HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért?
Elküldve: 2007. 12. 15. 15:38
Elküldve: 2007. 12. 16. 14:39
Elküldve: 2007. 12. 18. 23:44
Idézet: Takeshi - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 14:39
Én se számítok külföldi minőségű HD adásra, de ne legyen igazam...

Elküldve: 2007. 12. 23. 18:48
ha ez tok szabvanyos lenne, akkor a csere eseten se kene kidobni a tévét, csak a régi kártyát ki, ujat be.
Elküldve: 2007. 12. 23. 18:57
Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 18:48
ha ez tok szabvanyos lenne, akkor a csere eseten se kene kidobni a tévét, csak a régi kártyát ki, ujat be.
Egyes asztali DVD felvevők már rendelkeznek CI slottal és DVB-T tunerrel így DVB-T esetén kihagyható az STB. Viszont a kábelTV esetén ahány szolgáltató annyiféle szabvány ezért ott csak akkor lehet ilyet ha egységesítenek.
Elküldve: 2007. 12. 23. 19:12
tehát gyak egy set-top-box, csak nem kulon, hanem a tévébe.
Elküldve: 2007. 12. 23. 20:34
Idézet: petne - Dátum: 2007. dec. 18., kedd - 23:44
Ha beindul a dolog, akkor végre talán magyar nyelven is nézhető lesz a Discovery HD. Kérdés, hogy a képminőség olyan lesz-e mint a németé? (lásd a lenti kép teljes méretét)
Kattints a képre a teljes mérethez!

Elküldve: 2007. 12. 23. 21:19
Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 19:12
tehát gyak egy set-top-box, csak nem kulon, hanem a tévébe.
Üdv!
Tulajdonképpen már wpepi válszolt! Sajnos mivel ahány szolgáltató, annyi adásforma lehetséges. Erre nem lehet felkészíteni egy TV-t. Ill. a szolgáltatónak jogában áll megválasztani a formátumot saját hálózatán. Bár már léteznek olyan STB-ok, TV-k, amik CI modullal bővíthetők. Pl. van beépített MPEG-2 DVB-T tuner, de egy modullal fogja tudni az MPEG-4-es adásokat is fogni. Viszont a kódólt MPEG-4-gyel nem tudom, hogy tud-e kezdeni valamit?!

Üdv: Klown
Elküldve: 2007. 12. 23. 21:42
ezért ha lenne a tévéken (videokon) egy szabvanyos bovitokartya, akkor oda be lehetne dugni a szolgáltato által adot kártyát, ami dekodolna a szolgaltato jelfolyamat.
aztan arra a kartyara azt pakol a szolgaltato amit akar, olyan hardverrel meg szoftverre, ami neki kell, de mivel a tévéhez egy szabvanyos porton csatlakozik, ezért a tévén lesz kép.
Elküldve: 2007. 12. 23. 22:23
Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 21:42
ezért ha lenne a tévéken (videokon) egy szabvanyos bovitokartya, akkor oda be lehetne dugni a szolgáltato által adot kártyát, ami dekodolna a szolgaltato jelfolyamat.
aztan arra a kartyara azt pakol a szolgaltato amit akar, olyan hardverrel meg szoftverre, ami neki kell, de mivel a tévéhez egy szabvanyos porton csatlakozik, ezért a tévén lesz kép.
Üdv!
Értem én!

Elküldve: 2007. 12. 24. 11:24
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2007. 12. 24. 12:05

lenne egy egységes api amin keresztul el lehet érni mindenfele funkciokat és minden meg van oldva.
szép, szabványos vilag

Elküldve: 2007. 12. 25. 19:19
Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 19:48
Azért, mert
Idézet
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222
Elküldve: 2007. 12. 26. 03:16
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt
Elküldve: 2007. 12. 30. 09:06
DVB-T jelet, vagy DVB-C jelet?
Mert ugye előbbi a földfelszíni sugárzásra lett kitalálva, utóbbik meg a kábelTV-re, szal elvileg az utóbbik lenne logikus. Ugyanakkor DVB-C az úgy látom nemigazán terjed, és gondolom DVB-T jel ugyanúgy mehet a kábelTV-n is...
Azért lenne fontos, hogy milyen TVtuner kártyát vegyek a gépembe. Amúgy DVB-C TVtuner kártyát még nem is láttam sehol, mintha csak DVB-T létezne.
Részemről ezaz egész STB-s baromkodás nem is érdekel egyáltalán, én majd csak egy megfelelő TVTuner kártyát akarok a gépembe - eddig is géppel néztem a TVt - és szépen géppel nézem az egészet, és akkor aztán tőlem mind1, milyen jelek jönnek, MPEG-2 vagy H.264, Mpeg Layer X vagy AC3, ugyanis mindegyik codec van/lesz a gépemen, szal ennyi az egész, oszt csókolom.
Tehát DVB-T vagy DVB-C lesz?
És amúgy így végre úgy vehetek majd fel gépre, hogy az egész folyamat csak egy MPEG-X adatfolyam vinyóra írásáról fog szólni, nem kell digitalizálnia a tunerkártyának, nem kell a procinak megizzadva betömörgetnie a sok adatot HUFFYUV, vagy DIVX/XVID, vagy egyéb codeccel, hanem az egész olyan lesz, mint egy 1x-ü file-copy, másodpercenként néhány kilobyte, esetleg megabyte.
Én főleg ezért várom már nagyon a digitális kábelTV-t.
Jameg azt tudja valaki, hogy majd a jövő adatfolyam továbbra is aza tetves interlace-es lesz, vagy végre progressive (SD) jelet adnak majd?
Elküldve: 2007. 12. 30. 09:46
Idézet: Fenyő - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 9:06
Szinte biztos, hogy DVB-C lesz. A PC kártyás dolog tényleg előnyös, én kb. 8 éve cseréletem le az analóg TV kártyámat DVB-S-re. Igaz ez "tányéros" megoldás, de ég és föld a különbség. Példaként itt van a német Discovery HD-ről egy néhány másodperces közvetlen digitális felvétel: 12-28_19-06-58_DISCOVERY_HD_Der_Insektenschreck.ts
A fő gond az, hogy a jel kódolt lesz, s a UPC műholdon olyan titkosítást haszál (Cryptoworks) ami PC kártyával nem törhető. Gondolom így lesz ez DVB-C-n is.
Szerkesztette: -=ZiCHiE=- 2007. 12. 30. 09:47 -kor
Elküldve: 2007. 12. 30. 14:34
Azért azt nem mondanám hogy a DVB-C nincs elterjedve hisz a kábelszolgáltatók mind ezt használják. a T a földfelszíni, az S a műhódas, a H meg mobil földfelszínihez rendelt szabvány. DVB-C kártyatuner létezik, de nincs túl sok. Azért mert a kábelszolgáltatók jellemzően nem kódolás nélkül küldik ki a jeleket, az ilyen tuner meg csak azt tudná venni. Van kódoló kártyával is rendelkező DVB-C tuner, de kérdés tudja-e majd fogadni azt amit majd a UPC használ. Mellesleg csak külön kártyát sehol nem ad a szolgáltató, hanem csak STB-vel adják. Ráadásul a kártya és az STB jellemzően egymáshoz van rendelve, így hiába raknád a tunerbe nagy valószínűséggel nem menne, mert a tuner a szolgáltató szemszögéből idegen eszköz lenne. Maximum ha van valami olyan tört firmware amivel el lehet hitetni hogy a kártya ugyanaz az STB mint amit a szolgáltató adott.
De szerintem ez még önmagában talán mindig kevés lenne. Az STB nem csak egy hardware hanem megfelelő softwaret is tartalmazó eszköz, ami a szolgáltató server eszközeinek softwarével kommunikál. Ilyen softwaret meg aligha fogsz tudni futtatni a PC-den, mert nem hiszem hogy akárhonnan hozzá tudsz majd jutni. Márpedig a software rendelkezik azon "intelligenciával" ami a szolgáltatások megfelelő elérését lehetővé teszi.
Szóval én egyáltalán nem vagyok benne biztos hogy az általad leírt elképzelés a gyakorlatban is kivitelezhető lesz. Pl. mi van akkor ha a UPC rendszere pl. SDV-s lesz, ami a switched digital video technológiát jelöli. Ennél a megoldásnál nincs az összes csatorna egyidőben broadcastolva, csak azok amiket épp néznek, így spórolva a frekvencia sávszéllel. Mondjuk az SDV ott igazán hatékony ahol nagyon sok csatorna van, mert abból egyidőben egy nodeon belül ritkán néznek 25-33%-nál többet, így SDV-vel sok frekvenciát lehet megspórolni. Az SDV viszont kétirányú kapcsolatot követel meg, hisz amikor a néző kiválaszt egy adót, azt a kérést STB elküldni az SDV szervernek, az megnézi hogy már broadcastolva van-e, ha igen elküldi a freki adatait, ha nem kirakja broadcastra. Hogy ez tunerkártyával is működjön a megfelelő SDV software környzetre szükség van, ami jelenleg egységes szabvány híján még erősen gyártó specifikus.
DVB-S és T-n az FTA adók ami szabadon fogható, egy alap megfelelő szabvány ismerő tuner kártyával is nézhetők. De a kódolt adókhoz már megfelelő kártyát fogadó eszköz kell és lehet az sem elég mert ilyen megoldásnál a szolgáltató a kártyát jellemzően az STB-hez rendeli. Persze megfelelő firmware hackekkel, további illegális software támogatással minden védelem kikerülhető, de azt kétlem hogy csak úgy alapállapotban minden kivitelezhető lesz amit te elgondoltál.
Szerkesztette: shabba 2007. 12. 30. 14:39 -kor
Elküldve: 2007. 12. 30. 17:41
Idézet: Fenyő - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 9:06
DVB-T jelet, vagy DVB-C jelet?
Mert ugye előbbi a földfelszíni sugárzásra lett kitalálva, utóbbik meg a kábelTV-re, szal elvileg az utóbbik lenne logikus. Ugyanakkor DVB-C az úgy látom nemigazán terjed, és gondolom DVB-T jel ugyanúgy mehet a kábelTV-n is...
Azért lenne fontos, hogy milyen TVtuner kártyát vegyek a gépembe. Amúgy DVB-C TVtuner kártyát még nem is láttam sehol, mintha csak DVB-T létezne.
Részemről ezaz egész STB-s baromkodás nem is érdekel egyáltalán, én majd csak egy megfelelő TVTuner kártyát akarok a gépembe - eddig is géppel néztem a TVt - és szépen géppel nézem az egészet, és akkor aztán tőlem mind1, milyen jelek jönnek, MPEG-2 vagy H.264, Mpeg Layer X vagy AC3, ugyanis mindegyik codec van/lesz a gépemen, szal ennyi az egész, oszt csókolom.
Tehát DVB-T vagy DVB-C lesz?
És amúgy így végre úgy vehetek majd fel gépre, hogy az egész folyamat csak egy MPEG-X adatfolyam vinyóra írásáról fog szólni, nem kell digitalizálnia a tunerkártyának, nem kell a procinak megizzadva betömörgetnie a sok adatot HUFFYUV, vagy DIVX/XVID, vagy egyéb codeccel, hanem az egész olyan lesz, mint egy 1x-ü file-copy, másodpercenként néhány kilobyte, esetleg megabyte.
Én főleg ezért várom már nagyon a digitális kábelTV-t.
Jameg azt tudja valaki, hogy majd a jövő adatfolyam továbbra is aza tetves interlace-es lesz, vagy végre progressive (SD) jelet adnak majd?
ÁLMODOZÓÓ!

Sajna nem ilyen egyszerű! Shabba részletesen le is írta, hogy miért nem! Talán a DVB-T és DVB-S-nél működik a dolog. De ugye ott is belefuthatsz vevőhöz dedikált smart card-ba...

Szerkesztette: Klown 2007. 12. 30. 17:43 -kor
Elküldve: 2007. 12. 30. 19:39
Ne szórakozzatok már!
Szépen nézünk ki, ha a UPC így kib*** a userekkel....
Egyébként kábelre mi a jó francnak kódolás?
Azt nem tudja akárki nézni, csak akihez be van vezetve a kábel, és azoknak meg jogosan megy, így tök fölösleges kódolni.
Ami a választékot illeti, azt meg már most is frekvenciaszűrőkkel oldják meg(leszűrik azt a csatit annak a usernek amire nem fizetett elő), nem kódolással.
Márpedig én ragaszkodom a gépes TVtunerezéshez, énrám ne akarjon már a UPC rámerőltetni külön nagy vacak dobozt a TV miatt! (különben sincs neki hely a szobámban)
Ha ilyet akarnak, akkor lesz itt nagy lázadás az biztos!
Ha megcsinálják, hogy sehogy nem tudok majd TVtunerrel gépen nézni, akkor esküszöm, hogy bemegyek majd, és jól kiverem a balhét!
De akkor is, ha azt akarják, hogy úgy nézzem, hogy valami STB csinál nekem analóg jelválasztékot, és analóg tunerrel nyomjam a gépen. Mert ha már digitális lesz, akkor nehogymár a gép előtt még egyszer analóggá alakítsuk a jelet. Szépen néznénk ki, az olyan mintha úgy vennék föl rádióból, hogy odatartom a mikrofont a hangszóróhoz....
Vaz, lehet írok is egy levelet a UPC-nek, hogy erre is legyenek tekintettel, különben irgum-burgum...