HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#5481 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 09. 14. 19:26

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 09. 14. 19:29

Legújabb driverek fent vannak?

Fent, de nincs változás. Nagyon durva, hogy gyakorlatilag működik a meghajtó, beteszed a lemezt és olvas etc, de ha nem használod, egyszerűen eltűnik, mintha kikapcsolná az ember.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#5482 Felhasználó inaktív   VKP 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 19:31

Nem lehet, hogy cserélhető az eszköz, be van kapcsolva az power save mode és tényleg lekapcsolódik amikor nem használod?
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!

"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."

#5483 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 19:56

A Windows 7 főleg notikon nagyonn keményen kezeli az energiaellátást, hogy akkuról minél tovább működjön. Ez azt jelenti, hogy amit szerinte nem használsz az lekapcsolható. Sajnos sok eszköz nem kapcsolódik vissza egyszerűen. Ezért van, hogy a tálca nyitás csukás után tudja a rendszer újraéleszteni a használni akart eszközt. Olyan is előfordul, hogy csak restart tudja megoldani a problémát. Át kell bogarászni az energiaellátással kapcsolatos beállításokat és ésszerűen beavatkozni, hogy ne kapcsolja le a problémás eszközt. Sok asztali gépnél is problémát okoz például a hibrid alvás engedélyezése. Főleg egy picit régebbi gépeknél nem képes minden eszköz újraéledni. Azokat alapból még a bios kelti életre a Win csak használja őket.
RaidX

#5484 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 20:16

Üzenet megtekintéseIdézet: RaidX - Dátum: 2010. 09. 14. 20:56

A Windows 7 főleg notikon nagyonn keményen kezeli az energiaellátást, hogy akkuról minél tovább működjön. Ez azt jelenti, hogy amit szerinte nem használsz az lekapcsolható. Sajnos sok eszköz nem kapcsolódik vissza egyszerűen. Ezért van, hogy a tálca nyitás csukás után tudja a rendszer újraéleszteni a használni akart eszközt. Olyan is előfordul, hogy csak restart tudja megoldani a problémát. Át kell bogarászni az energiaellátással kapcsolatos beállításokat és ésszerűen beavatkozni, hogy ne kapcsolja le a problémás eszközt. Sok asztali gépnél is problémát okoz például a hibrid alvás engedélyezése. Főleg egy picit régebbi gépeknél nem képes minden eszköz újraéledni. Azokat alapból még a bios kelti életre a Win csak használja őket.

ac-ről megy és semmi még csak hasonló beállítás sincs, de én is úgy gondolom, hogy valami ilyesmi lehet a probléma, de attól még megoldani nem tudom sajna :(
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#5485 Felhasználó inaktív   mckay 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 14. 21:46

Sziasztok!

Fejre állt a Media Player Classic!

Tudom, írhatnám ezt a videózós fórumba is, de szerintem ide illik, ugyanis a gond itt gyökerezhet
- Windows 7
- Radeon 7000 (directX7, win7 driver nem létezik hozzá)
- Media Player Classic Home Cinema v1.4.2499

Másik gépeken, ahol normális videókártya van a win7 alatt, MPC-vel, JÓ!
Másik gépeken, ahol ilyen videókártya van de winxp-vel, MPC-vel, JÓ!
Ezen a gépen, ezzel a régi vidókártyával, de MPC helyett Windows Media Player-rel, JÓ!

Mondhatnánk, hogy meg van oldva, legyen WMP, de az nagyon erőforrás-zabáló, és bizony cammogós a DVD-lejátszás.
MPC-HC alatt ugyanakkor siklik, szép, csak éppen tótágast kell állnom a megtekintéshez.
:-)

Mit gondoltok, hol kéne kattintanom? Winben? Media Playerben?
Vagy keressek másik kis progit? De melyiket?

Köszi!!!

#5486 Felhasználó inaktív   Gubek 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 15. 04:17

Próbáld ki a VLC-t, van belőle portable verzió is.
------------------------------------------------------------------
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540

Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)

#5487 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 15. 06:51

Üzenet megtekintéseIdézet: mckay - Dátum: 2010. 09. 14. 22:46

Sziasztok!

Fejre állt a Media Player Classic!

Tudom, írhatnám ezt a videózós fórumba is, de szerintem ide illik, ugyanis a gond itt gyökerezhet
- Windows 7
- Radeon 7000 (directX7, win7 driver nem létezik hozzá)
- Media Player Classic Home Cinema v1.4.2499

Másik gépeken, ahol normális videókártya van a win7 alatt, MPC-vel, JÓ!
Másik gépeken, ahol ilyen videókártya van de winxp-vel, MPC-vel, JÓ!
Ezen a gépen, ezzel a régi vidókártyával, de MPC helyett Windows Media Player-rel, JÓ!

Mondhatnánk, hogy meg van oldva, legyen WMP, de az nagyon erőforrás-zabáló, és bizony cammogós a DVD-lejátszás.
MPC-HC alatt ugyanakkor siklik, szép, csak éppen tótágast kell állnom a megtekintéshez.
:-)

Mit gondoltok, hol kéne kattintanom? Winben? Media Playerben?
Vagy keressek másik kis progit? De melyiket?

Köszi!!!

Asszem ez nem lejátszó-, hanem kodek-kérdés. Régi 4-es divx-szel volt ilyen anno eleinte (vagy 5-össel?)
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#5488 Felhasználó inaktív   Balin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 15. 08:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Miki - Dátum: 2010. 09. 14. 17:32

2. Alap windows drivere van az egernek? Korlatozott felhasznalo?
3. Cmd elindit, majd az ablak felso kereten jobb gomb es tulajdonsagok. Ott a harmadik fulon (Layout=Nezet?)van az ablak meretenek allitasa (alap a 80 szeles 25 magas)

- Bár codless egér és billenyű van, de a win7 rakta fel...
- a cmd-t kipróbálom

köszi

#5489 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 15. 14:45

Van egy Hp 6730s laptopom Vista Business Sp2 minden frissítés feltelpítve. Amikor az ethernet portba bedugom az utp kábelt, a feladatkezelőn a processzorterhelés hirtelen felugrik 50 %-ra. Ahogy kihúzo ma kábelt, visszaugrik a normális 10 % alá.Digilant használok, és még amikor nem is indítom el PPOE kapcsolódást, már akkor is ezt tapasztalom. Már beszéltem a HP ügyfélszolgálttal, küldtek egy fw frissítést a erre a Yukon-Marwell kártyára, feltelpítettem, de a helyzet változatlan maradt. "Üresben" (azaz internetkapcsolat elindítása előtt) némileg (10%-kal) csökkent a processzorterhelés, de még mindig 40 %. Milyen ötletetek van még erre a problémára?
"Légy szerény mint én..."

#5490 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 15. 15:16

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2010. 09. 15. 15:45

Milyen ötletetek van még erre a problémára?

Adware, spyware, trójai stb. Tehát valami kártevő ami menni szeretne az internetre, és nem feltétlenül virusírtóval kell kerestetni.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#5491 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 15. 18:01

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 09. 15. 16:16

Adware, spyware, trójai stb. Tehát valami kártevő ami menni szeretne az internetre, és nem feltétlenül virusírtóval kell kerestetni.

Köszi. Csak a helyzet az, hogy ugyanez a laptop wifivel van rendszeresen használva, és ott még ez sosem fordult elő.
"Légy szerény mint én..."

#5492 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 15. 21:28

Üzenet megtekintéseIdézet: zoli62 - Dátum: 2010. 09. 15. 19:01

Köszi. Csak a helyzet az, hogy ugyanez a laptop wifivel van rendszeresen használva, és ott még ez sosem fordult elő.

Hálókártya driver frissítés nem feltétlenül a HP oldaláról.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#5493 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 08:12

Egy friss Windows 7 telepítést be lehet állítani úgy, hogy kevesebb erőforrást fogyasszon, mint egy Windows XP, de használható maradjon?

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#5494 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 08:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2010. 09. 16. 09:12

Egy friss Windows 7 telepítést be lehet állítani úgy, hogy kevesebb erőforrást fogyasszon, mint egy Windows XP, de használható maradjon?

Nem,mert alapból nagyobb az igénye mint egy xp-nek.

#5495 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 12:54

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2010. 09. 16. 09:12

Definiáld a használhatóságot.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5496 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 13:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2010. 09. 16. 13:54

Definiáld a használhatóságot.

Néhány böngészőre lenne szükségem a honlapok teszteléséhez, illetve Office várható. Egyéb dolgokra nem lesz használva (és amúgy is virtuális gépbe menne), szóval tűzfal, vírusirtó nem kell.

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#5497 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 13:52

Egy elképesztően idegesítő problémám támadt tegnap. Itt hagytam a gépet pár órára, majd visszaültem elé és elkezdtem az epsxe-vel játszani. Erre elkezdett szaggatni. Kiléptem, és akkor észrevettem, hogy az egész mindenség szaggat: kurzor, zenelejátszás, stb... néhány másodpercenként fellvillan a vinyó led hallani valami b@sztatja a vinyót és ilyen van az akadás. Tegnap pár újraindítás kikapcsolás után megszűnt, de ma megint előjött ez az idegesítő dolog. Most úgy nézem a process explorer alapján, hogy a DPCs folyamattal vannak szinkronban ezek az akadások. Valakinek ötlete, hogy mi a kínja?

Ha már említettem a process explorer-t. Azzal az a problémám, hogy nem működik az "always on top" funkció amikor a feladatütemező indítja, csak ha kiveszem a pipát majd visszateszem. Anélkül meg elég szopás, mert ha valami teljes képernyőn odafagy akkor esetleg vakon tudom kilőni, ha tudom a process nevét és nem gépelem el, mert akkor isten se tudja mit lövök ki. Erre tud valaki megoldást?

Csatolt fájl:

#5498 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 15:11

Üzenet megtekintéseIdézet: Nevergone - Dátum: 2010. 09. 16. 14:25

Néhány böngészőre lenne szükségem a honlapok teszteléséhez, illetve Office várható. Egyéb dolgokra nem lesz használva (és amúgy is virtuális gépbe menne), szóval tűzfal, vírusirtó nem kell.

Az a legkevesebb. Az Aero kikapcsolása megoldható, többet jelent.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#5499 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 09. 16. 15:50

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 09. 16. 09:35

Nem,mert alapból nagyobb az igénye mint egy xp-nek.

Nekem kisebb gépen default telepítve hevesebben megy, mint az XP.
Make love not Wor.

#5500 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 16. 19:38

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2010. 09. 16. 16:50

Nekem kisebb gépen default telepítve hevesebben megy, mint az XP.

Már bocs, de erősen kétlem. pl egy p4 cerkán 256mb-al sokkal gyorsabb az XP mint Egy Windows 7 (már ha egyáltalán feltelepül rá). De ha csak a hivatalos gépigényeket nézzük akkor is látszódik, hogy az XP használatához sokkal gyengébb gép is elég, tehát kevesebb az erőforrás igénye.

De nézhetjük más szemszögből is, tételezzük fel, hogy lebutítható a Windows 7 olyan erőforrás igény szintre mint az XP, rakat Windows 7 szolgáltatás kilövésével mint pl. indexelés, aero, uac kikapcsolása, programok előtöltése, stb. De a Windows 7-re jellemző szolgáltatások kilövésével mi értelem lenne a Windows 7-nek? Nevén kívül minden hasznos dolog hiányzik belőle, ennyi erővel akkor már inkább az elavult XP, ami minden buhera nélkül gyorsabb.

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 273
  • 274
  • 275
  • 276
  • 277
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.