HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Neoka1 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 27. 19:46

Idézet: shabba - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 15:40

Ez a fogyasztón múlik hogy kidobja vagy sem. Meg azon is a szolgáltató milyen STB-ket kínál majd a szolgáltatásához és az mennyire támogatja a régi eszközöket. Pl. az Antenna Digital lassan egy éve kétféle STB-t kínál. Mindkettő SD képminőségű, nincs benne merevelemez, de van egy és két tuneres készülék. A két tuneres értelemszerűen arra van hogy a régi analóg VHS vagy DVD író berendezéseket lehet rákötni. A 2 tuneres STB nem alapmodel, úgy tudom havi felárat kér érte a szolgáltató ha olyat akar a fogyasztó.

Egy ilyen berendezéssel megtarthatók az analóg készülékekt, kérdés a UPC ad-e majd ilyen eszközöket. Mert lehet a szolgáltató inkább előre tekint és inkább beépített merevlemezes PVR egységeket ad, két tuneres kivitelben. Elméletben mivel ezekben is ott a két tuner, ugyanúgy rájuk lehetne kötni a külső analóg felvevőket. Csak ugye ilyenkor felmerül hogy minek, ha 1x a PVR-ra jobb minőségben, veszteségmentesen és 1xűbben lehet felvételeket készíteni.

Persze ha valamit el akar archiválni a fogyasztó akkor azt a régi analóg eszközével tudja megtenni, mert a PVR-ok "védik" a digitálisan rögzített anyagot a tovább másolhatóságtól. De az archiválás a fogyasztói rögzítéseknek nagyon minimális részét teszi ki, az átlagos fogyasztói magatartás inkább csak az hogy valamit felvesz majd később 1x megnézi és aztán törölhető mert többet nincs rá szükség. És erre a leggyakrabban használt funkcióra a PVR tökéletesen megfelel.

köszi a részletes válaszod.

Éppen ez az, hogy nem szeretném kidobni.

Régen pont ezért váltottam Am microról UPC kábelra, mert szabadon egy előfizetéssel, 3 TV-n 3 külnböző adást nézhetek és akár 3 videóval 3 féle adást fevehetek, stb. (persz nincs 3 videóm)

Sajna az írásaidból nekem az jön, hogy ennek a kánaánnak így vége lesz. Hiszen 3 Tv 3 STB ami már tuti + mani lesz. :(, vagy ha használni szeretném az asztalai DVD íromat, arra amire 1 éve vettem, hogy fel tudjam venni az adásaokat miközben mást nézek és ha kell ki tudjam írni... na ennek így vége...
Egyik szemem sír a másik meg nevet. Mert jó lesz, hogy végre UPC fejleszt és talán végre értelmes adásokat tudok majd nézni jó minőségben. Talán még azt is elérjük, hogy nem kell olyan csatornákért fieztnem amit soha nem is nézek.
De a másik sír, mert amit írtam annak vége.. :(

Majd meglátjuk milyen feltételekkel és milyen műszaki háttérrel kapjuk meg ezeket a dolgokat. 

#142 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 20:27

Az egesz dolgonak csupan egy olyan egyszeru megoldasa lenne, hogy olyan szabvanyos rs232-es porton kommunikacio kepes stb-ket tegyenek a felhasznalok szobaiba amin osszedugva a felvevovel (dvd, vhs, ...) igy az szepen vezerelni tudja az stb-t (atkapcsolja a kivant csatornara), igy nem kell bele vinyo, csupan 2 tuner... Igaz vsz valami scarton (SD analogga konvertalt kimenet, ami alt szokott lenni rajtuk) at lehetne osszekotni a felvevovel igy a mioseg SDve degradalodna, viszont avval azt csinal mar a user amit akar (kiirja, letorli, megvagja, ...)

Aztan ha kell a HD rogzites is, akkor azt esetleg lehet penzert adni, de alapvetoen a userek nem szeretik ha az "uj" 100k-s felvevojuk mehet a kukaba...

...csak sajnos, mint korabban irtam, mind a digi, mind a upc azt modnta, hogy elorelathatolag nem fognak tudni kommunikalni az SRBk a felvevokkel :(

#143 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 21:24

Neoka1:

Hosszú lesz még ez az átmenet digitálisra, addig pedig úgy párhuzamosan elérhető lesz mindkét szolgáltatás. Persze az évek előrehaladtával az analóg egyre inkább le fog épülni, csökkeni fog majd a csatornaszám, hisz a DTV felfutásával egyre inkább annak fogják a helyet lefoglalni. Meg egyébként is a migrálásnál a szolgáltatók szeretnek ilyen "ösztönzö" eszközökkel élni. Aztán a végén, ha már az analóg ügyfélkör jelentősen megfogyatkozik, akkor majd jön egy erőszakosabb migráció a maradék ügyfélkör áttérítésére, a végén pedig majd simán lekapcsolják az analógot és onnantól már kész tények elé lesznek állítva régi technológiát pártolók.

#144 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 21:57

Egy kérdés merült fel bennem:A szolgáltató tud olyat csinálni,hogy másolás/felvétel védelemmel lát el egyes csatikat?Hiszen jó minőségű a forrás.Neámmá a kedves felhasználó warezkodjon a felvett anyaggal.

#145 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 22:04

Idézet: Vertigo - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 20:27

Az egesz dolgonak csupan egy olyan egyszeru megoldasa lenne, hogy olyan szabvanyos rs232-es porton kommunikacio kepes stb-ket tegyenek a felhasznalok szobaiba amin osszedugva a felvevovel (dvd, vhs, ...) igy az szepen vezerelni tudja az stb-t (atkapcsolja a kivant csatornara), igy nem kell bele vinyo, csupan 2 tuner...

Ennél még egyszerűbb  lenne, és adná magát a megoldás, hogy a HDMI csatlakozón keresztül menjen a kommunikáció. Hiszen pont ez a HDMI lényege, hogy nem csak a szigorúan vett kép és hang adatfolyam, hanem vezérlő infók is mehetnek rajta. HDMI meg úgy is kéne hogy legyen az STB-n, a DVD recordereken is egyre inkább  lesz, tehát a megoldás adná magát.

Csak a világ nem mindíg olyan irányba megy, ahogy azt a fogyasztók logikusnak tartanák.  :mad:

#146 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 22:10

Idézet: shabba - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 19:12

DVRs Nested In One-in-Five Homes, Survey Says
DVR Households Expected to Hit 60 Million by 2011
http://www.multichan.../CA6470434.html

Ezt értem, hogy az USA-ban minden 5. háztartásban van digitális recorder, de ezzel mit akartál közölni a hozzászólásommal kapcsolatban?  :think:  :confused:

#147 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 27. 23:07

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 22:10

Ezt értem, hogy az USA-ban minden 5. háztartásban van digitális recorder, de ezzel mit akartál közölni a hozzászólásommal kapcsolatban?  :think:  :confused:

Azért írtam mert amcsi a legnagyobb TV-s piac és műszaki szempontból trendcsináló, mert az elektronikai eszközgyártók főleg erre alapozva fejlesztenek. Márpedig az amcsi piacon a nagy kábel és műhódas szolgáltatók valamint a fogyasztók is egyre inkább a beépített merevlemezzel rendelkező STB-k terjedését szorgalmazzák. Ahogy látod két éve még csak minden tizenharmadik amcsi háztartásban volt ilyen eszköz, most már minden ötödikben van és négy év múlva már több mint a felében lesz ilyen. Márpedig ha ezek az eszközök ott lesznek a háztartásokban akkor használni is fogják őket, a régi analóg eszközök pedig egyre inkább kiszorulnak.

#148 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 28. 09:39

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. jan. 27., vasárnap - 23:04

Ennél még egyszerűbb  lenne, és adná magát a megoldás, hogy a HDMI csatlakozón keresztül menjen a kommunikáció. Hiszen pont ez a HDMI lényege, hogy nem csak a szigorúan vett kép és hang adatfolyam, hanem vezérlő infók is mehetnek rajta. HDMI meg úgy is kéne hogy legyen az STB-n, a DVD recordereken is egyre inkább  lesz, tehát a megoldás adná magát.

Csak a világ nem mindíg olyan irányba megy, ahogy azt a fogyasztók logikusnak tartanák.  :mad:

Igen ez is egy lehetoseg (habar nem tudom van e ilyen vezerles a hdmi szabvanyba implementalva, avagy csak megoldhato)

Minden esetre rs232 mar evek (lassan evtizedek) ota megtalalhato mar a jobb videokon is, a dvd felvevokon pedig szinte kivetel nelkul, es ezen csatit jobb helyeken hasznaljak is erre, leven reszben ezen funkcio erdekeben lattak el a keszulekeket vele...

#149 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 29. 21:26

Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem lehet ezt az egész digitális TV-t Ethernet-re rakni. Aki akarna vehetne egy NAS-t és azt venne rá fel a TV-ről amit akar és minden kódolást a TV csinálna a NAS meg csak háttértár. Ethernet csatlakozó lenne a TV-ken is, na én ilyen technikát akarok. Ethernet van vezetéken és WIFI-n is egyszerűen nem értem az IPTV létezésekor miért nem egy már jól működő technológia irányába halad a fejlesztés. HDMI és egyéb újabb csatlakozók szerintem tök feleslegesek.

Szerkesztette: Doncarlo 2008. 01. 29. 21:27 -kor

#150 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 00:38

http://nol.hu/cikk/479259/
"Légy szerény mint én..."

#151 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 09:34

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 0:38

A cikkben az a mondat bosszantott fel:

"...aki meg akarja tapasztalni a digitális televíziózás élményét - vagyis a digitális kép- és hangminőséget..."

Mikor jutunk már el oda, hogy az emberek rájöjjenek, hogy nincs olyan, hogy "digitális minőség". Attól hogy egy hang vagy képfolyam digitálisan van tárolva, attól még lehet ótvar minőségű és lehet csúcsszuper is.

És ebben a néphülyítésben óriási szerepük lenne az "újságíró" uraknak is, akik folyamatosan a köztudatban tartják ezt a fogalmat ahelyett, hogy korrekt tájékoztatást adnának. Mert az érthető, hogy a készülékgyártó vagy szolgáltatást nyújtó multik marketingesei nyomják a népnek ezt a mókusvakító szöveget, de pont a független újságírás feladata lenne a "felvilágosítás".

Na, jól kidühöngtem magam...

#152 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 10:00

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 9:34

Mikor jutunk már el oda, hogy az emberek rájöjjenek, hogy nincs olyan, hogy "digitális minőség". Attól hogy egy hang vagy képfolyam digitálisan van tárolva, attól még lehet ótvar minőségű és lehet csúcsszuper is.

Lehet. De mar most is a digitalis jelet kapja analogra butitva, kitudja milyen hosszu legvezeteken, kitudja hany erositon, hany eloszton keresztul. Mire a tevejebe bejut a jel kitudja mennyi zavart, zajt szedett ossze. A digitalissal meg a masfel meteres SCART kabelen fog csak analogban utazni a jel, azon talan nem romlik annyira mint a jelenlegi rendszerben. A forrasa persze ugyanaz a digitalis adatfolyam mindkettonek.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#153 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 10:07

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 9:34

A cikkben az a mondat bosszantott fel:

"...aki meg akarja tapasztalni a digitális televíziózás élményét - vagyis a digitális kép- és hangminőséget..."

És ebben a néphülyítésben óriási szerepük lenne az "újságíró" uraknak is, akik folyamatosan a köztudatban tartják ezt a fogalmat ahelyett, hogy korrekt tájékoztatást adnának. Mert az érthető, hogy a készülékgyártó vagy szolgáltatást nyújtó multik marketingesei nyomják a népnek ezt a mókusvakító szöveget, de pont a független újságírás feladata lenne a "felvilágosítás".

Na, jól kidühöngtem magam...

A T-Kabel is ezt a digitalis minoseget szajkozza. De vegulis jogos, igy nem panaszkodhatsz, ha az analog TV2 vagy RTL-el szemben a settopbox-on keresztul nezve kockasodik a kep az intenziv mozgasoknal (Pl. Megasztar flittereso, F1 svenkeles, stb.)

#154 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 15:12

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 21:26

Azt mondja meg nekem valaki, hogy miért nem lehet ezt az egész digitális TV-t Ethernet-re rakni. Aki akarna vehetne egy NAS-t és azt venne rá fel a TV-ről amit akar és minden kódolást a TV csinálna a NAS meg csak háttértár. Ethernet csatlakozó lenne a TV-ken is, na én ilyen technikát akarok. Ethernet van vezetéken és WIFI-n is egyszerűen nem értem az IPTV létezésekor miért nem egy már jól működő technológia irányába halad a fejlesztés. HDMI és egyéb újabb csatlakozók szerintem tök feleslegesek.

IPTV-nél is a STB-nek van Ethernet bemenete a TV felé HDMI-n küldi a jelet. Azt hogy miért nincs beépített STB a TV-kbe és egyéb elektronikai berendezésekbe, azt már 1x megbeszéltük, olvass vissza ha ezt eddig nem tetted. Az IPTV fialtal technológia, alig 1-2 év kezdték keresdelmileg bevezetni és még igen csekély az elterjedtsége. Sőt maga a technológia is igen kiforratlan, nincs egységes elfogadott szabványa, gyártó specifikus megoldások vannak amik együttműködnek egymással olyan fokúan ahogy adott gyártók együttműködnek egymással. Sok év fog még eltelni mire az IPTV kinövi gyermekbetegségeit és egy olyan széleskörű szabványos közege alakul ki mint a műhódas vagy kábeles megoldásoknak. Addigra már a technológia eszköz támogatottsága is nagyobb lesz, de amíg csak a piac kis szeletét jegyzi addig az eszközgyártóknak sem olyan fontos.

Az IPTV-t jelenleg a telekom cégek erőltetik, jellemzően ADSL hálózataikon további bevételek reményében. A kábeles és műhódas cégeknek jó évtize kiforrott DTV megoldásaik vannak, kiépített ügyfélkörre, épp ezért nem törik össze kezük-lábuk azért hogy minél előbb IP alapra váltsanak. Szépen lassan ahogy az eszközpark amúgy is cserére kerülne majd váltanak, ha már lesz kiforrott IPTV megoldás kábelre is. Jelenleg még nincs és 2-3 éven belül nem is hiszem hogy lesz és utána sem fog egy pillanat alatt elterjedni.

Az biztos hogy a távoli jővő az hogy az eltérő technológiák egységesen IP alapra költöznek át az egységes és könnyebb menedzselhetőség miatt. De ez még hosszú időt fog igénybe venni, attól mert neked erre most lenne igényed, attól még nem fog egy egész iparág úgy táncolni ahogy te fütyülsz.

A jővőben is az STB lesz az a központi eszköz amire a szórakoztató elektronikai eszközök szabványos csatolókon keresztül kapcsolódnak, és nem kerül külön STB integráltan minden CE eszközbe. Ha majd több filmet akarsz archiválni akkor nagyobb HDD-vel rendelkező STB-t rendelsz a szolgáltatótól. Esetleg USB-n hozzá lehet majd kapcsolni az STB-hez külső adattárolót, ha engedi a szolgáltató. Azt azért látni kell a tartalom tulajdonosoknak egészen mások az érdekeik mint neked, ők nem szeretnék az hogy változatlan jó digitális minőségben archiválgass szabadon másolgatva olyan tartalmat ami az övék, és ők nem járultak hozzá hogy ezt megtehesd. És a műsorszórók ebben együtt is fognak velük működni, hisz nekik árt jóban lenni a tartalom tulajdonosokkal, hisz az ő termékeikből élnek.

#155 Felhasználó inaktív   hbooo 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 16:21

Idézet: Samott - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 10:00

Lehet. De mar most is a digitalis jelet kapja analogra butitva, kitudja milyen hosszu legvezeteken, kitudja hany erositon, hany eloszton keresztul. Mire a tevejebe bejut a jel kitudja mennyi zavart, zajt szedett ossze. A digitalissal meg a masfel meteres SCART kabelen fog csak analogban utazni a jel, azon talan nem romlik annyira mint a jelenlegi rendszerben. A forrasa persze ugyanaz a digitalis adatfolyam mindkettonek.

Samott

Ja pont a hmult heten teszteltem a t-kabel stb-jet az lcd tevemen.
(A szomszed fizetett elo, en meg elhoztam kiprobalasra)

A lakas egy tavoli szobajaban van a tv, legalabb 30meteres koax megy el, az analogon latszik is hogy gyengebb a jel mint az alsobb szinten.

Azt hittem hogy itt igyis fog menni hiszen a digitalis jel ugye nem olyan erzekeny.
A fenet. Azt mondta hogy nincs jel. Szal kell oda is a jo decibel, kulonben az se fog menni.
Konfig: KV8 Pro v1.1, A64 3000+,1024MB Samsung DDR 400Mhz,Radeon 9600 Pro ,1x160G & 3x250G & 1x300G Samsung & Hitachi HDD, LG 4163B DVD-RW,Acer 712 TFT, Chieftec haz/tap, powered by FreeBSD :)

#156 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 19:16

Nekem digitális TV-re a lenti címem megadott a megoldás szimpatikus úgy, hogy az Apple TV már a TV készülékbe van gyárilag építve.
Háttértár opcionális lenne mert az külön is megoldható.
Egy távirányító és nincs külön mindenféle gagyi STB. Aki új TV-t vásárol az már gyári STB vevőt is kapna TV-be építve, innen már csak egy Wlan router vagy Ethernet hálózat kell a lakásba.
Wireless N-el már kábel sem kellene.
Amíg a gyártók nem értelemes már jól működő, hanem drága, egyedi és évenete változó technológiára fejlesztenek nem fogok komoly összegeket beruházni TV-re és nem szeretnék távirányító gyűjteményt sem.
Nekem egyenlőre megfelel az analóg adás is, a jelenlegi gagyi digitális technika a jelenlegi formájában nem túl szimpatikus.

http://images.google.hu/imgres?imgurl=http...m%3D1%26hl%3Dhu

Szerkesztette: Doncarlo 2008. 01. 30. 19:20 -kor

#157 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 19:24

Ősztől Full HD(!) szabvány a magyar köztévén: http://index.hu/kult...ia/hdmtv080130/
Papesz

#158 Felhasználó inaktív   Doncarlo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 19:32

"Azt azért látni kell a tartalom tulajdonosoknak egészen mások az érdekeik mint neked, ők nem szeretnék az hogy változatlan jó digitális minőségben archiválgass szabadon másolgatva olyan tartalmat ami az övék, és ők nem járultak hozzá hogy ezt megtehesd. És a műsorszórók ebben együtt is fognak velük működni, hisz nekik árt jóban lenni a tartalom tulajdonosokkal, hisz az ő termékeikből élnek. "

Megoldás: Aki archíválni akar, akkor archiváláskor a TV  elküld egy kezdet és vég jelet a szolgáltatóhoz és a következő hónapban mennyiségtől és akár nézett műsortól függően kiszámlázzák.
Aki reklámot vesz fel azt nem kéne kiszámlázni :)
Egyébként és soha nem veszek fel semmit a TV-ből - minek is mindent 100x-or ismételnek.
Engem csak a távírányítóerdő zavar.

Szerkesztette: Doncarlo 2008. 01. 30. 19:34 -kor

#159 Felhasználó inaktív   FJ_FoX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 19:45

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 18:24

Ősztől Full HD(!) szabvány a magyar köztévén: http://index.hu/kult...ia/hdmtv080130/

ez a cikk csak ugy hemzseg a szakmai hibaktol:)

1080i lesz csak a M2(amit le is irnak), ez meg messze van a fullhd-tol.

FJ

#160 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 30. 19:56

Idézet: Doncarlo - Dátum: 2008. jan. 30., szerda - 19:32

Engem csak a távírányítóerdő zavar.

Ha csak az zavar akkor veszel egy univerzális távirányítót és megvan oldva a probléma. Amit linkeltél AppleTV cucc broadcastra nem igazán alkalmas. Nem ismeri rendesen a broadcast felbontásokat, kódolásokat, nincsenek megfelelő bementei. Ez az eszköz egészen más célból készült, nem broadcastra. Offline, leginkább Apple-ös tartalmat megnézésére jó, netről maximum VoD képessége van, az is gyanítom csak Appleös forrásból működik. Semmi broadcast, multicast támogatás nem látok, STB feladatokat nem hiszem hogy el tudna látni, ahhoz azért több kellene.

TV-be belépíteni végképp nincs értelme. Ahhoz olyan STB-k kellene gyártani ami a létező összes broadcast és egyéb videoval kapcsolatos formátumot, szabvány, műsorszórási, streamelési módot, alkalmazás típusokat támogatna, ami gyanítom baromi drága készüléket eredményezne. Nem beszélve arról hogy az is csak az adott pillanatig rendelkezne ezen képességel amíg kiadnák, hanem nem látják előre a jővőt fél évtizeddel hogy azt már előre támogassák, ami non-sense. Elég drága lenne állandóan a drága TV-t és a drága multifunkciós integrált STB-jével cserélgetni, sokkal olcsóbb egy külső STB, mivel nem kerül semmibe, mert a szolgáltató adja, ha szükséges a cseréje a szolgáltató elvégzni a képmegjelenítő vagy audio berendezéshez is a megfelelő kimeneteken csatlakoztatható.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.