Idézet: Warrior - Dátum: 2007. nov. 20., kedd - 21:38
ps.: mondjuk hülyeséget gondoltam, ha azt hittem, hogy az "egész" KDE egy window-manager... Természetesen nem is gondoltam semmire, csak a régi dolgokra emlékeztem. A KDE tehát window-manager + alkalmazások. A Gnome szintén.
lásd meg, hogy ez továbbra is ugyanaz a unix szisztéma. Az X természetesen maradt, erre ráül a legtöbb esetben a desktop manager (gdm/kdm/etc..) és természetesen valamifélefajta window-managernek futnia kell, ezekből tényleg kismillió van az egyszerűektől az igazán különlegesekig (lásd még: wmii,ion) a helyzet nem árnyaltabb, ennyi bőven elég ahhoz hogy programokat futtass. A "nagy" DE-k programjai "csak" a felhasználók által támasztott extra igényeket elégítik ki, pont a unix filozófia diktálja azt hogy ha egy újfajta igény keletkezik akkor azt ne a window managerbe tegyük bele hanem csináljunk neki saját programot ami együttműködik a többiekkel. A KDE és Gnome kezdettől fogva programcsomagnak indult a WM-üket felesleges kiemelni, már csak azért is mert az a része könnyen cserélhető.

Súgó
A téma zárva.