldalról indítottam. Most van egy biztató próbálkozás, de hogy mi lészen belőle nem tudom.
legfeljebb majd szerzek valahol egy használható 16xPCIE VGA kártyenkut és úgy megy tovább.
Amint írtam a 2014-ben kivezetésre kerülő 32 bites platformra kellene.
Szerkesztette: Szőke 2013. 12. 18. 15:30 -kor
Elküldve: 2013. 12. 24. 17:52
Nekem didyman cimbora jóvoltábol eddig már 4 személynek, ma este még + 1 személynek, de a 2 ünnep között még további 1 személynek sikeredik meglepit szereznem.
Részletek talán holnap. Most megyek beüzemelni az itteni utolsót (sajna csak enyi VGA-m volt)
Csatolt fájl:
-
gyertya-02.jpg (117,01K)
Letöltések:: 0
Elküldve: 2013. 12. 25. 16:47
Amint azt már jeleztem didyman cimbora meglepett egy kocsinyi (vajon kocsi az Övé???, vagy csak ócskavas gyüjtemény ???) ócskavassal, vagyis nagyon korszerű HP masingerrel. Bár ne tette volna, mivel egyelőre útalap megerősítésre nincs szükségem.
Na szóval: Jött 3 db. HP Compaq dc 5100, 1 db. HP Compaq dc 7700 és 3 db. HP Compaq dx 7300 tip szinte komplett gép. Persze volt itt még 1 db. ASUS VINTAGE2 PH1 gép is, amely mindössze a nevében különbözik a HP-től, de az is hajlamos mindazon mocskosságra, mint a HP masingerek.
Mondanom sem kell, hogy ezekben a gépekben a saját alaplapjuk, meg minden egyéb cuccuk a sajátjuk volt, így típusjelzést sem az alaplapokra, de más hw elemre sem nagyon találtam, így a driverek elővarázsolása is eléggé körülményes volt, de sikerült megoldani. Ettöl függetlenül ezek a gépek 2 héten át torkosborznak néztek, mert csak szívtam, de sajnos nem a flaskábol.
Problémák: Mivel az 5100-s gépek elég laposak azokba csak különleges alacsony PCIE VGA kártyák mehettek volna, de olyanom ugye nem vala, így küzdöttem az alaplapi VGA-val, és ami természetes HP-éknál, a 3 gépnél mindegyiknél másképpen reagált a gyári driverre. 2 db-nál még a GHOST sem volt alkalmazható. Végül ezek a gépek mentek a 2014 áprilisában megszűnő kantárban (32 bit) található dríverrel (na és az eszközkezelőben egy felkiáltójellel) az új tulajokhoz. Így is szép a kép, csak a képfrissítés lustul egy kicsit.
A dc. 7700-hez egyelőre még nem is mertem hozzáfogni, de majdcsak boldogulok azzal is. Ugyanis már nem jutott bele DDR 2 MEM (lehet, hogy ebbe is 533-nál nagyobb kellene, mert ki sem próbáltam, nem volt eddig időm rá).
A dx 7300-re sem ment fel az alaplapi VGA drivere, de szerencsémre volt 3 db. PCIE kártyám, így azoknál elmaradt a felkiáltójel. Viszont ezek a gépek meg azzal szívattak, hogy csak 533 MHz-nél magasabb frekis DDR2 RAM-l voltak hajlandók indulni, így ezek sajna elég kevés memóriával kerültek beüzemelésre (raktárhiány az ilyen RAM).
Végül országos összefogás eredményeként (Didyman a Dunántúlról hozta a pusztaságba a gépeket, innen egy részüket András vitte el , illetve még fogja is vinni a felvidékre) sikerült eddig 5 főnek, majd hamarosan még 1 főnek örömet szerezni. Persze András azért gondoskodott és fog legközelebb is arrol, hogy az általa hozott, illetve majd hozandó gépet megjavítva, felkantározva további 2 személynek is tudjunk örömet szerezni.
A tegnap esti atrakciómról van kép is (sajnos a korábbiakhoz nem vittem magammal) amelyeket meg is próbálok ide is betenni, ezzel eleget téve didyman cimbi kérésének is (Ő juttatta eszembe a képes beszámolót).
Tegnap este egy olyan családnál szereltem be egy gépet (az LCD moncsit is didyman javította meg, mivel az már évek óta hibásan itt porosodik, még jó, hogy nem ajándékoztam a kisebbségnek,) akik korábban már kaptak gépet, de az a mára már középiskolás leányzónak gyengusz lett, de a kisebbik is így használhatja, mert még routert is kaptak hozzá.
Íme az újonnan átadott konfig a régi nyomingerrel:
Ezen a képen az éjféli miséröl hazatérő leányzók meglepődve konstalálják, hogy megváltozott a gépük:
A kicsi öröme, hogy most már neki is van saját gépe:
Az ilyen arckifejezések kárpótolják az embert mindenféle szivattyúzásárt.
Persze azért az újat is ki kell próbálni:
A nagyleány is használatba veszi az új gépét:
A kicsi - még lekabátolni is elfelejt - is használatba veszi a saját gépét:
Elküldve: 2013. 12. 26. 10:09

Szőke! Ha ilyen torkosborz vanik, akkor tegyen arra a szoptatós gépre egy teamviewert, meg netet és ránézek, mit lehet alkotni vele. Az a baj, hogy youtube videóknál, meg flash játékoknál jól jön az IGP egyéb képessége, ezeknél a HP vasaknál meg még relatív használható erősségű is.
Elküldve: 2013. 12. 26. 13:09
Idézet: didyman - Dátum: 2013. 12. 26. 10:09

Szőke! Ha ilyen torkosborz vanik, akkor tegyen arra a szoptatós gépre egy teamviewert, meg netet és ránézek, mit lehet alkotni vele. Az a baj, hogy youtube videóknál, meg flash játékoknál jól jön az IGP egyéb képessége, ezeknél a HP vasaknál meg még relatív használható erősségű is.
Kivételesen tudom is mi az a teamviewer, de sajna már nincsenek a közelben ezek a gépek. Majd januárban (ezt ígérted, de ígértél Te már máskor is sokmindent) ha jönöl megkukkoljuk és akit odahaza érünk meggyógyoljuk. NET vanik minden.
Legközelebb talán majd a dc7700 gépecske lehet nyűgös, mert ahhoz jelenleg nyíicsevo 533-nál erősebb frekis MEM kártya és PCIE kártya se. Amint fog lenni majd nyüstölöm.