HWSW Informatikai Kerekasztal: "KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

"KERESEK ÉS SEGÍTEK" TOPIC II. Avagy minden szinten, szinte minden! Értékeld a témát: ***** 5 szavazás

#4681 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 13. 15:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 03. 13. 13:14

Ezért hát tán leginkább hasraütve adják meg legtöbben, hogy a kép szélességét hány oszlopra bontják.

De valami alapja csak van? Ahogy számolom, 4:3-as képarányhoz a függőleges 576 miatt, vízszintesen 768px dukálna PC monitoron. A neten mégis azt írják, hogy a digitális PAL szabvány 4:3-ban 720x576, nem pedig 768x576. Állítólag azért, mert a nem digitális PAL kijelzőkön a képpontok szélessége, magassága nem 1:1, a 720px-t széthúzódik annyira, hogy 4:3-nak feleljen meg a kép geometriája. Ebből mi az igazság?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4682 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 15:39

lyukmaszk

Kép

résmaszk

Kép

rácsmaszk

Kép

elliptikus maszk

Kép

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4683 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 15:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 03. 13. 15:39

lyukmaszk

résmaszk

rácsmaszk

elliptikus maszk

Így már világos :blink: Ez most mire is vonatkozik? A horizontális sorszámolás problematikájára, vagy a képarányra?
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#4684 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 15:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 13. 15:44

Így már világos :blink: Ez most mire is vonatkozik? A horizontális sorszámolás problematikájára, vagy a képarányra?

Mindkettőre.

(De újra:
A sorok fentről lefele egymás alatt = sorfelbontás.
Analóg rendszerben az elektronsugár balról-jobbra átfut, nincs tényleges oszlop, csak az elektronsugár átmérője (nem igazán számottevő a legtöbb esetben) és a résmaszk mérete adhat valami számolási alapot az oszlopok számára.)

https://forum.hwsw.h...-tv-felbontasa/

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#4685 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 16:35

Értem. Így már világos. Akkor átfogalmazom a kérdést. Ha VHS-t vagy Hi8-at digitalizálok, milyen felbontásban érdemes megtenni, ami még nem pazarlás? 768x576 vagy 720x576?

Szerkesztette: Wile E 2011. 03. 13. 16:35 -kor

#4686 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 16:56

"Valaki segítsen, légyszi!!! A NOD32 piros figyelmeztetéseket lök fel nekem, azzal a szöveggel, hogy "A cím le van tiltva." Aztán kiír egy URL-címet, meg egy IP-címet. Ilyennel még nem találkoztam..."

Egy ismerősöm kért így segítséget, én viszont nem használok NOD32-t... valaki tudja, hogy ilyenkor mi van, és mi a teendő?
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#4687 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 17:35

Üzenet megtekintéseIdézet: bega - Dátum: 2011. 03. 13. 16:56

valaki tudja, hogy ilyenkor mi van, és mi a teendő?

Kép

#4688 Felhasználó inaktív   bega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 13. 17:42

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 13. 17:35

:respect: Köszönöm!
F*ck Valentine's, I want Ballantine's.

#4689 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 14. 01:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 13. 16:35

Értem. Így már világos. Akkor átfogalmazom a kérdést. Ha VHS-t vagy Hi8-at digitalizálok, milyen felbontásban érdemes megtenni, ami még nem pazarlás? 768x576 vagy 720x576?

mivel digitalizálsz és mibe tömörítesz?
ha pl dv kamerával húzod be az anyagot, akkor úgyis 720 lesz a szélesség. nagy pazarlás szerintem nem lesz, főleg korszerű tömörítővel, pont azért, mert a nagyobb elvi felbontás nem hordoz tényleges pluszinformációt (persze zaj, stb, de nem hiszem, hogy jelentős).

ja és főleg mit digitalizálsz? csak mert a hi8 sorfelbontása sokkal nagyobb, mint a vhs-é, utóbbinál még az svcd felbontása is feleslegesnek tűnik.
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#4690 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 14. 18:37

Egyelőre egy analóg tuneres asztali, HDD-s DVD felvevővel fogom megpróbálni, megnézem milyen eredményt ad és milyen felbontásban csinálja. Ha nem leszek elégedett az eredménnyel, akkor veszek valami erre alkalmas kártyát a gépbe (melyiket ajánlanád megfizethető árban?). Családi eseményekről vannak felvételek Hi8-as kazettán (a kamerán játszom le, amivel fel lett véve) és VHS-en (egyszerű VCR készülékkel játszom le).

#4691 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 14. 20:21

szerintem nem lesz gond az asztalival. ha mégis, pl csúszik a hang, akkor vagy olyan lejátszó, vagy olyan digitalizáló kell, amiben van tbc.
hi8-ra még jó megoldás lehet egy régebbi d8 kamera, ami tud hi8at és video8at lejátszani, mert az kiadja a képet a tüzesmadzagon is, általános célra meg jó lehet egy bármilyen olcsó dv kamera is, amiben van av passthrough, mert az meg az analóg bejáraton beküldött képet küldi ki a dv portjára.

#4692 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 14. 20:31

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 03. 14. 20:21

szerintem nem lesz gond az asztalival. ha mégis, pl csúszik a hang, akkor vagy olyan lejátszó, vagy olyan digitalizáló kell, amiben van tbc.

tbc?

Üzenet megtekintéseIdézet: qnadam - Dátum: 2011. 03. 14. 20:21

hi8-ra még jó megoldás lehet egy régebbi d8 kamera, ami tud hi8at és video8at lejátszani, mert az kiadja a képet a tüzesmadzagon is, általános célra meg jó lehet egy bármilyen olcsó dv kamera is, amiben van av passthrough, mert az meg az analóg bejáraton beküldött képet küldi ki a dv portjára.

Mennyivel rosszabb, ha a kamera analóg, és csak Hi8-at tud lejátszani? Mert ha jól értem, amit írtál, akkor a dv kamera a Hi8-at kapásból digitalizálná is.

#4693 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 14. 20:35

Más téma. Pormegkötők közül melyik fajtát érdemes venni? Nem olyan kéne, amelyik teljesen portalanítja a szobát, az is elég lenne, ha valami technikával, speciális, megnövelt felülettel magához vonzaná a por nagyját. Nem ártana, ha mindezt kis méretben, csendben tenné, megfizethető áron. A neten van mindenféle félipari légszűrő szerkezet, szivacs, matrac, felületre felvihető pormegkötő folyadék, de nem tudom melyik megoldás a leghatékonyabb az árához képest. Valakinek van ilyesmiben tapasztalata?

#4694 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 14. 20:41

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 14. 20:31

tbc?

Mennyivel rosszabb, ha a kamera analóg, és csak Hi8-at tud lejátszani? Mert ha jól értem, amit írtál, akkor a dv kamera a Hi8-at kapásból digitalizálná is.

http://en.wikipedia....base_correction

nem sokkal :) főleg ha a kamerát és a digitalizálót s-video kanóccal kötöd össze. jól érted, a (főleg) régebbi digital8 kamerák le tudják játszani az analóg v8 és hi8 kazettákat is, az újabbak/olcsóbbak sajnos nem.

#4695 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 14. 20:35

az is elég lenne, ha valami technikával, speciális, megnövelt felülettel magához vonzaná a por nagyját.

Nálam ezt szekrény alattnak hívják. :Đ

Viccet félretéve, ha lakóhelyiségbe kell, akkor szerintem nincs jobb választás pár nagyobb levelű szobanövénynél.

#4696 Felhasználó inaktív   horex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 14. 20:35

Más téma. Pormegkötők közül melyik fajtát érdemes venni? Nem olyan kéne, amelyik teljesen portalanítja a szobát, az is elég lenne, ha valami technikával, speciális, megnövelt felülettel magához vonzaná a por nagyját. Nem ártana, ha mindezt kis méretben, csendben tenné, megfizethető áron. A neten van mindenféle félipari légszűrő szerkezet, szivacs, matrac, felületre felvihető pormegkötő folyadék, de nem tudom melyik megoldás a leghatékonyabb az árához képest. Valakinek van ilyesmiben tapasztalata?

Létezik egy szerkezet ami sztatikusan köti meg a port
Anno eladtam egy ilyen hibás szerkezetet, én sem tudtam mi az, de a szervizelője/árusitója vette meg. Ne kérdezzd ki az, nem emlékszem
Egy ventilátor szivja be a levegöt benne egy drótháló ami sztatikusan feltöltődi és egy szűrő
Csatolt fájl  frissito2.jpg (88,6K)
Letöltések:: 9
"Tégy jót, s gondold meg, minden óra lehet az utolsó" /Talmud/
HOREX

#4697 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 13:55

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 03. 16. 13:22

ha lakóhelyiségbe kell, akkor szerintem nincs jobb választás pár nagyobb levelű szobanövénynél.

Igen, ez jó ötlet lenne, de nálam az ilyen gazak elhervadnak, függetlenül attól, mennyire locsolom és ápolom őket.

Üzenet megtekintéseIdézet: horex - Dátum: 2011. 03. 16. 13:43

Létezik egy szerkezet ami sztatikusan köti meg a port
Egy ventilátor szivja be a levegöt benne egy drótháló ami sztatikusan feltöltődi és egy szűrő

Valami ilyesmire gondoltam, csak ventilátor nélkül a csend miatt.

#4698 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 14:00

Üzenet megtekintéseIdézet: Wile E - Dátum: 2011. 03. 16. 13:55

Igen, ez jó ötlet lenne, de nálam az ilyen gazak elhervadnak, függetlenül attól, mennyire locsolom és ápolom őket.

Egy nagy fikusz(kukisz)t azért érdemes megpróbálni, ha van hely. Azok túlélnek mindent, külön dolgozni kell, ha ki akarod pusztítani :Đ Tudod, azok a tipikus hivatalfolyosó meg váróterem cuccok.

#4699 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 16. 18:34

ismerős leánka sikeresen addig halogatta a szakdolgozatírást, amíg kiderült, hogy négy hete van az egészre (kettő, plusz kettő hét pót-pót-póthaladék), sehol sem tart még, de ötlete sincs, hogyan kéne belekezdeni meg folytatni utána :omg:

van esély valami segédanyagfélére vagy bármire, aminek segedelmével össze tudna lapátolni egy szakdogaféleséget?

#4700 Felhasználó inaktív   Jcage 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 17. 11:40

Tegnap a kiscsaj otthon kicsit benyomta a front hangsugárzóm magasát. Nem szakadt be, de gyűrött le. Azt a tippet kaptam, hogy óvatosan porszívóval próbáljam kiegyenesíteni. Ez így működőképes, vagy inkább keressek biztonságosabb megoldást? Mivel alig egy hetes a hangfal, a hiba értelemszerűen nem garanciális, nem szeretnék fölöslegesen kockáztatni. A típus Mission m62i.
Várom a tippeket.
Thx,
J
"A kritikus olyan, mint a nőgyógyász: ott keresi a problémát, ahol más az élvezetet..."

Téma megosztása:

• (377 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.