HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#201 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 11. 21:06

Idézet: des - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 20:08

... Szóval szép lassan kihalt. :(

Mint a netbeui? :D  (ez csak célzás, nem neked szól, hanem a módszernek.)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#202 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 21:15

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. Nov. 11., Tuesday - 21:06

Mint a netbeui? :D  (ez csak célzás, nem neked szól, hanem a módszernek.)

http://support.micro...om/kb/301041/hu  :Đ
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#203 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 21:36

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 19:38

Én már most is látom, hogy jóval kisebb mint a Vista. :)

Akkor messzebbről nézed.  :p
 aláírás
Spoiler

#204 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 21:41

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 18:03

Nem elhalasztva lett, valószínűleg soha nem is lesz belőle semmi.

Miért vagy ily pesszimista, még a Duke Nukem Foreverből is lehet egyszer valami.
 aláírás
Spoiler

#205 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 21:57

Idézet: worxland - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 22:41

Miért vagy ily pesszimista, még a Duke Nukem Foreverből is lehet egyszer valami.

A remény hal meg utoljára.  :Đ

Szerkesztette: FlowM@N 2008. 11. 11. 21:58 -kor

| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#206 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 11:36

Idézet: Mondstrahl - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 22:15

Köszönöm, de nem erre gondoltam, azért írtam, hogy célzás volt. NetBEUI-t én is használok, a legelső XP-óta szinte.

Nem ez a lényeg, hanem: win98-ban ott van a netbeui alapból. 2k-ban ott van, kiválasztható a protokollok közül yól. xp-ben már nem választható ki, manuálisan kell telepíteni. 2k3-ban már nem telepíthető.

Monadnivalóm lényege a netbeui fokozatos leépítése körül van - a módszer és a magyarázatok,  indokok, amiket az MS ezzel kapcsolatban felhozott anno. Ugyanis nem ismerték be azt a tényt, hogy a netbeui egyszerűen nem volt már sem optimális, se nem biztonságos: törhető, sniffelhető, nagy forgalmat generál (szórás miatt), pár 10 gépes hálókra volt tervezve anno.
Ehelyett simán lesöpörték az asztal alá, mondván: ne használjátok tovább, mert nem fogjuk támogatni, hiszen minek az nektek... De a valódi indokokat nem hiszem, hogy kihangsúlyozták volna.
Beszéltem olyan mcse fokozatú emberrel (!), aki azt mondta, hogy már ne tallózgassunk, nincs értelme, csináljunk direkt kapcsolatokat, stb. De a MIÉRT-re nem adott választ. Arról nem is beszélve, hogy már amikor ezt javasolta, mi régen nem tallóztunk, csupán tudni akartam volna az okot, érdekelt a filozófiája, s éreztem egy kis zavart az erőben... Hogy mi a a fenéért kell szakítanunk a régi elvekkel, csak mert valaki ezt mondja?

Nos, ez zavar ezzel kapcsolatban.

:offtopic: A linuxban miért nincs ilyen? Ott a képernyőn előtted minden feketén-fehéren, ha értesz hozzá, ha nem - de őszinte. meg igazándiból azt használsz, amit akarsz, nem szólnak bele. Ott is vannak ugyan függőségek, de a "szokásokat" nem erőltetik annyira. Én meg nem flémelek...

Szerkesztette: Warrior 2008. 11. 12. 11:41 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#207 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 11:46

A hosszú ideje húzódó Windows/Linux polémia nagyon emlékeztet egy korábbi történetre. Legyen az eszperantó a világnyelv, ne az angol, mert az jobb, könyebb megtanulni stb. Ma már látjuk az eredményt. :-)
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#208 Felhasználó inaktív   kChris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 11:52

Idézet: des - Dátum: 2008. nov. 10., hétfő - 20:30

mekkora taskbar és ikonok.  :eek: jó sokáig xp user maradok azt hiszem.  :smoker:

ez teljesen normális dolog, alkalmazkodás a hardvergyártókhoz. szerinted mégis mekkora ikonok/taskbarnak kell lenni (a szövegméret állítható) ahhoz hogy normális méretben jelenjen meg egy olyan kijelzőn ami 14"on jelenit meg 1600*1200 pixelt???? nem tudom miért kezdték el ezt az idióta tendenciát a kijelzőgyártók de végülis ha megvan hozzá a technológia hogy ne legyen 5*7 pixel egy karakter mint anno a manager kalkulátoroknál akkor legyen... a mostani felbontásnövelés az nem a mennyiség (több adat megjelenítése) hanem a minőségre megy. főleg ha vesszük mondjuk az UMPCket... a pixelek gyakorlatilag már szabad szemmel nem láthatóak...

#209 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 13:00

Idézet: kChris - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 12:52

ez teljesen normális dolog, alkalmazkodás a hardvergyártókhoz. szerinted mégis mekkora ikonok/taskbarnak kell lenni (a szövegméret állítható) ahhoz hogy normális méretben jelenjen meg egy olyan kijelzőn ami 14"on jelenit meg 1600*1200 pixelt???? nem tudom miért kezdték el ezt az idióta tendenciát a kijelzőgyártók de végülis ha megvan hozzá a technológia hogy ne legyen 5*7 pixel egy karakter mint anno a manager kalkulátoroknál akkor legyen... a mostani felbontásnövelés az nem a mennyiség (több adat megjelenítése) hanem a minőségre megy. főleg ha vesszük mondjuk az UMPCket... a pixelek gyakorlatilag már szabad szemmel nem láthatóak...

Egyébként egyetlen kattintás és máris picik lesznek az ikonok a taskbaron és egy soros lesz mint régen. Ennyit erről.  ;)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#210 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 13:23

Idézet: dupi - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 12:46

A hosszú ideje húzódó Windows/Linux polémia nagyon emlékeztet egy korábbi történetre. Legyen az eszperantó a világnyelv, ne az angol, mert az jobb, könyebb megtanulni stb. Ma már látjuk az eredményt. :-)

:offtopic: Nono, nem mondtam egyikre sem, hogy jobb, vagy hogy legyen ez, vagy az, csak azt, hogy egyiknek bizonyos embereket idegesítő hibái vannak, másiknak meg másokat idegesítő... Egyetemes "jobb" nem létezik. Pont amiatt, hogy ma már hétköznapi a számítógép, bárkinek a kezében. Legyen az szaki, vagy anyám.

Csupán azt emeltem ki, hogy linuxban nem érdek titkolni, egy cég viszont megteheti. A szabad szoftveres közösség aligha tehetne meg ilyesmit. A linuxnak más hibái vannak, amik a windows-ban előnyként jelennek meg.

A két rendszer NEM helyettesíthető egymással s nem is egymás helyettesítői! Még ezt sokan ma sem értik.

ps/2.: majd FlowM@n kolléga mindjárt áthajít minket másik topicba. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2008. 11. 12. 13:29 -kor

#211 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 17:14

Hol lehet bekapcsolni a gyors menüt, hogy ne olyan legyen mint a vistába, hanem ez az újfajta mac szerű?
Nekem telepítés után a normál alapból.

#212 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 18:08

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 18:03

Nem elhalasztva lett, valószínűleg soha nem is lesz belőle semmi.

:(  :(  :(

Az NTFS 3.1-et sem fejlesztik tovább?
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#213 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 18:35

Idézet: MajaG - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 18:14

Hol lehet bekapcsolni a gyors menüt, hogy ne olyan legyen mint a vistába, hanem ez az újfajta mac szerű?
Nekem telepítés után a normál alapból.

Hivatalosan sehol. Ebben a buildben lockolva van, mert csak félkész állapotban van benne.

#214 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 19:05

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. Nov. 12., Wednesday - 18:35

Hivatalosan sehol. Ebben a buildben lockolva van, mert csak félkész állapotban van benne.

Amugy pedig google első találatokban ott van, hogy hogyan kell bekapcsolni a superbar-t ;)
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#215 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 19:18

Idézet: Mondstrahl - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 20:05

Amugy pedig google első találatokban ott van, hogy hogyan kell bekapcsolni a superbar-t ;)

Köszi, be is állítottam, csak nem tudtam mi a neve. Thx

#216 Felhasználó inaktív   rolihs 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 12. 20:10

Sziasztok,
Van valami infó arról, hogy mikor jelenik meg egy ujabb build vagy ehhez fognak frissitéseket adni aztán meg majd az rc1 jön? Mert én felraktam, gondoltam majd elleszek vele, vistával is rc1töl elvagyok azóta xp-t nem tettem vissza, de ezzel nem bírtam fagyások stb ráadásul az uj tálca miatt is telepitettem, erre eszembe sem jutott hogy attól még h nem jelenik meg vhogy lehet engedélyezni :think: na mind1 ez már az én bajom. :D
Ja és ha úgy teszem fel hogy elöbb a 7-et aztán a vistát akkor ugye ki tom majd választani a bootolásnál hogy melyiket akarom? Vagy inkább fordítva?

Szerkesztette: rolihs 2008. 11. 12. 20:14 -kor

#217 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 21:54

Idézet: rolihs - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 21:10

Sziasztok,
Van valami infó arról, hogy mikor jelenik meg egy ujabb build vagy ehhez fognak frissitéseket adni aztán meg majd az rc1 jön? Mert én felraktam, gondoltam majd elleszek vele, vistával is rc1töl elvagyok azóta xp-t nem tettem vissza, de ezzel nem bírtam fagyások stb ráadásul az uj tálca miatt is telepitettem, erre eszembe sem jutott hogy attól még h nem jelenik meg vhogy lehet engedélyezni :think: na mind1 ez már az én bajom. :D
Ja és ha úgy teszem fel hogy elöbb a 7-et aztán a vistát akkor ugye ki tom majd választani a bootolásnál hogy melyiket akarom? Vagy inkább fordítva?

RC1? Na az még nagyon nagyon messze van, mert ez még csak nem is béta verzió. Beta1 talán jövő év elején. Ez a build annyira nem támogatott, hogy még csak bug reportot sem fogadnak el rá.

#218 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 22:09

Idézet: dash - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 19:08

Az NTFS 3.1-et sem fejlesztik tovább?

A Vistaval jött egysmás (Transactions/Self Healing/Symbolic Links).
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#219 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 10:31

Idézet: Mondstrahl - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 20:05

Ha ebben a fórumban nem írtam volna le az előző oldalon. (nov. 9.)
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#220 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 11:24

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 23:09

A Vistaval jött egysmás (Transactions/Self Healing/Symbolic Links).

Linkelésnél meg kell adni, hogy könyvtárra, vagy file-ra mutasson, a default a file-ra mutató link... Más fájlrendszerek automatikusan kezelik ezt már régóta, ráadásul a link van, amelyík fájlrendszer esetében akárhová mutathat (pl. smb, másik hostra, aka távoli megosztás), ntfs még azért ezekben nincs annyira otthon, de az alapjai megvannak talán.

Pozitív, hogy hard linket is lehet csinálni.

Szerkesztette: Warrior 2008. 11. 13. 11:33 -kor

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.