HWSW Informatikai Kerekasztal: Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. ahol a profik segítenek (reméljük:)) Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 02. 13:27

3. ha már egyszer fordítottál kernelt, akkor a .config megvan, már csak bővíteni kell a konfigurációt azzal az opcióval, oszt make...
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#662 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 06:57

Ugyan nem teljesen kezdo kerdes, de hatha pont itt lesz a megoldas :)

Szoval:
Van egy WRT54GL+Tomato 1.21, valamint egy iwl3945, egy iwl4965 es egy PS3 (amiben nemtom milyen chip van, de szerintem ez nem is szamit). Kulon-kulon, valamint barmelyik ketto egyutt tokeletesen mukodik, viszont ha egyszerre akarnam oket hasznalni a 3. nem bir Associate-elni az AP-vel. A ket linuxon a megegyezo hibauzenet:

wlan0: associate with AP 00:1d:7e:bd:71:9a
wlan0: authentication frame received from 00:1d:7e:bd:71:9a, but not in authenticate state - ignored
wlan0: RX AssocResp from 00:1d:7e:bd:71:9a (capab=0x431 status=17 aid=0)
wlan0: AP denied association (code=17)

Routeren ami (szerintem) relevans beallitas: WPA2, ESSID broadcastolva van, G-Only.

Probaltam: sima WPA, Mixed (B+G), egyik se jo.

Otlet?
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#663 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 18:02

Idézet: padawan - Dátum: 2008. Oct. 13., Monday - 7:57

Szoval:
Van egy WRT54GL+Tomato 1.21, valamint egy iwl3945, egy iwl4965 es egy PS3...

Na maradok megis a LÁMÁK topikban :D

Maximum clients=2. Azt mondjuk nem birom felfogni hogy ez miert nem tunt fel nekem, hisz csak ugy 122szer neztem ezt az oldalt. :)
Lenovo N200 /w Ubuntu x64 -- Playstation 3 /w Samsung LE37A656 -- Nokia E63 /w BH-606

#664 Felhasználó inaktív   kroozo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 19:17

Ugyanmar, elmesz, tekersz egyet a lama counteren, osztjo :D Hanyszor van ugyanez, edes istenem :)
And as we wind on down the road
Our shadows taller than our soul.

“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”

#665 Felhasználó inaktív   letix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 21. 19:58

Üdv az uraknak!

A szakik véleményét szeretném kikérni, remélem megerősítenek a problémával kapcsolatban.

Adott egy 7.3-as Red Hat-al szerelt gép a munkahelyemen, zorp mögött, ezen fut a webserver.
Kitalálták nálunk a nagyok, hogy csináltatnak egy csilli-villi weboldalt, a régi helyett, és ezt kell átültetni a gépre.

Csak 10 percre tudtam odaülni a géphez, így túl sok infót nem tudtam összegyűjteni a rendszerről, de az bizonyos, hogy az utolsó frissítést a gép telepítésekor tették meg, úgy 2005 körül.

Mivel nem én rendelkezem a gép fölött, így sem frissítést, sem egyéb változtatást nem tudok egyelőre eszközölni az új odlal beiktatásán kívül.  (más viszont még ennyire sem ért hozzá)

Szóval az oldal (javarészt flashből áll, de van html-es opció is) gond nélkül működik kintről explorerrel, de minden más böngészővel csak a kódot dobja ki. Valószínű a programozók nem hibáztak, mert az ő szerverükön minden böngészővel jól működik.

Ebben az ügyben az illetékes szerint biztosan a programozók hibáztak valahol. Én úgy gondolom, hogy egyértelműen nálunk van a hiba, hiszen legalább 2,5-3 éve nem telepítettek egy frissítést sem. Jól gondolom?

Előre is köszönöm a segítséget.

udv
letix

#666 Felhasználó inaktív   ErdeklodoUser2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 23. 09:01

Ubuntu alatt szeretném használni a GeoGebra nevű szoftvert. Próbálkoztam a kimondottan linux alá írt verziójával, de miután beírom a konzolba a "sh ./GeoGebra_3_0_0_0.bin" parancsot (az áll az útmutatóban, hogy ezzel telepíthető), "sh ./GeoGebra_3_0_0_0.bin" hibaüzenetet kapok.
Ha a JAVA verziót meg nem tudom, hogyan kell elindítani. Az itt leírtak nem működnek. Egyáltalán hogy tudok JAR fájlokat futtatni UBUNTU alatt?

#667 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 14:44

Idézet: ErdeklodoUser2 - Dátum: 2008. okt. 23., csütörtök - 9:01

"sh ./GeoGebra_3_0_0_0.bin" hibaüzenetet kapok.

Nem-e lehetne-e azt a hibaüzenetet pontosabban idézni-e?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#668 Felhasználó inaktív   ErdeklodoUser2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 23. 16:32

Ez a hibaüzenet:
"sh: Can't open ./GeoGebra.bin"

Szerkesztette: ErdeklodoUser2 2008. 10. 23. 16:32 -kor

#669 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 16:34

es mit ir az "ls -l" ugyanebben a konyvtarban? ott van a GeoGebra.bin?
illetve a "file GeoGebra.bin"?

Szerkesztette: bogdan 2008. 10. 23. 16:35 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#670 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 23. 17:14

Hová tűnt a  "_3_0_0_0" a nevéből?
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#671 Felhasználó inaktív   letix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 08:19

Uraim, van valami ötletük?

udv
letix

#672 Felhasználó inaktív   Öregszem 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 15:26

Idézet: letix - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 8:19

Uraim, van valami ötletük?

udv
letix

Több száz is.

De nem publikusak.
Szép volt, jó volt,
Köszönöm. Ennyi!

#673 Felhasználó inaktív   letix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 25. 17:20

Idézet: Öregszem - Dátum: 2008. okt. 25., szombat - 16:26

Több száz is.

De nem publikusak.

Értem.

Köszönöm!

udv
letix

#674 Felhasználó inaktív   Raijin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 20:56

Üdv mindenkinek.

Én azt szeretném kérdezni, hogy melyik disztribúciót lenne érdemes használni az alábbi feladat kör ellátására?  :confused:

Szeretnék egy szervert otthonra a router mögé amit ftp-n keresztül elérhetek a munkahelyemről + otthon az xp-s gépek is látják a megosztott meghajtóit + utorrent is fusson + TS is fusson + wien(BF2142) is fusson. Viszonylag egyszerű legyen beállítani, hogy nekem is sikerüljön.  ;)
Elsősorban gyakorlati tapasztalattal rendelkezők javaslatait várom.  :respect:
Építő jellegű válaszokat előre is köszönöm.  :respect:

By
Live long and prosper.

#675 Felhasználó inaktív   padawan 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 21:00

Idézet: Raijin - Dátum: 2008. Nov. 18., Tuesday - 21:56

Üdv mindenkinek.

Én azt szeretném kérdezni, hogy melyik disztribúciót lenne érdemes használni az alábbi feladat kör ellátására?  :confused:

Szeretnék egy szervert otthonra a router mögé amit ftp-n keresztül elérhetek a munkahelyemről + otthon az xp-s gépek is látják a megosztott meghajtóit + utorrent is fusson + TS is fusson + wien(BF2142) is fusson. Viszonylag egyszerű legyen beállítani, hogy nekem is sikerüljön.  ;)
Elsősorban gyakorlati tapasztalattal rendelkezők javaslatait várom.  :respect:
Építő jellegű válaszokat előre is köszönöm.  :respect:

By

Barmelyik. :)
Egyedul X-et alapbol nem tennek ra. Az utorrent az nem windowsos? Van am ezermas kiraly torrentkliens linuxra (pl. rtorrent) amit raadasul ssh-n keresztul is lehet bactatni.

#676 Felhasználó inaktív   Raijin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 18. 21:06

Hello.

Ezzel csak az a gondom, hogy eddig a linux telepítésből csak annyit láttam: tovább, tovább, tovább, ok
És tádám fent is volt a fedora, uhu, ubuntu.
De hogy vajon melyikkel lenne a legegyszerűbb és főleg, hogy hogyan kéne megvalósítani a fentebb említetteket arra sajnos még nem találtam általam is használható magyar leírást.
Ha tudsz kérlek dobj meg egy linkel.
Köszönöm.

By
Live long and prosper.

#677 Felhasználó inaktív   debianforever 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 19. 02:32

Idézet: letix - Dátum: 2008. okt. 21., kedd - 19:58

Üdv az uraknak!

A szakik véleményét szeretném kikérni, remélem megerősítenek a problémával kapcsolatban.

Adott egy 7.3-as Red Hat-al szerelt gép a munkahelyemen, zorp mögött, ezen fut a webserver.
Kitalálták nálunk a nagyok, hogy csináltatnak egy csilli-villi weboldalt, a régi helyett, és ezt kell átültetni a gépre.

Csak 10 percre tudtam odaülni a géphez, így túl sok infót nem tudtam összegyűjteni a rendszerről, de az bizonyos, hogy az utolsó frissítést a gép telepítésekor tették meg, úgy 2005 körül.

Mivel nem én rendelkezem a gép fölött, így sem frissítést, sem egyéb változtatást nem tudok egyelőre eszközölni az új odlal beiktatásán kívül.  (más viszont még ennyire sem ért hozzá)

Szóval az oldal (javarészt flashből áll, de van html-es opció is) gond nélkül működik kintről explorerrel, de minden más böngészővel csak a kódot dobja ki. Valószínű a programozók nem hibáztak, mert az ő szerverükön minden böngészővel jól működik.

Ebben az ügyben az illetékes szerint biztosan a programozók hibáztak valahol. Én úgy gondolom, hogy egyértelműen nálunk van a hiba, hiszen legalább 2,5-3 éve nem telepítettek egy frissítést sem. Jól gondolom?

Előre is köszönöm a segítséget.

udv
letix

Elérhetőségeimen megkeresel. Óradíjban megállapodunk. Odamegyek. Kapok egy root jelszót. Megcsinálom. Fizettek. Root jelszót megváltoztatjátok. Eljövök. Ti ott, én itt örülünk.

#678 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 07:37

Üdv.!

Akik nagyon benne vannak az adatbázis témában. Van arra lehetőség, hogy Foxpro adatbázist meg tudja hívni PHP-n keresztül egy Linux apache webserver?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#679 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 10:19

annyira nem ertek hozza, de minek Neked a Foxpro? nem lenne egyszerubb atkonvertalni mysql-be, es akkor mar szep kerek LAMP platformod van?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#680 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 10:40

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 10:19

annyira nem ertek hozza, de minek Neked a Foxpro? nem lenne egyszerubb atkonvertalni mysql-be, es akkor mar szep kerek LAMP platformod van?

Jó lenne, de sajna nem.

Adott egy adatbázis amit foxpro-val kezelnek. Egy web oldal lesz megcsinálva hozzá ami Linux alapon Apache+PHP5-tel fog rendelkezni. Maga a php tudja kezelni ODBC-n keresztül a fox adatbázisát, de egyelőre csak windows-on lett kipróbálva. Ezt kellene linux-ra megcsinálni...
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

Téma megosztása:

• (53 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.