HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows 7 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows 7 Értékeld a témát: **--- 18 szavazás

#6741 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 01. 06. 21:50

Idézet: Eleanor - Dátum: 2012. 01. 06. 14:51

Kösz a bizonyítást…

Kép

Biztos benne van a szövegedben valahol, hogy miért is gyorsabb valahonnan, valamelyik cilinderből kimászni a lemez széléig, mint valamelyik cilinderből elmenni a közepéig, ugye?

Asszem mindkettőre láttam már defragot. A gyakran használt szektorokat szokták a tartalomjegyzék-MFT-akármihez (adminisztratív területekhez) "közel rakni". Ezt nyilván többféleképpen lehet megcsinálni. Ugyanakkor kérdés, hogy melyiket használja gyakrabban: a lapfájlt, vagy az adminisztratív területeket? (mert itt fentebb keverednek a dolgok már). Ha a lapfájlt olyan gyakran használná, hogy érdemi lassulás jelentkezik a lapfájl elhelyezése miatt, akkor kell átrakni másik vezérlőre az egészet. Ha meg nem, akkor lehet, hogy nem is lapozási probléma az, ami. De látom, mind itt sörözünk. :)

:offtopic: Bazeg, most látom csak, egyedül sörözöm itt... :(

Szerkesztette: Warrior 2012. 01. 06. 21:50 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#6742 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 22:48

Idézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 06. 21:45

Vigyázz, mert sokkal, mondom, sokkal optimálisabb, ha másik vezérlőre rakod a lapfájlt, mert ugye az alaplapi vezérlők egész jól működnek szimultán, optimális esetben tényleg párhuzamosan. Tehát a fenti, másik lemezre eset a legjobb.

Ezzel nem is vitatkoztam, én csak az "egy vinyón az OS+lapozófájl" dologhoz szóltam hozzá.

Idézet

Megj.: most nézem, hogy te "lapozófájlnak fenntartott partíció"-t írsz. Nem mindegy pl. hogy linuxban swap partíció van, azazhogy komplett lap-partíció, hogy hogy azon még a rendszer csinál egy kisebb méretű fájlt, azaz maga a partíció nincs rendszer-szinten lapozásnak dedikálva; nem mindegy, bár talán kis kérdéseket vet fel, sok különbség nem lesz egy normálisan kialakított fájlhoz képest sem.

Ha van külön dedikált parti (+fix méretű a fájl), akkor nincs gond a lapozófájl fragmentációjával, ellenkező esetben erről neked kell gondoskodni. Nyilván, ha eljutsz odáig, hogy egybefüggő, nem fraggolt a fájl, akkor mindegy, hogy melyik partíción van. A lényeg, hogy minél közelebb legyen a gyakran használt fájlokhoz.

aláírás
Spoiler

#6743 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 06. 22:55

Idézet: Eleanor - Dátum: 2012. 01. 06. 14:51

Kösz a bizonyítást…

Kép

Biztos benne van a szövegedben valahol, hogy miért is gyorsabb valahonnan, valamelyik cilinderből kimászni a lemez széléig, mint valamelyik cilinderből elmenni a közepéig, ugye?

Igen, itt: "a gyakran használt dolgok a partíción belül előlre pakolva valami defrag programmal" - ekkor ugyanis a fej legtöbbször amúgyis a lemez szélén dolgozik (mivel a sokat használt cuccok ott vannak), tehát összeségében kevesebbet kell mászkálnia, ha a lapozófájl is ott van. A lényeg, hogy a (nem töredezett) lapfájl és a sokat használt dolgaid közel legyenek egymáshoz - ezt pedig könnyebben tudod megoldani a lemez szélén, mint máshol.
 aláírás
Spoiler

#6744 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 06:36

Idézet: worxland - Dátum: 2012. 01. 06. 22:55

Igen, itt: "a gyakran használt dolgok a partíción belül előlre pakolva valami defrag programmal" - ekkor ugyanis a fej legtöbbször amúgyis a lemez szélén dolgozik (mivel a sokat használt cuccok ott vannak), tehát összeségében kevesebbet kell mászkálnia, ha a lapozófájl is ott van. A lényeg, hogy a (nem töredezett) lapfájl és a sokat használt dolgaid közel legyenek egymáshoz - ezt pedig könnyebben tudod megoldani a lemez szélén, mint máshol.

Attól tartok, nem bizonyítás volt ez mégse, csak egy szokás. Ami amúgy egészségedre. :lollypop:

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6745 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 06:39

Idézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 06. 21:50

Asszem mindkettőre láttam már defragot. A gyakran használt szektorokat szokták a tartalomjegyzék-MFT-akármihez (adminisztratív területekhez) "közel rakni". Ezt nyilván többféleképpen lehet megcsinálni. Ugyanakkor kérdés, hogy melyiket használja gyakrabban: a lapfájlt, vagy az adminisztratív területeket? (mert itt fentebb keverednek a dolgok már). Ha a lapfájlt olyan gyakran használná, hogy érdemi lassulás jelentkezik a lapfájl elhelyezése miatt, akkor kell átrakni másik vezérlőre az egészet. Ha meg nem, akkor lehet, hogy nem is lapozási probléma az, ami. De látom, mind itt sörözünk. :)

:offtopic: Bazeg, most látom csak, egyedül sörözöm itt... :(

Viszont legalább jó a társaság. :)

(Az eredeti marhaság viszont jó szokás szerint, mint a gólyafos kering, miszerint: „külön partíción nem töredezik a lapozófájl".

A többi amúgy fingreszelés, ismerve a felhasználót és a lapozás fontosságát a tevékenységben.)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#6746 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 22:14

Idézet: Lugi - Dátum: 2012. 01. 06. 07:55

Köszi, máris utánanézek!

A valaha "You-Pax" néven futó szoftvercsomag legfrissebb változatát innen tudod letölteni.

A másik variáció a DanielK féle drivercsomag.

/Forrás: www.hardwareheaven.com
ttp://nomoregoatsoup.wordpress.com/

A Pax frissebb, és jellemzően több embernek vált be (a fórumokon olvasható beszámolók alapján), mint a DanielK féle szoftvercsomag. Egyébként mindkettő a hivatalos, Creative féle szoftvercsomagra épül.

Azért azt nem árt megjegyezni, hogy a hibátlan működés egyik esetben sem garantált! Mint általában minden számítógépes szoftver esetében, erősen hardverkörnyezet-függő a dolog.

Nagyon ezen nem lehet meglepődni, mert egyik sem hivatalos driver. Viszont, ha szeretnéd a hangkártyád összes funkcióját (beleértve a Creative felhasználói programokat is) kihasználni, akkor kénytelen vagy ezek valamelyikét telepíteni.

Ugyanis az utolsó, hivatalos Creative féle szoftvercsomag Audigy2 ZS hangkártyához egy meglehetősen "herélt" változat. Az illesztőprogramon kívül gyakorlatilag semmit nem tartalmaz. A hangerőket tudod állítani, aztán "jó napot".

A Surround Mixer és az Audio HQ teljes mértékben hiányzik, pedig azok szükségesek a hangfalkonfigurációk, ki- és bemeneti szintek, digitális kimenet, stb. korrekt beállításához.

Légyszíves írrd meg, ha nem működik a dolog, és akkor majd keresünk valami jó, Win7-es illesztőprogramot a Realtek hangkártyádhoz! ;-)

(Azt is írd meg légyszíves, ha működik, s hogy melyik szoftvercsomag vált be!)
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#6747 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 07. 22:25

Idézet: Warrior - Dátum: 2012. 01. 06. 21:45

[..] De szerintem a kérdező kolléga már rég máshol sörözik. :)

Itt vagyok! :-) Kicsit elhúzódott a sörözés. :-p

Egyébként köszönöm a választ mindenkinek! Okosabb lettem. Bár azt még mindig nem tudom, hogy érdemes-e létrehoznom egy külön partíciót, és amennyiben igen, akkor azt mindjárt a lemez elejére (azaz szélére), vagy közepére helyezzem!?

Nem említettem, de fix méretű lapozófájlt használok. Mivel 4 GB RAM van a számítógépemben, így ezzel megegyező méretűt. Tehát - elvileg - ha létrehozok egy külön partíciót neki, és azon a partíción csak az a lapozófájl lesz, akkor annak nem szabad töredeznie. Jól mondom?

No persze az már más kérdés, hogy ezzel mennyi "sebességelőnyt" szerzek; hogy van-e jelentősége!?

#6748 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 20:13

Idézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 07. 22:14

Légyszíves írrd meg, ha nem működik a dolog, és akkor majd keresünk valami jó, Win7-es illesztőprogramot a Realtek hangkártyádhoz! ;-)

(Azt is írd meg légyszíves, ha működik, s hogy melyik szoftvercsomag vált be!)

Szia!

Első körben felraktam a Pax-féle legújabb drivert, vagy az általad linkelt 3.25-öst, vagy a 3.30-ast (vagy mindkettőt, már nem tudom:)). Azokkal az volt a baj, hogy nem jött velük semmi olyan program, mint AudioHQ és társai. Szétnéztem még egy kicsit az oldalon, láttam, van fent 4 féle software suite. Gondoltam, hátha ezek tartalmazzák ezeket a programokat. Azonban egyik suite sem volt megfelelő az Audigy2 kártyához (Az X-fi-set nyilván meg sem próbáltam). Ezután elkezdtem a Daniel_K féle cuccokat próbálgatni, de asszem valami gubanc ott is volt, de a keresés közben ráakadtam erre a topicra: http://forums.creati...ad.php?t=579939 Letöltöttem, feltelepítettem full installként, és csodák csodájára minden progi, minden feature műxik. :) A stereo surround is, ami személyes kedvencem! :) Egyetlen, amúgy jelentéktelen probléma merült fel, miszerint a 7.1-et valamiért nem adja ki. Mindenhol mindent jól beállítottam elvileg, a speaker beállításoknál a tesztelést megnézve az tűnt fel, hogy a Side Speaker-re kattintva ugyan nem jön ki hang az oldalsó hangszórókból, de valamennyi hang átszűrődik a mélynyomó alacsony frekijén, és ott hallom, ahogy mondja: Side Left, Side right. Csak valamiért onnan nem hallani, ahonnan kéne. :) Lehet, hogy az a gond, hogy az oldalsó hangszórók jack-je megosztott csatlakozó a Line-in csatival, és talán valami miatt nem vált át speaker out-ra.
Mindenesetre ezzel a felállással már elvagyok, a 7.1 nem igazán fontos. Köszi a tippeket! A Creative fórumos linket meg rakjátok el, valóban jó kis pakk! Ha kell valakinek, szívesen feltöltöm FTP-re (ha adtok elérést), mert a fórumos link ez fizetős vagy DL korlátos (30percenként 1 file engedett).

Lugi

#6749 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 21:32

Szia!

Köszönöm, hogy leírtad mindezt!

Fura, hogy sem a Pax, sem a Daniel_K féle csomag nem tartalmazta nálad telepítést követően az Audio HQ-t és a Surround Mixer-t, mert - többek között - éppen az a lényeg bennük, hogy a gyári, "alap" illesztőn felül ezeket a szoftvereket is tartalmazza. :think:

Mindenesetre köszönöm a tippedet, mert én Audigy2 ZS hangkártyát használok Win7 alatt, és eddig még nem próbáltam egyik nem hivatalos szoftvercsomagot sem. A gyári, hivatalos Creative driver viszont - ahogyan fentebb is írtam - éppen csak arra jó, hogy legyen a Windows alatt hang.

Mivel nekem is szükségem van a hangkártya teljes funkcionalitására, és mivel úgyis most szándékozom újratelepíteni a Win7-et, én hálásan megköszönöm, ha feltöltöd valahová azt a programcsomagot, amit a fórumról töltöttél le, s amely neked bevált!

Üdv: Piftuka

#6750 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 21:54

Idézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 08. 21:32

Szia!

Köszönöm, hogy leírtad mindezt!

Fura, hogy sem a Pax, sem a Daniel_K féle csomag nem tartalmazta nálad telepítést követően az Audio HQ-t és a Surround Mixer-t, mert - többek között - éppen az a lényeg bennük, hogy a gyári, "alap" illesztőn felül ezeket a szoftvereket is tartalmazza. :think:

Mindenesetre köszönöm a tippedet, mert én Audigy2 ZS hangkártyát használok Win7 alatt, és eddig még nem próbáltam egyik nem hivatalos szoftvercsomagot sem. A gyári, hivatalos Creative driver viszont - ahogyan fentebb is írtam - éppen csak arra jó, hogy legyen a Windows alatt hang.

Mivel nekem is szükségem van a hangkártya teljes funkcionalitására, és mivel úgyis most szándékozom újratelepíteni a Win7-et, én hálásan megköszönöm, ha feltöltöd valahová azt a programcsomagot, amit a fórumról töltöttél le, s amely neked bevált!

Úgy emlékszem, a Daniel_K féle csomag tartalmazott APP-okat is, de nem indultak el, arra hivatkozva, hogy nem talált megfelelő hangkártyát a gépben. :s Ahogy néztem, a Pax meg nem is állítja magáról, hogy tartalmazna App-okat is. Mindegy, a lényeg, hogy találtam egy jó összeállítást! Akár még ma feltöltöm, ha gondolod, csak adj egy elérést, ahova mehet! :)

Lugi

#6751 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 22:30

Szia!

Én saját elérést nem tudok adni, de mit szólsz a Yousendit oldalhoz? :think:

Illetve még ezt találtam: A legjobb ingyenes fájlmegosztó oldalak

/Forrás:
www.yousendit.com
http://techline.hu /

Szerkesztette: Piftuka 2012. 01. 08. 22:30 -kor

#6752 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 23:25

Idézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 08. 22:30

Szia!

Én saját elérést nem tudok adni, de mit szólsz a Yousendit oldalhoz? :think:

Illetve még ezt találtam: A legjobb ingyenes fájlmegosztó oldalak

/Forrás:
www.yousendit.com
http://techline.hu /

Már töltöm is fel az egyik filesharing oldalra! Közlöm a linket, ha kész.

Lugi

PS: ezek a külföldi oldalak nem túl gyorsak, de találtam hazai megoldást, oda elég hamar felmegy, ami kell :)

Szerkesztette: Lugi 2012. 01. 08. 23:32 -kor

#6753 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 08. 23:48

Na, ennyi volt. 2 link van, mert 2db iso-ról van szó.

1. Media Source

2. Install Disc

Majd írd meg Te is, hogy vált be!

Lugi

#6754 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 09. 19:38

Köszi!

A "Mediasource"-ot le tudtam tölteni, de a másikat nem, mert 628,3 MB és - idézem a honlapot - "**: A 200 MB-nál nagyobb fájlok letöltéséhez Prémium előfizetés szükséges.". :-(

Fel tudod esetleg tölteni azok közül az ingyenes fájlmegosztó oldalak közül valahová, amiket belinkeltem fentebb?

Ez például jónak tűnik: Badongo

Jókat is írnak róla az ominózus bemutatóban:

Idézet

A Badongo egyszerűen imádnivaló. 1 GB-os fájlokat is felölthetünk rá, és még csak összességében sincs limit, vagyis annyit, amennyit nem szégyellünk. Ha nem regisztrálunk, akkor a szokásos módon működik a dolog. Feltöltjük a fájlt és megkapjuk a linkeket. Ha regisztrálunk, akkor kapunk online fájlkezelőt, fotóalbumot és Slideshow eszközöket, jelszóval védhetünk fájlokat és 12 GB-ra nő a napi letöltési limitünk (ami ha csak regisztráció nélkül töltünk le, akkor 4 GB). Ez letöltési limit, a feltöltésre nincs határ. Ugyancsak fontos, hogy az inaktív fájlokat – amelyeket nem tölt le senki itt 50 nap múlva törlik, illetve ingyenes regisztrációval felöltve 90 nap a határidő.

#6755 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 00:24

Idézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 09. 19:38

Köszi!

A "Mediasource"-ot le tudtam tölteni, de a másikat nem, mert 628,3 MB és - idézem a honlapot - "**: A 200 MB-nál nagyobb fájlok letöltéséhez Prémium előfizetés szükséges.". :-(

Fel tudod esetleg tölteni azok közül az ingyenes fájlmegosztó oldalak közül valahová, amiket belinkeltem fentebb?

Ez például jónak tűnik: Badongo

Jókat is írnak róla az ominózus bemutatóban:

Szia!

Inkább feltöltöttem feldarabolva, mert a többi helyre igen lassan megy fel, ide meg full sávon felment. A linkek:

Part 1
Part 2
Part 3
Part 4
Part 5
Part 6
Part 7
CRC

Remélem most jó lesz! :)

Lugi

#6756 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 23:12

OFF: Ezt nem tudnátok esetleg priviben rendezni? :rolleyes:
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#6757 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 00:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Lugi - Dátum: 2012. 01. 10. 00:24

Szia!

Inkább feltöltöttem feldarabolva, mert a többi helyre igen lassan megy fel, ide meg full sávon felment. A linkek:

Remélem most jó lesz! :)

Lugi

Köszi, így már csordogál lefelé! :-) Majd beszámolok a tapasztalataimról, ha sikerült telepíteni.

Amúgy jól gondolom, hogy a CD tartalmazza az Audio HQ-t, Surround Mixer-t és az egyéb programokat, a "Media Source" pedig a Creative saját "mindenes" lejátszója, ami a "Playcenter"-t váltotta fel?

Üzenet megtekintéseIdézet: Misi_D - Dátum: 2012. 01. 10. 23:12

OFF: Ezt nem tudnátok esetleg priviben rendezni? :rolleyes:

Ne haragudj, de... Tényleg annyira zavar téged? Ráadásul még csak nem is OFF TOPIC, amiről beszélünk. :think:

#6758 Felhasználó inaktív   Lugi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 11. 03:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 11. 00:03

Köszi, így már csordogál lefelé! :-) Majd beszámolok a tapasztalataimról, ha sikerült telepíteni.

Amúgy jól gondolom, hogy a CD tartalmazza az Audio HQ-t, Surround Mixer-t és az egyéb programokat, a "Media Source" pedig a Creative saját "mindenes" lejátszója, ami a "Playcenter"-t váltotta fel?

Hogy annó az Audio HQ mit is tartalmazott, arra már nem emlékszem, de a többi stimmel. :) Sőt, olyan dolgokat is látok itt most, amikre nem emlékszem az XP-s időkből...

Lugi

Szerk.: Rákerestem az Audio HQ-ra, ez végülis egy gyűjtő menü volt a progikhoz. Tehát így konkrétan Audio HQ nincs ebben, de minden van, amit az tartalmazott.

Szerkesztette: Lugi 2012. 01. 11. 03:09 -kor

#6759 Felhasználó inaktív   INT21H 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 12. 10:09

Sziasztok!
Nem tudom szóba került-e már, azért előre is bocs.
A Windows könyvtár az idők során iszonyatosan meghízott (kb. a kezdeti duplájára). Arra gyanakszom, hogy a sok feltelepített patch miatt van: a pancser vindóz mindenféle uninstall infót is a rendszerkönyvtárba pakol (Ami nem baj, ha van elég hely a rendszerpartíción. Sajnos kinőttem a 30 GB-t.).
Régebben XP-n viszonylag könnyen át lehetett tenni máshova ezeket a fileokat, 7-esen viszont nagyon nem találom.

Hogy lehetne a fölösleges fileoktól megszabadulni? (Nem baj hogy nem lehet uninstallni a patcheket.)

Ezt a tippet találtam, de nem tudom jól működik-e.
Esetleg más tippek a DISM.exe-én kívül?

Előre is kösz.
"Hanyatló kultúránknak az egyik legkórosabb eleme a járandósági felfogás (entitlement culture) ami szerint az állampolgárnak jár minden, az is, amiért soha életében nem fizetett."

"I meditate diligently every morning. The subjects are life and love. I quit after 3 seconds."

#6760 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 01:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2012. 01. 11. 00:03

Ne haragudj, de... Tényleg annyira zavar téged? Ráadásul még csak nem is OFF TOPIC, amiről beszélünk. :think:

Nem haragszom, de... Először is már rég nem win7 problémáról beszéltek, megy a hangkeltés mindkettőtöknek valamilyen módszerrel, egyéb extra funkciókra "vadásztok" - tehát off. Talán hangkártyás topicban kellene, nem? Másodszor, egymásnak küldözgetitek a különböző működő-nem működő fájlmegosztós linkeket postokon keresztül. Ez is nagyon témába vág, és minden idetévedőt rohadtul érdekel... Erre mondtam, h próbáljátok már meg priviben.
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

Téma megosztása:

• (365 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 336
  • 337
  • 338
  • 339
  • 340
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.