HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#4661 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 04. 13. 19:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2015. 04. 11. 13:31

Előre is Hálás Köszönet a majdani tulajok nevében!
Persze nem fog harag lenni akkor sem, ha több jut, mert van itt nálam teljesen kompletten (ráadásul 7-l kantározva) egy duálmagos bomba erős gépecske, de sajnos nincs megbízható PCI-E VGA kártyám, alaplapjára meg nincs integrálva. Telcontár ígérte, hogy majd néz egyet, hátha akad és akkor ez a gép is mehetne tovább, de van egy erős P4 is (emlékeim szerint 3,00 GHz -s Intel procis, nagy HDD és sok RAM, ütősebb AGP-s VGA) amelyet korábban egy nyugdíjas mozgáskorlátozottnak adtam.
Sajnos a bácsika elhunyt. A család nekem adta vissza a gépet, de a moncsi kellett az unokának, mert annak csak a régi 15" volt., ez meg lapmonitor volt már. Ehhez is jöhetne monitor. Még nem volt időm megnézni, hogy milyen állapotban van, de már itt van "kiterítve" az asztalon, csak most menni kell a szilvafákat karbantartani, hogy jövőre is lehessen kerítést szaggatni.

Lesz PCI-e VGA, de ezzel kapcsolatban van kérdésem. Melyik a jobb kártya: Asus EAX550HM512/TD/256M/A, vagy Asus EAX1600Pro Silent /TD/256M/A?
... a trip back in time is all I need ...

#4662 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2015. 04. 13. 22:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 04. 13. 20:25

Azóta szaporodtak eggyel: a hatodik, ha nem is kétmagos, de legalább 64 bites gép. A kicsikocsiba be is férne hat gép, de a monitorok szállítása más necces lehet, hacsak nem találok ki valami stabil és megfelelő mechanikai védelmet adó megoldást.

Szerk: 3 lapmonitornak találtam megoldást: 22-24" TV dobozból/dobozbelsőből van a palláson három is. 3 lapmoncsi szállítása ezzel biztonságosnak ítéltetett.

ezeket szembefordítva kockázhatod, lapos mai monitor dobozába kettő is befér, talpa levehető. Legyen akkor hat. amit kapsz és kussolok.
Make love not Wor.

#4663 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 13. 22:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 04. 13. 20:27

Kép No és mikorra tudod letesztelni őkigyelmééket?

Hátőőőő, idő az szopós, de szerintem holnap lehet be bírom kapcsolni. Elvileg működnek, gyakorlatilag nem tudom annyit járatni, amit kellene...
Make love not Wor.

#4664 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 14. 06:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 04. 13. 19:30

Lesz PCI-e VGA, de ezzel kapcsolatban van kérdésem. Melyik a jobb kártya: Asus EAX550HM512/TD/256M/A, vagy Asus EAX1600Pro Silent /TD/256M/A?

A 6 db. moncsiért - ha szükségeltetik - fel tudok menni, hogy biztonsággal leérjenek.
A VGA-bol én is csak annyit tudok amit a NET ír, így reád van bízva.
Egy a lényeg, hogy adjon képet a monitorra. :D
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4665 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 16:31

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2015. 04. 14. 07:07

A 6 db. moncsiért - ha szükségeltetik - fel tudok menni, hogy biztonsággal leérjenek.

100 kilométereket autózni? Aááá, fenét. Telcontar elintézi, vagy kitalálunk valamit.
Make love not Wor.

#4666 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 18:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 15. 16:31

100 kilométereket autózni? Aááá, fenét. Telcontar elintézi, vagy kitalálunk valamit.

Tudom, hogy nem gazdaságos, de a segítés az soha sem volt az. Szükség törvényt bont, de természetesen a Kedves Patikus dönt.

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#4667 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 18:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2015. 04. 15. 19:38

Tudom, hogy nem gazdaságos, de a segítés az soha sem volt az. Szükség törvényt bont, de természetesen a Kedves Patikus dönt.

Leginkább közösen szoktunk dönteni... :) A kérdés inkább az, hogy neked mennyire sürge. A jogsim épp lejárt: az orvosin már túl vagyok, de az okmányirodát még be kell cserkésznem. Emiatt én csak a jövő héten tudok menni. No és az is kérdés még mindig, hogy Jahno mire jutott.

#4668 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 15. 19:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 04. 15. 18:54

Leginkább közösen szoktunk dönteni... :) A kérdés inkább az, hogy neked mennyire sürge. A jogsim épp lejárt: az orvosin már túl vagyok, de az okmányirodát még be kell cserkésznem. Emiatt én csak a jövő héten tudok menni. No és az is kérdés még mindig, hogy Jahno mire jutott.

Nekem nem sürge, hiszen nem is számítottam rá. Amint korábban is írtam egyetlen olyan személy van jelenleg csak a képben akinél gépet kellene cserélni, de szeptemberig az is ráérős.
Majd írod, hogy neked mikor jó. Én megírtam már, hogy nekem mikor nem.
Jahno meg majd amint ideje engedi (első a gürcölés) majd írni fogja az eredményt és akkor tudsz, tudunk hozzá is igazodni.

#4669 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 18. 19:50

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2015. 04. 15. 20:05

Nekem nem sürge, hiszen nem is számítottam rá. Amint korábban is írtam egyetlen olyan személy van jelenleg csak a képben akinél gépet kellene cserélni, de szeptemberig az is ráérős.
Majd írod, hogy neked mikor jó. Én megírtam már, hogy nekem mikor nem.
Jahno meg majd amint ideje engedi (első a gürcölés) majd írni fogja az eredményt és akkor tudsz, tudunk hozzá is igazodni.

Úgy tűnik, hogy mégis neked kell jönnöd. Jókora olajtócsa volt ma reggelre a járgány alatt. Jövő héten szervizben lesz, úgy tűnik.

#4670 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 19. 07:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 04. 18. 19:50

Úgy tűnik, hogy mégis neked kell jönnöd. Jókora olajtócsa volt ma reggelre a járgány alatt. Jövő héten szervizben lesz, úgy tűnik.

Megoldható, de a jahnoval feltétlen egyeztess, mielőtt velem egyeztetünk.

#4671 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 20. 19:34

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 04. 13. 19:30

Asus EAX1600Pro Silent /TD/256M/A a válasz ha nem túl késő még :) A másik egy x600 butítás ami egy 9600pro kicsit tuningolva.

Szerkesztette: djculture 2015. 04. 20. 19:38 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#4672 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 20. 21:28

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2015. 04. 20. 20:34

Asus EAX1600Pro Silent /TD/256M/A a válasz ha nem túl késő még :) A másik egy x600 butítás ami egy 9600pro kicsit tuningolva.

Megerősítetted StSanya válaszát a "Melyik videó"-s topikban. :)

#4673 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 21. 06:37

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2015. 04. 20. 19:34

Szerintem bármelyik, de akár mindkettő is jöhetne. Hova és mikor kellene mennem érte?

#4674 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 21. 17:33

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2015. 04. 21. 07:37

Szerintem bármelyik, de akár mindkettő is jöhetne. Hova és mikor kellene mennem érte?

Hozzám... :)

#4675 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 21. 18:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 04. 21. 17:33

Hozzám... :)

Próbáld meg elintézni, hogy Jahnótol a moncsik is hozzád kerüljenek, csak egy helyre kellene mennem és akkor máris, de nem szomszéd. :D

#4676 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 24. 16:39

Ált.táj.: Mondaná kedves aa.miller cimboránk, ha még itt lenne közöttünk:

A mai napon meglátogatott Telcontar cimbora. Látogatása nem volt hiábavaló, ugyanis a kicsi kocsi nem üresen érkezett, na meg ittléte alatt traccsoltunk is egy jót, hiszen már elég régen taliztunk.

A kicsi kocsijában 6 elég jó, sőt talán némelyik még annál is jobb konfig volt, valamint Jahnó cimborától is jött 6 db. hiper-super" lapos moncsi, de egyéb kellékek is befértek a szűkebb helyekre. Becsületesen ült a kocsika hátulja, olyannyira, hogy az utcába (a vége évek óta fel van gyűrődve) is alig tudott koppanás mentesen begördülni. :D

Köszönet a konfigokért és a szállításért Telcontar collegának a moncsikért meg Jahnónak. Persze vissza sem üresen ment a kicsi kocsi, mivel éppen itt volt nálam két elég jó konfig is - amelyeket eddig nem tudtam (főleg időhiány miatt) szóra bírni - amelyek most az indulási készséget majd Budaörsön próbálják megkeresni.

A gépek tulajdonosai még nincsenek kiválasztva, de az a gép amely mér elég régóta itt rostokol nálam VGA hiányban, ma komplett lett (köszönet érte Telcontarnak), annak a jövendőbeli tulaja is meg van.

Egyelőre azonban még nem tudom átadni, mivel eddig kutakodtam (még a Haleszba is kimentem) VGA kábel iránt, de sajnos még átalakítóval sem tudtam egy használhatót sem összehozni, így az itteni géphez lévő kábelt (melynek viszont idáig nem volt VGA kártyája, de a moncsija is alkalmasint hibádzik) kell felhasználnom a ma hozott 6 konfig driverezéséhez.

Az átadásokról reményeim szerint majd szeretnék itt is beszámolni.

#4677 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 24. 20:33

Jahno, azok a VGA-kábelek hamarost sürgék lesznek! :)

#4678 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 24. 21:10

Üzenet megtekintéseIdézet: Szőke - Dátum: 2015. 04. 24. 17:39

Egyelőre azonban még nem tudom átadni, mivel eddig kutakodtam (még a Haleszba is kimentem) VGA kábel iránt, de sajnos

Telcontarnak emlegettem, hogy van kb. 1500 darabom, csak éppen pince felfordulás vala és későn jutott eszünkbe. Eddig odafent láb alatt volt, most ott sem találom. Megtúrom és küldöm fénypost... Max. a céges címkéket azért szedjük le a monitorokról, nem kell tudni senkinek semmit :-D
Make love not Wor.

#4679 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 25. 07:08

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2015. 04. 24. 22:10

Telcontarnak emlegettem, hogy van kb. 1500 darabom, csak éppen pince felfordulás vala és későn jutott eszünkbe. Eddig odafent láb alatt volt, most ott sem találom. Megtúrom és küldöm fénypost... Max. a céges címkéket azért szedjük le a monitorokról, nem kell tudni senkinek semmit :-D

A cégjelzés ezen a vidéken (legyen az bármin is) már évek óta nem divat, az mondás nélkül is eltávolításra kerül, ugyanúgy mint a HDDk-nél megy az, hogy tartalom megnézése (legyen az formázott üres, vagy bármi adatot tartalmazó) nélkül totális formázással kezdődik az élete, amely azt jelenti, hogy minden egyes helyre szépen beírja a formázó progi (nem az eredeti Win) a"0"-t, így onnan az adatok soha többet nem állíthatóak vissza.

Viszont volna egy szakmai kérdésem is. Elképzelhető-e, hogy az a VGA kábel amelynek mindkét végén DVI csatlakozó van hibás, mert ezzel a kábellel kipróbálva a monitorokat (azonos géppel és VGA kártyával) 50 %-s eredmény lett. A BIOS szépen kiíródik, de a Win 7-is elkezd kirajzolódni, majd kb. félúton a monitor kiírja, hogy adathiány és elfeketedik. Persze a Win a háttérben szépen betölt, majd a gép gombjával szabályosan le is áll. Ennél a 3 gépnél ezt a hibát észleltem
Folytatva a kísérletezgetést - mivel időközben sikerült egy olyan kábel variációt összehoznom, hogy egyik vége VGA csatlakozós és betehető a monitorba (ide átalakítót téve nem fér be a monitorba, kicsi a hely, így oda ezt a végét nem tudtam begyugni, lepróbálni. Viszont a vGA kártyán van DVI is és VGA csatlakozó is. VGA. -> VGA variációban szépen megy ez a 3 moncsi is. Számítógép DVI (átalakítóval) -> monitor VGA szépen megy minden.,

Mol és MI a baj?

Várom a hollót, még, ha nem is fénypostával. Ráadásul ezt a cimbora mondta is.

Telcontar! Legközelebb, ha a gépeket a kantár után nem diverezed fel, legalább légyszíves és írd már fel egy cetlire az alaplap típusát (vagy azt amihez kell a driver), hogy ne kelljen szétszednem megnézni azt, mert tipus nélkül nem tudok drivert keresni hozzá. Ez most az utolsónak behozott nagy magas fekete majdnem toronyházas (legerősebb konfignak mondott) gépnél jött elő, mert a hangkártyához csak igy tudok keresni meghajtót.

Szerkesztette: Szőke 2015. 04. 25. 07:10 -kor

#4680 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 04. 25. 07:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2015. 04. 24. 21:33

Jahno, azok a VGA-kábelek hamarost sürgék lesznek! :)

Annál is inkább, mert az általam emlegetett 1 db. gép mellé (minőségi csere fog lenni) már bejött a képbe 2, vagy esetleg 3 (a 3. még vizslatás alatt áll) gépecske. Ezek mennének ide a "szomszédba" Járdánházára már máj.01-n.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.