HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   ghud 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 02. 11:05

No Bios-t is frissítettem, de ugyanaz a jelenség, semmi nem változott.
A catalyst telepítő ezt írja pontosan:

Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system. Setup will now exit.

Amúgy oprendszer: Winxp sp2 hun prof

#42 Felhasználó inaktív   ghud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 13:57

Idézet: ghud - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 11:05

No Bios-t is frissítettem, de ugyanaz a jelenség, semmi nem változott.
A catalyst telepítő ezt írja pontosan:

Setup did not find a driver compatible with your current hardware or operating system. Setup will now exit.

Amúgy oprendszer: Winxp sp2 hun prof

Bocs, nem akarok spammelni, de:

A világ összes via alaplapi driverét kipróbáltam. Amit sikerült kiderítenem:

Az eszközkezelőben a Via CPU - AGP Controllerrel nem stimmel valami. Magyarán az AGP driver. Vannak olyan agp driver verziók, amit ha felpakolok, kék halállal elszáll a gép bootolás közben. Más verzióknál egész egyszerűen nem működik a Direct3D rész (dxdiag teszt nem fut le).

Namost ezzel így most megrekedtem, ha valakinek van még egyéb tippje, azt szívesen fogadnám, mert kezdek megőrülni.

Köszi!

#43 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 02. 16:13

AGPs HD2600at csak olyasvalaki vegyen, aki szeret kockáztatni. :omg: :(
Egyszerűen az a baj, hogy nem sok lappal komázik, az NForce2től kezdve a VIAig mindent utál. A te lapod ráadásul régi is már, így érdemes lesz cserélni valami régebbi generációs kártyára.

Szerkesztette: Breakbeat 2008. 02. 02. 16:16 -kor

#44 Felhasználó inaktív   ghud 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 20:18

Idézet: Breakbeat - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 16:13

AGPs HD2600at csak olyasvalaki vegyen, aki szeret kockáztatni. :omg: :(
Egyszerűen az a baj, hogy nem sok lappal komázik, az NForce2től kezdve a VIAig mindent utál. A te lapod ráadásul régi is már, így érdemes lesz cserélni valami régebbi generációs kártyára.

Félsiker. Megy ugyan a direct3d (legújabb via agp driver, és legújabb omega driverrel), de szemetel a kép direct3d-ben. Lehet, hogy becserélem a kártyát egy nvidiara.

#45 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 02. 21:34

Idézet: ghud - Dátum: 2008. febr. 2., szombat - 20:18

Félsiker. Megy ugyan a direct3d (legújabb via agp driver, és legújabb omega driverrel), de szemetel a kép direct3d-ben. Lehet, hogy becserélem a kártyát egy nvidiara.

Hát jobban is teszed, mert az ATi meg a VIA amúgy sem a legjobb barátok. :omg:
Nekem se volt jó tapasztalatom az X1600+KT333CF párossal. Pl. a fast writeot be kellett kapcsolnom, 7.4től felfele az összes Catalyst rossz volt satöbbi satöbbi. :(  Egyes játékok is ok nélkül akadoztak, aztán az NForce2 megoldotta ezeket a gondokat.

#46 Felhasználó inaktív   Alex B 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 15:13

Sziasztok! Tanácsot kérnék, ugyanis elég gyakran kifagy a gép mondjuk naponta kétszer főleg netezés közben. De előfordult már olyan is, hogy a TV-t néztem, kép megállt, hang ment tovább... Rádióhallgatás közben ha más progit is használok, a kép megáll a kurzorral együtt, a hang pedig mint amikor a "lemezjátszón megakad a tű"...  alaplap:Foxconn 865a01,  kari: radeon9550,  Windows XP. Akinek esetleg hasonló problémája volt, adjon valami tippet. Köszönettel!

#47 Felhasználó inaktív   Alex B 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 16:23

Idézet: Alex B - Dátum: 2008. febr. 3., vasárnap - 15:13

Sziasztok! Tanácsot kérnék, ugyanis elég gyakran kifagy a gép mondjuk naponta kétszer főleg netezés közben. De előfordult már olyan is, hogy a TV-t néztem, kép megállt, hang ment tovább... Rádióhallgatás közben ha más progit is használok, a kép megáll a kurzorral együtt, a hang pedig mint amikor a "lemezjátszón megakad a tű"...  alaplap:Foxconn 865a01,  kari: radeon9550,  Windows XP. Akinek esetleg hasonló problémája volt, adjon valami tippet. Köszönettel!

Most csinálta először, hogy ugyanannál a szűkített keresésnél akadt ki. Talán lehet ,hogy az internetes böngésző miatt? Melyiket javasoljátok I.E.7 helyett próbára?

#48 Felhasználó inaktív   Charles 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 03. 21:03

Firefox.

Üdv!
"Azt szeretném ha az én gépem... Penge képek, élethű hang és tökéletesen gyors 3-D. AMD Nekem is!" :D

#49 Felhasználó inaktív   Alex B 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 04. 14:08

Hát úgy néz ki, hogy megvan a hiba... Két vinyó van rajta, és a SATA-s miatt akad ki. Hogy a vinyó, vagy az alaplap a hibás, azt még nem tudtam megállapítani, elméletileg a vinyó jó. Üdv!

#50 Felhasználó inaktív   -=Kumite=- 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 05. 13:28

Sziasztok!

Nyáron fejlesztettem gépet, azóta pedig véletlenszerűen kifagynak a játékok és az 1080p-s .mov fájlok. Én VGA-ra gyanakszok, azért írtam ide :)
Kép

Játéknál ez igy néz ki,1-2 másodpercig még tudom mozgatni az egeret, zene is van,utána viszont teljes a fagyás. .mov fájllal nem tudtam reprodukálni(teljesen véletlenszerű :) ), de amint sikerül azt is megmutatom, mert az máshogy fagy ki.
THX
ASUS M4A88TD-V EVO\USB3, Amd Phenom II X955, Kingston 2G DDR3 1333MHz, Gigabyte GTX 460 768Mb, Corsair PSU 450W, 500Gb+1Tb HDD, Samsung DVD, Audigy 2

#51 Felhasználó inaktív   Sz@bi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 08. 14:53

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. jan. 29., kedd - 22:25

Sziasztok!
Fagyogat a vadiúj gépem, és a videókártya-Catalyst-monitor illesztőprogram-monitor négyesre gyanakszom.

Szóval úgy fagy meg, hogy az egér még mozog, de semmi nem reagál, majd egy 10 mp után vagy elsötétül a kép, vagy kék képernyő elött ezt írja ki:

"...
A problémát valószínűleg a következő fájl okozza: ati2dvag

Az illesztőprogram végtelen ciklusba került. Ez általában magának az eszköznek vagy az illesztőprogramnak a hibájára utal.

..."

A videókarim: MSI HD 2600 XT

Most úgy van, hogy a monitorom egy régebbi LG 19” crt, és egy D_SUB/DVI átalakítóval van bedugva a dvi-be. Ez nemtom jelent-e bármilyen "kockázatot".

A másik, ami okozhat esetleg gondot, hogy nincs felrakva a monitor illesztőprogramja (leszedtem, mert rossz az ICC profilja). Tehát most, mint alapértelmezett monitor fut. És a Catalyst-ben is Default VGA monitorként van csak (bár ha jól emlékszem, amikor fent volt a driver, akkor is Default VGA-t írt ki…)

Hát röviden ennyi, plíz help. Kösz.

"A problémát valószínűleg a következő fájl okozza: ati2dvag"

Ez a felirat azt jelenti, hogy a videókártya, vagy annak illesztőprogramja miatt fagy?
Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól.
Már hetedik éve, hogy anyósom átjön karácsonykor. Idén újítunk. Beengedjük.
A feleségem alapjában véve gyerekes. A múltkor is bejött a fürdőszobába és elsüllyesztette a papírhajócskáimat.

#52 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 09:16

Sziasztok!

Az ASUS 7600 GS karim tegnap óta minden bekapcsoláskor alap felbontáson indul. A drivert a gép "elfelejti", minden újraindítás után telepíteni kell, amíg nem kapcsolom ki, rendesen működik minden. Újraindítás után kezdődik az egész elölről. Más problémát nem találok a gépen, mindenből a legfrisseb maghajtó van fenn, minden alapon megy. Az alaplap abit kn9 ultra.
Vírust nem talált a nod32, gőzöm sincs, mi lehet a baj.  :confused:
Van valakinek ötlete?

#53 Felhasználó inaktív   BVB 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 12. 18:53

Ennyire megoldhatatlan a problémám? :blink:

#54 Felhasználó inaktív   daagi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:40

Olvasgattam a fórumot, de nem találtam megoldást a problémámra, mely ugyan az, mint amit melorin január 24-én leírt.
Kockásodik a kép, mely játékoknál és videolejátszásnál jelentkezik. A gépemben geforc 8600 GT kártya van. Amikor először összeraktam a gépet egyszer jelentkezett, de az illesztő program újratelepítésekor a probléma megoldódott. Ami még érdekes video lejátszásánál egyedül az új mediaplayernél nem jelentkezik a kockásodás.
Felraktam a legújabb illesztőprogramot, a legújabb kodecpackot. Most az Xp újratelepítésén gondolkodom.
Találkoztatok-e ilyennel és lett-e megoldás?
Köszönöm a segítséget előre is.

#55 Felhasználó inaktív   cs0nt1ka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 22:41

Idézet: daagi - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 11:40

Olvasgattam a fórumot, de nem találtam megoldást a problémámra, mely ugyan az, mint amit melorin január 24-én leírt.
Kockásodik a kép, mely játékoknál és videolejátszásnál jelentkezik. A gépemben geforc 8600 GT kártya van. Amikor először összeraktam a gépet egyszer jelentkezett, de az illesztő program újratelepítésekor a probléma megoldódott. Ami még érdekes video lejátszásánál egyedül az új mediaplayernél nem jelentkezik a kockásodás.
Felraktam a legújabb illesztőprogramot, a legújabb kodecpackot. Most az Xp újratelepítésén gondolkodom.
Találkoztatok-e ilyennel és lett-e megoldás?
Köszönöm a segítséget előre is.

Egyik haveromnál hasonló gondok voltak igaz más kártyával. Nála a videókártya driverek összekavarodtak, mert nem uninstall-álta az előzőt mielőtt felrakta volna az újabbat. A codecpack-okat pedig felejtsd el mivel csak teleszemetelik a rendszert feleslegesen. Használj inkább VLC-t vagy mplayert-t.
| Pentium Dual Core e2140 @2800Mhz | Gigabyte P35 DS3 | 2*1Gb Kingmax Mars DDR2 1066 | Sapphire HD3850 256MB | FSP350-60GLC | WD Caviar SE16 500GB SATA | WD Caviar 120GB PATA | Pioneer DVR-212D | Genius keyboard | Logitech MX 518 mouse+Steelpad QCK | Sony SDM-S53 15"LCD | YESICO Gladiator PC case |

#56 Felhasználó inaktív   Gabo840 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 22. 20:39

Sziasztok!

Nekem érdekes jelenség bukkant fel a napokban.
A gép indítása után a képernyőn színes (zöld, lila) téglalap alakú foltok jelennek meg. A Windows indítás után a háttérkép ok., de az ikonok és a kurzor körül fekete pontok vannak. Ha filmet indítok, sok kis színes pont a képernyőn, játéknál ugyanez.
Ez hétvégén jelentkezett először egy-két óráig, utána eltűnt 3 napra. Tudtam játszani is. Most megint csinálja 3-4 napja folyamatosan. Szerintetek mi lehet a probléma?

#57 Felhasználó inaktív   daagi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 17:54

Idézet: Melorin - Dátum: 2008. jan. 24., csütörtök - 17:31

Sziasztok. Ez ugye reménytelen eset? :( :
Kép
Tegnap óta ilyen a képe.

Mindent megtettem amit lehet, kivévve egyet, még nem nyitottam ki az ablakot....., Ját utat járatlanért, el ne hagy. Hogy törné el valaki a kezem, ha még egyszer nvidia kártyát veszek. Na mindegy. ujratelepítettem a windows-t, a drivert, mindent. A 3D alkalmazásoknál jelentkezik a hiba. Akinek volt ilyen hibálya, annak mi volt a megoldás?

Kétségbe vagyok esve.....

#58 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 23. 22:08

Idézet: daagi - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 17:54

Mindent megtettem amit lehet, kivévve egyet, még nem nyitottam ki az ablakot....., Ját utat járatlanért, el ne hagy. Hogy törné el valaki a kezem, ha még egyszer nvidia kártyát veszek. Na mindegy. ujratelepítettem a windows-t, a drivert, mindent. A 3D alkalmazásoknál jelentkezik a hiba. Akinek volt ilyen hibálya, annak mi volt a megoldás?

Kétségbe vagyok esve.....

Alaplap, táp, kor, pontos típus?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#59 Felhasználó inaktív   ThoWi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 22:33

Idézet: Sz@bi - Dátum: 2008. febr. 8., péntek - 14:53

Ez a felirat azt jelenti, hogy a videókártya, vagy annak illesztőprogramja miatt fagy?

üdv!
Nekem is csak probléma, nekem is ati, nekem is 1950pro agp!
Itt tartok én is.
Ha van erre megoldás légyszi írjatok!!  :respect:  :respect:  :respect:
(nekem kb 20 perc után kék halál, ezzel a hibával játéknál)

#60 Felhasználó inaktív   ThoWi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 22:35

Ja a catalyst: 8.2!!

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3