Kezdő Linux LÁMÁK topicja II. ahol a profik segítenek (reméljük:))
Elküldve: 2008. 11. 30. 07:47
Valaki tudna segíteni Debian konfigban?
Apache, php és mysql konfigulálsáról lenne szó, illetve egy pár apróság(FTP, stb.)
Előre is köszi
Üdv Andris
Elküldve: 2008. 11. 30. 08:00
Idézet: jakandris - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 7:47
Valaki tudna segíteni Debian konfigban?
Apache, php és mysql konfigulálsáról lenne szó, illetve egy pár apróság(FTP, stb.)
Előre is köszi
Üdv Andris
Szia !
Hogyne, itt fognak segíteni, jó helyen jársz !
Eddig mit sikerült tenned, hol akadtál el ?
Üdv
Elküldve: 2008. 11. 30. 08:06
Idézet: Lenny - Dátum: 2008. nov. 27., csütörtök - 7:37
Akik nagyon benne vannak az adatbázis témában. Van arra lehetőség, hogy Foxpro adatbázist meg tudja hívni PHP-n keresztül egy Linux apache webserver?
Keresőhöz kulcsszavak: linux odbc openlink, stb.
Szép step by step leírások vannak.
Elküldve: 2008. 11. 30. 10:38
Idézet: debianforever - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 8:00
Hogyne, itt fognak segíteni, jó helyen jársz !
Eddig mit sikerült tenned, hol akadtál el ?
Üdv
Köszi a gyors választ.
Én igazából abszolút kezdő vagyok:) Ha jól tudom aki adja a szervert feltett egy apache-t egy php-t meg egy mysql-t. Egy portált szeretnék üzemeltetni rajta, amihez adatbázis is kell, ill jó lenne ha FTP hozzá tudnánk férni. Te meg tudnád nekem csinálni?
Elküldve: 2008. 11. 30. 11:45
Idézet: jakandris - Dátum: 2008. Nov. 30., Sunday - 11:38
Ez igy nem jo hozzaallas. A "meg tudnad nekem csinalni" jellegu tamogatasert meg 4szamjegyu orabereket szoktak kerni.
Elküldve: 2008. 11. 30. 11:49
Idézet: padawan - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 11:45
Lényegében erre csak privátban szerettem volna rátérni:)
De ha van jelentkező akkor a legegyszerűbb.
msn: andris@ajakab.com
vagy
Mail : andris.jakab@gmail.com
Elküldve: 2008. 11. 30. 12:42
Ubuntu 8.04-et használok, ill. próbálnék használni. Viszont ez a fordítgatós szoftvertelepítés egy FCUKIN BLLUSTIH!
Na'tehát, leszedtem az Audacious 1.5.1-es verzióját, hogy akkor 'Musik hören' lesz!
Naívan követem az INSTALL-ban lévő kis leírást.
A './confiugre' a következőt tolta a képembe:
klown@HP9005nx:~/Download/audacious-1.5.1$ sudo ./configure checking build system type... i686-pc-linux-gnulibc1 checking host system type... i686-pc-linux-gnulibc1 checking target system type... i686-pc-linux-gnulibc1 checking for pkg-config... /usr/bin/pkg-config checking pkg-config is at least version 0.9.0... yes checking whether we need an implib... no checking for shared library system... POSIX checking if you are running Apple-GCC... no checking whether make sets $(MAKE)... yes checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c checking whether NLS is requested... yes checking for msgfmt... no checking for gmsgfmt... : checking for xgettext... no checking for msgmerge... no checking for gcc... gcc checking for C compiler default output file name... configure: error: C compiler cannot create executables See `config.log' for more details.
A 'make' parancs eredménye: ('sudo'-val és nélküle)
klown@HP9005nx:~/Download/audacious-1.5.1$ sudo make Makefile:219: buildsys.mk: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár make: *** No rule to make target `buildsys.mk'. Stop. klown@HP9005nx:~/Download/audacious-1.5.1$ make Makefile:219: buildsys.mk: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár make: *** No rule to make target `buildsys.mk'. Stop.
'make check' erdeménye:
klown@HP9005nx:~/Download/audacious-1.5.1$ sudo make check Makefile:219: buildsys.mk: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár make: *** No rule to make target `buildsys.mk'. Stop.klown@HP9005nx:~/Download/audacious-1.5.1$ sudo make install Makefile:219: buildsys.mk: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár make: *** No rule to make target `buildsys.mk'. Stop. klown@HP9005nx:~/Download/audacious-1.5.1$ make install Makefile:219: buildsys.mk: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár make: *** No rule to make target `buildsys.mk'. Stop.
'make install' eredménye:
klown@HP9005nx:~/Download/audacious-1.5.1$ sudo make install Makefile:219: buildsys.mk: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár make: *** No rule to make target `buildsys.mk'. Stop. klown@HP9005nx:~/Download/audacious-1.5.1$ make install Makefile:219: buildsys.mk: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár make: *** No rule to make target `buildsys.mk'. Stop.
Szóval hol van itt a kutya elásva?! :confused: Valami függéségi dolog lesz, vagy nincs valami feltéve?! :confused: Bár alap Ubuntu telepítés, semmi hákolás nem volt!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Komolyan mondom, hogy az ilyesmik után tudom értékelni az ablakos 'INSTALL.EXE'-t, ami az esetek túlnyomó többségében rögvest eredményre vezet...
Üdv: Klown
Elküldve: 2008. 11. 30. 13:45
Amig az nem fut le, addig egyebkent a maket folosleges futtatni. Elso korben a gcc, cpp, ilyesmi nevu csomagok korul kezdenek szimatolni. De valoszinu kesobb fog kelleni egy vodor masik -dev is.
Egyebkent meg nem kell a rolleyes, az install.exe az az apt-get install audacious paranccsal egyenerteku, az meg most is ugyanannyiba tartana. Win alatt forditani sokkal nagyobb kinszenvedes.
Our shadows taller than our soul.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2008. 11. 30. 16:35
Idézet: Klown - Dátum: 2008. Nov. 30., Sunday - 13:42
checking for C compiler default output file name...
configure: error: C compiler cannot create executables
See `config.log' for more details.
1. Ubuntun mi a raknak akarsz forgatni valamit (ami plane alapbol bennevan a csomagjai kozott)
2. glibc es gcc csomagokkal nem stimmel valami (fent vannak?) egyebkent, probald meg ujratenni oket.
Idézet
Senki nem kenyszerit
De amugy jobban jarsz ha kivagod az ubuntut a rakba es belefeccolod az idot, a linux egy normalis disztron keresztuli megtanulasara.
Szerkesztette: padawan 2008. 11. 30. 16:38 -kor
Elküldve: 2008. 11. 30. 16:51
Idézet: Klown - Dátum: 2008. nov. 30., vasárnap - 13:42
...
Segítségeteket előre is köszönöm!
Komolyan mondom, hogy az ilyesmik után tudom értékelni az ablakos 'INSTALL.EXE'-t, ami az esetek túlnyomó többségében rögvest eredményre vezet...
Üdv: Klown
Minek forgatsz forrásból? Se nem ajánlott se nem támogatott. Az ubuntu fejlesztők leforgatják neked majd beteszik a csomagot a tárolóba amit egy kattintással telepíthetsz. Ubuntun ez a módi az install.exe helyett: elindítod a csomagkezelőt kiválasztod mi kell, katt és fenn van. Ne töltögess/forgass kézzel semmit, mert nem is értesz hozzá és nem is szükséges.
Elküldve: 2008. 12. 02. 17:50
Segítsége(ke)t szeretnék kérni tőletek.
1 év "pihi" azaz a mandriva 2008 pwp után megpróbálkoztam újra a Mandriva 2009.0 PWP vel (KDE). Na akkor a kérdések sorrendben:
1, Miért nem jelenik meg a bejelentkező képernyő normál indítással? Csak az egérkurzor amit kétszer körbefutnak a kék pöttyök mint mikor tölt aztán semmi, várhatok a végtelenségig.
Biztonségi módban elindul a rendszer ( ez jelenik meg) aminél 2 lehetőség van:
a, Beírom login majd felhaszn. név, jelszó ekkor ide jutok: Kép
ha ezután beírom hogy startx akkor ez jön össze: Kép
b, Rögtön indulás után beírom startx akkor annak rendje és módja szerint elindul a grafikus felület (KDE) viszon nem vagyok bejelentkezve (vagy igen? De honnan tudná?)
Szóval hogy lehetne elérni hogy normál indulással normál login abalakkal elinduljon a KDE?
2, Bluetooth adaptert hogyan lehetne életre kelteni? Mandriva 2008 ban élből ott volt az óra mellett az ikonja.
3, Hangkértyából hogy lehet hangot kicsalni? Rendesen felismerte, ALSA driver oké, szerinte minden ok, csak épp egy kanyi hang nem jön ki belőle.
4. darabolt RAR-t (r01, r02 stb) hogy lehetne kicsomagolni?
Köszi ha válaszol valaki.
AkyyrA
Elküldve: 2008. 12. 02. 18:06
Single user modban nem kellene igazan indulni (akkor egy csomo minden nem megy), userkent pedig azert nem indul, mert az X csak rootkent fut (illetve az alapjan, amit ott kiirt, lehet hogy ez mar nemileg elavult info, mert valami xauth dolog miatt nem indul).
Esetleg lehetne nezni egy normal boot utan mikor homokorazik, nyomni egy ctrl+alt+backsapcet, hogy ujrainduljon az X.
2-3) Lehet, hogy csak a single user mode miatt van.
3) Ha nem, akkor lehet, hogy szimplan muteban van, fel kene hangositani a mastert
4) szerintem kb barmilyen csomagoloval.
“It is often said that before you die your life passes before your eyes. It is in fact true. It's called living.”
Elküldve: 2008. 12. 02. 19:53
De még mindig nem megy. Próbáltam KDM és XDM el is. XDM el kék képernyő x kurzorral, majd írja miket indít épp el, megint kép, megint indít, majd mikor a pppoe hálózatot elindította, utána még valamit indít (nem látom olyan gyors, csak a zöld sikeres látszik) majd üres képernyő egy villogo kurzorral a végtelenségig.
KDM el reménykeltőbb mert előkerült a login képernyő, csak épp nem tudok bejelentkezni, mert ezt ír. ha itt a bejelentkezés a konzolról-t választom és ott jelentkezem be, akkor startx-re egy homokórázás után ezt írja: Kép
Csatalom a xorg logot. Nekem semmit se mond :confused:
Csatolt fájl:
-
Xorg.0.log (0byte)
Letöltések:: 34
Szerkesztette: AkyyrA 2008. 12. 02. 20:00 -kor
Elküldve: 2008. 12. 02. 21:47
Az a baj, hogy ezer eve nem lattam mandrivat (pedig anno mandrakeen kezdtem), biztos mindent feltettel
Elküldve: 2008. 12. 03. 17:32
Sajnos nagyon kezdő vagyok linux témában
Idézet
ezt kifejtenéd bővebben?
Remélem fentt van minden, telepítésnél amit lehetett kipipáltam hogy tegye fel.
Elküldve: 2008. 12. 03. 19:16
Elküldve: 2008. 12. 03. 22:27
"df -h"
es amit kiir a kepernyore, azt masold be. ezt kerte kroozo.
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."
Elküldve: 2008. 12. 04. 00:20
Idézet: AkyyrA - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 19:16
Ezert kertem a fentieket eppen
Annyit tennek hozza, hogy ne csak azt csinald meg, amit fentebb bogdan mondott, hanem a kovetkezo parancsot is szeretnem megnezni mit ir ki.
mount
esetleg lehetne egy
cat /etc/fstab
is helyette/mellette.
Elküldve: 2008. 12. 04. 19:30
Na vééégre sikerült helyrepofozni
Azért itt az ígért cucc: Kép
Elküldve: 2008. 12. 04. 19:59
Idézet: AkyyrA - Dátum: 2008. dec. 4., csütörtök - 19:30
Na vééégre sikerült helyrepofozni
Azért itt az ígért cucc: Kép
Nincs lehalkitva?

Súgó
A téma zárva.