HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#81 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 02. 23:39

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. márc. 2., vasárnap - 22:22

Egy minőségi 300W-os tápnak elégnek kellene lennie a konfigjához feltéve, hogy a 12V-os ágai elég erősek a VGA táplálásához.

Hogyaszongya:

Idézet

A 12 voltos ágát két részre bontották. Egyiknek 11 A, a másiknak 14,5 A a maximuma, közös csúcsteljesítményük pedig 22,5 A, vagyis 270 watt. A 3,3 és 5 voltos ágak közösen legfeljebb 125 wattal terhelhetőek.

Nem értek hozzá, ez elég?  :think:
The blood of martyrs is the seed of the Imperium.

#82 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 22:36

Idézet: rulla - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 0:39

Hogyaszongya:

Nem értek hozzá, ez elég?  :think:

Szerint 22A-nek elégnek kellene lennie a 12V-os ágakon, de ettől függetlenül próbáld meg egy másik táppal.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#83 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 03. 23:16

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 22:36

Szerint 22A-nek elégnek kellene lennie a 12V-os ágakon, de ettől függetlenül próbáld meg egy másik táppal.

Ma vettem egy 450-es Chieftec-et, fasza, csendes táp.
De még mindig fagy a rendszer 3D-ben! :(
Van, hogy rögtön előjön a VPU recover, van, hogy tudok akár 5-10 percet is játszani, de előbb-utóbb kifagy... mit tegyek?
Próbáljam másik Catalyst-tal, egy régebbivel? 8.2-es van fent.
Vagy szar a kártya? Már cseréltem lapot, tápot, egyik sem oldotta meg a problémát. A 7300 GT flottul ment, és most már biztos vagyok benne, hogy a 300 wattos Delta is bírta volna az iramot...

#84 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 04. 01:34

Nos, úgy tűnik, most tényleg megoldódott, bár ezt már írtam párszor.  :Đ

Nem frissítettem eddig a BIOS-t, mert az újak (F3, F4) csak 1 terrás winyó meg Phenom cpu update-eket tartalmaznak... de most már tényleg nem volt más ötletem.
Szal @BIOS-szal xp alól flasheltem az F4-et (verifying és clearing dmi pool opciókkal), lepucoltam az összes chipset-, audio-, vga drivert, majd újrapakoltam, és VOILÁ, cirka 30 percet toltam az NFS-t, és eddig teljesen rendben van.

Egy kérdés: arra viszont felfigyeltem, hogy az eredeti gyári F2-es bios-szal a gép mindig azt írta ki bootoláskor, hogy "updating K8T data to dmi...success" v vmi ilyesmi, bios update után pedig azt, amit szinte mindig látok egy pc boot-kor, azaz: "verifying dmi pool data..." - mi a különbség?

#85 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 05. 19:10

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. márc. 3., hétfő - 22:36

Nna, megvan a probléma oka: nem a lap, hanem a VGA volt a hibás, minden egybe vág: mióta beújítottam, elejétől fogva fagyott 3D-ben.
A végső eredmény a cimbi gépében született: berakta a kártyát, és mivel szintén egy X1950 Pro-ja van, az xp felismerte a kártyát, kért egy restart-ot, de neki már 2D-ben sem állt fel utána a rendszer, lement stand by-ba, és vissza se jött...  :eek:

Minden előző lépés hiábavaló volt, de legalább minden eshetőséget kizártunk. Köszönöm mindenkinek a segítséget!  :respect:

A kártyát a PH!-n vettem, holnap viszem vissza az eladónak teszteltetni, majd cseréltetni.

#86 Felhasználó inaktív   staffy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 06. 21:30

ATI HD2600XT-m van. A demo 1080p.wmv-t jól  :D  :D  :D  , a 720p.wmv-t negativban játsza. :mad:  :mad:  :mad:  Miért?????

#87 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 14. 08:46

Idézet: BVB - Dátum: 2008. febr. 12., kedd - 10:16

Sziasztok!

Az ASUS 7600 GS karim tegnap óta minden bekapcsoláskor alap felbontáson indul. A drivert a gép "elfelejti", minden újraindítás után telepíteni kell, amíg nem kapcsolom ki, rendesen működik minden. Újraindítás után kezdődik az egész elölről. Más problémát nem találok a gépen, mindenből a legfrisseb maghajtó van fenn, minden alapon megy. Az alaplap abit kn9 ultra.
Vírust nem talált a nod32, gőzöm sincs, mi lehet a baj.  :confused:
Van valakinek ötlete?

Üdv Mindenki!

A problémám azóta is kiakaszt, feltettem több régi drivert, de azokkal is hasonlókat produkál. Tényleg nem tudtok segíteni? :confused:

#88 Felhasználó inaktív   stemi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 11:05

Üdv!

Vettem egy Sapphire HD 2600xt 265mb videókarit. A problémám az hogy ha gémelek akkor egyszercsak hangyás lesz a kép és utána ledob az asztalra hogy az illesztőprogram leállt de sikeresen visszakapcsolt. Amikor másodszorra megtörténik akkor már lekapcsol  a gép.
plz help...

Konfig:

alaplap: gigabyte GA-M59SLI-S4
proci: AMD x2 3800+
táp: asus 440W
2 giga ram
vista enterprise 32
8.3 catalyst

#89 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 13:06

Idézet: BVB - Dátum: 2008. márc. 14., péntek - 8:46

Üdv Mindenki!

A problémám azóta is kiakaszt, feltettem több régi drivert, de azokkal is hasonlókat produkál. Tényleg nem tudtok segíteni? :confused:

Üdv!

Esetleg próbáld meg a Prohardver fórumot is, ha még nem tetted volna - mivel ott jóval több hardveres arc fórumozik, ezért ott valószínűleg hamarabb kapsz segítséget, persze ez nem biztos. Mindenesetre nagyon segítőkészek, nekem is ott oldódott meg a közelmúltban több hardveres-szoftveres gondom.
Egy próbát simán megér. ;)

#90 Felhasználó inaktív   rulla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 13:14

Idézet: stemi - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 11:05

Üdv!

Vettem egy Sapphire HD 2600xt 265mb videókarit. A problémám az hogy ha gémelek akkor egyszercsak hangyás lesz a kép és utána ledob az asztalra hogy az illesztőprogram leállt de sikeresen visszakapcsolt. Amikor másodszorra megtörténik akkor már lekapcsol  a gép.
plz help...

Konfig:

alaplap: gigabyte GA-M59SLI-S4
proci: AMD x2 3800+
táp: asus 440W
2 giga ram
vista enterprise 32
8.3 catalyst

Próbáld ki egy másik márkájú, de lehetőleg szintén HD 2600 XT-vel. Vagy mással, ha ilyen nincs...  :)
Nekem ugyanilyen tünetek léptek fel (Giga X1950 Pro Giga lapban, A64 X2-vel), míg 2D-ben minden rendben volt. A VGA összeférhetetlen volt a rendszerrel, most egy Sapphire X1950 Pro van, és semmi gond.

#91 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 01:23

Lenne egy problémám és ennek megoldásában szeretném a segítségeteket kérni.

Van egy AGP-s Club3D GeForce 6600 (256 MB, nem GT) kártyám, amit idáig használtam 2,5 éven át. Pár napja kezdett fagyogatni a gép és hamar kiderült a hiba feltételezhető oka. A kártyán néhány kondi már a pukkanás határáig fel volt puposodva. Elmentem venni új kondikat, de mire hazaértem, a kártya lent volta földön (feltételezhetően a fiam szórakozott vele, vagy nemtom). Mikor elkezdtem volna beforrasztani az új kondokat, észrevettem, hogy 3 darab SMD alkatrész (ellenállás) letört a kártyáról. Kettőt meg is találtam, de a harmadikat nem. Nagy segítség lenne, ha valaki meg tudná mondani, hogy milyen alkatrészek voltak ezek és hová voltak beforrasztva. Bár gondolom, hogy nehéz lesz, de ki tudhatja.

Már az nagy segítség lenne, ha esetleg valakinek van ilyen kártyája és esetleg tudna egy képet készíteni a kártya érintett részéről.

Linkeltem képeket a kártyáról (a kondik nincsenek rajta), bejelölve rajta az érintett alkatrészek helyét.

A kártya
Az érintett rész

Szerkesztette: Mumtaz 2008. 04. 03. 01:29 -kor

#92 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 18:37

Hy

Van egy kis gondom, azt hiszem a VGA-val.
Először azt hittem melegedés gondja van. klikk.
Ezért probáltam jobban pörgetni a ventit rajta.
Majd cseréltem a catalystot.
Egyik sem segített.
Most ott tartok, egyetlen játék sem indul el, felpörög a vga venti és kikapcsol a monitor -> reset.
Kis videok elindulnak, de ha teljes képernyős a video akkor lila szaggatott csikok jelennek meg a képen.
Video bezárása után is maradnak.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Futtattam orthos-t nem sok kb 5 percig, de hiba nélkül ment viszont volt, hogy a kép többször megállt majd az időszámláló ugrott 5-10 mp-et és folytatodott tovább ilyenkor minden ablakban futó process megállt csak az egér mozgott, majd mint az

Szerintetek?
Jól sejtem VGA vagy vmi más is lehet?

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#93 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 18:44

Gpuhalálnak tűnik :(
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#94 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 19:04

Arra lennék még  kiváncsi mit kellene még ellenőriznem, hogy biztos legyek benne a vga hibás.
Pesten vásároltam, hmm.... azért lenne jó tudni ha gariztatni kell biztosan tudjam ő a problémás és ne akkor derüljön ki mikor visszavittem, hogy nincs is gond vele.

Szóval mit kellene még ellenőriznem?
Előre is köszi.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#95 Felhasználó inaktív   Tanuló 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 19:36

Hali, ilyen kártyám van nekem is, csak agp-s. Hasonló hibákat generált nálam az egyik catalyst , és csak vin reinstall segített, hiába próbáltam a gyári lemezről újratelepíteni, dc se segített (de lehet csak én szúrtam el)

Ha van esetleg egy vinyód, amire tudsz xp-t telepíteni, megérne egy próbát ;)

Egyébként a kártyán a javított bios van?
Tévedni emberi dolog, de isteni érzés..

#96 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 19:59

Táp is lehet.

Próbát megér másik konfigban kipróbálni, illetve a tiedbe is bedobhatsz egy másik kártyát, ha akad valahol.
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#97 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 12. 20:19

Hy

Van egy plusz vinyóm, rég nem használtam nem tudom milyen állapotban van, de megpróbálom.
Az a bios van rajta amivel vettem nem piszkáltam.

Máshol kipróbálás majd holnap délelött futok egy kört hol lehetne, most elsőre nem jut eszembe kinél van pci-e konfig.

Köszi a tippeket.  :)

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#98 Felhasználó inaktív   kutyamutya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 12:20

X-aktás számomra:

Boldogan éltem az életemet 2 héttel ezelöttig. Akkor ugy döntöttem felteszem a Vista-t hogy a friss Crysis nevü játékomat megtekinthessem DX10ben is. Vista fölmászik, örülünk egymásnak. Nvidia legfrisebb driver letölt. Feltesz. Vista ujrainditás... kisvártatva amikor a kezdöképernyönek kellett volna jönni, monitor kikapcsolt. A gép persze megy tovább. TV-t bekapcsolva azt vettem észre hogy oda vidáman megy a jel és látszik is a kép. Mégtovább tökölve azt vettem észre hogy ha a monitor kábelt kihuzom, várok kb. fél percet, visszadugom, akkor utána a tv-n át tudom állitani a képet hogy a monitorra is menjen. Söt akkor már minden remek, órákig tudok játszani, vidám vagyok. A következö ujrainditásig amikor ugyanezt végig kell játszanom. Szerencsére XP maradt a gépemen, azzal továbbra is minden remek.

A gép:
AMD AM2 4800+
Asus M2N alaplap
2x1GB Geil ram
Asus 8600 GT 256 (nem passziv)
IBM 17" TFT (csak digitális csatoloval van ellátva)

Kiprobáltam Vista 32 és 64 bitest is, mindkettön ugyanez. Safemodba bootolva, drivert leszedve megintcsak bootol a vista gond nélkül.

Valakinek volt ilyen? És kitalált valamit? Én most épp az Nvidia supporttal állok levelezésben, de még semmi örömhir.
"És együtt alszik majd a bárány és a farkas, de a bárány nem alszik majd jól."

#99 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 21:51

Idézet: kutyamutya - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 13:20

X-aktás számomra:

Boldogan éltem az életemet 2 héttel ezelöttig. Akkor ugy döntöttem felteszem a Vista-t hogy a friss Crysis nevü játékomat megtekinthessem DX10ben is. Vista fölmászik, örülünk egymásnak. Nvidia legfrisebb driver letölt. Feltesz. Vista ujrainditás... kisvártatva amikor a kezdöképernyönek kellett volna jönni, monitor kikapcsolt. A gép persze megy tovább. TV-t bekapcsolva azt vettem észre hogy oda vidáman megy a jel és látszik is a kép. Mégtovább tökölve azt vettem észre hogy ha a monitor kábelt kihuzom, várok kb. fél percet, visszadugom, akkor utána a tv-n át tudom állitani a képet hogy a monitorra is menjen. Söt akkor már minden remek, órákig tudok játszani, vidám vagyok. A következö ujrainditásig amikor ugyanezt végig kell játszanom. Szerencsére XP maradt a gépemen, azzal továbbra is minden remek.

A gép:
AMD AM2 4800+
Asus M2N alaplap
2x1GB Geil ram
Asus 8600 GT 256 (nem passziv)
IBM 17" TFT (csak digitális csatoloval van ellátva)

Kiprobáltam Vista 32 és 64 bitest is, mindkettön ugyanez. Safemodba bootolva, drivert leszedve megintcsak bootol a vista gond nélkül.

Valakinek volt ilyen? És kitalált valamit? Én most épp az Nvidia supporttal állok levelezésben, de még semmi örömhir.

Próbálj feltenni egy másik verzióju VGA drivert hátha azzal jó lesz.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#100 Felhasználó inaktív   kutyamutya 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 23. 22:08

Idézet: cs0nt1ka - Dátum: 2008. ápr. 23., szerda - 22:51

Próbálj feltenni egy másik verzióju VGA drivert hátha azzal jó lesz.

Ez már volt. 169.35 és 174.74 volt probálva. És már egy másik kártyával is probáltam (szintén 8600 GT csak gigabyte), ugyanazzal az eredménnyel.
"És együtt alszik majd a bárány és a farkas, de a bárány nem alszik majd jól."

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.