HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 26. 12:19

tehát akkor legjobb lesz, ha rögzítem a beszélgetést, hogy esetleg az orruk alá tudjam dörgölni, amikor ellentmondanak saját maguknak? :think:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#602 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 12:24

Idézet: qnadam - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 12:19

tehát akkor legjobb lesz, ha rögzítem a beszélgetést, hogy esetleg az orruk alá tudjam dörgölni, amikor ellentmondanak saját maguknak? :think:

De csak akkor rögzítheted ha előtte közlöd velük, hogy a beszélgetést rögzíteni fogod.

#603 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 12:28

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 12:02

A digitális rendszerre nem lesz hűség. Ez még a levélben is benne van. Az analóg mikéntjéről meg konkrétumot a hölgy annak ellenére sem tudott mondani, hogy kb. 5 percet konzultált valakivel erről a kérdésről. Annyit tudott csak leszögezni, hogy 2008 december 31.-ig biztos marad az analóg. Az, hogy 2009-ben elérhető lesz-e külön ill. megy-e majd még párhozamosan a digitális csomagra előfizetőknek azt nem tudta megmondani.
Az én feltételezésem az, hogy 2009-ben elkezdik kurtítatni az analógot aztán mikor már a választék szegényessége miatt az ügyfelek átcsábulnak a digitálisra szépen lekapcsolják. (esetleg hagynak valamilyen szociális alapon elérhető csak közszolgálatikat tartalmazó analógot)

Nekem azt mondták, hogy digitálisra is lesz hűség, és az ügyfélszolgálatos véleménye szerint is magasak ezek a listaárak.
"Légy szerény mint én..."

#604 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 12:29

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 10:58

Na felhívtam az ügyfélszolgálatot és megkérdeztem, hogy mi is van ezzel a 2008. június 30.-i családi+HBO hűség megszűnéssel. Sajnos a tegnapi fejtegetésem igaz mert a hűség valóban megszűnik június 30. dátummal. A családi csomag 3900Ft-os hűségszerződése helyett 5780Ft lesz a családi csomag és nem lesz hűség. A digitális csomagokra való átállás esetén a hűséggel rendelkezők számára július végéig (Budapestieknek augusztus 11.-ig) garantálják azt az árat amit most a hűséggel fizetnek ami ezen dátum után az értesítőn szereplő árra változik automatikusan. Az analóg szolgáltatás megmaradásával kapcsolatban nem tudtak konkrétumot mondani. Az egyelőre biztos, hogy 2008 végéig biztos, hogy elérhető marad az analóg (azoknak is akik átállnak digitálisra) de, hogy 2009-től marad-e vagy megszűnik vagy lényegesen lecsökkentik az elérhető programok számát azt még most nem tudta megmondani. Ami egyértelműen lejött a beszélgetésünkből az, hogy a UPC fokozatosan át akarja terelni az ügyfeleket a digitális rendszerre majd az analógot lekapcsolni vagy a programválasztékot minimálisra csökkenteni.
Hűség nem lesz ezért az új előfizetői rendszerből bármikor ki lehet majd lépni. Azt nem tudták konkrétan megmondani, hogy március 31. és június 30. között lesz-e a tájékozatón kiadott árakhoz képest valamilyen akció vagy személyre szabott árkonstrukció. Persze a lehetőségét sem zárták ki annak, hogy ezek az árak még módosulhatnak lefelé.

Szóval a vita el van döntve. A UPC valóban a lejárat előtt szűnteti meg a hűségszerződéseket. Viszont cserébe azoknak akik ezt kívánják ennek a levélnek kézhezvételétől számított 15 napon belül megadja a jogot arra, hogy felbonthassák a szerződést.

Erre csak azt tudom mondani, hogy szánalmas ez a lépés a UPC részéről...  :confused:

#605 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 12:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 1:47

jó 5300 a családi 400 a dekóder, az 5700, ugyan ott vagy mint jupiszivel és digitális. igaz nem lesz HBO HD-ben és a dekóderük nemtud HDMI-t. (fekete pont)

persze ez erősen elméleti dolog, csak azért feszegetem, hogy ne legyen parafaktor, van a jupiszinek alternatívája :)

A jelenleg érvényes Antenna Digital akcióban a hűségidő végéig elengedik az első STB árát:

A választott főcsomag első két havi előfizetési díját elengedjük. A 3. hónaptól a hűségidő végéig a csomagok árait garantáljuk.

Alapcsomag 2.590 Ft

Családi csomag 3.990 Ft

Extra csomag 5.590 Ft

Az első - AD100 típusú - dekóder havi hozzáférési díját a választott hűségidő teljes időtartama alatt elengedjük.

#606 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 12:33

Idézet: zoli62 - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 12:28

Nekem azt mondták, hogy digitálisra is lesz hűség, és az ügyfélszolgálatos véleménye szerint is magasak ezek a listaárak.

A nekünk kiküldött levélben lévő árak nem listaárak hanem a kedvezményesen elérhető árak.

A levélben egyértelműn le van írva, hogy a digitális csomagokat a továbbiakban elkötelezettség nélkül lehet igénybe venni. Az árakra rákérdeztem és a válasz az volt, hogy jelenleg az a mérvadó ami a levélben van aztán, hogy március 31.-től lesznek-e akciók arra nem tudott válaszolni. Közölte, hogy még fogunk további értesítő leveleket kapni amiben ha lesz ár csökkentés az benne lesz.

#607 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 13:37

szvsz három féle ár lesz:

-listaár (pdf).
-meglévő előfizetőknek szóló kedvezményes, hűségnyilatkozat nélküli ár (listaár-500-1000 Ft)
-akciós, hűségnyilatkozatos ár.

Az utóbbi levélben a középsőt taglalták. Ez azért jó az előfizetőknek, mert kvázi kockázatmentesen ki lehet próbálni a digitális csomagot, aztán ha nem tetszik, július végén kiszállhat az ember.

Az látszik, hogy elég nagy a fejetlenség a UPC-nél. Kétféle levél ment ki, az egyik a mostani HBO előfizetőknek, a másik azoknak, akinek nincs HBO-juk, ott az analóg csomagok névváltoztatását taglalják, és fényezik a digitális szolgáltatást, valaki arról is tett fel képet.

wpepi: neked szvsz ragaszkodnod kéne ahhoz a verzióhoz, hogy van egy hűségszerződésed, ennek megfelelően a jelenlegi árért kérsz egy digital silver movies csomagot a hűséged végéig a kialkudott áron (különben NHH, fogyasztóvédelem, nyilvánosság, homár).
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#608 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 13:43

Beszéltem az Üfsz-el, hogy most akkor mi lesz. Van nékem egy családi+hbo előfizetésem, életem végéig hűséggel. Felhívtam őket, hogy nekem két tévém van, most mi lesz.
Egy alap "médiabox"-ot ingyen kapok, mert csak, a másiknál bérleti díj van. Az alapra 750 Ft-ot mondott a néni, a HD-s dobozra 1000 Ft-ot. És én megnyugodtam :)

Jah, és beszélt egy "felvevősről" is, de annak nem kérdeztem az árát.

Szerkesztette: PaLa 2008. 02. 26. 13:46 -kor

#609 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 13:48

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 13:43

Beszéltem az Üfsz-el, hogy most akkor mi lesz. Van nékem egy családi+hbo előfizetésem, életem végéig hűséggel. Felhívtam őket, hogy nekem két tévém van, most mi lesz.
Egy alap "médiabox"-ot ingyen kapok, mert csak, a másiknál bérleti díj van. Az alapra 750 Ft-ot mondott a néni, a HD-s dobozra 1000 Ft-ot. És én megnyugodtam :)

Csak az a gond, hogy a jelenlegi álláspont szerint június 30.-tól kitörölhetjük a seggünket a hűséggel mert a családi+HBO szerződés megszűnik és akkor vagy kötünk digitálisra 6000Ft-10000Ft közötti magyar forintért vagy 5780Ft-ért analóg családit.

#610 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 13:51

Ezt csak akarnák de több sebböl vérzik a dolog.Egy szerződés nem azért szerződés mert csak ugy meglehet szüntetni.Mivel határozott időröl van szó addig vagy garantálja a csatornákat és havidíjat vagy kártérítést kell fizetnie.A hűségszerződés álltal érintett havidíjakat simán megfogja itélni a szerződő magánszemélynek a bíróság. És ezt egy jogász barátom mondta akinek magának is upc van.
És tényleg belegondolva ,ha egyszer van egy szerződés amiben te veszel egy adott szolgáltatást x összegért x időtartamra.Akkor ha az eladó ezt a szolgálltatást nem tudja biztosítani akkor szerződést megszegi és kártáritéssel felel a szerződésben foglaltak benem tartásáért.Ez nem egyoldalú móka te se mondhatod fel csak ugy változtathatod meg,meg ő sem következmények nélkül.A haverom küldött is nekik erröl egy szép tájékoztatót és a fogyasztóvédelem is értesítve lett.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#611 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 13:51

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 14:48

Csak az a gond, hogy a jelenlegi álláspont szerint június 30.-tól kitörölhetjük a seggünket a hűséggel mert a családi+HBO szerződés megszűnik és akkor vagy kötünk digitálisra 6000Ft-10000Ft közötti magyar forintért vagy 5780Ft-ért analóg családit.

Nekem 2009-ig szerződésem van a UPC-vel. Ha erre nem talál ki valamit, akkor polgári peres út és NHH.

#612 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 14:41

Idézet: djculture - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 13:51

Ezt csak akarnák de több sebböl vérzik a dolog.Egy szerződés nem azért szerződés mert csak ugy meglehet szüntetni.Mivel határozott időröl van szó addig vagy garantálja a csatornákat és havidíjat vagy kártérítést kell fizetnie.A hűségszerződés álltal érintett havidíjakat simán megfogja itélni a szerződő magánszemélynek a bíróság. És ezt egy jogász barátom mondta akinek magának is upc van.
És tényleg belegondolva ,ha egyszer van egy szerződés amiben te veszel egy adott szolgáltatást x összegért x időtartamra.Akkor ha az eladó ezt a szolgálltatást nem tudja biztosítani akkor szerződést megszegi és kártáritéssel felel a szerződésben foglaltak benem tartásáért.Ez nem egyoldalú móka te se mondhatod fel csak ugy változtathatod meg,meg ő sem következmények nélkül.A haverom küldött is nekik erröl egy szép tájékoztatót és a fogyasztóvédelem is értesítve lett.

Nem ismerem a UPC szerződését, ezért kérdezem, hogy az benne van, hogy akkor mi történik, ha a UPC nem teljesíti a szerződést? Azt feltételezem szerepel benne, hogy mi történik, ha Te szeged meg, csak a másik fél is benne van?

#613 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 14:54

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 14:41

Nem ismerem a UPC szerződését, ezért kérdezem, hogy az benne van, hogy akkor mi történik, ha a UPC nem teljesíti a szerződést? Azt feltételezem szerepel benne, hogy mi történik, ha Te szeged meg, csak a másik fél is benne van?

Ami nincs benne arra a PTK idevonatkozó jogszabályai a mérvadóak.

#614 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 15:43

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 14:54

Ami nincs benne arra a PTK idevonatkozó jogszabályai a mérvadóak.

És ez esetben mit mond? Mennyit kell fizetnie a UPC-nek, ha valóban jogos a panasz?

#615 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 15:57

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 15:43

És ez esetben mit mond? Mennyit kell fizetnie a UPC-nek, ha valóban jogos a panasz?

Logikusan (szerintem), annyit kell fizetnie, ami a szerződésből a hátralevő időre neki felróhatóan nekem többletköltség, azaz, a kedvezmény mértéke, minden olyan hónapra, amikor én igénybe veszem a szolgáltatást.

Az én telefonos nénim azt mondta, hogy a meglévő végpontok száma szerinti tvnéződobozt hoznak oda, ahol HBO van. A jövőbeni akciós árakról nem mondott semmit. Azt elég "lazán" mondta, hogy megszűnik a  hűségszerződése, mert digitális lesz és az jó :D
(Felteszem, persze csak úgy gondolom, hogy az utolsó érvényes hűségszerződések végéig megmarad az analóg csomag annak, aki nem digitalizálódik.)

Ha nem, akkor elő az antennákkal :D
(Vagy a DigiTV-ékkel..... Azért az előfizetői hűségnek is van határa, azt hiszem....)

Szerkesztette: llamada 2008. 02. 26. 16:01 -kor

#616 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:02

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 13:43

Felhívtam őket, hogy nekem két tévém van, most mi lesz.

Ha ezeket az árakat el tudták mondani telefonon, akkor a nekem küldött 5 papírra olyan nehéz lett volna ráírni vagy esetleg a netre kibaxni.

Az is benne volt a levélben,hogy ezekről a változásokról a: www.upcdigital.hu oldalról tájékozódhatunk - ez jelenleg a upc főoldalra ugrik és lesz 1 ingyenes (80-as) telószám márc. 5-től.

#617 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:15

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 12:24

De csak akkor rögzítheted ha előtte közlöd velük, hogy a beszélgetést rögzíteni fogod.

ezen nem fog múlni :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#618 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:21

Egyébként, elmondom, hogy fog kibújni a hűségszerződések alól a UPC:
Törvényi kötelezettség a digitalizálódás, ez olyan műszaki változtatásokat követel meg a digitális átállás miatt, ami a korábbi, analóg szolgáltatásra vonatkozó hűség szerinti szolgáltatást nem teszi lehetővé, ezért kénytelen - kellettlen és legangyobb sajnálatára fel kell mondania a hűségszerződést :D

#619 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:22

Idézet: llamada - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 17:21

Egyébként, elmondom, hogy fog kibújni a hűségszerződések alól a UPC:
Törvényi kötelezettség a digitalizálódás, ez olyan műszaki változtatásokat követel meg a digitális átállás miatt, ami a korábbi, analóg szolgáltatásra vonatkozó hűség szerinti szolgáltatást nem teszi lehetővé, ezért kénytelen - kellettlen és legangyobb sajnálatára fel kell mondania a hűségszerződést :D

Igen, de 2012-ig kell átállni...

#620 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:25

Idézet: PaLa - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 16:22

Igen, de 2012-ig kell átállni...

Az csak a földi sugárzásra vonatkozik...  ;) Azért ez fontos tudni.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.