HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. ahol a profik segítenek (reméljük:)) Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 06. 14:29

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 10:36

...
charlie: te meg legy olyan jo, es ne tanacsol hulyesegeket :) attol meg hogy feltesz egy apt alapu csomagkezelot meg nem fog tobb dologhoz hozzaferni, mert nem lesznek benne a dolgok a repositoryban, es a debianet pl meg nem hasznalhatja ugye ertelemszeruen. So plz.

ha feltesz egy deb alapu csomagkezelot, akkor ha berakja a debe tarolokat, akkor miert ne menne?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#142 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 14:30

Mondjuk mert ez nem egy debian, konyorgom.
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#143 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 14:34

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 14:30

Mondjuk mert ez nem egy debian, konyorgom.

annyi erovel a synaptic se menne fel ra.

#144 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 14:45

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 14:34

annyi erovel a synaptic se menne fel ra.

Szerintem most ezt gondold at meg egyszer.

a synaptic (meg az apt, meg az aptitude, meg az osszes ilyesmi) az csak egy csomagokatkezelo rendszer. O felelos azert, hogy a csomagban talalhato informaciokat (pl fuggosegek) hogyan kezeli. Ha te beleraksz egy debianos tarolot egy mandrakebe, akkor ugy osszeakadsz a mar telepitett rendszerrel, hogy orom lesz nezni.

Mivel sose jutott meg ilyesmi eszembe, ezert megeskudni nem mernek ra, de fogadni siman, hogy a mandrivaban levo synaptic/apt ugyanazokat a repokat hasznalja, mint az rpmdrake vagy az urpm, csak o kezeli a benne levo metaadatokat, es ez alapjan o donti el hogy mit kell felrakni/leszedni/updatelni stb stb stb.

Szoval __nem__ szabad odakeverni a debian tarolokat, mert rovid uton el lehet cseszni mindent.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#145 Felhasználó inaktív   MoneyHunter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 06. 14:53

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 5., szerda - 22:27

tudom, irtad. arra mondtam, hogy ott szerintem jo.

Szia!

Sikerült felrakni raid módban (AHCI-vel is elindult a telepített Kubuntu), de most jönnek a komolyabb problémák.
Amíg Raid-ban volt mindig "lefagyott" (megállt minden, se egér, se billentyűzet) 3-4 perc használat után. AHCI-ben egész jól működött (már vártam mikor fagy le, de nem fagyott).
Raid és AHCI módban nem indul a Windows. (lehet újra kellene raknom (AHCI módban) a windowst ahhoz hogy elindúljon AHCI-ben)
Linux alatt sehogy sem tudtam internetre kapcsolódni köszönhetően a szolgáltatónak. Nem DHCP-vel osztja ki a netet, hanem PPPoE-vel. Próbáltam a KPPP progival csatlakozni, de nincs modemem, mert a netem lanos (a szolgáltató switchekkel osztja szét a háztömbben az előfizetőknek a netet, és felhasználónévvel és jelszóval hitelesíti a kapcsolatot).
Kisebb probléma: Nem sikerült belőni a nyomtatómat (amelyik csatlakozást kellene használnom (usb) azt nem lehet kiválasztani a varázslóban).
Még kisebb, nem találtam a windowsos particiókat sehol (azt hiszem ezt egy paranccsal meg lehet oldani, hogy NTSF-es particiókat felismerje).

Köszi a további instrukciókat!

#146 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 14:57

netet a pppoeconf-al tudod beallitani

http://linuxbox.hu/node/377

ntfs-hez az ntfs-3g -t telepitsd fel.

Szerkesztette: charlie 2007. 12. 06. 14:58 -kor

#147 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 15:10

Idézet: MoneyHunter - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 14:53

Szia!

Sikerült felrakni raid módban (AHCI-vel is elindult a telepített Kubuntu), de most jönnek a komolyabb problémák.
Amíg Raid-ban volt mindig "lefagyott" (megállt minden, se egér, se billentyűzet) 3-4 perc használat után. AHCI-ben egész jól működött (már vártam mikor fagy le, de nem fagyott).
Raid és AHCI módban nem indul a Windows. (lehet újra kellene raknom (AHCI módban) a windowst ahhoz hogy elindúljon AHCI-ben)
Linux alatt sehogy sem tudtam internetre kapcsolódni köszönhetően a szolgáltatónak. Nem DHCP-vel osztja ki a netet, hanem PPPoE-vel. Próbáltam a KPPP progival csatlakozni, de nincs modemem, mert a netem lanos (a szolgáltató switchekkel osztja szét a háztömbben az előfizetőknek a netet, és felhasználónévvel és jelszóval hitelesíti a kapcsolatot).
Kisebb probléma: Nem sikerült belőni a nyomtatómat (amelyik csatlakozást kellene használnom (usb) azt nem lehet kiválasztani a varázslóban).
Még kisebb, nem találtam a windowsos particiókat sehol (azt hiszem ezt egy paranccsal meg lehet oldani, hogy NTSF-es particiókat felismerje).

Köszi a további instrukciókat!

windows gondolom azert nem bootol, mert megvaltozott a lemez hollete az allitgatas miatt... grub konfigjat kellene megnezni.

#148 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 15:14

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. Dec. 5., Wednesday - 23:26

Miert is? Egysegsugaru userrol feltetelezzuk, hogy azt hasznalja, ami a repoban van, es nem programozik. Ebben az esetben crackerek eletenek megkonnyitesen kivul mi ertelme van alapbol felrakni barmilyen developozo eszkozt?

s/next/configure
s/next/make
s/finish/make install

Ugyanott vagyunk, max kevesebb latszik :)

En ugy gondolom hogy aki nem kepes ezt hasznalni/megtanulni vagy legalabb megerteni, hogy a linuxnak ez velejaroja, az hagyja az egeszet.

Es meg az olyan relative nagy repokban mint ami a gentoonak, debainnak, stb.-nek van is elofordul hogy nincs meg valami.
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#149 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 15:26

Idézet: kroozo - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 15:10

windows gondolom azert nem bootol, mert megvaltozott a lemez hollete az allitgatas miatt... grub konfigjat kellene megnezni.

windowsnak nem szamit a lemez hollete, ha ismeri a vezerlot, és a lemez azonositoit.

valszeg másnak mutatkozik ebben a modban a vezerlo és ez fekteti meg a wint. javitotelepitest nekije.

#150 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 15:44

Idézet: padawan - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 15:14

s/next/configure
s/next/make
s/finish/make install

Ugyanott vagyunk, max kevesebb latszik :)

En ugy gondolom hogy aki nem kepes ezt hasznalni/megtanulni vagy legalabb megerteni, hogy a linuxnak ez velejaroja, az hagyja az egeszet.

Es meg az olyan relative nagy repokban mint ami a gentoonak, debainnak, stb.-nek van is elofordul hogy nincs meg valami.

Azert a dolog ennel bonyolultabb, es ezt te is tudod. Es mire ezt megerti, addigra mar nem kellene hogy gondot jelentsen hogy a szukseges dolgokat felrakja valaki, mint mar emlitettem.

De hagyjuk, parttalan.

#151 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 15:46

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 15:26

windowsnak nem szamit a lemez hollete, ha ismeri a vezerlot, és a lemez azonositoit.

valszeg másnak mutatkozik ebben a modban a vezerlo és ez fekteti meg a wint. javitotelepitest nekije.

ugy ertelmeztem, hogy mar ntloaderig sem jutunk el, azetr mondtam a grubot. Utana viszont igazad van (bar szerintem egy fixboot is eleg kene legyen talan)

#152 Felhasználó inaktív   MoneyHunter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 06. 15:49

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 14:57

netet a pppoeconf-al tudod beallitani

http://linuxbox.hu/node/377

ntfs-hez az ntfs-3g -t telepitsd fel.

Óriási! Nagyon köszi a leirást! Sikerült! Van netem Linux alatt is! :respect:
Viszont ez a ntsf-3g -t hogy telepítsem? rpm, yum vagy adept alatt is lehet?

#153 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 16:01

Most komoly hogy nincs egy értelmes médialejátszó linux alá? EQ ról már lemondtam de netrádióról nem fogok. Idáig 8 at próbáltam de egy se tudott megbírkózni ezzel: http://webradio2.ev2.hu:8000/ se így se m3u formában. Jelenleg wine + winamp emu val hallgatom de nem azért küszködök linux al hogy félig működő windows progikat használjak  :Đ
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#154 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 16:04

nem, nem komoly.

#155 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 16:08

Nem úgy tűnik  :Đ
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#156 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 16:30

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 16:08

Nem úgy tűnik  :Đ

Mi is a baj pl az amarokkal? :think:

(Mar megint fikazol hozzatennem, holott a hiba megint benned van)

#157 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 16:38

Én nem fikáztam semmit :) Nah ez az amar izé az első ami csinál valamit csak épp dekodolót hiányol :)

#158 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 16:45

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2007. dec. 6., csütörtök - 16:38

Én nem fikáztam semmit :) Nah ez az amar izé az első ami csinál valamit csak épp dekodolót hiányol :)

letölteted vele, amúgy pl. XMMS?

gyakorlatilag mint a winamp windows alatt...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#159 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 16:54

Olvasd mar vissza magadat...

oo, hat ize, nekem van itt egy darab teljesen default install ubuntum virtualboxban, amit neha szoktam hasznalni melohoz. Semmi ilyesmihez soha hozza nem nyultam benne, most elinditottam, beallitottam a http proxyt benne, odaadtam neki a playlist urljet, es elkezdett szolni.

Lehet hogy a mandriva alapbol nem teszi fel a szukseges mp3 kodekeket alapbol a szokasos jogi izeles miatt, akkor azokat fel kene tenni. google mandriva + amarok + mp3

#160 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 06. 16:55

Oks de hogy töltessem le vele? mert csak egy felugró ablakban figyelmeztet hogy nincs kódoló. Amúgy winamp ezt írja stream infónakamit nem játszik le amarok:
Network received: 548944 bytes
Server: SHOUTcast Distributed Network Audio Server/Linux v1.9.7
Content-Type: audio/aacp
Metadata received: 80 bytes
Metadata interval: 32768 bytes
Stream name: Kek Duna Radio Online
Current title: DONNA SUMMER - Hot Stuff

és ezt amit lejátszik amarok :
Network received: 4711973 bytes
Server: SHOUTcast Distributed Network Audio Server/Linux v1.9.5
Content-Type: audio/mpeg
Metadata received: 239 bytes
Metadata interval: 32768 bytes
Stream name: Mellesleg.FM - Főadó (192 kbps)
Current title: Hellogoodbye - Here (In Your Arms)

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.