Idézet: halaci - Dátum: 2008. márc. 1., szombat - 0:52
Brrrr, majd öt órámba telt, hogy az előfizetési panaszáradaton átrágjam magam...
Mivel én régi UPC előfizetőként eddig is a legmagasabb tarifákat fizettem, érdekelne a további döntéshez, hogy technikailag jól értettem-e azt a kevés infót ami a jogászkodás közben előkerült:
1. Van 1 db TV, hozzá 1 db VHS videomagnó és 2 PC-ben 2 tunerkártya. Nézünk rajtuk Családi csomagot + HBO-t.
2. Ha nem állunk át, akkor az HBO ugrik júliustól, de amíg szolgáltatják, addig az analóg csatornákat nézhetjük változatlanul, az eddigi tarifáért. Igaz / Hamis?
3. Ha átállunk és a jövőben is szeretnénk a három vevőegységen három különböző műsort nézni, akkor 3 db mediaboxra lesz szükségünk. Igaz / Hamis?
4. Átállás után műsort csak PVR-es boxszal, pontosabban a boxba tudok csak rögzíteni, a video mehet a MÉH-be. Igaz / Hamis? (Ha igaz, akkor azért kérnék egy kicsit részletesebb magyarázatot, mert nem értem, hogy ha az eddigiekhez hasonlóan antennakábellelkapcsolódik a box - video - TV hármas, akkor a video miért nem tudja rögzíteni a jelet?)
5. A mostani információk szerint a PVR-es box két tuneres, tehát legalább nem csak az éppen nézett adást tudja rögzíteni. Igaz / Hamis?
6. Jelenlegi információk szerint nincs HD PVR box a kínálatban. Igaz / Hamis?
7. Ha valamelyik HD csomagra váltanék, kérhetek-e plusz boxnak nem HD-s darabot, ha nekem a monitorn mondjuk elég a normál kép? Igen / Nem?
(P.S: A kedvezményes előfizetések ilyen módosítása egyértelműen szemétség. Hogy jogellenes-e, azt majd eldöntik az erre illetékes hatóságok/bíróságok, főleg, ha nem a fórumon vitatkozik róla az, akit érint, hanem hozzájuk fordul.)
1. OK

2. Ha kell márciustól is az HBO, akkor máris médiaboxosulni kell, mert az HBO analógról eltűnik. Természetesen 1+n db vételi helyre n db fizetős médiabox kell.
3. Igaz, ebből 1 alap-médiabox jár, kettőért fizetni kell. Ha felvevős
vagy HD-t tudó médiabox kell, akkor már az többet fizetős.
4. Igen és részben igen: 1. A videó vagy dvd felvevő nem tudja vezérelni (általában) a külső médiaboxot, mert nincs távirányítója, tehát nem programozhatsz be este 8-tól a 12-es "csatornára" felvételt, mert nem tud odakapcsolni. A médiaboxhoz csatlakozott videó vagy dvdfelvevő
kaphat olyan felvételt tiltó jelet a médiaboxtól, amitől nem is vesz fel. Ez médiabox, adás és felvevőeszköz kombináció függvényében változó eredményt hoz.
5. Valószínűleg.
6. Igaz.
7. Igen. A HD-s csomaghoz nem tudom, hogy jár-e alap médiaboxnak HD-s, vagy dupla lehúzás: HD-s csomag és HD-s box fizetése.
(A kedvezményekkel kapcsolatban nem egy esetben történt hatóságokhoz fordulás .)
Szerkesztette: llamada 2008. 03. 01. 09:18 -kor