HWSW Informatikai Kerekasztal: HD adások a UPC kínálatában - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

HD adások a UPC kínálatában Mit, hol, mennyiért? Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 07. 14:55

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 15:52

Én is elindultam a guglival, és egy másik fórum alapján ezt találtam:

Igen, ez megvolt, en a kulfoldi kapcsolatra ertettem, hogy nem talaltam semmit. Es en is a masik forumban talaltam ra eloszor a cegre.

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#2362 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 14:59

Kivancsi leszek erre a muholdas mokara...
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2363 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 15:33

Majdnem  :offtopic:

Olvasom, hogy jónéhányan szabályosan anyáznak, mert nem minden adó megy HD-ban. Ha jól tudom pár hete indult az egész dolog az UPC-nél. És ott is azt olvastam, hogy majd vmikor július táján indulnak el az üzemszerű HD közvetítéssel azzal a pár csatornával (HBO, Eurosport, NG).
Addig még az előfizetési díjak is különböznek.

Másoknak az nem tetszik, hogy most valamiből még többet is kapnak, mint amennyire előfiezettek: "ez a beetetési időszak, aztán majd jól hozzászokom és a végén ténylegesen előfizetek" Csak sajnálni tudom az ilyeneket  :down:  Nem is akarom magyarázni, hogy miért.

Vannak akik, "tetves ország"-oznak, mert nem előbb kezdtük a digitalis tévézést, mint a gazdaságilag jóval erősebb vállalkozásokból álló Németországban. Erre csak annyit, h ha majd az utcai szemetelés is olyan szinten lesz, mint ott, akkor majd lehetnek elvárásaink... de akkor is csak magunkkal szemben.

Egy kis türelmünk azért lehetne!

Majdnem  :offtopic: vége.

Akinek Thomson set-topja van megmondaná, hogy csak coax kimenet van a digitális hanghoz? Sajna az erőlködőm 1 coax és 2 optikai bemenettel rendelkezik és a dvd-m már lenyúlta a coaxot. Jó lenne, ha a set-top rendelkezni optikaival is.
Igaz, már utánanéztem a coax-optikai átalaklítónak. Ha valakinek hasonló problémája lesz:
coax->opto
opto->coax

HDMI közösítők:
egyik
másik

A HD-s olimpiára váróknak: http://www.hirado.hu...k.php?id=269204
Ezért még lehet, higy én beruházok legalább egy HD ready tv-re

#2364 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 15:37

Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 15:33

Akinek Thomson set-topja van megmondaná, hogy csak coax kimenet van a digitális hanghoz? Sajna az erőlködőm 1 coax és 2 optikai bemenettel rendelkezik és a dvd-m már lenyúlta a coaxot. Jó lenne, ha a set-top rendelkezni optikaival is.

Csak coax van.

#2365 Felhasználó inaktív   m_and_m 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 15:41

Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 16:37

Csak coax van.

Sejtettem. Akkor lesz egy párezres beruházásom :(

#2366 Felhasználó inaktív   Pille 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 15:43

Idézet: graffin - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 12:39

Akkor mázlim van, mert szombaton jönnek. [Bp. XI ker.]

Nekem nincs akkora szerencsém.

Márc. 31-én küldtem sms-t, ápr. 6-án jött rá ez a válasz:
"Tisztelt Előfizetőnk!
Kérésére emlékeztetjük, hogy az egyeztetett időpontban felkeressük Önt a upc digital tv telepítése végett. Üdvözlettel, UPC Mo. Kft."

Két dolgot sérelmezek:
1. Egy hétre jött a válasz.
2. Emlékeztetnek az egyeztetett időpontra. Ennek örülök, de nem tudom kivel egyeztettek...

#2367 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 15:43

Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 15:41

Sejtettem. Akkor lesz egy párezres beruházásom :(

Vagy vehetsz uj erositot... :) Vagy lecsereltetheted philips hd pvr-re a thomsont... :)

#2368 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 15:48

Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 15:43

Vagy vehetsz uj erositot... :) Vagy lecsereltetheted philips hd pvr-re a thomsont... :)

Vagy a dvd-böl optikain ki(ha rendelkezik), és az STB a coax.

#2369 Felhasználó inaktív   llacus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 04. 07. 16:03

ma délelőtt bekötöttek egy gold movie-t és nagyon tetszik! :up:
most még csak egy 72 centis samsung crt-n nézem, de igazán szép a képe, nincs benne semmi analóg hiba és nem túlságosan digitális hatású...

átnyálaztam a users guide-t és van pár olyan dolog amit nem találtam, de hátha ti tudjátok hogyan lehet:
- műsorújságnál a jobb felső ablakban futó műsort lehet váltani (pl. arra amin állok az újságban)
- amikor nézek egy csatornát csak az aktuálisan futó műsort és a következőt mutatja. Későbbi műsorokhoz mindíg a műsorújságig kell eljutni? Valami egygombos trükk?
- ha részleges átfedés van 2 műsor felvétele között van arra mód, hogy amit tud azt vegye fel a később kezdődőből?
- van ahol listából tudok csatornát választani és nem a szám beírással vagy a +- gombokkal?
- magyar feliratot sikerült már valakinek feltenni?

amit én nagyon bírnék, de biztos nincs:
- most a műsorújság tematikus része csak a csatorna szerinti bontást tudja (gy.k. Zene-MusicTV, Viva). Pedig legalább mondjuk a filmnél lehetne olyan, hogy az összes adón előforduló filmeket hozza
- az is jó lenne, ha a sorozatokból amikor véletlenül ugyanazt a részt jelöli ki felvételre akkor szóljon, hogy az már megvan!  :D

az sajtóhiba, hogy a szerződésmódosításon ez van???!
"... digitális szolgáltatások havidíja 2008 augusztus 11. napjáig: jelenlegi silver csomag ára + jelenlegi HBO ára + digitális szolgáltatás ára: 1000 Ft" EZER!!! :lollypop:

#2370 Felhasználó inaktív   -=ZiCHiE=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 16:27

Idézet: Naked Lunch - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 13:30

Csak az a baj, hogy ez műholdas lesz

Miért lenne baj? Szerintem még jobb is... Nincs olyan gond, hogy egy szolgáltatás azért nem elérhető, mert valaki nem ott lakik, ahol a szolgáltató szolgáltat. Pl.: beindúlt a UPC digitális tévé szolgáltatása HD csatornákkal, de ha valaki Fibernetes akkor nem tud rá előfizetni, mert a UPC kábelnek ott nincs lefedettsége, a Fibernet meg nam foglalkozik (még) HD-vel. A műholdas tévével nincs ilyen gond, csak legyen hová tenni a tányért és legyen rálátás a műholdra.

Szóval a műholdas móka megteremti a szabad szolgáltatóválasztás lehetőségét, míg a kábelre ez nem igaz.

#2371 Felhasználó inaktív   Naked Lunch 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 16:51

Idézet: m_and_m - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 15:33

A HD-s olimpiára váróknak: http://www.hirado.hu...k.php?id=269204

Van itt sok mókusvakító pontatlanság, meg hézag, hogy lehetőleg az egyszerű júzer semmit se értsen :

"A digitális adást bármikor meg lehet állítani és utána visszatekerni"

Ennek az égvilágon semmi köze a digitális adáshoz.

"A pályázat győztese pedig eljuttatja az új digitális adást minden lakásba. Ehhez új antennák és adók kellenek."

Meg új vevőkészülék a fogyasztónak, amiről itt bölcsen hallgatnak.

"...és a hírközlési hatóság szerint karácsonyra akár már 10 csatorna érhető majd el digitálisan, akár olcsóbban, mint most."

Mihez képest olcsóbban? Mert most a földfelszini analóg sugárzás ingyenes.

#2372 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 17:08

Hazajöttem és bekapcsoltam a médiaboxot, de a képjel nem megy át a HDMI-n mint eddig. Csak Scarton.
Hmmm. Valami ötlet?

#2373 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 18:05

Megoldódott!!! :)

#2374 Felhasználó inaktív   Depeche 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 18:11

Uraim, egy gyors kérdés és elnézést, ha már volt róla szó, de most akarom megrendelni a szolgáltatást és lenne két sarkalatos pontja a dolognak: a csatornakiosztásban lévő eurosport 2 az a Premier League meccseket adó eurosport 2? Plusz a házban 1 tv-n használnám a digipackot, de még van 2 analóg, képcsöves TV, vajon azokra az RF Out-on kimennek a csatornák, melyek a digipackomban benn figyelnek? Előre is köszönöm a válaszokat és mégegyszer elnézést, hogy bevallottan nem olvastam vissza..:)

#2375 Felhasználó inaktív   johnniiiiiii 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 07. 18:16

Idézet: couguar - Dátum: 2008. ápr. 6., vasárnap - 21:24

Menu/Beallitasok/Diagnosztika, itt van egy szoftververzio, ami nalam 3.5.0.21, nem valtozott kezdetek ota (philips hd dvr). Ma volt idozitett felvetelem (F1), megfelelo idopontban elindult.

Nálam is 3.5.0.21 a szoftververzió, bár lehet hogy a CA dekóder szoftver verziót módosították, de ha mégsem akkor is átrakták az Echo TV-t a 9-esre a 113-asra, azaz valamit tuti hogy kavarnak.
Nálam a következő probléma áll fennt újra meg újra: a távírányítóm néha csak úgy lefagy, nem reagál semmire, az érintőgombokkal gond nélkül lehet dolgozni az STB-n, de a távírányító KO!, aztán gondol valamit és megjavul és zökkenőmentesen müxik. De ha lefagyott állapotban van és lekapcsolom a TV-t, akkor hirtelen megjavul, de ha visszakapcsolom megint lefagy, nem tudom mi lehet a gond. A TV-n 3HDMI csat. is van, megprobáltam a kábelt mindeggyikben de nincs különbség köztük a fagyás tekintetében. Holnap de. jönnek a UPC-sek, kiváncsian várom mit mondanak, (amúgy is minőség biztosítási ellenőrzés címén jöttek volna). Amúgy maga az STB-vel nem lenne gondom csak ezzel a távírányítóval nem OK nálam. Vmi ötlet? Előre is köszönöm.

#2376 Felhasználó inaktív   s.attesz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 18:31

Idézet

Szvsz igen..

KÉP

Sziasztok!

Olvastam a topicban, hogy a mediabox-nak közvetlenül kellene csatlakoznia a bejövő kábelhez. Nálunk az internet bevezetésekor úgy csinálták meg, hogy a lakásba bejövő kábelre tettek egy elosztót. Innen egy kábel megy az egyik szobába, egy pedig a másikba. A az egyik szobába bejövő kábelre tettek ismét egy elosztót, amelyeből egyik kábel a tv-be, másik a modembe megy. Azt szeretném kérdezni, hogy ebben az esetben hogy lenne megoldható a mediabox beszerelése? Újra kell kábelezni a lakást? Ugyanis abba a szobába szeretnénk majd a mediabox-ot kérni, ahol a modem is van.

Szerkesztette: s.attesz 2008. 04. 07. 18:32 -kor

#2377 Felhasználó inaktív   RDaneel_hu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 18:35

Idézet: nitrousa - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 14:25

Dani, egyébként maradt a német RTL ;)

Hol?
Én az analóg csomagra gondoltam. Onnan kivették.
A digitálisban biztos van. :)
RDaneel_hu

#2378 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 18:42

Idézet: RDaneel_hu - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 19:35

Hol?
Én az analóg csomagra gondoltam. Onnan kivették.
A digitálisban biztos van. :)

Igen, az analógról eltűnt. Se Travel, se szabadedzés. :(

A Silver és a Gold között a holnap alapján csak annyi különbséget vélek felfedezni, hogy a Gold PVR-es a Silver meg nem.  :confused:  És csak a Gold csomagok között van HD-s?
:think:

Szerkesztette: vipisrac 2008. 04. 07. 18:43 -kor

#2379 Felhasználó inaktív   couguar 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 18:46

Idézet: s.attesz - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 18:31

Olvastam a topicban, hogy a mediabox-nak közvetlenül kellene csatlakoznia a bejövő kábelhez.

Amit az upc-s installator alakit ki. A doksiban talalhato figyelmeztetes, hogy a box elott nem szabad elosztani, a felhasznalora, azaz rad vonatkozik.

#2380 Felhasználó inaktív   elmerfudd 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 07. 18:55

Idézet: Depeche - Dátum: 2008. ápr. 7., hétfő - 18:11

Uraim, egy gyors kérdés és elnézést, ha már volt róla szó, de most akarom megrendelni a szolgáltatást és lenne két sarkalatos pontja a dolognak: a csatornakiosztásban lévő eurosport 2 az a Premier League meccseket adó eurosport 2? Plusz a házban 1 tv-n használnám a digipackot, de még van 2 analóg, képcsöves TV, vajon azokra az RF Out-on kimennek a csatornák, melyek a digipackomban benn figyelnek? Előre is köszönöm a válaszokat és mégegyszer elnézést, hogy bevallottan nem olvastam vissza..:)

Az az eurosport van amin a Premier League meccsek mennek.
Tudsz a másik két tévén is müsort nézni de csak az analog csomagot.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.