HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   cerberus27 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 11. 20:23

Idézet: shabba - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 18:53

Akkor ezek szerint beszállítót vált UPC. Cisco mint a legnagyobb CMTS szereplő jobban áll D3.0 fronton. EdgeQAM-ok is Cisco/SA-tól lesznek? Ha az EgdeQAM-okat majd H2-ben kezdik telepítni, akkor gyanítom őszig, évvégégi VoD szolgáltatások még nem indulnak. Gondolom modemeknél is marad majd a Cisco/SA vonal csak már D3.0 kiadásban.

2009-ben indul be csak a VoD, az egyik verzió szerint modem Cisco DPC3000  és a 8500HDC DVR STB kombináció lenne a tervben, majd az anyacég eldönti, a többi ü. t. már, majd később, ...de 2009-ben érezhető lesz igazán a nagy ugrás, amit akár több százezer előfiz. elérhet, persze ha akar, ...addig is élvezze mindenki aki teheti a HDTV-t!

#1302 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 11. 20:36

Idézet: cerberus27 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 19:55

Bocs valóban elírtam, közben beszéltem egyik külföldi barátommal, valóban amelyik panel 1920x1080-ra képes, ott megy a i és a p is, olyan készülékekre értettem hogy élvezhetik az 1080i adást is amelyek rendelkeznek 1080i HDTV támogatással, de a paneljük valójában 1366x768 felbontást tud, nem olyan lesz mint egy fullHDTV-n, de azért jobb mint CRT-n,

Szerintem mindenféle körülírás helyett maradjunk azoknál a kifejezéseknél amit már jó ideje kitaláltak az okosok.

Beszéljünk egyszerűen HDready és FullHD készülékekről.  :)

#1303 Felhasználó inaktív   cerberus27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 20:39

Idézet: petne - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 19:12

Én se értem, hogy miért hasonlítod össze a kettőt, szerintem itt a fórumon sincs olyan ember, akinél mindkettő elérhető lenne, mert az ritkaság.  ;)

A másik dolog, hogy nem kell eltemetni a T fejlesztéseit... pláne úgy, hogy nincsen semmi információd róla, de ez csak egy tanács.  ;)

Nem tudhatod kik olvassák a fórumot, nem csak azok akik írnak is! Azt sem tudhatod, hogy nincs olyan illető akinél mindkettő szolgáltatás elérhető lenne, és pont döntés előtt van, főleg Bp.-en!
Végezetül mivel te T fan vagy nem is csodálkozok rajtad,....a T évek óta fejleszti a olcsó vezetékes telefonját, percdíjait, fejleszti a 8Mbites ADSL-jét, ráadásul a T-Kábel esetében is 8Mbit, fejleszti a T-Home-ot miután bevezetik általában csökken a sebességed, az üvegszálakat csak úgy húzzák 100 ügyfélnek a sashegyen, én inkább csak temetem őket, remélem örökre...

#1304 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 20:39

Idézet: shabba - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 17:39

Jővőre vajon milyen gyorsan jön majd DOCSIS 3.0? 

Ez most mit takar valójában? Ez kábeltvs vagy internetes dolog? És ez most egy technológia, vagy szolgáltatás, vagy micsoda? Lehetne 2-3 mondatot hallani róla?

#1305 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 20:45

Idézet: cerberus27 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 20:39

Nem tudhatod kik olvassák a fórumot, nem csak azok akik írnak is! Azt sem tudhatod, hogy nincs olyan illető akinél mindkettő szolgáltatás elérhető lenne, és pont döntés előtt van, főleg Bp.-en!
Végezetül mivel te T fan vagy nem is csodálkozok rajtad,....a T évek óta fejleszti a olcsó vezetékes telefonját, percdíjait, fejleszti a 8Mbites ADSL-jét, ráadásul a T-Kábel esetében is 8Mbit, fejleszti a T-Home-ot miután bevezetik általában csökken a sebességed, az üvegszálakat csak úgy húzzák 100 ügyfélnek a sashegyen, én inkább csak temetem őket, remélem örökre...

Te sem tudhatod, hogy van... én csak a saját véleményemet írtam le, hogy szerintem nincs, mivel nagyon ritka vagy egyáltalán nincs is ilyen terület.
Végezetül, mivel Te UPC fan vagy, ezért nem is csodálkozok rajtad... na erről ennyit.  ;)

#1306 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 20:45

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 20:39

Ez most mit takar valójában? Ez kábeltvs vagy internetes dolog? És ez most egy technológia, vagy szolgáltatás, vagy micsoda? Lehetne 2-3 mondatot hallani róla?

DOCSIS 3.0: https://www.hwsw.hu/hirek/33397/docsis_3.0_...upc_chello.html
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#1307 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 20:54

Idézet: shabba - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 19:03

Valamit keversz. Minden megjelenítő progresszív, olyat én még nem láttam amiben a panel hw szinten interlace. Épp ezért a full HD-nél az számít hogy megvan a teljes 1920x1080 képpont, amit így pixel helyesen, átméretezés nélkül meg tud jeleníteni ha a forrás is 1080-as. Az interlace vagy progreszívnek ehhez semmi köze, hisz minden megjelenítő progresszív. A p betű épp e miatt marketing, onnantól kezdték odaírni a gyártók hogy a Blu-Ray kijött és mivel ott p24-ben vannak kódolva a filmek, ezt valahogy nagyon tudatosítani akarták a fogyasztókkal.

Örülök, hogy ezt leírtad, pár napja éppen ezen ment némi vita, valószínűleg Neked elhiszik, hogy így van. Én (és még jó páran) hiába próbálkoztam/tunk ugyanezzel, nekünk nem nagyon hitt senki.  :up:
Papesz

#1308 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 20:55

Olyan kérdésem lenne, hogy új előfizetőnek érdemes várnia az előfizetés megkötésével, hátha lesz jobb akció?

#1309 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 21:04

Idézet: rainman35 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 20:45

Köszi.  :respect:
Most már kezd világosodni a dolog.  :)

#1310 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 21:16

Idézet: shabba - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 20:03

Valamit keversz. Minden megjelenítő progresszív, olyat én még nem láttam amiben a panel hw szinten interlace. Épp ezért a full HD-nél az számít hogy megvan a teljes 1920x1080 képpont, amit így pixel helyesen, átméretezés nélkül meg tud jeleníteni ha a forrás is 1080-as. Az interlace vagy progreszívnek ehhez semmi köze, hisz minden megjelenítő progresszív. A p betű épp e miatt marketing, onnantól kezdték odaírni a gyártók hogy a Blu-Ray kijött és mivel ott p24-ben vannak kódolva a filmek, ezt valahogy nagyon tudatosítani akarták a fogyasztókkal.

Pedig van olyan, a Hitachi HD Ready plazmái néznek ki úgy, hogy 1024×1080i  :eek: és úgy tudom ezeket a paneleket a Fujitsu is használja.

No meg ne felejtsük el a CRT Rear Projection TV-ket sem, ezek között rengeteg a valóban interlaced 1080-as.
processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#1311 Felhasználó inaktív   shabba 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 11. 21:28

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 20:39

Netes technológia a DOCSIS, ezt használják a kábelnetes szolgáltatásoknál. De az egyes szolgáltatások közös eszközparkon nyugodnak, a szolgáltatások kapcsolódnak egymáshoz, később akár teljesen össze is fonódhatnak. Az említett EdgeQAM eszközök legújabb generációs többféle szolgáltatást támogatnak egyetlen készülékben. Digitális TV-t nyújnak, Switched Digital Video megoldást(csak azok az adók kerülnek ki broadcastra amit ténylegesen is néznek, ez hatékonyabb frekvencia gazdálkodást tesz lehetővé), Video on Demand(igény szerinti videofolyam, onlány téka) és a DOCSIS 3.0 M-CMTS megvalósításának egyik alapköve.

http://www.cisco.com/en/US/prod/collateral...cd8066a0d4.html

Az EdgeQAM eszközök telepítésével többféle szolgáltatásra nyílik DTV fronton és a jővőbeli DOCSIS 3.0 fejlesztések alapját is megteremti. A DOCSIS 3.0 4 csatornát fog össze így 200/120 Mbps közös osztott kapacitást ad, a mostani DOCSIS 2.0 1 csatornás 50/30 Mbps-jával szemben. A DOCSIS 3.0 további fejlesztései később, talán 2-3 év múlva megteremteni majd az alapot teljesen IP alapú DTV-hez vagyis IPTV-hez. Így fonódik még szorosabbra a két technológia kapcsolódása.

#1312 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 07:47

Idézet: cerberus27 - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 18:21

pláne augusztustól már hűséggel -30-40% olcsóbban megkapják az előfizetők a dig. kábeltv. szolgáltatást.  Most 7000Ft-10%kedv.=6300Ft, 73csatornáért, ebből 2HD!

Erre a mondatra már felkaptam a fejem  ;)
Ha a Gold csomagból -6300 Ft- még leveszek 30-40 %-ot az testvérek között is 3780 - 4410 Ft.
Ez már tényleg baráti ár lenne a mostani 3900 Ft-hoz képest.
A próféta szóljon belőled.....

#1313 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 08:26

Idézet: petne - Dátum: 2008. márc. 11., kedd - 20:55

Olyan kérdésem lenne, hogy új előfizetőnek érdemes várnia az előfizetés megkötésével, hátha lesz jobb akció?

Nem érdemes várni, mivel most nem kell hűséget kötni. Más akció pedig nincs. Megkötötd most, majd amikor júli végén jönnek a hűség akciók, akkor hűségszerződsz, ha akarsz. Ha nem, meg lemondod :D
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#1314 Felhasználó inaktív   Sailorland 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 11:18

Nemrég beszéltem az online chat-es ügyfélszolgálattal. Nem áláltak éppen a helyzet magaslatán, mert még a upcdigital-os internet címet is rosszul adta meg a hölgy.
Mindenesetre az az infó, hogy az HBO nélküli emberkék március 31.-e után tudnak szerződni. Akik pedig hűségcsomaggal rendelkeznek (kábeltv+internet+vez.telefon), mint pl én, azoknak csak a kábeltv részt módosítják, a többi kedvezmény megmarad. Azért erre kíváncsi leszek...

#1315 Felhasználó inaktív   cerberus27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 13:13

Azért hogy mától jó napja mindenkinek, akik a minőségre vágynak, beindítjuk a HD DVR STB-t is márc.31-étől, meg lehet rendelni, majd hd gold csomagban, aki fejlődést akarja az a UPC-t választja! Jó HDTV-ést!

#1316 Felhasználó inaktív   goodm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 13:36

Bocs , ennek hol lehet utánna nézni hivatalosan?
A csatornakiosztás jelez valamit, de mint kinálat nem.../Upcdigital.hu/

Szerkesztette: goodm 2008. 03. 12. 13:38 -kor

#1317 Felhasználó inaktív   cerberus27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 13:41

a "legyen" szót kihagytam, bocsánat. Ennyi reklám részemről még bele fért, úgyhogy búcsúzok, további jó fórumozást, végezetül a lényeg utoljára  20 nap múlva vált a UPC, a max. elérhető kezdeti stádiumban 80 dig. csat. ebből 3 HD és kapható lesz HD DVR STB is a kezdéstől! Jó szórakozást!

#1318 Felhasználó inaktív   cerberus27 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 13:47

Idézet: cerberus27 - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 13:41

a "legyen" szót kihagytam, bocsánat. Ennyi reklám részemről még bele fért, úgyhogy búcsúzok, további jó fórumozást, végezetül a lényeg utoljára  20 nap múlva vált a UPC, a max. elérhető kezdeti stádiumban 80 dig. csat. ebből 3 HD és kapható lesz HD DVR STB is a kezdéstől! Jó szórakozást!

Ui.:beárazás után telefonon lehet (1221), a megrendelést jóváhagyni, sajnos a upcdigital.hu oldal még nem friss, pillanatnyilag a üfsz. sem tud számodra biztosat mondani a hd gold csomaggal kapcsolatban mondani, 21-re minden végleges lesz, onnantól minden csomagot, árat véglegesnek tekinthettek! Ennyi, türelem!

#1319 Felhasználó inaktív   petne 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 14:00

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 8:26

Nem érdemes várni, mivel most nem kell hűséget kötni. Más akció pedig nincs. Megkötötd most, majd amikor júli végén jönnek a hűség akciók, akkor hűségszerződsz, ha akarsz. Ha nem, meg lemondod :D

Köszi szépen a választ!

#1320 Felhasználó inaktív   csimpok 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 12. 14:02

Idézet: cerberus27 - Dátum: 2008. márc. 12., szerda - 14:47

Ui.:beárazás után telefonon lehet (1221), a megrendelést jóváhagyni, sajnos a upcdigital.hu oldal még nem friss, pillanatnyilag a üfsz. sem tud számodra biztosat mondani a hd gold csomaggal kapcsolatban mondani, 21-re minden végleges lesz, onnantól minden csomagot, árat véglegesnek tekinthettek! Ennyi, türelem!

Te milyen pozícióban vagy a UPC-nél?

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.