HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#641 Felhasználó inaktív   Lali79 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 10:28

Idézet: Papesz - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 10:11

Ez azt jelenti, hogy ízlés szerint variálható a csatornák sorrendje?

Nem, a távirányító programozható, "megtaníthatod" neki a saját készülékeid, TV, DVD lejátszó kezelését, a csatornák sorrendje nem változtatható, viszont bejelölhetsz kedvenc csatornákat

#642 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 27. 10:35

Idézet: Lali79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 10:28

Nem, a távirányító programozható, "megtaníthatod" neki a saját készülékeid, TV, DVD lejátszó kezelését, a csatornák sorrendje nem változtatható, viszont bejelölhetsz kedvenc csatornákat

Ez nem újdonság. Nekem az 1988-ban vett Grundig VHS videomagnóm távirnyája is tud vagy 20 TV-t, videomagnót, sat beltérit vezérelni.  :D
Ilyen távirnya ma már minden komolyabb TV-hez, házimozi erősítőhöz, stb. jár.
Igaz, az aki már használta a távirnyák eme funkcióit hamar rájött, hogy azért ez nem jelenti azt, hogy kiváltaná a készülék eredeti távirnyáját mert itt csak az alapfunkciók vannak.
Szóval ettől még a távirnya hegyek megmaradnak.

#643 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 10:37

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 10:35

Ez nem újdonság. Nekem az 1988-ban vett Grundig VHS videomagnóm távirnyája is tud vagy 20 TV-t, videomagnót, sat beltérit vezérelni.  :D
Ilyen távirnya ma már minden komolyabb TV-hez, házimozi erősítőhöz, stb. jár.
Igaz, az aki már használta a távirnyák eme funkcióit hamar rájött, hogy azért ez nem jelenti azt, hogy kiváltaná a készülék eredeti távirnyáját mert itt csak az alapfunkciók vannak.
Szóval ettől még a távirnya hegyek megmaradnak.

Ez így van. Viszont az életet egyszerűsíti. Ami a legtöbbször kell, azt tudni fogja.

#644 Felhasználó inaktív   elwoodblues2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 10:39

Sziasztok,

Aki kipróbálta már meg tudná mondani :
Az asztali vinyós DVD írót lehet használni valahogy, vagy mehet a kukába ?

Most úgy tűnik mintha SCART-ról esetleg tudna felvenni,  csak egyrészt a DVD írót is be kell programozni,  meg a STB-t is,  másrészt lehet-e egyátalán programozottan csatornát váltani ... ?

#645 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 10:49

Idézet: elwoodblues2 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 11:39

Sziasztok,

Aki kipróbálta már meg tudná mondani :
Az asztali vinyós DVD írót lehet használni valahogy, vagy mehet a kukába ?

Most úgy tűnik mintha SCART-ról esetleg tudna felvenni,  csak egyrészt a DVD írót is be kell programozni,  meg a STB-t is,  másrészt lehet-e egyátalán programozottan csatornát váltani ... ?

A Scartról lehet felvenni a leírás szerint. Viszont csak arról a csatornáról, amin hagyod a mediabox-ot. Csatornaváltást nem hiszem, hogy meg lehet oldani.

Egyesek külföldön próbálkoztak azzal, hogy PC-vel vesznek fel, és egy infra adóval állítják programozottan a set top box-on a csatornát. Ez egy lehetséges megoldás, bár bonyolult. Akkor már egyszerűbb a UPC-s vinyós mediabox...

ezért nem vettem az elmúlt 2 évben egy újabb PVR-t, mert számítottam rá, hogy ez be fog következni.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#646 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 10:54

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 10:49

A Scartról lehet felvenni a leírás szerint. Viszont csak arról a csatornáról, amin hagyod a mediabox-ot. Csatornaváltást nem hiszem, hogy meg lehet oldani.

Egyesek külföldön próbálkoztak azzal, hogy PC-vel vesznek fel, és egy infra adóval állítják programozottan a set top box-on a csatornát. Ez egy lehetséges megoldás, bár bonyolult. Akkor már egyszerűbb a UPC-s vinyós mediabox...

ezért nem vettem az elmúlt 2 évben egy újabb PVR-t, mert számítottam rá, hogy ez be fog következni.

Ja. Ugyanaz a hátulütője ennek mint a tányérosTV-nek. Vagy PVR aztán ha kell a már rögzített anyag akkor valósidőben kijátszható asztalira.

#647 Felhasználó inaktív   elwoodblues2 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 11:16

" A Scartról lehet felvenni a leírás szerint. Viszont csak arról a csatornáról, amin hagyod a mediabox-ot. Csatornaváltást nem hiszem, hogy meg lehet oldani."

Cool  :(

Hát Szőke Kapitánynak még kell rajta dolgoznia, hogy megszeressem a dolgot.

A mostani csomagom (Családi + HBO) = 5200Ft.
Választhatok Családit 6000-ért,  HBO nélkül és bukom a felvevőt is.
De lehet HD adás is, két csatornával,  amiből a Sportot (bocsássátok meg) nem nézem.
Az HBO lenne érdemes HD-re,  azzal valahol 13000 körül járnék.

Marad az internet.  Lehet hogy az egész burkoltan a chello reklámja ?

#648 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 11:18

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 10:09

Itt a vinyós mediabox felhasználói kézikönyve, angolul, pdf-ben:

http://www.upc.ie/pdf/DVRManual.pdf

Azt írja hogy:

Please note!
You can view other channels using [ch ] and [ch ] whilst recording.
The programmed recording simply continues

Szóval lehet egy másikat nézni, miközben felvesz.

Másik fórumban írták, hogy a felvett műsorokat csak addig tudod megnézni, amíg nem változtatsz a programcsomagon, tehát felveszel az HBO-ról, majd lemondod, ugrottak a felvett filmjeid. Ez benne van a leírásban is.

Köszi !

#649 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 11:25

Idézet: elwoodblues2 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 11:16

" A Scartról lehet felvenni a leírás szerint. Viszont csak arról a csatornáról, amin hagyod a mediabox-ot. Csatornaváltást nem hiszem, hogy meg lehet oldani."

Cool  :(

Hát Szőke Kapitánynak még kell rajta dolgoznia, hogy megszeressem a dolgot.

A mostani csomagom (Családi + HBO) = 5200Ft.
Választhatok Családit 6000-ért,  HBO nélkül és bukom a felvevőt is.
De lehet HD adás is, két csatornával,  amiből a Sportot (bocsássátok meg) nem nézem.
Az HBO lenne érdemes HD-re,  azzal valahol 13000 körül járnék.

Marad az internet.  Lehet hogy az egész burkoltan a chello reklámja ?

Ezt már sok sok évvel ezelőtt lehetett tudni mivel a műholdas TV esetében is ugyanez van. Sajnos az STB-s vételnek ez a hátulütője. DVB-T esetében könnyebb lesz mert vannak gyártók akik DVB-T tunert is építenek a DVD felvevőbe (a Pioneer pld. CI kártyát is fogad).

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 27. 11:26 -kor

#650 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 11:52

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 11:25

Ezt már sok sok évvel ezelőtt lehetett tudni mivel a műholdas TV esetében is ugyanez van. Sajnos az STB-s vételnek ez a hátulütője. DVB-T esetében könnyebb lesz mert vannak gyártók akik DVB-T tunert is építenek a DVD felvevőbe (a Pioneer pld. CI kártyát is fogad).

Akinkél meg 4 tv van + asztali dvd felvevő (mint pl nálunk) az meg bekaphatja....  :down:
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#651 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 11:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 11:52

Akinkél meg 4 tv van + asztali dvd felvevő (mint pl nálunk) az meg bekaphatja....  :down:

Főleg mivel a UPC egy előfizetői címre maximum 3db STB-t ad ki ergo a 4. TV-t kidobhatod amint lekapcsolják az analógot.

#652 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 11:59

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 11:57

Főleg mivel a UPC egy előfizetői címre maximum 3db STB-t ad ki ergo a 4. TV-t kidobhatod amint lekapcsolják az analógot.

Az analóg lekapcsolása több év múlva fog megtörténni, tehát ez miatt nem kell egyelőre aggódni.

Szerkesztette: petne 2008. 02. 27. 12:02 -kor

#653 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:03

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 11:59

Az analóg lekapcsolása még több év múlva fog megtörténni, tehát ez miatt nem kell egyelőre aggódni.

Ja persze. Hiszem ha látom. Ha a UPC meg meri tenni a sok ügyfelével, hogy felrúgják a hűségszerződést akkor már csak hab a tortán az analóg  lekapcsolása mondjuk 2009. vége felé. Ha meg nem kapcsolják le akkor meg feltételezem csak valami szociális alapú közszolgálatit hagynak benn no meg a UPC+ csatornát mert az ugyebár nagyon kell.

Idézet

több év múlva fog megtörténni

Tudod december 30.-án a UPC elkötelezte magát, hogy nem emel árat aztán még két hónap sem telt el és már kaptam is a levelet, hogy június 30.-tól fizethetem a listaárat. Szóval ezek után nekem ne ggyere azzal, hogy még több év.

Szerkesztette: wpepi 2008. 02. 27. 12:07 -kor

#654 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:05

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:03

Ja persze. Hiszem ha látom. Ha a UPC meg meri tenni a sok ügyfelével, hogy felrúgják a hűségszerződést akkor már csak hab a tortán az analóg  lekapcsolása mondjuk 2009. vége felé. Ha meg nem kapcsolják le akkor meg feltételezem csak valami szociális alapú közszolgálatit hagynak benn no meg a UPC+ csatornát mert az ugyebár nagyon kell.

Azért gondolom, mert a hazai és az alap csomagot nem érinti jelenleg a digitalizálás, tehát feltételezem, hogy idén már nem is várható, mert akkor azt is most tették volna meg szerintem. Az persze lehetséges, hogy új csatornák már nem nagyon várhatóak analógon.

Egyébként nyugi, miért vagy ilyen ideges?  :confused: Nem hiszem, hogy ezzel megoldást találnál.

Szerkesztette: petne 2008. 02. 27. 12:18 -kor

#655 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:20

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:03

Tudod december 30.-án a UPC elkötelezte magát, hogy nem emel árat aztán még két hónap sem telt el és már kaptam is a levelet, hogy június 30.-tól fizethetem a listaárat. Szóval ezek után nekem ne gyere azzal, hogy még több év.

Őrület. Mintha egyesek abból űznének sportot, hogy minél jobban fel tudjanak háborodni. Ez ennyire jó érzés lenne?
Tipikus magyar mentalitás: még sehol semmi, de azt utáljuk nagyon-nagyon. Részben ezért tartunk itt, ahol.
Akkor is ekkora a  :reklamacio:  , ha a villanyt, vizet, gázt emelik? Vagy azt lenyeljük, mert kellenek?

#656 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:23

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:20

Vagy azt lenyeljük, mert kellenek?

Nezd, wpepi alairt egy szerzodest, fizet 12x5100 forintot egy evig, egy szolgaltatasert. Ha o felmondja akkor fizethet egy csomo karteritest, ha a szolgaltato felmondja... nos, az a jelek szerint buntetes nelkul megteheti. Szerinted ez jol van igy?

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 02. 27. 12:24 -kor

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#657 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:28

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:20

Őrület. Mintha egyesek abból űznének sportot, hogy minél jobban fel tudjanak háborodni. Ez ennyire jó érzés lenne?
Tipikus magyar mentalitás: még sehol semmi, de azt utáljuk nagyon-nagyon. Részben ezért tartunk itt, ahol.
Akkor is ekkora a  :reklamacio:  , ha a villanyt, vizet, gázt emelik? Vagy azt lenyeljük, mert kellenek?

Már megbocsáss de én kötöttem egy olyan szerződést a UPC-vel amiben 2008. december 30.-ig garantálták a 3900Ft családi és 1200Ft HBO havidíjat. Erre február végén meg jön egy levél amiben közlik, hogy az Ő kötelezettségvállalásuk már nem lesz érvényes június 30.-tól aztán fizessem a listaárat. Te ezen nem háborodnál fel?? Én már az UPC hazai megalakulásakor ügyfelük voltam. Hosszú éveken át fizettem a nem kevés listaárat és semmilyen kedvezményt soha nem kértem. Akkor talán van min felháborodnom nem???
Vagy szerinted az természetes, hogy a szolgáltató csak úgy kisétálhat egy olyan szerződésből ami rá nézve is kötöttségeket jelent?
Igen, ideg vagyok amióta megkaptam a levelet és amióta az ügyfélszolgálaton megerősítették, hogy az a szerződés ami 2008. december 30.-ig szól június 30.-tól érvénytelen aztán kössek újat a listaárra. Szerinted ez nem mocsokság az ügyféllel szemben??

#658 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:28

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:23

Nezd, wpepi alairt egy szerzodest, fizet 12x5100 forintot egy evig, egy szolgaltatasert. Ha o felmondja akkor fizethet egy csomo karteritest, ha a szolgaltato felmondja... nos, az a jelek szerint buntetes nelkul megteheti. Szerinted ez jol van igy?

Samott

Ennek eldöntésére meg van a megfelelő szerv, kell írni nekik és 30 napon belül megkapja a választ és ha valóban jogtalanul történt, akkor Ők intézkednek a UPC-vel szemben. Mást jelenleg nemigen tehet... attól nem lesz jobb, hogy itt hőbörög, persze az én véleményem szerint jogosan, de én nem tudok intézkedni ezügyben.

Szerkesztette: petne 2008. 02. 27. 12:30 -kor

#659 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:30

Idézet: Samott - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:23

Samott

Nos, én már régen beletörődtem, hogy ilyen világban élünk. Ha nagyon nem megy ezzel együtt élni, egy megoldás marad. Máshol jobban működnek a dolgok.
Nekem is drágább lesz az egész, mint eddig volt, de most tényleg: érdemes ilyen mértékben felháborodni? Kinek lesz jobb ettől?

#660 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 27. 12:32

Idézet: petne - Dátum: 2008. febr. 27., szerda - 12:05

Egyébként nyugi, miért vagy ilyen ideges?  :confused: Nem hiszem, hogy ezzel megoldást találnál.

Miért? Hát azért mert sok ezer forintot húz ki a zsebemből. Bontson szereződést rendben. De akkor fizessen kártérítést azért amiért a kötelezettségének nem tud eleget tenni. Vagy az szerinted természetes, hogy az ügyfél fizessen ha kihátrál de a szolgáltató meg nem ha kihátrál?

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.