HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 229
  • 230
  • 231
  • 232
  • 233
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#4601 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 12. 31. 10:16

http://egyeb.szokeja...tureid/22364330

A nyavaja essen valakibe (lehet, hogy bennem a hiba :D) de most nem megy úgy a feltültés ahogy szeretném. Mindnesetre B.U.É.K.

Szerkesztette: Szőke 2013. 12. 31. 10:40 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4602 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 31. 10:17

http://http://egyeb....tureid/22364330

Ezt meg jó lenne törölni, mert 2x ment el.

Szerkesztette: Szőke 2013. 12. 31. 10:40 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4603 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 07. 14:42

Tekintettel, hogy ebben az évben én vagyok az első aki beír ebbe a topikba, legelőször is minden kedves segítőtársnak, volt és leendő segítársnak, mindazoknak akik felajánlásaikkal, avagy majdani felajánlásaikkal lehetővé tették és teszik ezen kis csapat egyre inkább gyérülő tevékenységét, az oldalra csak úgy benézőknek és mindazoknak akik be sem néznek ide, valamint azoknak is akiket az előző felsorolásombol kihagytam
EREDMÉNYEKBEN GAZDAG BOLDOG 2014-S ÉVET KÍVÁNOK!Ezek után had jöjjön a kívánságlistám. Amint arról már korábban az Ált.Táj.-ban is beszámoltam, didyman cimbora hozott egy nagy adag ócskavasat, melyek megreperálva nem is olyan ócskák, inkább bomba erősségű (mármint a mi vidékünkön) gépekké formálódtak (volna). A feltételes mód azért van, mert a gépekben (összesen 4 db.) nem volt RAM és csak a sajátomból kivettel tudtam beizzítani azokat.Tekintettel, hogy HP gépekről van szó nagyon válogatósak a RAM-ra. (A sajátoméba is kétféle van.) A vasakra a 2014-s év áprilisában megszűnő támogatású SP3-s opusz került. A gépek DIMM moduljaiba tett PC2-4200 tip. (512 MB) RAM-l megyeget, de elég sűrűn kék halált is ad. A PC2-5300 tip RAM -l már kék-halál véletlenül sem volt, annak ellenére, hogy mindkét esetben az összes RAM mindössze egy modul volt, holott legalább a duplája jó lenne ezekbe az egyébként 3,00 GHz-s Intel virtuál kétprocis gépekbe.Sajnos amint írtam nekem ilyenem csak a saját gépembe van, azt meg nem szeretném leselejtezni, mert akkor nem marad amivel írogassak.RAM pótlással 3 db. gép azonnal átadható lenne, ugyanis a tegnapi napon Békéscsabárol kaptam 5 db. 19"-s CRT monitort, másom meg m inden volt hozzájuk.A 4. géphez jó lenne PCIE VGA kártya (mondjuk abbol is valami izmosabb, mert abban a gépben valódi kétmagos CPU (E2160 1,8 GHz dual) ketyeg, de az alaplapi VGA kivezetés halott. Azt is a saját gépemböl ideiglenesen kioperált VGA-val tudtam beüzemelni. Na még ehhez a géphez kellene (vagy az előző 3-bol valamelyikhez, mert cserélni tudok) PCI-s IDE bővítőkártya. Ezek a gépek csak SATA csatikkal vannak ellátva és egy gépbe már nem jutott sem HDD, sem ODD. Esetleg, ha valaki tudna postázni, akkor azonnal tudnám tovább is adni ezeket a gépeket is. Címem az adataimnál biztosan megvannak még, mert nem töröltem, az nem változott, de PÜ-re, vagy Emilkére is megküldöm kérésre. Várom, hátha valaki tud segíteni 4 gyengébb jövedelmű fiatalnak, hogy tanulmányaikhoz egy picivel jobb feltételek álljanak a rendelkezésükre. Segedelmeteket a jövendőbeli tulajok nevében is előre köszönöm.

#4604 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 08. 16:51

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2013. 12. 26. 10:09

:-)) Nagyszerű!
Szőke! Ha ilyen torkosborz vanik, akkor tegyen arra a szoptatós gépre egy teamviewert, meg netet és ránézek, mit lehet alkotni vele. Az a baj, hogy youtube videóknál, meg flash játékoknál jól jön az IGP egyéb képessége, ezeknél a HP vasaknál meg még relatív használható erősségű is.

Most vanik, olvasd lentebb!

#4605 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 01. 08. 18:17

A "vanik" elhárítva, probléma megoldva. Már csak RAM hiányom van ehhez a géphez is.

#4606 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 31. 07:22

Volna egy régi gépem felajánlásra, nem tudom, h hasznosítható-e még manapság:
Monitor: NEC Multisync LCD 1400M
HP ePC 40 - Celeron 1.2GHz, 2x256MB RAM, 20GB HDD - a fehér háztető kicsit ságás (nem dohányzástól). CIF-fel nem tudtam fehérre súrolni.
+ billentyűzet és hangfal pár, sajnos egerem nincs.
legalább 2 éve volt utoljára használva (min. 4 éve volt XP telepítve - kód nincs), de pár napja kipróbáltam és még működik, csak újra kell telepíteni. (úgy rémlik, h xp telepítésnél egyik RAM-ot nem szerette, így csak 256MB-vel telepítettem, de utána nem volt gond a +RAM-mal). illetve újrapasztázás se árthat (5 éve, mióta megvan ez nem történt meg és nem mai a gép)

illetve a BIOS le van jelszavazva (már én is így vettem), de a boot-olást ki lehet választani.

Újpest víztorony környékén lehet átvenni. (megbeszélés után: hétköznap 17:30 után, hétvégén normál időben.)
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#4607 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 31. 07:56

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2014. 03. 31. 07:22

Volna egy régi gépem felajánlásra, nem tudom, h hasznosítható-e még manapság:
Monitor: NEC Multisync LCD 1400M
HP ePC 40 - Celeron 1.2GHz, 2x256MB RAM, 20GB HDD - a fehér háztető kicsit ságás (nem dohányzástól). CIF-fel nem tudtam fehérre súrolni.
+ billentyűzet és hangfal pár, sajnos egerem nincs.
legalább 2 éve volt utoljára használva (min. 4 éve volt XP telepítve - kód nincs), de pár napja kipróbáltam és még működik, csak újra kell telepíteni. (úgy rémlik, h xp telepítésnél egyik RAM-ot nem szerette, így csak 256MB-vel telepítettem, de utána nem volt gond a +RAM-mal). illetve újrapasztázás se árthat (5 éve, mióta megvan ez nem történt meg és nem mai a gép)

illetve a BIOS le van jelszavazva (már én is így vettem), de a boot-olást ki lehet választani.

Újpest víztorony környékén lehet átvenni. (megbeszélés után: hétköznap 17:30 után, hétvégén normál időben.)

Felajánlásodat köszönjük. Ide hozzám túl messze van, a szállítási költség kb. 3x annyiba kerülne, mint amennyiért itt az ócskásnál tudok venni ilyen konfigot. (Na nem veszek, mert nincs rávaló, de azért elég gyenge is a mai követelményekhez még itt a Tiszazugban is.)
Mindenesetre írom a hozzád legközelebb eső segítőnknek - ha véletlen nem olvasta volna - a lehetőséget és majd keres, ha nekik ott fent Balassagyarmat (Pontos helyszín Patak) környékén tudnak valamit kezdeni ezzel a konfiggal.

#4608 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 31. 08:08

Megint az a fránya H E L P!

Amint azt az előző oldalon is írtam a didyman cimbora által hozott ócskavasakból és a régebben itt levőből is 1 kivételével mindből sikerült nagyon is használható bomba erős konfigot fabrikálni. Persze ehhez szükség volt arra is, hogy András segedelmével RAM-t vásároljunk beléjük a Vateráról.

Ez az egy kivétel a HP dc7700 tip. gép, amely egyedül erősebb lehetne, mint a többi együttvéve. Sajnos ebbe a gépbe csak erősebb (előző oldalon írtam a min. lehetőséget) RAM és SATA meghajtók mehetnek. jelenleg anyagilag nem tudom megoldani, hogy SATA HDD-t, ODD-t vagy esetleg PCI-s IDE Bővítőkártyát (IDE (ATAPI) HDD- van egy szatyorral, nagyobbak is) és PCIE VGA kártyát vásároljak.
Ezért még mindig kérném - ha esetleg valakinek lenne elfekvőben ehhez a géphez bármi (már csak azért, hogy ne egérkuckóként élje le a hátralévő életét, mert előbb, vagy utóbb alkatrészhiány miatt úgyis a kisebbségnél köt ki) felhasználható HW eleme, az elküldhetné számomra, hogy egy fősulisnak (lenne rá több jelöltem is) hasznára váljon.

#4609 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 04. 08. 20:57

Lehet átállni már amelyik vassal lehet win7-re xp támogatása mai nappal megszünt..
Rengeteg xp-s gép van amin interneteznek is így betyár a helyzet. Pénz a cserére nincs, linuxon a megszokott programjaik nem indulnak..

Szerkesztette: djculture 2014. 04. 08. 20:59 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#4610 Felhasználó inaktív   pystike 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2014. 06. 11. 11:34

Sziasztok!

478-as alaplapot keresek,egy általam a napokban megismert nagyon szegény,de nagyon kedves családnak.
Sajnos haldoklik a számítógépük alaplapja (ha akar ad képet,ha akar nem) és nem tudnak másikat vásárolni,viszont a gyerekek tanulásához ,és az a nyuka munkájához nélkülözhetetlen lenne.
Én csak memóriát és videókártyát tudtam adni nekik és egy 2GHz-es celeron processzort.Ha van valakinek egy ilyen alaplapja és felajánlaná pirospontért,jószóért kérem jelezze!
Ja majd el felejtettem csak DDR 256Mb-os memóriáik vannak,tehét minél több RAM slot nagy előny.
A család Tápiószecsőn lakik,de mivel minden nap budapestere járok onnét el tudom hozni,ha tudunk személyesen találkozni!
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.

#4611 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 06. 17. 00:30

Üzenet megtekintéseIdézet: pystike - Dátum: 2014. 06. 11. 12:34

Sziasztok!

478-as alaplapot keresek,egy általam a napokban megismert nagyon szegény,de nagyon kedves családnak.
Sajnos haldoklik a számítógépük alaplapja (ha akar ad képet,ha akar nem) és nem tudnak másikat vásárolni,viszont a gyerekek tanulásához ,és az a nyuka munkájához nélkülözhetetlen lenne.
Én csak memóriát és videókártyát tudtam adni nekik és egy 2GHz-es celeron processzort.Ha van valakinek egy ilyen alaplapja és felajánlaná pirospontért,jószóért kérem jelezze!
Ja majd el felejtettem csak DDR 256Mb-os memóriáik vannak,tehét minél több RAM slot nagy előny.
A család Tápiószecsőn lakik,de mivel minden nap budapestere járok onnét el tudom hozni,ha tudunk személyesen találkozni!
Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget.

Olcsóbb kicserélni az egészet egy újabb miskulanciára (s775) mert a 478-as lapok már ritkaságok, alig van már olyan ami nem hullott még el.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#4612 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 25. 15:49

Üdv.! Mindenkinek aki még ellátogat erre az oldalra.

HELP!

Levélben megkeresett egy mozgáskorlátozott fiú édesanyja (a gyerek most érettségizik és a BME- megy továbbtanulni) azzal a kérésel, hogy gyermeke szeretne jobban megismerkedni a számítógépek belsejével (magyarán a hw elemekkel).
Esetleg valaki - akinek van erre alkalmas műhelye, munkahelye - esetleg nem venné-e szárnyai alá ezt a fiatalembert.
Amennyiben az anyuka hozzájárul a levelép a levelező listánkon megküldöm valamennyi tagunknak és annak is aki érdeklődik a téma iránt.

Kérlek benneteket ha lehet segítsetek.

Üdv.: a Zöreg Svihák

#4613 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 27. 18:04

Igen Tisztelt Tettestársak!

Ezúton tájékoztatlak benneteket, hogy a mai napon didyman cimbora meglátogatott lakásomon. Azonkívül, hogy jól elbeszélgettünk a régmúlt szépidőkröl még ráadáként sok jó cumót is hozott a rászorulóknk, de sok minden meg is javított.

Mindezért - főleg a látogatásért és a kerítés szaggatásért - hálás köszönet részére és barátnőjének, akinek volt türelme sok számítógépes marhaságokat végig hallgatni s nézni.

#4614 Felhasználó inaktív   Tibsó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 11:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2014. 07. 25. 17:49

...
Levélben megkeresett egy mozgáskorlátozott fiú édesanyja (a gyerek most érettségizik és a BME- megy továbbtanulni) azzal a kérésel, hogy gyermeke szeretne jobban megismerkedni a számítógépek belsejével (magyarán a hw elemekkel).
...

Ha már a BME-re megy, szerintem látogasson el a Schönherzbe ( https://schonherz.hu/ ). :-)
Ők elég sok IT-s kapcsolattal rendelkeznek, álláslehetőséget is tudnak diákoknak szerezni (bár úgy tudom, hogy ezt csak 16 év felettieknek). Szerintem fognak tudni segíteni.

#4615 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 31. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Tibsó - Dátum: 2014. 07. 31. 12:53

Ha már a BME-re megy, szerintem látogasson el a Schönherzbe ( https://schonherz.hu/ ). :-)
Ők elég sok IT-s kapcsolattal rendelkeznek, álláslehetőséget is tudnak diákoknak szerezni (bár úgy tudom, hogy ezt csak 16 év felettieknek). Szerintem fognak tudni segíteni.
éd

Köszi a segedelmet az anyuka nevében. Máris (és nem szomszéd :D) továbbítom az anyukának. A 16 év feletti korhatár most itt nem játszik, hiszen most ért a fiatalember.

Persze még jöhetnek ötletek mástól is.

#4616 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 06. 13:44

Már megint HELP! de most nekem kellene a segedelem.

Asztali gépem becsődölt (se kép se hang, persze mindez 2 nappal azután, hogy didyman cimbora elment :( ), viszont az új alaplapomon (csak ez van és csak nekem új) minden egyes USB csati annyira ki van tágulva, hogy szinte használhatatlanok.
Van viszont egy ALI M5273 A1 chippel szerelt (elméletileg 4+2, de nálam csak 4+1, de a helye meg van a lapon) USB bővítőkártyám, képét mellékelem.
A képen pirossal bejelöltem egy csatit amelyre nem tudom, hogy mit kell gyugni (évek óta ezért nem használtam fel, másik meg nyicsevo).

Kérlek segítsetek már, hogy arra a 4 tűs csatira - amely a további USB bővítési lehetőséget biztosító csati mellett vanagy mit gyugjak.
A dolog sürgős lenne, mert notirol írtó rossz pötyögnie a vénembernek.
Segedelmeteket előre is köszi.

Szőúke

Csatolt fájl:

#4617 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2014. 11. 17. 02:08

Alig találtam meg a topikot...

Úgyis döglöttek vagyunk, felajanlasok.hu-t már előzőleg is poénból hosszabbítottam, most lejár a regisztráció, így törölni fogom. Csak tudjatok róla, mert csak. Mindenkinek megírom, júzerek általában előkerülnek és közlik, hogy milyen szemét vagyok :-D
Make love not Wor.

#4618 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 17. 08:14

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2014. 11. 17. 03:08

Alig találtam meg a topikot...

Úgyis döglöttek vagyunk, felajanlasok.hu-t már előzőleg is poénból hosszabbítottam, most lejár a regisztráció, így törölni fogom. Csak tudjatok róla, mert csak. Mindenkinek megírom, júzerek általában előkerülnek és közlik, hogy milyen szemét vagyok :-D

Egyáltalán nem vagy szemét, mivel már elég régóta úgysem lehetett használni.
Persze azért lenne szükség alkalmasint a csapat munkájára. itt nálunk jelenleg is jól jönne akár több gép is, de úgysem lenne senki aki megvalósítsa.

#4619 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 24. 08:42

Kellemes Ünnepeket minden segítőtársnak és az oldalra látogatóknak.

Csatolt fájl:

#4620 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 04. 22:28

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2014. 08. 06. 13:44

Már megint HELP! de most nekem kellene a segedelem.

Asztali gépem becsődölt (se kép se hang, persze mindez 2 nappal azután, hogy didyman cimbora elment :( ), viszont az új alaplapomon (csak ez van és csak nekem új) minden egyes USB csati annyira ki van tágulva, hogy szinte használhatatlanok.
Van viszont egy ALI M5273 A1 chippel szerelt (elméletileg 4+2, de nálam csak 4+1, de a helye meg van a lapon) USB bővítőkártyám, képét mellékelem.
A képen pirossal bejelöltem egy csatit amelyre nem tudom, hogy mit kell gyugni (évek óta ezért nem használtam fel, másik meg nyicsevo).

Kérlek segítsetek már, hogy arra a 4 tűs csatira - amely a további USB bővítési lehetőséget biztosító csati mellett vanagy mit gyugjak.
A dolog sürgős lenne, mert notirol írtó rossz pötyögnie a vénembernek.
Segedelmeteket előre is köszi.

Szőúke

Szia Szőke!

Remélem, már kaptál választ, oda egy kisflopi tápcsatit kell dugni, hogy legyen elegendő delej az USB-s eszközöknek. A nyákon van "nagy csati" rajz is, innen egyértelmű, hogy betáp kell oda.

Üdv és a legjobb 2015-öt!
Csatolt fájl  a.jpg (7,55K)
Letöltések:: 6

Szerkesztette: fram 2015. 02. 04. 22:33 -kor

Ciciman is on borda

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 229
  • 230
  • 231