A hozzászólások alapján már-már offtopic, de ha valakit mégis érdekelne, tegnap este 7 és 11 között már sikerült tesztelni a szolgáltatást.
Nekem HD Silver Movie csomagom van, a tévém tudja, gondoltam, kipróbálom. A mediaboxot még nem néztem meg közelebbről. A telepítéssel voltak bizonytalanságok, nyilván belejönnek pár nap után. Maga a cucc pár perc alatt frissítette és konfigurálta magát, a 79 csatornát azonnal megtalálta és ennyi, használatra kész.
Az adás minőségéről nem igazán tudok sokat mondani, nekem az analóggal soha semmi bajom nem volt. A kép minősége felett viszont egy darabig nem tudtam napirendre térni, valahogy zavart. Aztán csak meglett a megoldás: a tévé beállításait (fényerő, kontraszt) kellett 20-30 százalékkal csökkenteni, hogy a megszokott képet kapjam. Ily módon bebizonyosodott, hogy a képminőségben igenis van különbség. És nekem az egész színgazgadabbnak tűnik.
A hangról annyit, hogy a dobozon van kétcsatornás audio kimenet, így számomra a hang élvezhetősége drámai mértékben javult.
Ami még bizonyítottá vált, hogy az Euro-SCART és a HDMI nem jönnek ki egymással. Vagy az egyik, vagy a másik, ha mindkettő csatlakoztatva volt, igen zavaros lett a kép. Igy nálam maradt a HDMI. Amúgy ezen – talán nem meglepő módon – sokkal tisztább, szebb képet produkál, ezt főleg a médiabox menürendszerén lehetett észrevenni.
Nézzük a cuccot. Egy fajta univerzális távirányító van mindhárom boxhoz, ha jót tudom. A kezelését meg kell szokni, mint bármilyen új távirányítóét. A legtöbb funkció egy gombnyomással elérhető, egyelőre ismerkedem vele, szerintem szépen kezelhető lesz. Nagy előnye, hogy programozható, kezeli a saját tévédet, videódat vagy DVD-det. Meg vannak adva, milyen TV, video, DVD típus esetén milyen kódot használhatsz, kb. 2 perc alatt sikerült rávenni, hogy kezelje a tévémet és a DVD-met is. Két távirányítóval kevesebb. Ez nekem tetszik.
A szolgáltatás, mint olyan: az összes csatornát megtalálta, szépen írja a nevét, hogy mi az aktuális műsor, mikor van vége, mi a következő, stb. Jelenleg a csomaghoz tartozó 79 csatornából 4 nem érhető el, ne feledjük, ez tesztidőszak. Kb. 4 további csatornánál nincs még műsorinfo, a többinél tökéletesen működik, a műsorújság tematikusan is hozza az adókat, fél órás lépésekben grafikusan megjelenítve hol éppen mi megy, mi a következő műsor és mikor kezdődik, egy gombnyomással plusz műsorinfo, stb. Szóval pont, ami elvárható tőle. Nekem ez jó, nem kell bekapcsolnom a pc-t, ha meg akarom nézni a tévéműsort.
Interaktív adó jelenleg kettő van: UPC+ és EuroNews. Előbbire kapcsolva üzeneteket kapunk a szolgáltatótól, utóbbi a saját interaktív tartalmát adja: a műsor mellett hírek, sport, időjárás, stb.
Továbbá amit még sikerült felfedezni: szolgáltatások listája, megrendelés és lemondás, továbbá játékok.
Az én első benyomásom: jó. A HD adás meg gyönyörű.