HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 27. 23:44

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 23:40

Szerintem ez csak egy kifogás egyáltalán németbe meg tudják csinálni hogy az analóg és a digitális adás is megy évek óta pl az astrán.Meg pont a hot birden lol...

szerintem sok megélhetési catv operátor a forró madárról szedi az m2-t meg a dunákat.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1802 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 23:47

Idézet: shabba - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 19:04

A T-Kábel set-top-box kötelezettségel menekült
http://hirek.prim.hu/cikk/66505/

Nem tudom UPC SD STB-jén van-e HDMI, mert ha nincs gyanítom rövidesen ott is új STB kerülhet a kínálatban, már ha UPC nem akar ugyanebbe a hibába esni.

"A vizsgálat megindulását követően a T-Kábel vállalta, hogy legkésőbb 2008. augusztus 1-től, amennyiben az előfizetők ezt igénylik, olyan set-top-boxok megvásárlását is lehetővé teszi, amelyek digitális televíziókkal összekötve is használhatóak."

Ez nagyon gumi megfogalmazás. Ki fogja ellenőrizni, hogy az előfizetők valóban igényelték-e? És hogy hány százaléktól számit? Mert nyilván ha 1 előfizető igényli akkor az ő kedvéért nem fognak a picra bevezetni HDMI kimenetes box-ot.

#1803 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 27. 23:51

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 23:44

szerintem sok megélhetési catv operátor a forró madárról szedi az m2-t meg a dunákat.

Nekem amúgy már televan a tököm vele hogy itt 3 perc alatt akarnak mindent bevezetni mer jó .De közbe meg az életszinvonal a béka segge alatt van.Most hallgattam egy rádióba a digitális rádiórol egy beszélgetést hogy hujj de jó meg minden.Hogy az analógot megkéne szüntetni.Oké kapcsoljuk ki azt is minek.Az a pár millió ember aki hallgatja az meg nemszámít.Először talán a feltételeit kéne megteremteni valaminek ugy mint más normális országba.Na nem folytatom mer ez itt már erősen off :)
Egyébbként visszatérve ezekre az upc csomagokra meg a HBO ra.Hiába lesz oltári jó minőségű az adás ha maga a filmek ezer éves vackok.A sky mozicsatornákon max 1-2 éves filmeket látsz itt meg ...

Szerkesztette: djculture 2008. 03. 27. 23:57 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1804 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 07:32

Pontosan. Elindult a magyar tesztadas, hat eddig minden felkonvertalt volt, amit lattam... erosen egesszagot erzek. Kivancsi leszek az Én, a robotra. A Tallageda Nights peldaul viszonylag uj film, es az sem ment HD-ban...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1805 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 10:06

Idézet: petne - Dátum: 2008. márc. 27., csütörtök - 19:30

A digitális tévézés mióta egyenlő a digitális kimenettel?

Ha már a sugárzás digitális és van digitális megjelenítő digitális bemenettel akkor a vételi oldalon mi a fenének legyen feleslegesen beiktatva DAC/ADC? Vagy szerinted természetes az, hogy az akinek HDMI bemenetes TV-je van az is a digitális adatfolyamot konvertálja analóggá aztán majd a TV-ben ismét digitálissá? A minőségromlásról nem is beszélve.

Ma már egy komolyabb SD DVD felvevőben alap, hogy legyen HDMI kimenet és tudjon minőségi felkonvertálást. Akkor a 100%-ban digitális vételre tervezett STB-ben miért ne lenne alapszolgáltatás a HDMI még akkor is ha SD STB-ről van szó?

#1806 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 10:14

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 10:06

Ma már egy komolyabb SD DVD felvevőben alap, hogy legyen HDMI kimenet és tudjon minőségi felkonvertálást.

Ha jol emlekszem ebben a temakorben elegge otthon vagy, van mar olyan asztali felvevo (europaban, a japanok tudom hogy mar toljak egy ideje) ami kepes HD felvetelre? Vagy valami egyeb megoldas a 720p/1080i jel rogzitesere?

(regen a dragabb videokartyakon volt video in, a mai csoda VGA-k nem tudnak esetleg ilyen felbontasban rogziteni?)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1807 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 10:38

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 10:14

Ha jol emlekszem ebben a temakorben elegge otthon vagy, van mar olyan asztali felvevo (europaban, a japanok tudom hogy mar toljak egy ideje) ami kepes HD felvetelre? Vagy valami egyeb megoldas a 720p/1080i jel rogzitesere?

(regen a dragabb videokartyakon volt video in, a mai csoda VGA-k nem tudnak esetleg ilyen felbontasban rogziteni?)

Samott

A HD rögzítőket hívják blu-ray felvevőnek  :D
Már létezik csak piszok drága és az írható lemez is egy vagyon. HD rögzítés még egy kicsit várat magára. Most még a sima SD éli a fénykorát. PC-s blu-ray író már kapható (Pioneer) csak a lemez ára igencsak magas.

#1808 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 10:40

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 10:38

A HD rögzítőket hívják blu-ray felvevőnek  :D

Nem ragaszkodom a lemezhez... ;) Nekem eleg egy merevlemez meg egy ethernet port is. :)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#1809 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 10:50

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 10:40

Nem ragaszkodom a lemezhez... ;) Nekem eleg egy merevlemez meg egy ethernet port is. :)

Samott

Ja, aztán 5 film lesz a merevlemezeden jó kihasználtság...
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1810 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 10:59

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 10:50

Ja, aztán 5 film lesz a merevlemezeden jó kihasználtság...

22e forint egy 500GB-os vinyo, azon elfer 50-60 film HD felbontasban... na majd ha lesz ennyi filmem, akkor veszek meg egy vinyot. A tokom se fog lemezekkel vacakolni, csak a helyet foglaljak es amit kiir az ember ugyse veszi elo ujra. :)

Samott

#1811 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 11:20

500 gigara nehezen ferne fel 50-60 film. :D Korabban irtam, hogy a 250-es UPC dobozban kb. 30 oranyi HD-anyag fer el...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#1812 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 11:24

Idézet: Krinyo - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 11:20

500 gigara nehezen ferne fel 50-60 film. :D Korabban irtam, hogy a 250-es UPC dobozban kb. 30 oranyi HD-anyag fer el...

6-8 GB az atlagos filmmeret a kedvenc torrent tarckeremen... a tvbol felvett filmeket se DVD-n tarolom hanem attolom xvid-be.

Samott

#1813 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 11:39

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 11:24

hanem attolom xvid-be.

Minek? Hogy aztán egyszer mikor a DIVX, XVID mint a szabványtalanság egyik legjobb példája kihullik akkor kukázhatod ki az összegyűjtött anyagaidat.
Nem értem, hogy miért nem lehet olyan formátumban tárolni a videókat ami szabványos az egész világon és bárhol bármilyen eszközön megnézhető. Mi értelme annak, hogy az ember magát szívatja azzal, hogy egy olyan formátumba teszi el ami még saját magával is néha problémás?

Az agyontömörítésről meg még nem is beszéltem. Ma már a DVD nem drága, még a DL lemez ára sem vészes. Szóval világosíts már fel, hogy minek az a nyamvadt DIVX, XVID

#1814 Felhasználó inaktív   AndrewBoy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 11:46

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 12:39

Minek? Hogy aztán egyszer mikor a DIVX, XVID mint a szabványtalanság egyik legjobb példája kihullik akkor kukázhatod ki az összegyűjtött anyagaidat.
Nem értem, hogy miért nem lehet olyan formátumban tárolni a videókat ami szabványos az egész világon és bárhol bármilyen eszközön megnézhető. Mi értelme annak, hogy az ember magát szívatja azzal, hogy egy olyan formátumba teszi el ami még saját magával is néha problémás?

Az agyontömörítésről meg még nem is beszéltem. Ma már a DVD nem drága, még a DL lemez ára sem vészes. Szóval világosíts már fel, hogy minek az a nyamvadt DIVX, XVID

mert egy film 700 mega + a tvből felvett adásoknak bőven elég.

#1815 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 11:49

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 11:39

Mi értelme annak, hogy az ember magát szívatja azzal, hogy egy olyan formátumba teszi el ami még saját magával is néha problémás?

Lehet hogy szabvanytalan, de nem volt meg panasz a "munkaimra". Pedig lattak mar nem kevesen. ;) Igazabol a szuk keresztmetszet nem az xvid, hanem az elcseszett analog kabeltv. Az xbox-m hiba nelkul lejatsza, gyanitom a kovetkezo lejatszomnak se lesz gondja vele. Egyszeruen ertelmetlen egy tvriphez a DVD...

Samott

#1816 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 11:52

Idézet: AndrewBoy - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 11:46

mert egy film 700 mega + a tvből felvett adásoknak bőven elég.

Most nem szeretnék szakmai vitába folyni mert ennek a topicnak a digitális videóhoz, tömörítésekhez nincs sok köze és itt ez nagyon off lenne de azzal, hogy agyontömörítitek, átteszitek egy szabványtalan formátumba csak magatokat szívatjátok meg. Nem hiszem el, hogy nem vágytok minőségre, mindenütt lejátszható anyagra.

#1817 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 11:55

Ez tenyleg off, de en meg nem lattam olyan xvidet amit az XBMC-m ne tudott volna lejatszani.

Szerk: minoseget meg nem a formatum hanem a forras korlatozza.

Samott

Szerkesztette: Samott 2008. 03. 28. 11:56 -kor

#1818 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 11:59

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 11:49

Egyszeruen ertelmetlen egy tvriphez a DVD...

Samott

Mondod Te. De egy jó digitalizáló hardware, minőségi asztali DVD felvevő olyat produkál neked analóg TV-ből, hogy tátva marad a szád. Persze nem a lepusztult agyonfabrikált zajtól, interferenciától hemzsegő kábelTV vételre gondolok hanem olyan kábelTV rendszerre ahol az analóg adás képe kiváló. Ilyen pedig van sok (pld. nálam is a UPC-s kábelTV-n  :)  ).

Persze ha valaki PC-s TV kártyával vagy VIVOS VGA-val nyomul az tényleg nem láthat jobbat de én nem ezekről a játékszerekről beszélek hanem valódi digitalizáló eszközökről melyeket pont arra találtak ki, hogy az analóg videóból minőségi digitális változatot készítsenek.

#1819 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 12:03

Idézet: Samott - Dátum: 2008. márc. 28., péntek - 11:55

Szerk: minoseget meg nem a formatum hanem a forras korlatozza.

Samott

Tévedés. A digitális minőséget a forrás és az alkalmazott digitalizáló hardware felbontóképessége valamint az alkalmazott tömörítő algoritmus együttesen határozzák meg. A végeredmény szempontjából igenis lényeges, hogy az ADC-ból kijövő digitális adatfolyam miképp kerül tömörítésre.

#1820 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 28. 12:07

Pio 440H-m van (tobbek kozt a Te tanacsaid alapjan valasztottam ezt ;)), XP-ben veszek fel, a bejovo (UPC, igazabol monortel) kabeltve egy 1:2 osztas utan egy 3 meteres minosegi kabelen megy az analog stb-be, onnet egy egymeteres kabelen a felvevobe. A szolgaltato ennyit tud nyujtani... ez a cucc 512x384-be vagy 576x432-be tomoritve van olyan mint barmilyen internetrol letoltheto riliz... ;) Majd a digitalis forrasnal elgondolkozok azon, hogy maskent tomoritek, de ennek a forrasnak ennyi is eleg.

Samott

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.