HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 28. 13:41

Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 13:57

Üdv. mindenkinek

Egy furcsa hibával/jelenséggel találkoztam minap. Haver szeretné eladni a jelenlegi gépét és áthozta hozzám egy utolsó "vizsgálatra", hogy minden oké-e vele. Rákötöttem a saját monitorra és nincs kép. Azt mondja otthon még semmi baja nem volt. Ez egy Asus Radeon HD2600XT amin 2db DVI kiment van, semmi más. Ez azért fontos, mert pár perc nézelődés és mind2 DVI port kipróbálása után /egyiken sincs kép/ arra jutottam, hogy kipróbálom egy DVI->DSub kábellel, hátha. És lőn csoda rögtön lett kép. Azóta kipróbáltuk 2-3 más LCD monitoron és egyikkel sem adott képet ha DVI->DVI kábellel kötöttük össze ,de kifogástalanul működik ha analógra át van alakítva. Nála eddig azért nem jött ki ez a hiba, mert egy 17"-os LG Flatron-ja volt évekig és amit utána vett LCD-t, azon is csak DSub bemenet volt. A nincs kép jelenség nem csak a windows elindultával jelentkezik, hanem már a gép bekapcsolása után no signal-t ír a monitor, tehát nem driveres gond áll fenn. De mivel átalakítás után van kép, csak arra tudok gondolni, hogy van valami a digitális jelfolyamban amit az LCD nem tud értelmezni, pl. túlzottan mags frissítési frekvencia vagy valami ilyesmi, ami konvertálás után már nem okoz gondot. de persze ezek csak tippek.

Láttatok már ilyen jelenséget vagy ez nektek is új? esetleg mit lehetne még kipróbálni? Most már nincs nálam gép, de azért erősen bassza a csőrömet a dolog. Az Asus honlapján van egy BIOS hozzá, de ezt csak most később vettem észre. De a Bios leírásában ilyen hibára nem utal, elvileg csak Crossfire fix. ennek ellenére érdemes belesütni? Bios simán okozhat ilyen hülyeséget nem?

Előre is köszi a válaszokat!

aha de milyen dvi port van rajta mert nem mindegy...Láttam már analog dvi csatis kártyát is ami egy digitális jelet váró lcd vel sz@rt se tud kezdeni...Meg találkoztam már olyannal is ahol a teljes dvi-i dual link csati volt csak épp nem volt bekötve csak az analóg része.
Kép

Szerkesztette: djculture 2010. 01. 28. 13:44 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#522 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 14:07

Azon a kártyán sz.tem ez van:

Kép
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#523 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 14:23

Idézet: djculture - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 13:41

aha de milyen dvi port van rajta mert nem mindegy...Láttam már analog dvi csatis kártyát is ami egy digitális jelet váró lcd vel sz@rt se tud kezdeni...Meg találkoztam már olyannal is ahol a teljes dvi-i dual link csati volt csak épp nem volt bekötve csak az analóg része.
Kép

ezen én is reszeltem egy sort, de mivel nincs már nálam a gép csak arra emlékszem konkrétan, hogy 2db DVI-I csati volt rajta, hogy dual-e vagy single azt nem tudom.

http://www.asus.hu/product.aspx?P_ID=upsOB...snWm&templete=2

A gyártó lapján is írják, hogy DVI-I. Vagyis akkor mennie kellene simán az LCD-kkel nem?
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#524 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 14:24

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 14:07

Azon a kártyán sz.tem ez van:

Kép

A DVI-I az tuti, de valamiért az rémlik, hogy single link.

ezt az overclock3d-s tesztben találtam! Tehát dual és mennie kellene ...

Idézet

o Two integrated dual-link DVI display outputs
+ Each supports 18-, 24-, and 30-bit digital displays at all resolutions up to 1920x1200 (single-link DVI) or 2560x1600 (dual-link DVI)1
+ Each includes a dual-link HDCP encoder with on-chip key storage for high resolution playback of protected content2
o Two integrated 400 MHz 30-bit RAMDACs
+ Each supports analog displays connected by VGA at all resolutions up to 2048x15361

Szerkesztette: Rodrigez07 2010. 01. 28. 14:27 -kor

A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#525 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 14. 07:36

Sziasztok

LEnne egy kis problémám.
Lett egy teljesen uj konfigom (E6500, AsusP5ql/EPU, 2gb ram)
A videokártya egy Inno3d Gt220 512MB.
A cod4MW2 kicsit fagyogat rajta, de gondolom driver probléma lesz majd.
Ami viszont érdekes hogy 2 monitoron használom, egy digi és egy analog csati van rajta. Az analog csatin kijövő monitoron (az hagyján hogy ronda a kép) a jobb oldalon van egy 3cm-es fekete sáv, mintha ott lenne a képernyő széle. Kihuzni nem lehet a képet.

Mi lehet ez? Ez is driver hiba lenne.

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#526 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 14:11

Idézet: Adept - Dátum: 2010. febr. 14., vasárnap - 8:36

Sziasztok

LEnne egy kis problémám.
Lett egy teljesen uj konfigom (E6500, AsusP5ql/EPU, 2gb ram)
A videokártya egy Inno3d Gt220 512MB.
A cod4MW2 kicsit fagyogat rajta, de gondolom driver probléma lesz majd.
Ami viszont érdekes hogy 2 monitoron használom, egy digi és egy analog csati van rajta. Az analog csatin kijövő monitoron (az hagyján hogy ronda a kép) a jobb oldalon van egy 3cm-es fekete sáv, mintha ott lenne a képernyő széle. Kihuzni nem lehet a képet.

Mi lehet ez? Ez is driver hiba lenne.

Kinomban megoldottam. 75hz-re kellett állitani a videokártyán a monitort. Szebb lett a kép, és a csik is eltünt...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#527 Felhasználó inaktív   Tytan 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 03. 12. 13:55

Hello mindenki!

Olvasgattam a hozzászólásokat, a nagyján át is rágtam magam, de nem találtam megoldást (v elkerülte a figyelmem).

A gondom: nagyobb terhelésű játékoknál változó időközönként lefagy a gép (mértem már 1perc 16 mp-t is, de van, hogy fél óra alatt sem történik fagyás). A kártya: Asus EN8800GT

Melegedés kizárva (nem megy 72 fok fölé, venti van rajta és egy borda mellette), driverből új van fenn (196.21), windows 7 ultimate ma reggel újratelepítve, szinte üres gépen is ugyan ez a gond...
Nem nagy igényű game pl a Fifa10, azzal bármennyit játszhatok, nem fordul ilyen elő, de a Battlefield Bad Company™ 2-vel szenvedek most éppen. Tudtam vele játszani fél órát, aztán jött az 1:16s fagyás. Assassin's Creed (az első) is fagy egy idő után például.

A gép konfigja, ha ez segít előrelépni:

Processzor: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2300 MHz (11.5 x 200) 4400+
Alaplap: DFI Infinity NF-M2 (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Memória: Kingmax KLEE88F-B8KU6 DDR2 (2*2gb)
Videó: Asus EN8800GT
Oprendszer: Windows 7 Ultimate hun

Apró megjegyzés: ismerős szokott gépeket összerakni, ő is tapasztalt ilyent néhány hete, Grid fut, NFS Shift fagy, van, hogy percek alatt....ő vmi driveren belüli dologra tippelt

Szerkesztette: Tytan 2010. 03. 12. 13:56 -kor

#528 Felhasználó inaktív   gerenda110 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 20:50

Hali!
Nemtudom Ide Tartozik e de szeretném be állítani a 3D-t a Videókártyámon az Ati Tray Tools-al (Asus EAH 4670) és játékprofilban csinálok 1 profilt ami itt vanés ha elindítom a játékot lefagy a gép és kockás lesz a kép. ha Resetelem akkor jó lesz valaki valami megoldást tudna?Ha igen akkor dobjon pmet legyenszíves

#529 Felhasználó inaktív   calibradriver 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 05. 17. 18:30

Hy mindenkinek!

A problémám ugynézem már felmerult másoknál is,hátha tudtok nekem segiteni.
Nevezetesen win7 32 bites van fent a gépemen,és ezidáig minden fajinul mukodott rajta,de...mintahogy ez szokott lenni valami az utobbi napokban nem klappol.
Egészen pontosan a játékok amik idáig gond nélkul futottak a gépen most 1 percen belul kifagynak semmi reakcio se billentyure se ctrl-alt deletre, és a vége szinte mindig az ujraindulás.
cod4,splinter cell.de még sakk is fagy a gépen,szal minden amivel játszottam idáig.
Illetve van hogy azt a hibauzit dobja ki hogy az illesztoprogi nem válaszolt de helyreállt.
Probáltam leszedni,régebbit ujra rakni,visszaállitottam a gépet a gondok elotti visszaállitási pontra,de semmi.
Viszont ha netezek vagy filmet nézek akkor semmi gond a géppel....
A cucc:8800gt 512 mb, intel Q 6600.
Feltételezem a videokarival vagy a táppal lehet valami,még nem tartok ott hogy teszteljem más cuccokkal is de az lessz a kovetkezo lepes, addig is nagyon szivesen venném a hozzáértok segitségét elore is koszonom a segitségeteket.

#530 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 13:26

Üdv Urak!
Gyorsan írok, mert arról a gépről van szó, amin most dolgozok - illetve kellene.
Szóval jó 1 hete produkált olyanokat, hogy egy pillanatra fekete lett a kép, majd visszajött, de utána megint elment és amikor visszajött, akkor olyan volt, mintha háló lenne a monitorra rajzolva és a képdarabok el lennének tolva egymáshoz képest.Előtte volt 2x is telikék a kép, de szerintem mártól fagyott meg.
A vga egy ~5 éves 6800GT, a tft panel meg egy samsung 193p, szintén ~5 éves.
A kép eltűnte után szépen kiírja a panel, hogy "going to sleep" - ebből azt gondolom, hogy nem ő a hunyó.
Ugye ilyenkor muszáj vagyok kikapcsolni.
Bekapcsolás után - mint most is - egy darabig használható, majd kezdni megint.
A múlt héten szétszedtem és kitakarítottam az egészet, proc hűtőt, vga hűtőt, északi hídnak is saját ventije van - azt is, mindent, szép tiszta lett.
Most megint kezdi...
Vga hiba lehet?Vagy más?Esetleg ismerős valakinek?...
Üdv
C
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.
ÖNTSÜNK TISZTA VIZET A POHÁRBA

Bravo

#531 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 13:46

Üzenet megtekintéseIdézet: carcass - Dátum: 2010. 05. 18. 14:26

Üdv Urak!
Gyorsan írok, mert arról a gépről van szó, amin most dolgozok - illetve kellene.
Szóval jó 1 hete produkált olyanokat, hogy egy pillanatra fekete lett a kép, majd visszajött, de utána megint elment és amikor visszajött, akkor olyan volt, mintha háló lenne a monitorra rajzolva és a képdarabok el lennének tolva egymáshoz képest.Előtte volt 2x is telikék a kép, de szerintem mártól fagyott meg.
A vga egy ~5 éves 6800GT, a tft panel meg egy samsung 193p, szintén ~5 éves.
A kép eltűnte után szépen kiírja a panel, hogy "going to sleep" - ebből azt gondolom, hogy nem ő a hunyó.
Ugye ilyenkor muszáj vagyok kikapcsolni.
Bekapcsolás után - mint most is - egy darabig használható, majd kezdni megint.
A múlt héten szétszedtem és kitakarítottam az egészet, proc hűtőt, vga hűtőt, északi hídnak is saját ventije van - azt is, mindent, szép tiszta lett.
Most megint kezdi...
Vga hiba lehet?Vagy más?Esetleg ismerős valakinek?...
Üdv
C

sajnos tipikus geforce6 videokártya elfáradás...Jobbik esetbe a hűtő meg a gpu között kell ujrapasztázni rosszabbik esetbe a gpu vagy meória bga óngolyói fellazultak ergó kuka.

Szerkesztette: djculture 2010. 05. 18. 13:49 -kor

Hádédész..

#532 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 14:26

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 05. 18. 15:46

sajnos tipikus geforce6 videokártya elfáradás...Jobbik esetbe a hűtő meg a gpu között kell ujrapasztázni rosszabbik esetbe a gpu vagy meória bga óngolyói fellazultak ergó kuka.

Asztaaaa,naggyon köszönöm. :respect:
Nem baj ha kuka, erősen csereérett tudom jól, kiszolgálta az idejét.
Lényeg hogy nem mást kell cserélni, egy vga simán belefér.
---
Ez a fellazulás mit jelent?Hogy kell elképzelni?
Soha ne vitatkozz idiótákkal.Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

Bravo

#533 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 18. 16:00

Üzenet megtekintéseIdézet: carcass - Dátum: 2010. 05. 18. 15:26

Asztaaaa,naggyon köszönöm. :respect:

Lényeg hogy nem mást kell cserélni, egy vga simán belefér.
---
Ez a fellazulás mit jelent?Hogy kell elképzelni?

Hát még a lapon az áramelletással lehet valami de a gf6 sorozatnak ez a te általad leirt jelensége elég gyakori.Így én ezt gyanítom.Az áramkör általában egy 2,5…3cm szélességű és 2..5mm vastag kemény lapka kockában foglal helyet. Ezen lapka alján aranyozott kör alakú síkba csiszolt érintkezők találhatók, melyekre a gyártás utolsó fázisaként óngömböket visznek fel. Ezen óngömbök száma 300-700 db is lehet akár, átmérőjük, pedig általában 0,75mm. A lapka ezen óngömbökön keresztül kapcsolódik az áramköri alaplemezen (más néven nyomtatott áramkör, rövidítve nyák) található rézforrasztási szemekhez, mintegy szendvics szerkezetet alkotva. Mivel a nyák lemez vastagsága általában 1,5 mm, és elég nagy felületű, az így ráforrasztott áramkör, mechanikai csavaró-nyíró erő hatására, egy-két forrasztása elenged, vagy elpattan, ezáltal véletlenszerű hibákat (lefagy, nem indul csak nyomkodásra, stb.) okozva.Néha melegítéssel lehet arra kényszeríteni hogy ujra kontakt legyen de ideig óráig..Kép

Szerkesztette: djculture 2010. 05. 18. 16:03 -kor

Hádédész..

#534 Felhasználó inaktív   Waldi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 09:33

Egy passziv hutesu Nvidia 8600GT-m csinal olyanokat, hogy mintha egy pillanatra elmenne a kep (talan 1-2 lattam eppen) es utanna a videokban feher pottyok jelennek meg. Ha Windows-os ablakot gorgeket, akkor az ablakban a pixelek random helyezkednek el, mintha valami video titkositas lenne. Ha egyszer elkezdte, akkor csak az ujrainditas segit, nem hul vissza. Mi leheta baja?

Szerkesztette: Waldi 2010. 05. 19. 09:36 -kor

#535 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 10:00

Üzenet megtekintéseIdézet: djculture - Dátum: 2010. 05. 18. 18:00

Hát még a lapon az áramelletással lehet valami de a gf6 sorozatnak ez a te általad leirt jelensége elég gyakori.Így én ezt gyanítom.Az áramkör általában egy 2,5…3cm szélességű és 2..5mm vastag kemény lapka kockában foglal helyet. Ezen lapka alján aranyozott kör alakú síkba csiszolt érintkezők találhatók, melyekre a gyártás utolsó fázisaként óngömböket visznek fel. Ezen óngömbök száma 300-700 db is lehet akár, átmérőjük, pedig általában 0,75mm. A lapka ezen óngömbökön keresztül kapcsolódik az áramköri alaplemezen (más néven nyomtatott áramkör, rövidítve nyák) található rézforrasztási szemekhez, mintegy szendvics szerkezetet alkotva. Mivel a nyák lemez vastagsága általában 1,5 mm, és elég nagy felületű, az így ráforrasztott áramkör, mechanikai csavaró-nyíró erő hatására, egy-két forrasztása elenged, vagy elpattan, ezáltal véletlenszerű hibákat (lefagy, nem indul csak nyomkodásra, stb.) okozva.Néha melegítéssel lehet arra kényszeríteni hogy ujra kontakt legyen de ideig óráig..

Zsír.Nagyon köszi, most már látom milyen.
Ma kaptam egy cserekártyát tesztelni, hogy tényleg a vga a hibás vagy nem.Egy 256 megás ati kártya lesz bent a GF helyett.Kíváncsian várom a fejleményeket...
Ezen a kártyán sokkal kisebb a hűtő, mint a 6800GT-n, így ezen lehet látni azokat a bizonyos ón gurigákat.Van belőlük rendesen, szerintem simán megvan a 700.
Mindenesetre elkezdtem felmérni a terepet nvidiás pci-e kártyák terén. :)

Bravo

#536 Felhasználó inaktív   carcass 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 19. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Waldi - Dátum: 2010. 05. 19. 11:33

Egy passziv hutesu Nvidia 8600GT-m csinal olyanokat, hogy mintha egy pillanatra elmenne a kep (talan 1-2 lattam eppen) es utanna a videokban feher pottyok jelennek meg. Ha Windows-os ablakot gorgeket, akkor az ablakban a pixelek random helyezkednek el, mintha valami video titkositas lenne. Ha egyszer elkezdte, akkor csak az ujrainditas segit, nem hul vissza. Mi leheta baja?

Ilyet csinált az enyém is.A videok után néha megcsinálta, hogy fehér kockákkal teleszórta a képet.

Bravo

#537 Felhasználó inaktív   mrvzx 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 06. 17. 09:15

Üdv.
Furcsa problémám állt elő nekem és az egyik barátomnak.
Bizonyos játékok közben és ma reggel már windowsban is leáll a gép, de úgy, hogy megy tovább minden, hang beakad, monitor elsötétül, de a ventik meg minden megy tovább rendesen, semmi rendellenes hang nemjön ki belőle. Néhol restart elég, néhol csak power off segít neki. Esetleg valakinek ötlete, hogy mitől lehet? Havernak win7 van, kb piacon kapható legjobb cuccokkal felszerelt géppel pár hete vette, nekem pedig asus m4a79 deluxe lap, phenomx4 9950 proci, msi n285gtx vidkari, 4 giga ram, corsair vx550 táp. Nekem ez a probléma úgy 2-3 hónapja jelentkezett, neki azonnal amint megvette a gépet kb a 2. játéknál előjött. Túlmelegedés nincs, semmi új szoftver nincs, szoval... :s

#538 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 17. 10:55

De. Videoproc túlmelegedése lehet... esetleg nem kap elég szuflát.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#539 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 11:57

Sziasztok!

Egy kis probléma lenne a videókártyámmal. Egy X1950Pr-m van, eddig működött rendesen, ma viszont egy játék indításakor (FIFA10) kiírta, hogy a játéknak szüksége van videókártyára, pedig eddig ment rendesen, nem volt semmi probléma Megnéztem az tulajdonságoknál, és csak annyit ír, hogy alapértelmezett képernyő (ha jól emlékszem, itt eddig azt írta, hogy Radeon X1950Pro - Samsung Syncmaster 971), tehát mintha nem lenne fenn a driver. Leszedtem az újat, letörölte a régit, feltelepült, újraindítottam, de ugyanez a baja, bármit próbálok, nem akar menni. Van valami ötletetek?

#540 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 06. 20. 16:09

Üzenet megtekintéseIdézet: petyus_ - Dátum: 2010. 06. 20. 12:57

Sziasztok!

Egy kis probléma lenne a videókártyámmal. Egy X1950Pr-m van, eddig működött rendesen, ma viszont egy játék indításakor (FIFA10) kiírta, hogy a játéknak szüksége van videókártyára, pedig eddig ment rendesen, nem volt semmi probléma Megnéztem az tulajdonságoknál, és csak annyit ír, hogy alapértelmezett képernyő (ha jól emlékszem, itt eddig azt írta, hogy Radeon X1950Pro - Samsung Syncmaster 971), tehát mintha nem lenne fenn a driver. Leszedtem az újat, letörölte a régit, feltelepült, újraindítottam, de ugyanez a baja, bármit próbálok, nem akar menni. Van valami ötletetek?

Én azt ajánlom, hogy szedd le a DriverSweeper nevű programot, azzal rendesen letakaríthatod a Catalyst drivert. Majd ezután tedd fel a legújabb drivert.
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.