HWSW Informatikai Kerekasztal: World of Warcraft (IX.) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (374 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • 360
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

World of Warcraft (IX.)

#7141 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2015. 11. 09. 11:26

Idézet

The difficulty of challenge mode dungeons should be able to scale endlessly, but there will be a cap on how high the loot goes. For example, if a Tier 20 challenge mode dungeon is very hard to complete, they may cap the loot potential there, even if there are a couple of groups that can go a little higher. This is somewhat like how current challenge modes have a gold timer that is designed to be attainable by virtually any reasonably balanced group. Players can try for even faster times for prestige or leaderboard ranks, but there aren't any more rewards. The goal is to have leaderboards for the new challenge mode dungeons, focused on the highest tier you clear rather than how fast you are doing it. If you are a skilled fully Mythic geared player, you will be able to do a very high tier challenge mode dungeon and they want to give you a chance to get loot comparable to that. Loot will be in a range of item levels, somewhat like what Mythic dungeons offer in Patch 6.2.3. While there is a chance to get items equal to the best ones from Mythic raids, that is not the default expectation. This will complement high end raiders gameplay, not replace it. For players who do Normal difficulty raiding, but actually prefer a smaller group setting, this could replace raiding for them. Each player will be able to get one keystone per week. There may be opportunities to get additional ones as a bonus, but one will be the baseline.

If you fail to beat a timer on a run that you have initiated, your keystone is depleted. The depleted keystone can still be used to start additional runs, but those runs won't give a loot chest at the end. If you are trying Level 6 Halls of Valor and just barely fail, you will get a Level 6 quality reward chest for your group at the end of the run, but you now have a depleted Level 6 Halls of Valor keystone. You can try again and if you manage to beat the time, you will upgrade your keystone to a fresh empowered Level 7 keystone that will give you loot. The team wants to avoid frustrations such as having a tank disconnect and being done for the week, but they didn't want players to take the same keystone and run the same dungeon over and over for all of the rewards. The quality of the loot you get from the weekly jackpot is going to be significantly higher. There is a possibility of getting a lucky upgrade from the regular runs, but at some point your main goal will become the weekly chest. There aren't going to be unique challenge mode armor sets, but it is likely that there will be Artifact appearances tied to the challenge mode dungeon system.

úgy tűnik, a diablo 3 féle rendszert veszi át és eképpen változik a challenge mode dungeon run - lesz keystone meg emelkedő nehézségi szint. a cél az, hogy ne csak mythic raideken lehessen maxos geart szerezni. ez jónak tűnik, gondolom az eredeti ZA timed run körül lesz belőve legalább a nehézsége. remélem nem jut a garrison invasion sorsára a dolog...

Idézet

The world quests on your map will exist without picking up a quest from the emissaries in your class hall. You should be able to see how much time remains before they are gone. The emissary quests are just there to give you some structure. You can do as many of the world quests as you want. At some point you will start clearing out your map and you will have to wait for new ones to appear. The quests that offer more attractive rewards aren't going to appear as frequently as the smaller quests. Most players will pick and choose what is most exciting to them and leave the rest alone. It shouldn't feel mandatory to clear out all of the world quests. The emissary quests help you to know when you have done enough.

ez kifejezetten tetszik, meglátjuk mennyire lesz jó, jó lenne tudni mi lesz a reward. ha jól értem, random world questek jelennek meg a térképen, amik csak egy ideig elérhetők, hasonlóan a rare follower missionökhöz.

Idézet

In Legion, reputation is earned more like it is Tanaan and Mists of Pandaria. The team wants to get away from the more grindy kill reps where you just spend hours in a group AoEing things.

lol! mintha jelenleg nem kellene halomra gyilkolni a mibokat minde nnap a repuzáshoz... jó lenne ha a repuzást valami olyasmihez kötnék, ami változatos és idővel úgyis megcsinálod, pl területek questjeihez, nem pedig daily grind csak hogy repülhess... a tököm tele van azzal, hogy naponta levadáasszak 10 rare mobot vagy elit macskákat öljek a repuért.

Idézet

While the leveling zones will scale, you won't be able to join friends in the middle of the main quest line in another zone. The idea is for you to both progress through a zone at the same time, regardless of level.

itt a válasz a tegnapi kérdésre, szóval mindegy melyik zónában tolod a küldizést, de ha egyszer elkezdtél egyet a skálázás miatt nem mehetsz át a másikba ha nem tetszik... hát ebből nemtom mekkora balhézás lesz ha pl valami miatt megakad a lánc, mint wodban garrisonnál... :)

#7142 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 09. 19:29

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2015. 11. 09. 11:26

lol! mintha jelenleg nem kellene halomra gyilkolni a mibokat minde nnap a repuzáshoz... jó lenne ha a repuzást valami olyasmihez kötnék, ami változatos és idővel úgyis megcsinálod, pl területek questjeihez, nem pedig daily grind csak hogy repülhess... a tököm tele van azzal, hogy naponta levadáasszak 10 rare mobot vagy elit macskákat öljek a repuért.

Az a baj, hogy nem tudsz olyan megoldást mondani repura, ami nekem is tetszene. Utolsó verzió, ami még elcsúszott, az a tabard volt. De ezt még ötlet szintjén sem hozzák fel azóta... :(

Napi questeket azért utálom, mert megszabja, hogy pl. 1,5 hónap után lehetsz exalted és egy perccel sem korábban. Ja, kihagytál egy napot? Kellemetlen.
Halomra gyilkolás talán azért jobb, mert ha tényleg fontosnak találod, akkor leülsz és beleölhetsz pár órát pluszban, nincs az, hogy megcsináltad a questeket, kész, vége mára ez a repu. Nyilván ez akkor működne jól, ha nem kismillió dögöt kéne levágni, a'la timeless island. De ettől úgysem fognak elmozdulni. Ha túl gyorsan kifarmolod az exát, akkor egyel kevesebb dolog fog lekötni.
A repuzás azonban NEM content, ezt kéne megérteniük! Készítsenek normális, érdekes, ismételhető feladatokat, a reput meg hagyják meg hobbinak azoknak, akik egy-egy plusz petet, vagy toyt akarnak magunknak.

#7143 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 09. 21:24

szerintem rengeteg lehetőség lenne a solo scenákban, nem is értem, panda óta miért nem ezt erőltetik :(

#7144 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 10. 15:51

na, egész elégedett vagyok azzal ami a destrolockkal terveznek, bár még mindig nem tudom mennyi lesz a max shard szám. a CB 2-be fog fájni, szal ha a mostani rendszert vesszük alapul vagy 8 shardnak kell lennie a maxnak vagy ha marad 4 mint az ember, akkor 2x olyan gyorsan kéne termelődnie. a havoc változás is jó, ha jól nézem már nincs rajta a 3 spell (vagy 1 CB) max charge hanem ami a csövön kifér 8 sec alatt :)

a holy priest változás is tetszik, végre nem kell tökölni a csakrákkal, mehet úgy a single/aoe heal ahogy éppen akarom.

a tank palánál végre megszabadulunk a dupla melee skilltől, mostmár consectől függ hogy single vagy aoe sebzést tol-e. remélem végre élvezetesebb lesz vele a tankolás,mostani kevéssé jött be. dioból átvették a blessed hammert, remélem poén lesz :)

#7145 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 11. 10:47

Üzenet megtekintéseIdézet: Péntek - Dátum: 2015. 11. 09. 19:29

Az a baj, hogy nem tudsz olyan megoldást mondani repura, ami nekem is tetszene. Utolsó verzió, ami még elcsúszott, az a tabard volt. De ezt még ötlet szintjén sem hozzák fel azóta... :(

Napi questeket azért utálom, mert megszabja, hogy pl. 1,5 hónap után lehetsz exalted és egy perccel sem korábban. Ja, kihagytál egy napot? Kellemetlen.
Halomra gyilkolás talán azért jobb, mert ha tényleg fontosnak találod, akkor leülsz és beleölhetsz pár órát pluszban, nincs az, hogy megcsináltad a questeket, kész, vége mára ez a repu. Nyilván ez akkor működne jól, ha nem kismillió dögöt kéne levágni, a'la timeless island. De ettől úgysem fognak elmozdulni. Ha túl gyorsan kifarmolod az exát, akkor egyel kevesebb dolog fog lekötni.
A repuzás azonban NEM content, ezt kéne megérteniük! Készítsenek normális, érdekes, ismételhető feladatokat, a reput meg hagyják meg hobbinak azoknak, akik egy-egy plusz petet, vagy toyt akarnak magunknak.

szerintem a jó repuzás olyan, hogy többféleképpen tolhatod, így nem lesz unalmas:

- megcsinálod a zóna/frakció questjeit és ez pl eljuttat reveredig (vagy attól függ, hány küldi van)
- a pandás megoldás - reveredet elérve altoknak dupla repu - is teljesen jó volt, nem értem miért nincs ilyen most
- az acc wide reput nem fogják megcsinálni, már mondták, de pl a wod repüléses megoldása ötletes: 3 revered kell hozzá és az acsi már acc wide, szal nem kell letolni az altokkal hogy a rewardot megkapd)
- az instázós tabardviselős megoldás az egyik legjobb, ezt lehetne most is, akár scenákban is és tovább lehet fejleszteni a guildtabard irányába: outdoor is működjön, mindenhol. ha felveszed pl a Gnomekiller Society tabardját, akkor bárhol ölsz bármilyen szinthezálló mobot, kapsz pl +5 reput, bárhol csinálsz questet, az alap repu mellé ad 250-et a gnómölőknek is. így szinte fel sem tűnik, mégis könnyű gyűjteni, feltorlódni sem fognak az emberek egy adott helyen leirtva mindent, mert tökmindegy hogy mit ölsz és hol. esetleg ha pont gnómokat, akkor 10 repu jár nem 5 :)
- az item leadós repuzásban is van lehetőség, mint a goblinoknál a klotty
- reputation event ahol jelentős bónusz repuért instázhatsz de ez csak havonta 1x van kb

és ez így MIND, egyszerre. ha csak 1 féle lehetőséged van egy frakcióhoz az még nem elég, fárasztóvá teszi (pl neutraltól exaltedig csak moböléssel) a repuzást

#7146 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 20. 13:13

kijött a 7.0.1 béta build leírása, hát készülődnek itt érdekes dolgok, pl ez:

Spoiler

:Đ

#7147 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 23. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2015. 08. 06. 17:32

mondjuk hogy kerül guldan azerothra, és hogy honnan szabadítja ki (?) Illidant, az rejtély...

a legutóbbi infok (DH kezdő questek) végre választ adnak az ilyen fontos kérdésekre, meg pl. arra, honnan tudhatott Gul'dan Khadgarról. eszerint ez úgy működik, hogy:

Spoiler

de a végén majd megdumálják :p

#7148 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 24. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: DOOMER - Dátum: 2015. 11. 23. 15:56

Spoiler

Spoiler

#7149 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 24. 13:47

kemény spoiler az mmo csempiön adatbányászati eredményjelentésében:

Spoiler

mondjuk ha végignézted a trailert, annyira nem is meglepő...

Spoiler

#7150 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 25. 14:24

a legújabb infok szerint új irányba indul el a wow ami a legendarykat illeti, jelenleg ha jól számoltam, csak eddig 55 legendary lesz a kiegben, mind mint world drop. fegyver ofc nincs köztük, ne legyen ütközés az artifactokkal.

nemtom más hogy gondolja, de engem k..ra emlékeztet a diablo féle leg gyűjtésre, főleg, hogy ezeket mind nem lecserélendő erősségűre tervezi blizz, magyarul erre fogsz vadászni egész kieg alatt. valahogy ijesztő az elképzelés hogy ezeket ugyanúgy fogjuk farmolni mint most dioban...

aki pedig kicsit nehéznek érezte a legutóbbi cata timewalkingot, az jól érezte, hogy valami nem stimmel, jött is a fix:

Idézet

Players are now scaled to item level 350 (up from 300) while Timewalking in End Time

hát nemtom. 5 runt toltunk le és egyetlen boss (echo of baine, őt télleg balancolni kéne) kivételével semmi bajom nem volt a nehézséggel, sőt, pl tolvir city túl könnyűnek is tűnt még így is.

#7151 Felhasználó inaktív   ldave 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2015. 11. 25. 15:39

Hm, nekem nem nagyon tetszik ez a fajta legendary megoldás. Nem igazán jó játékdizájn szerintem, hogy a lehető legjobb felszerelés megszerzése csak a szerencsén múljon egy ilyen játékban. Most tudom, hogy azért nincs BiS cuccom, mert nem jártam Mythic raidre, viszont ez így csak frusztrációt fog okozni.

Szerkesztette: ldave 2015. 11. 25. 15:40 -kor

Shaine - One chance is all I need.

#7152 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 11:32

tényleg nem értem, mi a mögöttes szándék jelen esetben.

- ha ezek a legek soloban megszerezhetők miközben disznókat perzselek a szántóföldön és BiS itemek akkor ez teljesen alávág a raidereknek, a craftingnak, dungeonoknak, nincs értelme
- ha csak raidben lehet megtalálni, akkor ugyanott vagyunk mint most, csak több ilyen item lesz
- ha csak dungeon runban eshet, akkor kb olyanok lesznek mint a mountok, mindenki szeretné ha kiesne és már látott is olyat akinek kiesett, de reálisan nézve kb soha nem lesz meg neki az aktuális kontentben
- ha minden módban meg lehet szerezni, csak raidben gyorsabban, akkor ez kb semmi újdonságot nem fog hozni, legendary is the new epox

az egyetlen mód amit el tudok képzelni hogy jók legyenek, ha raiddel versenyképes lesz, de tovább tart megszerezni, viszont annak a folyamata sokkal izgalmasabb, nem csak szimplán gyomot kell irtani az árok partján, hanem tényleg epic feladatokat kell érte megcsinálni, akár dungeon részekkel is (mint a class itemek, vagy classic crafting itemek esetében).

további probléma pl, bár még nem látjuk a teljes képet - vegyünk egy példát:

Fatebender Legendary Cloth Chest

maga az item statjai alapján 3 classnak, de az egyedi statjai már csak 2 classnak hasznos, papnak pl semmit nem ad. namost a priest dpsek ilyenkor vagy agyfaszt kapnak, vagy nekik ez sosem eshet ki? remélem hogy utóbbi, nem hiszem hogy nem megfelelő kasztot ezzel szopatnának (az, hogy warrinak nem esik intes cucc, remélem mára már alap blizznek)

Szerkesztette: DOOMER 2015. 11. 26. 11:34 -kor

#7153 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 12:07

Eddig csak itemlvl-t láttam, de statokat nem. Na, most valaki magyarázza el, hogy a stat squish-nek mi értelme volt, ha most már megint +4500 statnál tartunk?

Alapvetően a megszerzésükről semmit sem tudunk. Ha totál random kieshet disznóperzselés közben a szántóföldön (és máshogy, célzottan nem), akkor nagy bajok lesznek. Mint Dave is írja, most azért nincs meg a legjobb gear, mert nem áldozom rá az időt, de nehogy már csak a mázlifaktoron múljon az egész.
Tapasztalatokból kiindulva nekünk kb. sosem fog kiesni, ifj. Vér István pedig 2-3 darabbal fog szobrozni a város közepén és osztani az észt. És nyilván mindenben le fog körözni a raiden, mert ezekkel a legendary statokkal nem lehet versenyezni... szóval raidelést el lehet felejteni, mert bármely épeszű guild a progression raideken le fog ültetni a szerényebb képességű, ámde legendary-val feltápot tag javára.

Ha lesz egy világos út, aminek a végén megkapod, pl. anno legendary questek, csak tényleges quest helyett pl. egy achievementet kell megcsinálni (mint repüléshez most), akkor működhet a dolog...viszont akkor ugyanott tartunk, mint most a gyűrűvel, vagy MoP-ban a cloakkal? Eddig ennek az ellenkezőjéről volt szó.

Kb. azt tudom elképzelni, hogy az alap verzió random esik ki, először nagyon kicsi, majd a T2 raides content patch után nagyobb eséllyel. Mivel Blizz szerint végig releváns lesz, ezért szerint majd ugradelgetni fogjuk (hiszen ha csak egy változata lenne, akkor vagy a kieg elején lenne brutál erős, vagy az utolsó raiden lenne egy vicc). Így ha ki is esik az első disznóból a legendary, csak akkor maradhatsz a többiek előtt, ha teszel is érte. Itt viszont megint belefutunk a ring/cloak témába...szóval ez akkor mitől lesz más, mint eddig? Csak annyi, hogy a cuccot nem autmatice kapjuk, hanem meg kell nyerni a lottót hozzá?

Szerkesztette: Péntek 2015. 11. 26. 12:09 -kor

#7154 Felhasználó inaktív   Péntek 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 12:08

Dupla...

Szerkesztette: Péntek 2015. 11. 26. 12:08 -kor

#7155 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 12:50

ezt először észre sem vettem, a példában írt chesthez ezt írja wowhead:

Idézet

Players can win this item when selecting the following class specializations:

Mage: Arcane Fire Frost
Druid: Balance
Priest: Shadow
Shaman: Elemental
Warlock: Affliction Demonology Destruction

háááát de ez így baromság! a "can win" vagy azt jelenti hogy random kapod a dungeon végén, vagy hogy rollolni kell rá mások előtt (egyáltalán személyes loot lesz ez?). ráadásul elviheti/megkaphatja nem klottyos kaszt is?! anélkül hogy bármi értelme lenne, mert a leg stat nem is használható neki? akkor már miért nem írják oda hogy Classes: Mage, Warlock?

#7156 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 12:53

Üzenet megtekintéseIdézet: Péntek - Dátum: 2015. 11. 26. 12:07

Alapvetően a megszerzésükről semmit sem tudunk. Ha totál random kieshet disznóperzselés közben a szántóföldön (és máshogy, célzottan nem), akkor nagy bajok lesznek.

már csak azért is, mert ebben az esetben guildes raidek fogják a célközönséget grindelni mindenki előtt...

#7157 Felhasználó inaktív   ldave 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2015. 11. 26. 13:16

Van két infó, amit fontos lehet:
- Rare world drops, but not fully random. There will be ways to target specific items.
- Role, class, and spec based effects on the items.

Az első alapján biztos nem csak sima loot lesz az első vaddisznóból. A másik szerint viszont ugyanaz a legendary máshogy nézhet ki attól függően, hogy ki találta?
Shaine - One chance is all I need.

#7158 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 13:35

Üzenet megtekintéseIdézet: ldave - Dátum: 2015. 11. 26. 13:16

Van két infó, amit fontos lehet:
- Rare world drops, but not fully random. There will be ways to target specific items.
- Role, class, and spec based effects on the items.

Az első alapján biztos nem csak sima loot lesz az első vaddisznóból. A másik szerint viszont ugyanaz a legendary máshogy nézhet ki attól függően, hogy ki találta?

elképzelhető, hogy a leg statokban a spellek változnak és pl ennél a chestnél csak a mage és warlock spellek ismertek még, a többié nem. de az armor akkor is cloth, nehezen hiszem, hogy ugyanebből lenne majd egy leather és mail verzió is...

az meg, hogy lesz mód arra, hogy becélozd a kívánt cuccot, sokféleképp értelmezhető, adott mob dobja csak, csak adott instában esik, csak bizonyos buff vagy napszakban esik, stb.

#7159 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 26. 15:30

egy kis artifact info:

http://sweetsun.do.am/traits.html

Idézet

Green circle - first talent, yellow - major talent, number below spellid - total ranks

ha ezek az artifact power számok úgy működnek mint az xp akkor viszonylag lineárisnak néz ki a feladat, kb ugyanannyi pont kell mindegyik új képességhez. esélyesen olyan mint a régi talentek, ki kell raknod mind a 3 rankot ha a következőt is ki akarod. már csak az a kérdés, hogy a 3 rank együtt igényel ennyi pontot vagy mindegyik rank külön.

teljes artifact lista összes skinnel wowheaden

Szerkesztette: DOOMER 2015. 11. 26. 15:42 -kor

#7160 Felhasználó inaktív   DOOMER 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 11. 27. 08:55

nagyon úgy fest hogy blizz a koppintások mellett egyre inkább vegyíti a saját játékait, új elemekkel próbálja frissíteni a 11 éves wowot. nem említve jay wilsont... eddig a következőket emelik át, csak dioból:

- felfrissített transmog rendszer, ami ugyan először dioba lett implementálva, de ott kiforrta magát (ezt pl nagyon várom, tele van a bankom/táskáim/void storage)
- legendary dropok, háááát... ettől tartok picit, a dios RNG rendszert nem szívesen szenvedném itt végig. itt is épp elég RNG ha lemész egy raidre, SEMMI nem esik és egy hétre lockout
- adventure/bounty mode, nagyon remélem hogy a classicos questelés feelingjét hozzák vissza és nem csak egy "öld meg X mobot mert utáljuk, ja és kapsz 15 goldot!" féle hülyeség lesz mint most némely garrison napi quest
- greater riftezés, a lá challenge mode 2.0. ez mondjuk nekem esélyesen kimarad csapat nélkül, de van benne potenciál
- paragon szintezés mint artifact power gyűjtés

alapvetően nem rossz dolog ha a játékelemeket ide-oda tologatjuk, lehet, hogy valahol valami sokkal jobbá válik. vajon mit fog még blizz átvenni a többi játékaiból?

én pl szívesen látnék még több lorewalkingot/solo scenariot, minimális loottal. pandariaban asszem egy ilyen quest volt, amikor a last emperor nyomát keresve mentél fel a hegytetőre. a warlock felfire class quest pedig az egyik legjobb dolog volt amit eddig láttam a játékban, ilyenekből sokkal több is elférne...

Téma megosztása:

• (374 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 356
  • 357
  • 358
  • 359
  • 360
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.