HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:26

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 16:02

Ha ezeket az árakat el tudták mondani telefonon, akkor a nekem küldött 5 papírra olyan nehéz lett volna ráírni vagy esetleg a netre kibaxni.

Az is benne volt a levélben,hogy ezekről a változásokról a: www.upcdigital.hu oldalról tájékozódhatunk - ez jelenleg a upc főoldalra ugrik és lesz 1 ingyenes (80-as) telószám márc. 5-től.

Szerintem az ügyfélszolgálatosok sincsenenek 100%-osan biztosak benne, hogy mi lesz... ezért vannak ezek az ellentmondások. :(

#622 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:39

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 16:25

Az csak a földi sugárzásra vonatkozik...  ;) Azért ez fontos tudni.

Miért a UPC nem a földön szolgáltat?  :think: :Đ  :Đ  :D
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#623 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 17:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 12:02

A digitális rendszerre nem lesz hűség. Ez még a levélben is benne van. Az analóg mikéntjéről meg konkrétumot a hölgy annak ellenére sem tudott mondani, hogy kb. 5 percet konzultált valakivel erről a kérdésről. Annyit tudott csak leszögezni, hogy 2008 december 31.-ig biztos marad az analóg. Az, hogy 2009-ben elérhető lesz-e külön ill. megy-e majd még párhozamosan a digitális csomagra előfizetőknek azt nem tudta megmondani.
Az én feltételezésem az, hogy 2009-ben elkezdik kurtítatni az analógot aztán mikor már a választék szegényessége miatt az ügyfelek átcsábulnak a digitálisra szépen lekapcsolják. (esetleg hagynak valamilyen szociális alapon elérhető csak közszolgálatikat tartalmazó analógot)

Nekem azt mondták, hogy Budapesten megmarad az analóg Családi csomag, azonban a vidéki városokban (Debrecen, Miskolc, Pécs, Székesfehérvár) előreláthatólag 2008. június 30-al lekapcsolják az analóg (tehát a jelen pillanatban konverterrel fogható) Családi csomagot, így csak digitálisan lesz elérhető.

Szerkesztette: Adam84 2008. 02. 26. 17:19 -kor

#624 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 17:45

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 17:18

Nekem azt mondták, hogy Budapesten megmarad az analóg Családi csomag, azonban a vidéki városokban (Debrecen, Miskolc, Pécs, Székesfehérvár) előreláthatólag 2008. június 30-al lekapcsolják az analóg (tehát a jelen pillanatban konverterrel fogható) Családi csomagot, így csak digitálisan lesz elérhető.

Akkor nálam (Pécs) a 3 tv-ből 2-őt már csak virágtartóként fogok használni ?
Vagy jó pénzért bérelek még 2 boxot...

#625 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 18:30

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 12:32

A jelenleg érvényes Antenna Digital akcióban a hűségidő végéig elengedik az első STB árát:

A választott főcsomag első két havi előfizetési díját elengedjük. A 3. hónaptól a hűségidő végéig a csomagok árait garantáljuk.

Alapcsomag 2.590 Ft

Családi csomag 3.990 Ft

Extra csomag 5.590 Ft

Az első - AD100 típusú - dekóder havi hozzáférési díját a választott hűségidő teljes időtartama alatt elengedjük.

ha megnezed az upc dajrekt olcsobb. most jonne az hogy szemrevetelezni kene, melyik minosegibb.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#626 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 18:49

Idézet: llamada - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 16:21

Egyébként, elmondom, hogy fog kibújni a hűségszerződések alól a UPC:
Törvényi kötelezettség a digitalizálódás, ez olyan műszaki változtatásokat követel meg a digitális átállás miatt, ami a korábbi, analóg szolgáltatásra vonatkozó hűség szerinti szolgáltatást nem teszi lehetővé, ezért kénytelen - kellettlen és legangyobb sajnálatára fel kell mondania a hűségszerződést :D

ezzel az a baj, hogy a digitalizalodas csak az FTA sugarzasra vonatkozik. kabelen nyugodtan adhat barki analogban.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#627 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 19:22

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 14:41

Nem ismerem a UPC szerződését, ezért kérdezem, hogy az benne van, hogy akkor mi történik, ha a UPC nem teljesíti a szerződést? Azt feltételezem szerepel benne, hogy mi történik, ha Te szeged meg, csak a másik fél is benne van?

Én továbbra sem hinném, hogy felmerül a nemteljesítés.

Mi jelenleg a helyzet? Van egy ÁSZF+hűségnyilatkozat, aminek megfelelően teljesítenek is.
Mi lesz a helyzet? Meg fog változni az ÁSZF... meg lehet változtatni, mert az előzőben le volt írva, a szerződő pedig  elfogadta ezt, mikor aláírta.

Ebben tisztán és világosan benne van:
"ha azt a szolgáltatás körülményeiben bekövetkezett lényeges változás
indokolja; így például, ha az elfizeti szerzdésben vállaltakhoz képest a
szolgáltatás igénybevételének körülményei mszaki okból megváltoznak,
ideértve a mszaki indokoltságú csatornaváltoztatást, valamint, ha az egyes
programcsomagok tartalma a szolgáltató érdekkörén kívüli okból megváltozik,
tekintettel a programszolgáltatókkal kötött megállapodásokra."

Erre a UPC azt fogja mondani, hogy íme az ok... ez van.
Miután pedig megváltozott a szerződés kétféle dolog lehetséges:
1. Választasz abból, amit a szerződés szerint megtehetsz: felmondod 8-15 napon belül vagy nem.
2. Pereskedni kezdesz, de az szvsz szigorúan a szerződés megtámadását fogja jelenteni, nem pedig azt, hogy a szerződés hibátlan és a teljesítésükbe kötsz bele. Ez utóbbi szerintem nem fog menni...

Egyébként megnéztem az egyedi (hűség) szerződést is. Nemes egyszerűséggel annyi van benne, hogy a szolgáltató felbonthatja a szerződést az "érdekkörében" történt okok miatt 60 napon belül.
Kész, ennyi!

Mondom még egyszer: logikusan két eset van:
1. Ha a szerződést szentírásnak tekintjük akkor semmit nem lehet tenni. Nemteljesítésről szó sincs.
2. A szerződésben leírtakat lehet megkérdőjelezni. Vagyis teljesítetteka  szerződés szerint, csak épp a szerződés gázos.

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 1:11

vipisrác azt tudom mondani, hogyha te önmagad ellensége vagy, akkor nem segíthetek.

Szóval önmagam ellensége nem vagyok... vagy legalábbis nem most. Hanem akkor mikor alírtam egy ilyen szart. :D

Szerkesztette: vipisrac 2008. 02. 26. 19:27 -kor

#628 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 05:22

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. febr. 26., kedd - 19:22

Én továbbra sem hinném, hogy felmerül a nemteljesítés.

Meg fog változni az ÁSZF... meg lehet változtatni, mert az előzőben le volt írva, a szerződő pedig  elfogadta ezt, mikor aláírta.

Ebben tisztán és világosan benne van:
"ha azt a szolgáltatás körülményeiben bekövetkezett lényeges változás
indokolja; így például, ha az elfizeti szerzdésben vállaltakhoz képest a
szolgáltatás igénybevételének körülményei mszaki okból megváltoznak,
ideértve a mszaki indokoltságú csatornaváltoztatást, valamint, ha az egyes
programcsomagok tartalma a szolgáltató érdekkörén kívüli okból megváltozik,
tekintettel a programszolgáltatókkal kötött megállapodásokra."

Miután pedig megváltozott a szerződés kétféle dolog lehetséges:
1. Választasz abból, amit a szerződés szerint megtehetsz: felmondod 8-15 napon belül vagy nem.
2. Pereskedni kezdesz, de az szvsz szigorúan a szerződés megtámadását fogja jelenteni, nem pedig azt, hogy a szerződés hibátlan és a teljesítésükbe kötsz bele. Ez utóbbi szerintem nem fog menni...

Egyetértek veled, tehát szerződésszegésről szó sincs. Mindkét félnek jogában áll szerződést bontani ÁSZF szerint, valamint a szolgáltató jogosult az ÁSZF-et módosítani, ami a szolgáltatás műszaki sajátosságaiban bekövetkező változás (az előző hozzászólásban idézett ÁSZF részlet) miatt teljes mértékben alátámasztott jogilag.

Röviden összefoglalva a lehetőségeket:

1. Szerződést lehet bontani UPC-vel, ha nem tetszik
2. A határozott idejű szerződés felbontása miatt kártérítési igényt lehet benyújtani bíróságon polgári peres úton (minimum 3-4 év pereskedés). Akinek megéri, az tegye nyugodtan  :Đ

#629 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 07:06

Itt a HD-s mediabox quick setup guide-ja angolul pdf-ben (kinézet, csatlakozók, távirgány, menü stb.):

http://www.upc.nl/pd...181_01_00_1.pdf

A másik fórumban (netboard) egy valószinűleg UPC-s kolléga tett fel pár képet az elsőként beüzemelt mediabox-okról, és tapasztalatokról.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#630 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 07:11

Még egy kérdés, amolyan üldözési mániás stílusban, leginkább az adatvédelmi managernek lehetne feltenni.

Ha már kétirányú kommunikáció kell a mediaboxoknak, vajon jelentik-e, hogy mely csatornákat mennyi ideig nézted? Lesznek-e ilyen statisztikák? Mondjuk olyan szempontból jó lenne, hogy a legkevésbé nézett csatornákat így ki tudná szórni a UPC...
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#631 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 07:57

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 5:22

Egyetértek veled, tehát szerződésszegésről szó sincs. Mindkét félnek jogában áll szerződést bontani ÁSZF szerint, valamint a szolgáltató jogosult az ÁSZF-et módosítani, ami a szolgáltatás műszaki sajátosságaiban bekövetkező változás (az előző hozzászólásban idézett ÁSZF részlet) miatt teljes mértékben alátámasztott jogilag.

Röviden összefoglalva a lehetőségeket:

1. Szerződést lehet bontani UPC-vel, ha nem tetszik
2. A határozott idejű szerződés felbontása miatt kártérítési igényt lehet benyújtani bíróságon polgári peres úton (minimum 3-4 év pereskedés). Akinek megéri, az tegye nyugodtan  :Đ

Szerintem a UPC ugyanúgy fel lesz nyomva a felügyeletnél mint legutóbb amikor 40 milliós bírságot kellett fizetniük mert kicsesztek az ügyfelekkel.
A panaszok jogossága nem kérdőjelezhető meg, mert a UPC a hűségszerződéssel kötelezettséget vállalt, hogy az árat nem emeli. A szerződésbontás sem tekinthető jogszerűnek hiszen az analóg rendszer tovább üzemel. A HBO analógból való kivételére nem kötelezte semmilyen jogszabályváltozás, semmilyen műszaki ok ezért a HBO-t simán benne lehetne hagyni az analógban addig amíg kifutnak a hűségszerződések. Ha a Hírközlési Hatóság vizsgálatot indít akkor a UPC-nek bizonyítania kell, hogy a hűségszerződés felbontásának mi volt az oka. Azt is bizonyítania kell, hogy mi volt a technikai ok ami miatt tovább nem adják az analógban a HBO-t.
Ha ezeket végig gondolod akkor látni fogod, hogy a UPC döntése az nem technikai hanem üzleti alapon született meg (arról van szó, hogy a UPC megpróbálja elérni, hogy minél többen térjenek át digitális szolgáltatásra melyet egy kis kényszerítéssel is megtámogat).

Szerk:
A UPC részéről két jogszerű lépés lenne elvárható. Az egyik, hogy a június 30.-i HBO lekapcsolás miatt ha az előfizető nem akar áttérni a digitális rendszerre akkor a meglévő hűségszerződését módosítja úgy, hogy a lejáratig a családi csomagot önállóan a hűségszerződésben meghatározott 3900Ft áron veheti igénybe. A másik jogszerű lépés az lenne, hogy azoknál az előfizetőknél akik nem akarnak áttérni digitális rendszerre de jelenleg hűségszerződése van a családi+HBO-ra megmarad az analógban a HBO is és majd csak a szerződés lejártával kerül lekapcsolásra a HBO aztán az előfizető dönthet, hogy a családi csomagot veszi igénybe 5780Ft listaáron vagy áttér a digitálisra.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 27. 08:12 -kor

#632 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 09:07

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 7:06

Itt a HD-s mediabox quick setup guide-ja angolul pdf-ben (kinézet, csatlakozók, távirgány, menü stb.):

Azt honnan lehet megtudni pl. hogy ha merevlemezes médiaboxot kérek,akkor 1 műsor felvétele alatt nézhetek-e vele másik csatornát ? Ugyanez a kérdés a sima boxal ?

#633 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 09:20

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 9:07

Azt honnan lehet megtudni pl. hogy ha merevlemezes médiaboxot kérek,akkor 1 műsor felvétele alatt nézhetek-e vele másik csatornát ? Ugyanez a kérdés a sima boxal ?

Egyszerű. Ha 1 tuneres akkor csak azt veheted fel amit látsz, ha 2 tuneres akkor az egyikről felveszel a másikról nézel más műsort.  :)
Ha megvan a típusszám akkor rákeresve a doksira kideríthető, hogy 1 vagy 2 tuneres.

Ez olyan mint a PIP-es TV-knél. Ha a TV-ben csak 1 tuner van akkor a PIP csak a tuner és 1 külső jelforrás között használható, míg ha 2 tuneres a TV akkor a PIP tud úgy működni, hogy az egyik képen az egyik csatorna, a másik képen a másik csatorna látható.

Az pedig, hogy 1 vagy 2 tuner a készülékek adatlapján van leírva.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 27. 09:28 -kor

#634 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 09:44

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 9:20

Egyszerű.

Igazad van, ha már behozzák a szobába,akkor egyszerü megtudni  ;)

Mielőtt megrendelem a digit. szolgáltatást, azért szeretnék előre tájékozódni és aszerint döntöm el,hogy milyen csomagot kérek.
A upc azonban a boxokról és az áraikról mélyen hallgat.
csak tudnám,hogy miért ?

#635 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 09:46

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 9:44

Igazad van, ha már behozzák a szobába,akkor egyszerü megtudni  ;)

Mielőtt megrendelem a digit. szolgáltatást, azért szeretnék előre tájékozódni és aszerint döntöm el,hogy milyen csomagot kérek.
csak tudnám,hogy miért ?

Ha sikerülne típuszámot megtudni akkor a neten rákereshető, hogy 1 vagy 2 tuneres.
Talán kiszivárogtatja valaki   :)

Idézet

csak tudnám,hogy miért ?

Nem csak a box-okról hallgat hanem erről az egész digitális átállásról. Pusztán a kirakott ÁSZF és a hirtelenjében kiküldött levél az ami árulkodik a szolgáltatásról.
Véleményem szerint ennek a nagyfokú titkolózásnak üzleti vonatkozása van. Talán a konkurencia miatt, talán az ügyfelek hűségszerződései miatt. De az is lehet, hogy még ők sem tudják, hogy hogyan tovább (az ügyfélszolgálat információhiánya erre utal)

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 27. 09:51 -kor

#636 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 09:57

A hozzászólások alapján már-már offtopic, de ha valakit mégis érdekelne, tegnap este 7 és 11 között már sikerült tesztelni a szolgáltatást.
Nekem HD Silver Movie csomagom van, a tévém tudja, gondoltam, kipróbálom. A mediaboxot még nem néztem meg közelebbről. A telepítéssel voltak bizonytalanságok, nyilván belejönnek pár nap után. Maga a cucc pár perc alatt frissítette és konfigurálta magát, a 79 csatornát azonnal megtalálta és ennyi, használatra kész.
Az adás minőségéről nem igazán tudok sokat mondani, nekem az analóggal soha semmi bajom nem volt. A kép minősége felett viszont egy darabig nem tudtam napirendre térni, valahogy zavart. Aztán csak meglett a megoldás: a tévé beállításait (fényerő, kontraszt) kellett 20-30 százalékkal csökkenteni, hogy a megszokott képet kapjam. Ily módon bebizonyosodott, hogy a képminőségben igenis van különbség. És nekem az egész színgazgadabbnak tűnik.
A hangról annyit, hogy a dobozon van kétcsatornás audio kimenet, így számomra a hang élvezhetősége drámai mértékben javult.
Ami még bizonyítottá vált, hogy az Euro-SCART és a HDMI nem jönnek ki egymással. Vagy az egyik, vagy a másik, ha mindkettő csatlakoztatva volt, igen zavaros lett a kép. Igy nálam maradt a HDMI. Amúgy ezen – talán nem meglepő módon – sokkal tisztább, szebb képet produkál, ezt főleg a médiabox menürendszerén lehetett észrevenni.
Nézzük a cuccot. Egy fajta univerzális távirányító van mindhárom boxhoz, ha jót tudom. A kezelését meg kell szokni, mint bármilyen új távirányítóét. A legtöbb funkció egy gombnyomással elérhető, egyelőre ismerkedem vele, szerintem szépen kezelhető lesz. Nagy előnye, hogy programozható, kezeli a saját tévédet, videódat vagy DVD-det. Meg vannak adva, milyen TV, video, DVD típus esetén milyen kódot használhatsz, kb. 2 perc alatt sikerült rávenni, hogy kezelje a tévémet és a DVD-met is. Két távirányítóval kevesebb. Ez nekem tetszik.
A szolgáltatás, mint olyan: az összes csatornát megtalálta, szépen írja a nevét, hogy mi az aktuális műsor, mikor van vége, mi a következő, stb. Jelenleg a csomaghoz tartozó 79 csatornából 4 nem érhető el, ne feledjük, ez tesztidőszak. Kb. 4 további csatornánál nincs még műsorinfo, a többinél tökéletesen működik, a műsorújság tematikusan is hozza az adókat, fél órás lépésekben grafikusan megjelenítve hol éppen mi megy, mi a következő műsor és mikor kezdődik, egy gombnyomással plusz műsorinfo, stb. Szóval pont, ami elvárható tőle. Nekem ez jó, nem kell bekapcsolnom a pc-t, ha meg akarom nézni a tévéműsort.
Interaktív adó jelenleg kettő van: UPC+ és EuroNews. Előbbire kapcsolva üzeneteket kapunk a szolgáltatótól, utóbbi a saját interaktív tartalmát adja: a műsor mellett hírek, sport, időjárás, stb.
Továbbá amit még sikerült felfedezni: szolgáltatások listája, megrendelés és lemondás, továbbá játékok.
Az én első benyomásom: jó. A HD adás meg gyönyörű.  :)

#637 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 10:04

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 10:57

A hozzászólások alapján már-már offtopic, de ha valakit mégis érdekelne, tegnap este 7 és 11 között már sikerült tesztelni a szolgáltatást.
Nekem HD Silver Movie csomagom van, a tévém tudja, gondoltam, kipróbálom. A mediaboxot még nem néztem meg közelebbről. A telepítéssel voltak bizonytalanságok, nyilván belejönnek pár nap után. Maga a cucc pár perc alatt frissítette és konfigurálta magát, a 79 csatornát azonnal megtalálta és ennyi, használatra kész.
Az adás minőségéről nem igazán tudok sokat mondani, nekem az analóggal soha semmi bajom nem volt. A kép minősége felett viszont egy darabig nem tudtam napirendre térni, valahogy zavart. Aztán csak meglett a megoldás: a tévé beállításait (fényerő, kontraszt) kellett 20-30 százalékkal csökkenteni, hogy a megszokott képet kapjam. Ily módon bebizonyosodott, hogy a képminőségben igenis van különbség. És nekem az egész színgazgadabbnak tűnik.
A hangról annyit, hogy a dobozon van kétcsatornás audio kimenet, így számomra a hang élvezhetősége drámai mértékben javult.
Ami még bizonyítottá vált, hogy az Euro-SCART és a HDMI nem jönnek ki egymással. Vagy az egyik, vagy a másik, ha mindkettő csatlakoztatva volt, igen zavaros lett a kép. Igy nálam maradt a HDMI. Amúgy ezen – talán nem meglepő módon – sokkal tisztább, szebb képet produkál, ezt főleg a médiabox menürendszerén lehetett észrevenni.
Nézzük a cuccot. Egy fajta univerzális távirányító van mindhárom boxhoz, ha jót tudom. A kezelését meg kell szokni, mint bármilyen új távirányítóét. A legtöbb funkció egy gombnyomással elérhető, egyelőre ismerkedem vele, szerintem szépen kezelhető lesz. Nagy előnye, hogy programozható, kezeli a saját tévédet, videódat vagy DVD-det. Meg vannak adva, milyen TV, video, DVD típus esetén milyen kódot használhatsz, kb. 2 perc alatt sikerült rávenni, hogy kezelje a tévémet és a DVD-met is. Két távirányítóval kevesebb. Ez nekem tetszik.
A szolgáltatás, mint olyan: az összes csatornát megtalálta, szépen írja a nevét, hogy mi az aktuális műsor, mikor van vége, mi a következő, stb. Jelenleg a csomaghoz tartozó 79 csatornából 4 nem érhető el, ne feledjük, ez tesztidőszak. Kb. 4 további csatornánál nincs még műsorinfo, a többinél tökéletesen működik, a műsorújság tematikusan is hozza az adókat, fél órás lépésekben grafikusan megjelenítve hol éppen mi megy, mi a következő műsor és mikor kezdődik, egy gombnyomással plusz műsorinfo, stb. Szóval pont, ami elvárható tőle. Nekem ez jó, nem kell bekapcsolnom a pc-t, ha meg akarom nézni a tévéműsort.
Interaktív adó jelenleg kettő van: UPC+ és EuroNews. Előbbire kapcsolva üzeneteket kapunk a szolgáltatótól, utóbbi a saját interaktív tartalmát adja: a műsor mellett hírek, sport, időjárás, stb.
Továbbá amit még sikerült felfedezni: szolgáltatások listája, megrendelés és lemondás, továbbá játékok.
Az én első benyomásom: jó. A HD adás meg gyönyörű.  :)

szóval te voltál a tegnap bekötött 7 ügyfél egyike.

Igen, más is írta, hogy a HD-s mediabox-nál vagy a Scart, vagy a HDMI kimenet használható, a kettő együtt nem.

Szerkesztette: lanlaf 2008. 02. 27. 10:10 -kor

#638 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 10:09

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 10:07

Itt a vinyós mediabox felhasználói kézikönyve, angolul, pdf-ben:

http://www.upc.ie/pdf/DVRManual.pdf

Azt írja hogy:

Please note!
You can view other channels using [ch ] and [ch ] whilst recording.
The programmed recording simply continues

Szóval lehet egy másikat nézni, miközben felvesz.

Másik fórumban írták, hogy a felvett műsorokat csak addig tudod megnézni, amíg nem változtatsz a programcsomagon, tehát felveszel az HBO-ról, majd lemondod, ugrottak a felvett filmjeid. Ez benne van a leírásban is.

Szerkesztette: lanlaf 2008. 02. 27. 10:15 -kor

#639 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 10:11

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 9:57

Nagy előnye, hogy programozható, kezeli a saját tévédet, videódat vagy DVD-det.

Ez azt jelenti, hogy ízlés szerint variálható a csatornák sorrendje?
Papesz

#640 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 10:16

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 10:11

Ez azt jelenti, hogy ízlés szerint variálható a csatornák sorrendje?

Nem variálható a csatornák sorrendje. Legalábbis nem találtam erre opciót. Ellenben van egy "Kedvencek" fícsör, kiválasztod a kedvenc csatornáidat, és ha úgy állítod be, csak azokkal foglalkozik, a többit kihagyja mindenhol, mintha nem is lennének.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.