HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#2141 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 03. 07:02

Idézet: dewfah - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 22:31

valakinek sikerült samsung LCD-vel a távirányítót valamelyik kóddal párosítani? nekem egyik sem működik!

Nekem sem ment sajnos a Samsung távirányítóval, próbáltam cable box-ként, és stb-ként is... Van egy ezeréves HP ipaq-om, amiben van egy nevo nevű tanítható távirányító (a másik távirányítóról képes tanulni). Azt kipróbálom, mert a UPC féle valahogy nem jön be. Néha 4x 5x kell nyomjam a gombot, mire a box veszi, amit akarok. Pedig a távirányítón villog a lámpa. Szvsz a legrosszabbul távirányítható doboz az összes közül, ami itthon van.  :reklamacio: Meg megnézem, mennyibe fájnak a Logitech Harmony-k.

Tényleg idegesítő, hogy manuálisan kell állítgatni a képarányt az adások között HDMI-n. Mondjuk leginkább a natgeo hd-t néztem, így nem volt gond.

viszont tegnap délután és este nem volt karika az analóg hbo-n sem (meg a digitálisakon sem). Csak nem már külföldről adják?  :D
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#2142 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 07:11

mindenesetre a UPCnek lehetne ajánlani pár torrentoldalt, ahonnan leszedheti az adott film H.264es HD verzióját ha nem képes az HBO csak felkonvertált jelet szolgáltatni... :Đ

#2143 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 07:14

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 8:02

Nekem sem ment sajnos a Samsung távirányítóval, próbáltam cable box-ként, és stb-ként is... Van egy ezeréves HP ipaq-om, amiben van egy nevo nevű tanítható távirányító (a másik távirányítóról képes tanulni). Azt kipróbálom, mert a UPC féle valahogy nem jön be. Néha 4x 5x kell nyomjam a gombot, mire a box veszi, amit akarok. Pedig a távirányítón villog a lámpa. Szvsz a legrosszabbul távirányítható doboz az összes közül, ami itthon van.  :reklamacio: Meg megnézem, mennyibe fájnak a Logitech Harmony-k.

Tényleg idegesítő, hogy manuálisan kell állítgatni a képarányt az adások között HDMI-n. Mondjuk leginkább a natgeo hd-t néztem, így nem volt gond.

viszont tegnap délután és este nem volt karika az analóg hbo-n sem (meg a digitálisakon sem). Csak nem már külföldről adják?  :D

barátnőm is ezt vette észre hogy digitálisakon csak azon volt rajta a karika amit itt is állíthatnak elő: RTL Klub, ilyesmi... ez egy előny :)

#2144 Felhasználó inaktív   lanlaf 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 07:16

Idézet: dewfah - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 1:09

HD-ből csak PVR-es lett végül!

nekem mégis kihozták a PVR nélküli HD-st!  :reklamacio:

Mondjuk gondolom rendeltek belőle egy halommal, és ki akarják szórni. Még akkor rendeltem a upcdigital.hu-n, amikor csak HD Silver létezett, és HD Gold nem.

Remélem sikerül kicseréltetni PVR-esre. Amit kihoztak, HD-s, ezüst szinű philips beltéri. Ha valakihez ezüstöt visznek, és nem feketét, akkor tudhatja, hogy nem HD-s felvevőset kap.
PC: Gigabyte MA770-UD3, AMD Phenom II 710 2.6 Ghz , 2*2 GByte Kingmax DDR2 RAM 1066 MHz, Gigabyte Nvidia GTS 250 1 GByte, SetTopBox: Synaps THD3000 DVB-T HD PVR, Internet: UPC FP120

#2145 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 07:17

Idézet: kChris - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 8:11

mindenesetre a UPCnek lehetne ajánlani pár torrentoldalt, ahonnan leszedheti az adott film H.264es HD verzióját ha nem képes az HBO csak felkonvertált jelet szolgáltatni... :Đ

Pedig józan paraszti ésszel talán nekik kellene a leghamarabb folyamatosan HD adást szolgáltatniok.
A technika adott, mi a gond? :) Biztos kevés HD filmre vásárolták meg a jogokat.
RDaneel_hu

#2146 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 07:18

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 7:02

Ez önmagában örvendetes tény  :up:

:offtopic:

Viszont amit egyáltalán nem érftek az a nagy csodavárás és hype az HBO-val kapcsolatban. Nagyon sokan beszélnek úgy a csatornáról, mint a televiziós műsorszórás netovábbjáról.
Én speciel hónapok óta nem látok olyan filmet az HBO műsorában, amit egyáltalán érdemes lenne megnézni. (Persze lehet, hogy bennem van a hiba). Tök régi filmeket adnak. Ha akár csak a PC-vel nem rendelkezők lehetőségeit nézzük, pl. sokkal előbb ki lehet kölcsönözni dvd-n mint amikorra leadja a csatorna.

Vagy csak én látom rosszul?  :think:

#2147 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 07:19

Idézet: lanlaf - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 8:16

Ha valakihez ezüstöt visznek, és nem feketét, akkor tudhatja, hogy nem HD-s felvevőset kap.

Azt lehet tudni, hogy a "fekete, HD felvevős" is annyira gagyi mint amennyire itt a fórumon savazták a boxokat? :)
RDaneel_hu

#2148 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 07:21

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 8:18

Viszont amit egyáltalán nem érftek az a nagy csodavárás és hype az HBO-val kapcsolatban. Nagyon sokan beszélnek úgy a csatornáról, mint a televiziós műsorszórás netovábbjáról.
Én speciel hónapok óta nem látok olyan filmet az HBO műsorában, amit egyáltalán érdemes lenne megnézni. (Persze lehet, hogy bennem van a hiba). Tök régi filmeket adnak. Ha akár csak a PC-vel nem rendelkezők lehetőségeit nézzük, pl. sokkal előbb ki lehet kölcsönözni dvd-n mint amikorra leadja a csatorna.

Vagy csak én látom rosszul?  :think:

Jól látod.

Nekem az előző melóhelyemen elő folt fizetve a fullos UPC Direct.
Az egyik kolléga folyamatosan a HBO-n csüngött, amikor arra jártam és rápillantottam a TV-re, akkor sosem ment értékelhető film. :(

Hát igen ez a baj: azzal, hogy HD lesz még nem garancia, hogy jó filmek is fognak menni.
RDaneel_hu

#2149 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 07:37

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 6:19

Azt lehet tudni, hogy a "fekete, HD felvevős" is annyira gagyi mint amennyire itt a fórumon savazták a boxokat? :)

"Vizuálisan"  ;) a  fekete felvevős box elég dögösen néz ki szerintem. A vinyó + venti miatt kicsit hangosabb ugyan de legalább 250-es vinyó van benne, ez szerintem elég korrekt méret. Elvileg ugyanaz a soft van benne, ( persze felvételhez / lejátszáshoz szükséges plusz funkciókkal ) de én azt tapasztaltam hogy egy picit "lassabb reagálású" mint a nem felvevős. Tény hogy egyik box szoftvere sem mentes a bugoktól, de ezeket folyamatosan javítják, már most jobb a helyzet mint 3 hete. A képminőségben én nem nagyon láttam különbséget ( HDMI-n) de túl sok időt nem töltöttem ennek vizslatásával. Összefoglalva a felvevős box egyáltalán nem nyújt gagyi hatást, és ha az sw is kinövi a gyerekbetegségeit, egész használható lesz. És mint írtam még jól is néz ki.
PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#2150 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 07:52

Idézet: delphijos - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 7:37

Tény hogy egyik box szoftvere sem mentes a bugoktól, de ezeket folyamatosan javítják, már most jobb a helyzet mint 3 hete...és ha az sw is kinövi a gyerekbetegségeit, egész használható lesz.

Ezt most azért nem értem, mert ez már nem évek, vagy akár évtized alatt kiforrott technológia? Ezeket a boxokat nem most találják ki a laboratóriumokban, hanem elég régóta ki lettek fejlesztve.

Szoftver módosítás kapcsán esetleg a magyarításról lehet szó, de az meg egy jól megírt sw esetén semmi más, mint stringek cseréje, a kódhoz szinte nem is kell hozzányúlni.

A hozzászólások alapján meg úgy érzem, mintha lóhalálban fejlesztenék a sw-t, mintha valami félkész termékről lenne szó, és napról napra változna helyzet.

#2151 Felhasználó inaktív   delphijos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 08:06

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 6:52

Ezt most azért nem értem....

Ezeket a boxokat kifejezetten a szolgáltatók "speciális" igényei szerint programozzák, a menürendszer, a funkicók, a "kinézet", mind úgy készül ahogy a UPC ( vagy T-Kábel, stb...) kéri. Itt most nem olyan általános cuccról van szó mint egy boltban megvehető műholdvevő beltéri. Bár ezeknél is sokszor előfordul sw upgrade ugyanúgy mint DVD, BR,stb.. lejátszóknál. Sajnos a mai világban ez már-már általánosnak mondható. Akkor a versenykényszer, hogy mindenki inkább bevállalja hogy kihozza a termékét akár bugos sw-vel, minthogy lemeradjon a piacon... Ez nem csak erre a termékre jellemző. Hamarosan tényleg az lesz hogy már a kenyérpirítón is lesz ethernet csati hogy az sw frissíthető legyen... :D

Szerkesztette: delphijos 2008. 04. 03. 08:07 -kor

PS3 ID: delphijos , PC: Éppen hogy csak AT, kizárólag netezésre

#2152 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 08:11

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 7:21

Hát igen ez a baj: azzal, hogy HD lesz még nem garancia, hogy jó filmek is fognak menni.

Egyrészt, ez az HBO problémája (is), de ezen túl a másik (szerintem) a globális "filmipari" válság, hogy egyszerűen képtelenek a gyártókapacitásokat "normális, nézhető" filmekkel megtölteni. Attól, hogy új filmek vannak, még nem lesznek túlságosan jók. Pedig nem vagyok sznob, nem "lila művészfilmekről" beszélek.

#2153 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 08:13

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 8:21

Jól látod.

Nekem az előző melóhelyemen elő folt fizetve a fullos UPC Direct.
Az egyik kolléga folyamatosan a HBO-n csüngött, amikor arra jártam és rápillantottam a TV-re, akkor sosem ment értékelhető film. :(

egyetértek! nekem az HBO azért van hogyha nincs semmi amit gépről nézzek akkor legyen valami ahol nem az van hogy a reklámokat megszakítják néha egy kis filmmel  :mad:

#2154 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 08:16

Idézet: kChris - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 9:13

egyetértek! nekem az HBO azért van hogyha nincs semmi amit gépről nézzek akkor legyen valami ahol nem az van hogy a reklámokat megszakítják néha egy kis filmmel  :mad:

illetve: chello minimum + hazai csomag (nem tudom mi az új neve...) olcsóbb 1-2 százassal mint önmagában a minimum!

#2155 Felhasználó inaktív   _gyurka_ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 03. 08:20

Sziasztok,

tegnap bekötötték a HD PVR-es dobozt.
A szoftver nekem kicsit lassúnak tűnik, váltásnál várni kell, amig megjelenik a kép, kb 1-1,5 másodpercet, nem igazán zappingra való. a kép nagyon ritkán kockásodik egy kicsit.
A menü nem túl komplikált, mondhatni egyszerű. Menüből való kilépésnél sokszor jópár másodpercig állóképet, vagy széttört képet lehet látni, normál hang mellett.
Az "ingyenes" játékok 130 Ft-ba kerülnek, sajnos PIN-kóddal nem levédhetőek, így a távirányítót jól el kell pakolni a gyerek elől, mivel annak nyomkodása eddig kedvenc időtöltése volt.
Ami jó: az SD adások képe klasszisokkal jobb, mint eddig. Az EPG iszonyatosan jó, a készülék kijelzője kiírja a nézett adó nevét és a futó műsor címét. Az időzített felvétel beállítása gyerekjáték (az epg-ben egy gombnyomás)
A nem annyira tetszett: az sw elég kezdetleges még, a távirányító gombjainek egy része még nem műkszik (illetve műkszik, csak nem történik semmi, ha megnyomom), mert az sw fejlesztése állítólag még tart. Ilyen mondjuk a DVR gomb. Furcsa, hogy sosem kapcsol ki teljesen a készülék, standby-ban is kerreg (valamennyire).

HD műsorok: hááááááááát....
Az HBO egyelőre tragédia, 4:3-as adás egy HD nevű csatornán elég vicces. Tegnap este megtapasztaltam azt, amikor a normál HBO-n 16:9 re át tudta méretezni a box a képet, de az HBO HD-n 4:3-on jött ki rajta. Ez tényleg egy előzetes kísérleti adás bevezetőjének a kezdeményeként fogható fel, ahonnan az út csak felfele vezet.
EUROSPORT HD: na, az még nincs.
NAT GEO HD: jó-jó, szép-szép, de egy darab magyar felirat nincs hozzá.

SD Műsorok: nagy előrelépés, hogy sok csatornánál választható a nyelv, sőt 1-2 nél megjelent az eredeti nyelv és magyar felirat kombináció. Még jobb, hogy a BBC Prime-ot sikerült tegnap magyar felirattal elcsípni.

Összességében nem bántam meg (annak ellenére, hogy a HDMI kábel valszeg kontakthibás, mert csak felpolcolva működik), de iszonyatosan sok  van még a szolgáltatáson (ami viszont már most is fényévekkel jobb mint az eddigi).

Gyurka

#2156 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 03. 08:20

Idézet: kChris - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 7:02

ez jó! ennél már csak az lenne még jobb ha elkezdenénk ecsetelni a különbözö jelformák analóg sávszél igényét ;) és Fourier-transzformációt :). De jó is volt régen a jelek és rendszerek nevezű tárgy (1-2. )  :respect:

Udv Kollega ! :) En is megszenvedtem a Jelekkel anno... (kegyelemkettes, asszem en voltam a legboldogabb ember a vizsga utan 10km-es korzetben  :cool: )

#2157 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 08:31

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 22:34

Krinyó nem gondoltad volna ugye, hogy ekkora flame lesz a témából? :D
Súlyos. :)

Nem, de orulok, mert mindenfele velemeny elhangzik. :)
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2158 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 08:33

Idézet: masejtik1 - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 22:26

egyébként láttál már valaha is HD-s adást??

Blu-ray lejatszo es a Casion Royal/Planet Earth remelem jo viszonyitasi alap. :) Azt tenyleg nem egeszen eri el a NatGeo HD, de igen jol megkozeliti, atlagember nem veszi eszre a kulonbseget. Persze mindenbe bele lehet kotni, mint a beton...

#2159 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 08:38

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 7:19

Nekem semmi bajom a fekete belterivel. Kicsit lassu neha, de nem fagy le, meg ilyesmi, amiket itt olvasok. Amugy szinte az osszes menukepernyorol keszitettem screenshotot, ott a galeria a cikkben, vagy itt:
http://picasaweb.google.com/krinyo/UPCHDPV...pBoxMenRendszer

#2160 Felhasználó inaktív   tfetng 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 03. 08:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 0:09

ja fenn. a spatial interpolációt hoztad pékldának, gratulálok, ráadásul abból is 4x-eset. namost lukra ott futottál hogy sajnnos az 1080i50 képi információ tartalama nem kevesebb mint az 1080p25-é...
részerdről hallottunk már 12.5fps-t is, szóval inkább szállj le a magas lóról és mélyülj el a témában és lehetőleg ne oktass másokat olyasmiről amről jól láthatóan dunsztod sincs.

Ezt mondtad: LINK

"az 50i-ből előállítható jó interpolátorral másodpercenként 50 teljes kép"

Erre mondtam a scanneres peldat. Mindket esetben interpolacio tortenik, ami mindossze redundanciat ad a kephez, valodi informaciot nem. Az interpolacio algoritmusa nyilvan mas, nem is vitatom, de teny, hogy megtortenik. Semmi mast nem allitottam. (Ha pedig visszaolvasod a hozzaszolasaidat, akkor meg te is helyeseltel nekem, mikor azt mondtam, hogy 1080i50 == 1080p25 informaciotartalom tekinteteben. LINK Kozel ugyanarrol beszelunk, csak en probalok ervelni, te meg szemelyeskedsz.

Masik temaban kozolve lett velem, hogy az 1080i jel savszelesseg igenye pontosan fele akkora mint az 1080p jele. Ropke ki szamitasommal akartam bizonyitani, hogy ez nem igaz (1080p25-ot feltetelezve), a 12.5FPS pontosan ezt hivatott bizonyitani. Olvass vissza. Nem volt szandekomban oktatni senkit.

:offtopic:
[flame]
Remelem sikerult meggyoznom teged ujfent, hogy en semmihez nem ertek, nincs is jogom a forumon hozzaszolni, ahol te vagy az ur. 17000+ hozzaszolassal nyilvan te mindent tudsz, es mindenhez hozza tudsz szolni, ezuton szeretnek elnezest kerni hogy elek, es engedelyt kapni apro pici pontta felfejlodni. Igazad van, hogy nem ertek tulsagosan a TV technikahoz, soha nem is allitottam hogy igen. Mindenesetre az elmult 3 napban sok minden derult ki szamomra, meg szerencse hogy vannak itt emberek a forumon, akik segiteni probalnak, ervelnek, es nem csak  :reklamacio:
[/flame]

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.