HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Warcraft (IX.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (374 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 369
  • 370
  • 371
  • 372
  • 373
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Warcraft (IX.)

#7401 Felhasználó inaktív   ldave 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2016. 10. 10. 11:00

WoD-ban viszonylag használható cuccokat lehetett gyártani a szakmákkal, amik aztán végig fejleszthetőek voltak. Itt LW-ként eddig csak akkor gyárottam valamit, ha valami world quest-hez kellett.
Shaine - One chance is all I need.

#7402 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2016. 10. 10. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevl - Dátum: 2016. 10. 10. 11:28

Süti volt a tegnapi két Mythic+ insta, pont ezt vártam ettől a kiegészítőtől :D Kellemes régi emlékeket idézett fel bennem :p Tier 1-en is egész jó kihívást nyújt, szal kíváncsi leszek mi van, amikor már 3 debuff van és mind 30-40-50% körüli...

ha jól emlékezem, akkor 25 percről indult neltharions lair és pont 2 perc maradt mikor végeztünk, ami 8%-a az időnek - szintenként pont +8%-al több hpt kapnak a mobok, szóval koppra tudnánk csinálni a következőt. mondjuk itt senki nem flaskozott meg potizott, senki nem készült taktikával, szóval csak mentünk. hát azért kell még gear azt hiszem. a heti ládát még nem láttam, kíváncsi vagyok mit ad, de ahhoz, hogy haladni lehessen, kellene jó geart osztogatnia az M+ runnak, ez eddig elég esetleges.

a 45 perces valor runba nem fértünk bele időben (de legalább jól begyakoroltuk a végén a kb 10 tryal....), szerintem ha nem hasalunk el a legvégén, akkor sem tudtuk volna megcsinálni. az az érzésem hogy szándékosan nehézre van belőve a későbbi gearelődések miatt, ami egyrészt egész kiegre megadná a tennivalót, de ehhez azért reward is kelleni fog. szerdán nyitom a ládát, majd mondom mi volt benne.

a statolás viszont sajnos nagyon el van kefélve néhány classnál, pl destro locknál akárhogy is nézem, a mastery a zisten. egyszerűen annyira szarul skálázza a többit hogy nem vehetek fel mást, mert visszaesik a dps (kb inttel van pariban. nem tudom hogy később is ez lesz-e, de így a gearelődés is nagyon nehéz, mer thiába esik vagy procol cucc +20 akármennyi itemlevelt, nem vehetem fel, mert stat miatt rosszabb. +20 procolást meg havonta 1x látok kb.

Idézet

Mivel némi flexibilitásra van szükség a kevés ember miatt ráfeküdtem a DK offspecjére is. Itt azért kijön, hogy blizz nem gondolta át teljesen ezt az artifact dolgot:
- Artifact power farm: 3 db AP boost tekercs mellett kb 2 napnyi WQ cuccból felhúztam az off-spec lvl-t 14-re (mainspec lvl 18-nál jár), ez nem vészes, mert itt ugrik 10K fölé a \ talent ár, de cserébe 1, max 2 lvl-t feláldoztam a main specről

szerintem itt alapvetően el van rontva a dolog, az AP-nak egyszerre kellene erősítenie minden artifactodat, vagy legalábbis valamilyen százalékban. sajnos túl erősek a traitek ahhoz, hogy ne jelentsen semmit egy lvl 1, lvl 10 és lvl 20, stb artifact erejének különbsége. legalábbis amíg nem lesz meg mindenkinek AK10 (vagy mi lesz a max).

Idézet

- Artifact gem cucc: ez viszont minősíthetetlenül rossz rendszer. Egyrészt WQ-k, sőt még insták esetén sem lehet spec váltással kicserélni a kapott item típusát. Blood specben frost lootra állítva folyamatosan bloot artifacteket kaptam WQ-ben és instában is. Előbbin (WQ) az sem változtatott, ha átspeceltem frostra és a lootot is ott tartottam, úgy tűnik, ha egyszer legenerálja a WQ-t a reward típusa független marad a spectől\loottól. Másrészt az instákban az artifact drop teljesen megbízhatatlan, 4 hero runból nulla cucc, így kénytelen voltam AH-ban venni, valami trágya ilvl 780 boe vackot az utolsó frost slotba. Gyártani... na igen... BS alapból tragédia lett (ahogy az összes többi profession is), de az, hogy csak olyan artifact gyártható BS-el, ami a háromból CSAK KÉT specre használható PONT a frostra nem... na neee.

bár nekem eddig nem volt gondom a relicekkel (igaz nekem csak két fajta kellett, fire és fel), aláírom hogy egyes specek sokat szopnak ezzel és lassan már én sem haladok előre. egyszerűen annyira ritkán esik relic és oylan sokat számít a fegyver erejébe, hogy ez így tényleg nem jó. már én sem tudom upgradelni őket, sajnos valóban nincs miből. van egy 825/835/845 relicem, azt annyi, efölé nagyon ritkán megy bármi is, WQ meg ritka. vagy ne ez adja meg az item levelt hanem az AP alapján generálja, vagy essen normálisan és lehessen sokat craftolni vagy vendortól venni és cserébe pl több szintet is adhatna traiteknek mint +1, vagy legyenek prismatic relicek, amik kétféle slotba is jók.

Idézet

Maga a szaki rendszer is megérne egy misét, BS küldi (Trial by felfire vagy mi) közel 15K goldomba került, mert vegyél 3 más szakma által gyártott cuccot, aminek darabja 4K+... Mindez ok lenne, ha cserébe agyzsibbasztóan OP tárgyakat gyárthatnál, de a hozzáférhető receptek mind ilvl 800 körüliek maximum és az anyagszükségletük is drága viccnek minősíthető (55 demonsteel bar 1 db kesztyű????? :lol:). Lehet raideken, egyéb helyeken esnek jobb receptek stb, de így nincs értelme az egésznek.

sajnos minden crafting profnak ez a küldi van, én se kezdtem még hozzá, mert nem látom értelmét. az obliterumos rendszer jó lenne, ha könnyebben elérhető lenne és a craftolt cuccok értéke magasabb lenne, mert jelenleg nincs értelme. az addig oké, hogy egy 815-ös cucc procolhat imbára, de erre nem lehet alapozva legyártani 20at.

eddig úgy érzem hogy kifejetetten a gatheringre álltak rá, ami wod után érthető, de most túltolták a bizonyos biciklit. egyszerűen annyira drága minden, hogy még altokkal sincs értelme nekiállni gyűjtögetni és gyártani.

#7403 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 10. 14:43

7.1 prof változások közt olvastam:

Imbued Silkweave Bag 30 slot bag

* 100 Imbued Silkweave, 20 Runic Catgut, 10 Blood of Sargeras
** 75 Imbued Silkweave, 15 Runic Catgut, 8 Blood of Sargeras
*** 60 Imbued Silkweave, 10 Runic Catgut, 8 Blood of Sargeras (Nighthold drop)

#7404 Felhasználó inaktív   ldave 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 10. 10. 15:03

Nekem az a bajom a relic-kel, hogy a legmagasabb itemlevelű relic-em azt a trait-et erősítené, ami +% dodge-t esélyt ad és ami most bent van az meg az egyik fontos képességem sebzését növeli. Szóval nem éri meg kicserélni, mert hiába lesz magasabb a fegyver szintje, ha közben a fő dps skill-em gyengül...

#7405 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 10. 20:26

kérdés mennyi a különbség, mert a fegyver statjait is szépen emeli, ezzel a dpst is.

#7406 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 10. 23:00

Mivel némi flexibilitásra van szükség a kevés ember miatt ráfeküdtem a DK offspecjére is. Itt azért kijön, hogy blizz nem gondolta át teljesen ezt az artifact dolgot:
- Artifact power farm:

Hunterrel ezzel nincs is bajom, mert nem váltok specet, de palával már látom, hogy gondok lesznek... kevés, hogy csak az Artifact Knowledge hat mindegyikre.

- Artifact gem cucc: ez viszont minősíthetetlenül rossz rendszer. Egyrészt WQ-k, sőt még insták esetén sem lehet spec váltással kicserélni a kapott item típusát.

Olyan loot, mint a többi: vagy esik, vagy nem :) WQ-k pedig nem specre adnak cuccot, hanem valami random kital a rendszer és azt fogja adni. Adott nekem már valami Frost gemet, amit egyik fegyverem sem tud használni.

Maga a szaki rendszer is megérne egy misét, BS küldi (Trial by felfire vagy mi) közel 15K goldomba került, mert vegyél 3 más szakma által gyártott cuccot, aminek darabja 4K+... Mindez ok lenne, ha cserébe agyzsibbasztóan OP tárgyakat gyárthatnál, de a hozzáférhető receptek mind ilvl 800 körüliek maximum és az anyagszükségletük is drága viccnek minősíthető (55 demonsteel bar 1 db kesztyű????? :lol:). Lehet raideken, egyéb helyeken esnek jobb receptek stb, de így nincs értelme az egésznek.

Trial by felfire mindenkinek jön 110-en, professiontől függetlenül. Ha megcsinálod, akkor tudod használni az Obliterium forge-ot. Craftoláshoz közvetlen nincs köze.

Asszem minden gyártható cucc 815-ös, de obliteriummal mindet fel lehet húzni 850-re. Jobb recept amúgy raiden sem esik :)
Fel kell húznod a receptet két, majd 3 csillagosra, azok csökkentik a nyersanyag-szükségletet. Ezek questből, vendortól, vagy discovery-ből jönnek. Ha ráviszed az egeret, akkor kiírja, hogyan érheted el a következő szintet.

Aki semmilyen csoporttevékenységet nem akar folytatni, az is lehet full 850-es gearben, ha farmol eleget. Hatékony? Nem... de ha nem akarsz/tudsz raidre, mythic-be, vagy mythic+-ba menni, LFR-ben és WQ-kal meg nincs szerencséd, akkor professionből megbízhatóan szerezhetsz magas ilvl-es cuccot.

#7407 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 10. 23:16

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2016. 10. 10. 14:35

ha jól emlékezem, akkor 25 percről indult neltharions lair és pont 2 perc maradt mikor végeztünk, ami 8%-a az időnek - szintenként pont +8%-al több hpt kapnak a mobok, szóval koppra tudnánk csinálni a következőt. mondjuk itt senki nem flaskozott meg potizott, senki nem készült taktikával, szóval csak mentünk. hát azért kell még gear azt hiszem. a heti ládát még nem láttam, kíváncsi vagyok mit ad, de ahhoz, hogy haladni lehessen, kellene jó geart osztogatnia az M+ runnak, ez eddig elég esetleges.

Legmagasabb aktív kulccsal indított és befejezett M+ instának megfelelő szintú cuccot fogsz kapni a heti ládából. Ez alatt azt értem, hogy indítottatok egy +5 instát, a főboss lement, de időn túl, az is számít a heti ládába; hiába merült le a kulcs. És a kapott cucc is procolhat még felfelé.

M+ szerintem nagyon jó lootot ad. Sajnos nem minden kör végén kapsz valamit, szóval ez is random...

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2016. 10. 10. 14:35

eddig úgy érzem hogy kifejetetten a gatheringre álltak rá, ami wod után érthető, de most túltolták a bizonyos biciklit. egyszerűen annyira drága minden, hogy még altokkal sincs értelme nekiállni gyűjtögetni és gyártani.

És hiába próbálsz meg gyűjtögetni, ha a skilled szintjétől függ, hogy mennyit kapsz... kieg elege óta tolom a herbát, a dreamleaf gathering még mindig 1 csillagos, pedig már több, mint 2.000 db-ot leszedtem :(

7.1-ben talán kicsit könnyebb lesz, a bloodokat be lehet majd váltani alapanyagokra.

#7408 Felhasználó inaktív   ldave 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 10. 11. 09:24

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2016. 10. 10. 21:26

kérdés mennyi a különbség, mert a fegyver statjait is szépen emeli, ezzel a dpst is.

Nem tudom, mivel ha beleteszem az új relic-et, akkor nincs visszaút a régihez, amúgy +5 itemlvl lenne, ha jól rémlik.

#7409 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 11. 17:15

Üzenet megtekintéseIdézet: ldave - Dátum: 2016. 10. 11. 10:24

Nem tudom, mivel ha beleteszem az új relic-et, akkor nincs visszaút a régihez, amúgy +5 itemlvl lenne, ha jól rémlik.

szerintem az minimális különbség, nem éri meg váltani valóban.

Idézet

És hiába próbálsz meg gyűjtögetni, ha a skilled szintjétől függ, hogy mennyit kapsz... kieg elege óta tolom a herbát, a dreamleaf gathering még mindig 1 csillagos, pedig már több, mint 2.000 db-ot leszedtem

ott vmi gebasz lesz, 2000 darab után már maxosnak kéne lenni a profnak. nekem 779 most és már 2 csillagos.

Idézet

Adott nekem már valami Frost gemet, amit egyik fegyverem sem tud használni.

ha bop akkor azt nem lehetne, csak boet. ez valami bug mert frost nincs hunternek, olyat nem adhatna.

#7410 Felhasználó inaktív   ldave 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2016. 10. 12. 14:09

Azt olvasom, hogy a Timewalking gyűrűkön és nyakláncokon még rajta maradt a main stat, ami 830-as item level mellett is többet ér, mint a másodlagos statok a jelenlegi cuccokon, szóval mehet a Timewalking insta farmolás...

#7411 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 14. 09:12

Hétvégén tervezek kicsit kockulni insta témában, lehet csatlakozni ha szüksége van valakinek egy közepesen szar tankra :p
"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

#7412 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 20. 07:44

tegnap lementünk megnézni a hidden bosst gnomereganban... hát elmosta a szánkat nem kicsit :)

207M hp, mellé 1-2 milliós sebzések mindenhol, de a legtöbb gond a bombákkal van, 1M hpja van mindnek, spawnol vagy 20 és 1-2 milliót robbannak, ha hozzád érnek. lefutni őket nem lehet, kb 130%-al mozognak, cica druidnak van kb esélye :)

próbáltuk a monkos diffuse trükköt, de szerintem addigra fixelték, nem volt hajlandó feldobni a staticot, semmilyen kombinációban sem. egyelőre úgy tűnik, csak a diffuse és no bomb bugokkal tudták ölni, normálisan lehetetlennek tűnik. kb nem lehet tankolni a bosst a sebzése miatt, de ha mégis, nincs az a dps aki le tudna ennyi hpt verni bombákkal az arcában. mindez ~850 körüli gearben. kicsit overtuned ^^

valszeg a taktika az lenne, hogy a bombák robbanása sebezné a bosst vagy fordítva, de látszólag nem hatnak egymásra, így meg esélytelen.

#7413 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 25. 12:49

mi a hiba a képen?

Kép

lehet armory bug, de a srác állítja, hogy játékban látta rajta a három cuccot, ezért is kereste fel az armoryt.

#7414 Felhasználó inaktív   Manticore 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 28. 11:10

Nekem nem olyan pacaként jeleníti meg:)és 14305 acsipontot ír ki most és 885 ös itemlvl szintet
a nacija 865 és 2 napja van meg neki:)
és petért ment:)

Szerkesztette: Manticore 2016. 10. 28. 11:11 -kor

Jószágocska - Mage(100)(Arathor - Reckless Mortals)
Csak altjaim vannak..:)
"Now tell me...what's become of my ship?"

#7415 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 30. 08:33

tegnapi karazhan tanulságai röviden:

- ez nem 5 fős insta hanem 5 fős raid leginkább
- a mechanikák miatt nagyon számít a group összetétel
- az első 4 boss tartalmaz dps, heal és csapat összetétel check fightot is, ez pedig kicsit túlzás
- kicsit túl van lőve a nehézség a kapható gearhez képest (kb 860-870 átlag ilvl-re van tervezve)
- a visszafutás gyorsan unalmassá válik, nem tudom miért nem lehetett volna checkpointokat berakni mint sima dungeonben

6 óra alatt (!) curatorig jutottunk el, szóval a fele lett meg kb, de ott mint aki betonfalba ütközik, nem tudtunk tovább menni. 3 ranged burst dps kellett volna a 3 millás addok leburnöléséhez (amiből egyszerre 2 is jön), szóval a sub, feral, destro felállás ide kevés a rohangálás miatt.

az insta nagyon jó, de úgy fest ugyanaz a hibája mint a 10 fős raideknek: a taktika nem megvalósítható bizonyos csapatok mellett ha nem vagy túlgearelve. az insta előfeltétele 4 mythic insta, szal kb 840 gear kell hozzá belépőnek, de ez szerintem nagyon kevés. mi átlag 855-el mentünk le, talán az első bosson nem volt wipe egyedül.

#7416 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 30. 10:45

Szerintem jól kitalált insta, csak nagyon hosszú, kb 3 óra alatt végeztünk vele. A visszafutás brutális, főleg elsőre, amikor még nem ismered a helyet annyira, de azért vannak egérutak, ha kicsit takarít a csapat.

Jövő héten megpróbáljuk summunolni a plusz bosst, de ahhoz előbb nagyon össze kell kapni magunkat... 8 perc és utána 5 / kristály kicist brutálnak tűnik :) Ha sikerül, akkor szerintem nem megyek oda vissza többet.

#7417 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 30. 10:53

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2016. 10. 30. 08:33

6 óra alatt (!) curatorig jutottunk el, szóval a fele lett meg kb, de ott mint aki betonfalba ütközik, nem tudtunk tovább menni. 3 ranged burst dps kellett volna a 3 millás addok leburnöléséhez (amiből egyszerre 2 is jön), szóval a sub, feral, destro felállás ide kevés a rohangálás miatt.

3 rangeddel mentünk rá, nem sokat gondolkodtunk taktikán, de azt írják az okosok, hogy stackelni kell a bosson, spark előbb-utóbb úgyis ráugrik a csapatra és akkor gyorsan leölni.

#7418 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 30. 12:14

már több mountot is láttam szal gondolom a 870+ groupoknak nem kihívás.

rugóval egyébként is ki lehet kattintani a kristályokat vanish alatt :)

#7419 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 31. 08:55

2 ranged felállásban curator másodikra elhullott, medivhez ha van elég szakítás, nem kell tank, mana devourer stackjeit le lehet ice blockolni, szóval csak ennyit számít a csapatösszetétel... ezek jelentősen befolyásolják a boss fightot, kicsit el van balanszolva a dolog.

a mana devourer fight nagyon aranyos, szívesen megnéznék még valami instát hasonlóan elborult stílusban :)

#7420 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2016. 10. 31. 10:10

Minden instához és raidhez lehet ilyen listát írni :) Ahol van mechanika, ott lesz class/spec, amelyik azokat negálni tudja. Patchwerk jellegű tank and spank lenne akkor a legfairebb csata? :)

Téma megosztása:

• (374 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 369
  • 370
  • 371
  • 372
  • 373
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.