HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#941 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 29. 22:37

Idézet: elwoodblues2 - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 19:58

SFIJ szerint a scarton Macrovisionnel jön ki.
Kinek van igaza ?

pontosítsunk. annyit mondtam, hogy az UPC boxa képes macrovisionra a scarton. ez mint tudjuk az mpeg2 videó fejlécében lévő néhány bittel vezérelhető be/ki-kapcsolásra, magyarán az aqki adja a képet dönti el, hogy lesz macrovision vagy nem. De nekell beszarni, mert ott a ketyere amit Samott hozott, másrészt a Yamada kaqtegóriás dvd felvevők leszarják.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#942 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 22:38

Idézet: SAti - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 17:52

azért nemigen látni még DVB-T-s cuccokat nálunk, mert nem dőlt el, hogy mpeg2 vagy mpeg4 lesz-e az adás. A nyugat európai cuccok jelenleg mind mpeg2-esek. Viszont mpeg4-es adásból több fér el ugyanakkora frekvenciasávban, és lehet, hogy nálunk ezt vezetik be. Akkor viszont süthetjük sokan a DVB-T tuneres mpeg2-es tv-inket. A panasonic idei vinyós felvevői már állítólag tudni fogják az mpeg4-es DVB-T-t is. Persze a fizetős szolgáltatásokhoz CI slot is kell.

az összes nem S-es samu lapostv tudja a DVB-T-t (mpeg2 képpel és mp2 hanggal) ne ne gyúrjatok a DVB-T-re UPC relációban, mert úgyis használhatatlan a DVB-T az UPC kébelein...

Szerkesztette: SFIJ 2008. 02. 29. 22:40 -kor

#943 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 22:44

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 19:14

Szerintem ezek az igazán durva árak, és nem a UPC árai :D  :Đ

valamit mondtam arról hogy mi következik a hírközlési törvényből.
ülj le, számolgass.
antenna digital -> 8000Ft körül családi, hbo alap, ohne HDTV, pvr
upc -> 10000Ft családi+hbo+pvr

szerintem a fatáv is ekörül jönne ki.

ha a mobiltelefonod tényleg használod, nagyon hamar rájösz, hogy akár panni, tre vagy voda - lényegileg ugyanannyit fizetsz havonta.

#944 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 22:47

Idézet: nitrousa - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 21:18

Volna egy fogas kérdésem:

Van a gépembe tv-kártya, amit a digitalizálódás után is szeretnék használni. Persze nem akarok külön stb-t bérelni. Mi van akkor, ha a hdmi-n csatlakoztatom a tv-re és a hagyományos analogon pedig tv-kártyára.
Persze azt gondolom, hogy egyszerre nem tudok két különböző csatornát nézni, de elvileg működhet?
Vagy mit javasoltok?

ez a setup múködhet. bár szerintem egyszerűbb egy yamadával felvételt készíteni mint PC-vel szenvedni.

#945 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 22:50

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 21:59

Valóban hernyóság, hogy nem lehet megvenni az STB-t, és nem lehet anélkül sem előfizetni.

Nem tudom, hogy ha valaki indítana egy pert a monopol helyzettel való visszaélés vagy árukapcsolás miatt, akkor megnyerné-e? A korrekt az lenne, ha X ft. lenne a HD csomag előfizetési díja, és ezért adnának egy dekódoló kártyát. Azt meg az ügyfél eldönthetné, hogy a t-kábeltől Y ft-ért bérli, vagy Z ft-ért megveszi az STB-t, vagy teljesen máshonnan beszerez egyet, és abba teszi a kártyát. Nem tudom ez külföldön hogy működik, de ez olyan mintha most az analóg csomagot csak azzal a tv készülékkel tudnám nézni amit a szolgáltató ad, és nem vehetnék bármilyen más készüléket.

Nagyon olyan szaga van a dolognak,  mint a kapitalizmus indulásakor a szabadrablásos időszaknak. Idővel aztán talán beállnak a normális piaci viszonyok.

Az egyetlen pozitívum talán az lehet, hogy a Filmbox HD csatorna esetén nem lesz a karika, ha nem Magyarországról ad. Ez elképzelhető?

szia sok értelme nincs nagyon megvenni az STB-t, mert honosítva van a szolgáltatóhoz/területhez, magayrán más szolgáltatónál bajosan működik, mertha mondjuk a tí videocriptet használ, a jupiszi meg nagrát akkor szevasz. de mondjuk egy pest jupiszi dobozt iscsak a nagra id átütésével tudol majd pl debrecenben használni.

#946 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 23:09

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 22:50

szia sok értelme nincs nagyon megvenni az STB-t, mert honosítva van a szolgáltatóhoz/területhez, magayrán más szolgáltatónál bajosan működik, mertha mondjuk a tí videocriptet használ, a jupiszi meg nagrát akkor szevasz. de mondjuk egy pest jupiszi dobozt iscsak a nagra id átütésével tudol majd pl debrecenben használni.

Videocrypt?! :eek:

Húúha gyerekek, túl sokat néztük a párna alatt a BSkyB-os Adult Channel-t?!  :Đ  Viccet fére téve, tán NDS/Videoguard-ot szerettél volna írni, nem?!  :)

Üdv: Klown
<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#947 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 29. 23:13

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 22:50

Dehát pont ez a bjom, hogy miért van az STB honosítva a szolgáltatóhoz?
Miért nem úgy működik a világ, hogy a szolgáltató ad egy kártyát az előfizetési díjért, és azt a kártyát egy akárhonnan megvásárolt készülékbe dugom, és nézem a műsort?

Nem hiszem, hogy ez technikailag megoldhatatlan lenne, hanem továbbra is állítom, hogy ez a monopolhelyzettel való visszélés.

#948 Felhasználó inaktív   halaci 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 01. 00:52

Brrrr, majd öt órámba telt, hogy az előfizetési panaszáradaton átrágjam magam...

Mivel én régi UPC előfizetőként eddig is a legmagasabb tarifákat fizettem, érdekelne a további döntéshez, hogy technikailag jól értettem-e azt a kevés infót ami a jogászkodás közben előkerült:

1. Van 1 db TV, hozzá 1 db VHS videomagnó és 2 PC-ben 2 tunerkártya. Nézünk rajtuk Családi csomagot + HBO-t.

2. Ha nem állunk át, akkor az HBO ugrik júliustól, de amíg szolgáltatják, addig az analóg csatornákat nézhetjük változatlanul, az eddigi tarifáért. Igaz / Hamis?

3. Ha átállunk és a jövőben is szeretnénk a három vevőegységen három különböző műsort nézni, akkor 3 db mediaboxra lesz szükségünk. Igaz / Hamis?

4. Átállás után műsort csak PVR-es boxszal, pontosabban a boxba tudok csak rögzíteni, a video mehet a MÉH-be. Igaz / Hamis? (Ha igaz, akkor azért kérnék egy kicsit részletesebb magyarázatot, mert nem értem, hogy ha az eddigiekhez hasonlóan antennakábellelkapcsolódik a box - video - TV hármas, akkor a video miért nem tudja rögzíteni a jelet?)

5. A mostani információk szerint a PVR-es box két tuneres, tehát legalább nem csak az éppen nézett adást tudja rögzíteni. Igaz / Hamis?

6. Jelenlegi információk szerint nincs HD PVR box a kínálatban. Igaz / Hamis?

7. Ha valamelyik HD csomagra váltanék, kérhetek-e plusz boxnak nem HD-s darabot, ha nekem a monitorn mondjuk elég a normál kép? Igen / Nem?

(P.S: A kedvezményes előfizetések ilyen módosítása egyértelműen szemétség. Hogy jogellenes-e, azt majd eldöntik az erre illetékes hatóságok/bíróságok, főleg, ha nem a fórumon vitatkozik róla az, akit érint, hanem hozzájuk fordul.)

#949 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 01:03

Idézet: Klown - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 23:09

Videocrypt?!   :eek:

Húúha gyerekek, túl sokat néztük a párna alatt a BSkyB-os Adult Channel-t?!  :Đ  Viccet fére téve, tán NDS/Videoguard-ot szerettél volna írni, nem?!  :)

Üdv: Klown

ja. késővanmán, bocsi. a videcript az félanalógsorfélbevágósmegfordítósökörség...

#950 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 01:08

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 23:13

Dehát pont ez a bjom, hogy miért van az STB honosítva a szolgáltatóhoz?
Miért nem úgy működik a világ, hogy a szolgáltató ad egy kártyát az előfizetési díjért, és azt a kártyát egy akárhonnan megvásárolt készülékbe dugom, és nézem a műsort?

Nem hiszem, hogy ez technikailag megoldhatatlan lenne, hanem továbbra is állítom, hogy ez a monopolhelyzettel való visszélés.

és akkor szegény dobozkagyártónak hogyan legyen extraprofitja hamán' úgyis durván megkente mindenféle kanári/kajmán szigetekeben jegyzett instant cégecskéken át az olyan operátorokat mint az UPC, he? :Đ

#951 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 07:40

Idézet: halaci - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 0:52

Brrrr, majd öt órámba telt, hogy az előfizetési panaszáradaton átrágjam magam...

Mivel én régi UPC előfizetőként eddig is a legmagasabb tarifákat fizettem, érdekelne a további döntéshez, hogy technikailag jól értettem-e azt a kevés infót ami a jogászkodás közben előkerült:

1. Van 1 db TV, hozzá 1 db VHS videomagnó és 2 PC-ben 2 tunerkártya. Nézünk rajtuk Családi csomagot + HBO-t.

2. Ha nem állunk át, akkor az HBO ugrik júliustól, de amíg szolgáltatják, addig az analóg csatornákat nézhetjük változatlanul, az eddigi tarifáért. Igaz / Hamis?

3. Ha átállunk és a jövőben is szeretnénk a három vevőegységen három különböző műsort nézni, akkor 3 db mediaboxra lesz szükségünk. Igaz / Hamis?

4. Átállás után műsort csak PVR-es boxszal, pontosabban a boxba tudok csak rögzíteni, a video mehet a MÉH-be. Igaz / Hamis? (Ha igaz, akkor azért kérnék egy kicsit részletesebb magyarázatot, mert nem értem, hogy ha az eddigiekhez hasonlóan antennakábellelkapcsolódik a box - video - TV hármas, akkor a video miért nem tudja rögzíteni a jelet?)

5. A mostani információk szerint a PVR-es box két tuneres, tehát legalább nem csak az éppen nézett adást tudja rögzíteni. Igaz / Hamis?

7. Ha valamelyik HD csomagra váltanék, kérhetek-e plusz boxnak nem HD-s darabot, ha nekem a monitorn mondjuk elég a normál kép? Igen / Nem?

(P.S: A kedvezményes előfizetések ilyen módosítása egyértelműen szemétség. Hogy jogellenes-e, azt majd eldöntik az erre illetékes hatóságok/bíróságok, főleg, ha nem a fórumon vitatkozik róla az, akit érint, hanem hozzájuk fordul.)

2. Igaz
5. Igaz
6. Igaz
7. Igaz -darabja 750 Ft.

#952 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 08:01

Szia,

2. Igaz
3. Igaz
4. Nem igaz. A médiaboxonak van scart kimenetük, azon keresztül lehetséges a felvétel a digitális szolgáltatásból - bár csak azt a műsort tudod felvenni, amit éppen nézel. Amíg pedig van analóg, addig úgy fog működni, mint eddig.
5. Igaz
6. Igaz, jelenleg nincs
7. Igen

#953 Felhasználó inaktív   Gear79 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 08:03

Idézet: nitrousa - Dátum: 2008. febr. 29., péntek - 21:18

Volna egy fogas kérdésem:

Van a gépembe tv-kártya, amit a digitalizálódás után is szeretnék használni. Persze nem akarok külön stb-t bérelni. Mi van akkor, ha a hdmi-n csatlakoztatom a tv-re és a hagyományos analogon pedig tv-kártyára.
Persze azt gondolom, hogy egyszerre nem tudok két különböző csatornát nézni, de elvileg működhet?
Vagy mit javasoltok?

Ez így működni fog, mind a két kimeneten ugyanaz a műsor.

#954 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 08:49

1. OK :)
2. Ha kell márciustól is az HBO, akkor máris médiaboxosulni kell, mert az HBO analógról eltűnik. Természetesen 1+n db vételi helyre n db fizetős médiabox kell.
3. Igaz, ebből 1 alap-médiabox jár, kettőért fizetni kell. Ha felvevős vagy HD-t tudó médiabox kell, akkor már az többet fizetős.
4. Igen és részben igen: 1. A videó vagy dvd felvevő nem tudja vezérelni (általában) a külső médiaboxot, mert nincs távirányítója, tehát nem programozhatsz be este 8-tól a 12-es "csatornára" felvételt, mert nem tud odakapcsolni. A médiaboxhoz csatlakozott videó vagy dvdfelvevő kaphat olyan felvételt tiltó jelet a médiaboxtól, amitől nem is vesz fel. Ez médiabox, adás és felvevőeszköz kombináció függvényében változó eredményt hoz.

5. Valószínűleg.

6. Igaz.

7. Igen.  A HD-s csomaghoz nem tudom, hogy jár-e alap médiaboxnak HD-s, vagy dupla lehúzás: HD-s csomag és HD-s box fizetése.
(A kedvezményekkel kapcsolatban nem egy esetben történt hatóságokhoz fordulás .)

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 01. 09:18 -kor

#955 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 09:26

Idézet: Gear79 - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 8:01

bár csak azt a műsort tudod felvenni, amit éppen nézel.

Ez komoly - akkor mi értelme ?

#956 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 09:28

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 8:49

2. Ha kell márciustól is az HBO, akkor máris médiaboxosulni kell, mert az HBO analógról eltűnik. Természetesen 1+n db vételi helyre n db fizetős médiabox kell.

Nem kötelező médiabox már márciustól, mivel az analóg HBO sugárzása előreláthatólag június 30-án szűnik meg. Ebből pedig az következik, hogy aki június 30-ig nem tér át médiaboxra, az analógban simán nézheti addig az hbo-t.

#957 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 09:45

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 9:28

Nem kötelező médiabox már márciustól, mivel az analóg HBO sugárzása előreláthatólag június 30-án szűnik meg. Ebből pedig az következik, hogy aki június 30-ig nem tér át médiaboxra, az analógban simán nézheti addig az hbo-t.

Köööteeleeező.
Pont.
A digitális HBO megjelenésekor esik ki az analóg.

A jún 30 a "próbaidőszak" vége, amikor még nem a digitális árát szedik a médiaboxos HBO-ért.

Szerkesztette: llamada 2008. 03. 01. 09:46 -kor

#958 Felhasználó inaktív   halaci 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 09:47

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, tisztább lett a kép, csak jó sötét  :(  :(

Kicsit nehéz felfogásúként azért a rögzítésre még egyszer visszatérnék. A videóval tehát - jó esetben, ha nincs valamilyen plusz tiltás a boxban vagy az adatfolyamban - az éppen nézett műsort akkor is fogom tudni rögzíteni, ha már átálltunk a digitálisra. A rögzítős médiaboxból viszont csak visszanézni fogom tudni a Hókefélke és a hét perverz törpét, kiírni akár dvd-re, akár a PC vinyójára nem. Ebben az esetben kérdés, hogy mekkora kapacitású a box (hány órányi anyagot tárol)?  :confused:
Arra válaszoltatok, hogy lehet a rögzítősön mást felvenni, mint amit nézek, de lehet programozni is (majd hajnal 1/2 2-kor kezdje el venni Hókefélkét)? :think:

#959 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 09:48

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 9:26

Ez komoly - akkor mi értelme ?

Hogy többet keressenek a részvényesek a felvevős médiaboxokkal.
És még örüljünk, mert ha meg kéne venni a jelenleg enyhén szólva is túlárazott DVB-C beltériket (mert ugye ne misztifikáljuk túl, két csip meg egy tuner kb. az egész, ugyanaz, mint a digitális műholdas beltérikben, amik mennyibe is kerülnek....), akkor hirtelen elég bután nézne az előfizető ...

#960 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 09:52

Idézet: llamada - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 9:45

Köööteeleeező.
Pont.
A digitális HBO megjelenésekor esik ki az analóg.

A jún 30 a "próbaidőszak" vége, amikor még nem a digitális árát szedik a médiaboxos HBO-ért.

A levél aszongya, hogy a HBO szolgáltatás június 30-tól megszűnik. Digitálison nincs HBO, csak HBO Pak, vagy HBO MaxPak, és ezek természetesen nem szűnnek meg. Tehát ami június 30-tól megszűnik, az nem lehet más mint az analóg HBO.

Márc 31-től csak új előfizetést nem lehet kötni az analógra.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.