HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#661 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 14. 21:20

Nekem ugyanaz a gondom van két különbözö laptoppal, is, amire a windows7-et installáltam.
Bizonytalan idöközönként eldobják magukat kékhalállal driver_irql_not _less_or_equal címszóval valami tdx.sys-re hivatkozva. néha ilyenkor úgy kifagy, hogy csak az akku levételével tudom újraindítani

Próbáltam keresni a neten megoldást rá, sok mindenki küzd ezzel, de nem találtam semmit, ami az én gépeim valamelyikére passzolna.

Ha valaki esetleg tudja mi a gond, kérem írja be nekem.
Köszönöm

#662 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 14. 21:29

TCP-Z

Ismeri valaki? Kipróbáltam és sokat gyorsult a hálózat kezelés, de nem minden világos. Sajna az angol tudásom erősen kifogásolhatóm de a kínai még gyengébb:) Mindenesetre működik, ha valaki leírná érthetően azt megköszönném!

- patch file Tcp.sys módosítása nem ajánlott?
- mi az a "offset"
- mi az a WatermarkX64, mért kell vagy lehet törölni?

http://deepxw.blogspot.com/

#663 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 22:25

Ok, nagy nehezen elértem, hogy legyen quick launh a buzi superfosbaron, de képtelen vagyok elérni, hogy ne a jobb oldalra tegye mint valami fasiszta hanem a bal oldalra.

#664 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 22:47

Idézet: Mumia - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 22:25

Ok, nagy nehezen elértem, hogy legyen quick launh a buzi superfosbaron, de képtelen vagyok elérni, hogy ne a jobb oldalra tegye mint valami fasiszta hanem a bal oldalra.

Ne a QL-ot rángasd balra, hanem a másikat (hogyíják az? szal a programlistát) jobbra! És kész is az echte komcsi quick launchod :)

Ammúgy nem ANNYIRA rossz ez a superbar cucc. Csak kellene hozzá több beállítási lehetőség. Pl ha úgy lenne, hogy az odaszegezett cuccok a bal oldalt ikonként jelennek meg, a többi program pedig rendesen névvel, hagyományos módon (vagyis mintha nem nyitná meg külön a QL-on lévő progikat a tálcára), az szerintem lényegesen jobb lenne. Itt nekem úgyis a Firefox, meg a FreeCommander van, ami mindig meg van nyitva. Tök kényelmes lenne csak mindig oda bökdösni, nem foglalnák a helyet a tálcán. Ja, meg ha a show desktopot be lehetne oda tenni!

Szerkesztette: szucsati 2009. 01. 14. 22:53 -kor

#665 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 23:25

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 22:47

Ne a QL-ot rángasd balra, hanem a másikat (hogyíják az? szal a programlistát) jobbra! És kész is az echte komcsi quick launchod :)

Ammúgy nem ANNYIRA rossz ez a superbar cucc. Csak kellene hozzá több beállítási lehetőség. Pl ha úgy lenne, hogy az odaszegezett cuccok a bal oldalt ikonként jelennek meg, a többi program pedig rendesen névvel, hagyományos módon (vagyis mintha nem nyitná meg külön a QL-on lévő progikat a tálcára), az szerintem lényegesen jobb lenne. Itt nekem úgyis a Firefox, meg a FreeCommander van, ami mindig meg van nyitva. Tök kényelmes lenne csak mindig oda bökdösni, nem foglalnák a helyet a tálcán. Ja, meg ha a show desktopot be lehetne oda tenni!

Most ezzel pontosn leírtad azt, amit a quick launch tud(na) :D

Egyébként hiába rángatom jobbra, nem teszi át. Pedig nincs lockolva. Muha, vicces, áthúztam bal oldalra az egész taskbart és itt már meg bírtam fogni és áthúzni alá  :omg:

Még egy dolog idegesít, hogy mindenhol maxra húztam a mixert mégis elképesztő halk a hang amit kiad, szinte alig van jel.

Szerkesztette: Mumia 2009. 01. 14. 23:28 -kor

#666 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 23:43

Király.. feltettem az ATI driver csomagját, és azóta nem kapcsol be a monitor, valami hülye beállítása lehet (100hz, vagy ilyesmi). Ebben a Winben nincs már shutdown parancs? Mert ilyenkor azzal frankón kíméletesen újra lehet indítani a gépet billentyűzetről, de most nem akar. Marad a reset.

#667 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 23:54

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 23:43

Király.. feltettem az ATI driver csomagját, és azóta nem kapcsol be a monitor, valami hülye beállítása lehet (100hz, vagy ilyesmi). Ebben a Winben nincs már shutdown parancs? Mert ilyenkor azzal frankón kíméletesen újra lehet indítani a gépet billentyűzetről, de most nem akar. Marad a reset.

Van shutdown, ahogy eddig is. :)
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#668 Felhasználó inaktív   zsolt160 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 23:56

Idézet: szucsati - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 21:49

A Win7-ben nincs már Sidebar. Közvetlenül a desktopra lehet tenni a gadgeteket. Jobb klikk, kiválasztod, hogy mi menjen, utána oda teszed, ahova akarod.

A baj az volt, hogy a Gadget Galery nem indult, így nem tudtam semmit kitenni az asztalra, de újra telepítettem, és most már működik. THX!
Vezeték nélkülire tipp, miért nem jó?
Kép

#669 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 14. 23:58

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 23:54

Van shutdown, ahogy eddig is. :)

Akkor nem tudom, miszöszért. Próbáltam winlogó után is, winlogó - cmd után is, meg távoli gépről is, egyikre sem indult írja.

#670 Felhasználó inaktív   zsolt160 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 00:04

Még egy utcsó láma kérdés. Van a gépbe 2 db SATAII vinyó, egyiken van az XP másik kétfelé van osztva és annak a logikai részére van a Win7 telepítve. A meghajtók közül az XP meghajtót nem látja, csak a másik meghajtót, de annak ugye mindkét partícióját, ez jó így?
Megjegyzés, Ultraiso felmegy a gépre és egy virtuális meghajtót csinál, és ez müxik rendesen! (csak mert olvastam valakinek gondja volt) Daemontools más progik eddig nem mentek el rajta nálam csak ez!
Kép

#671 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 00:12

Idézet: zsolt160 - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 0:04

Még egy utcsó láma kérdés. Van a gépbe 2 db SATAII vinyó, egyiken van az XP másik kétfelé van osztva és annak a logikai részére van a Win7 telepítve. A meghajtók közül az XP meghajtót nem látja, csak a másik meghajtót, de annak ugye mindkét partícióját, ez jó így?
Megjegyzés, Ultraiso felmegy a gépre és egy virtuális meghajtót csinál, és ez müxik rendesen! (csak mert olvastam valakinek gondja volt) Daemontools más progik eddig nem mentek el rajta nálam csak ez!

Szerintem látja az az XP partíciót, csak épp nem oszt ki neki betűt. Nálam es ez volt, diskmgmt.msc a barátod.

#672 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 01:30

Idézet: Eleanor - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 18:29

A Windows 7 x64 futtatásakor majdnem tíz fokkal hűvösebb a proci.

ps.:

A "böngészésre nem ajánlott" bétás Firefoxok meglehetősen széles választékával elég jól néznek ki a weblapok.

Ja, és mintha a Windows 7 is béta lenne. Szóval böngészésre nem ajánlott.  :smoker:

Honnan lehet elérni a 64 bites flasht?

Most feltettem a legújabbat (3.2a1pre), perszehogy nincs flash. Ennek ellenére böngészni lehet, csak valakit zavarhat hogy mindig rikácsol a missing plugin miatt. Ezért mondtam, hogy a kifogástalan böngészésért inkább 32 bites ff.

szerk2: Valamint nálam ezzel a verzióval kicsit bugos a gui. (scrollozáskor összecsúszik az egész)

Szerkesztette: Valdy 2009. 01. 15. 01:57 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#673 Felhasználó inaktív   Mtbsrác 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 08:41

Idézet: Mtbsrác - Dátum: 2009. jan. 14., szerda - 19:27

Na sikerült feltenni a Win 7-et de egy kövi problémákba ütköztem.

Nincs internetem az alaplapi Marvell Yukon 2x1gbit-es kártyának a telepítője,
újraindítás után kiírja hogy bocs de vmi hibavan a driverrel.
Újratettem a win-t direkt és egy sima hétköznapi Realtek lankártyával se indult el az internet.
Kábelnetes vagyok semmit se kellene beállítani a működéséhez, de itt se csinál semmit se :reklamacio:
A másik dolog a Realtek HD audio driverrel adódott az is újraindítás után adta be a hibaüzit hogy én bocsi de nemfogok működni. Láttam másoknak ment.

Gép parái:
DFI Lanpary 925T-X2 (Realtek HD audio hang, Marvell Yukon 88e8053 PCI-E Gigabit Lan), 2gb ram, 2600xt.

Erre senki se tud okosságot?  :(

#674 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 09:03

Eddigi tapasztalataim alapján annyit vettem észre, hogy sokmindenben ugyanazt tudja mint a pista, sokmindenben pedig számomra negatív irányban változtattak. Stabilitásról meg ugye lehetetlen beszélni egy beta oprendszer esetében. Nekem a telepítés sem volt olyan fúdegyors mint ahogy beharangozták, ugyanúgy elszuttyogott mint a vista telepítője.

#675 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 15. 11:53

Nekem félóra alatt fenn vólt a gépen a win 7 ,a gyengébiken háromnegyed óra vólt az idő.
Most már a lexmark z730-735 ös nyontatóm is megy rajta a kivezetett usb-k is menek már. :)
De a comodo tűzfal az egyik win frissítés óta nem megy le ált .  :reklamacio:
A system care 3.1-ese is fut.

Szerkesztette: adax01 2009. 01. 15. 11:54 -kor

A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

#676 Felhasználó inaktív   Harry 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 12:28

Sziasztok!

Nem tudom eltávolítani az AVG-t. Nem fut, csak épp telepítettnek látszik: a Start menüben és a Program Files mappában is ott van. Uninstallálásnál minden figyelmeztetés nélkül restartol(tatja) a gép(et).

Próbáltam a Revo Uninstaller 1.75-ös változatával is: ugyanúgy restart az eredmény(telenség).

Egyébként már az Avast! telepítve van, de azért csak jó lenne törölni az AVG-t.

Köszi!

#677 Felhasználó inaktív   dupi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 13:04

Idézet: Harry - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 13:28

Sziasztok!

Nem tudom eltávolítani az AVG-t. Nem fut, csak épp telepítettnek látszik:
............................................................................................

Az ilyen problémákra is a legjobb gyógyír a megelőzés, azaz a komplett rendszer időszakos lementése a megfelelő időpontokban, amikor még minden jól működik. Nálam minden nagyobb probléma esetén 10 perc a visszaállítás. Természetesen az adatokat nem a C-n tárolom.

Egy ötlet ami nem biztos, hogy segít, próbáld esetleg az AVG-t újra telepíteni, majd azután unistallálni.
Coolermaster RC-922M-KKN1-GP HAF MINI,CORSAIR CX600W , GIGABYTE GA-P55A-UD3, INTEL Core i7-870 (OC),NOCTUA NH-C12PSE14, KINGSTON HyperX 8Gb DDR3 1600Mhz CL9(OC), GIGABYTE GTX460SE 1GB

#678 Felhasználó inaktív   Yep 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 14:06

Idézet: Harry - Dátum: 2009. jan. 15., csütörtök - 12:28

Sziasztok!

Nem tudom eltávolítani az AVG-t. Nem fut, csak épp telepítettnek látszik: a Start menüben és a Program Files mappában is ott van. Uninstallálásnál minden figyelmeztetés nélkül restartol(tatja) a gép(et).

Próbáltam a Revo Uninstaller 1.75-ös változatával is: ugyanúgy restart az eredmény(telenség).

Egyébként már az Avast! telepítve van, de azért csak jó lenne törölni az AVG-t.

Köszi!

Nézed meg a futó alkalmazások között, hátha elindít valami hülyeséget. Aztán próbáld leszedni manuálisan, ez után engedj rá valami regcleanert, talán valami portable verzió lenne a legjobb. Nekem a bitdefender csinálta ugyan ezt.

#679 Felhasználó inaktív   Harry 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 15. 17:02

@dupi
@Yep

Köszi, kipróbálom.  :)

És még mindig: sajnos a hang továbbra is recseg. :down:    Nincs valami ötlet?

#680 Felhasználó inaktív   adax01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 15. 20:53

Nekem stabilan megy.
A jó pap is holtig tanul én nem vagyok pap de ehez tartom magamat.
Ne szedd a Viagrát mert rászoksz a gumimacira!!!
Ami máshonnan kimaradt
Bocsánat a helyes írási hibákért, de az direkt valá így.
Hűtőborda mellé elektrolitkondenzátort ne rakj mert az ottan hamar meg pusztul !!!!!!
Könyörgöm miért kell mindent alul méretezni még a méregdrága dolgokat is könyörgöm?

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.