Nnosss, a letöltési sebességet a helpdesk.invitel.hu oldal segítségével, az extra.hu-ról, és a saját weblapomról letöltött fájl segítséggével mértem. Minden esetben nagyobb volt a file, mint 1MB, kivéve az invitel teszt.
A eredmények a következők:
Firefox:
invitel teszt: 3,3-3,4 Mbit/sec
file letöltések: 3,4Mbit/sec - minimális ingadozás, minden fent felsorolt szerverről szinte egyforma.
Opera:
invitel teszt: 700kBit/sec és 1,2 Mbit között ingadozik eléggé kiszámíthatatlanul.
letöltés: 800kBit/sec és 1,3 között ingadozik, és szintén kiszámíthatatlan.
A operánál a letöltés ingadozik. A fenti csík elindul gyorsan, aztán megáll, és megint elindul...
Leteszteltem windows-os gépről is. minden esetben 3,7-3,8Mbit/sec jön ki atom stabil módon.
Minden esetben legalább 5-6 tesztet csinláltam.
Ping idők:
index.hu - 8-12ms
extra.hu - 10-11ms
A ping pont ugyanannyi, mint a windowsos gépen.
A torrent valóban nem mérvadó, de az furcsa, hogy a windowsos gépen 30mp múlva 200-300kByte-al jön, a linux alatt meg eg yóra múlva is 3-4kByte/sec... Win alatt akárhányszor újraindítom, hamar felgyorsul. Stabil, legális torrenttel lett tesztelve (animációs cég biztosít torrentes letöltést is egy videóhoz).
A belső háló úgynéz ki, hogy routerbe be a net. Fix IP, azonos subnet, szolgáltató DNS-ei beállítva szépen.
A router DMZ host-jába be van írva a linuxos gép IP-je, hogy a Windows-os DC++ működjön aktív módban. (Ez még régen kellett, jelenleg nem használok ilyesmit.)
Hálón belüli másolás 7-8MByte/sec függetlenül attól, hgy honnan hova másolok (10/100-as háló).
A traceroute-tól nem tudom micsoda.
LiveCD okés, ki fogim próbálni.
Szerkesztette: Bici 2008. 03. 24. 18:29 -kor
Á, mint Álemér...