Idézet: Rodrigez07 - Dátum: 2010. jan. 28., csütörtök - 13:57
Egy furcsa hibával/jelenséggel találkoztam minap. Haver szeretné eladni a jelenlegi gépét és áthozta hozzám egy utolsó "vizsgálatra", hogy minden oké-e vele. Rákötöttem a saját monitorra és nincs kép. Azt mondja otthon még semmi baja nem volt. Ez egy Asus Radeon HD2600XT amin 2db DVI kiment van, semmi más. Ez azért fontos, mert pár perc nézelődés és mind2 DVI port kipróbálása után /egyiken sincs kép/ arra jutottam, hogy kipróbálom egy DVI->DSub kábellel, hátha. És lőn csoda rögtön lett kép. Azóta kipróbáltuk 2-3 más LCD monitoron és egyikkel sem adott képet ha DVI->DVI kábellel kötöttük össze ,de kifogástalanul működik ha analógra át van alakítva. Nála eddig azért nem jött ki ez a hiba, mert egy 17"-os LG Flatron-ja volt évekig és amit utána vett LCD-t, azon is csak DSub bemenet volt. A nincs kép jelenség nem csak a windows elindultával jelentkezik, hanem már a gép bekapcsolása után no signal-t ír a monitor, tehát nem driveres gond áll fenn. De mivel átalakítás után van kép, csak arra tudok gondolni, hogy van valami a digitális jelfolyamban amit az LCD nem tud értelmezni, pl. túlzottan mags frissítési frekvencia vagy valami ilyesmi, ami konvertálás után már nem okoz gondot. de persze ezek csak tippek.
Láttatok már ilyen jelenséget vagy ez nektek is új? esetleg mit lehetne még kipróbálni? Most már nincs nálam gép, de azért erősen bassza a csőrömet a dolog. Az Asus honlapján van egy BIOS hozzá, de ezt csak most később vettem észre. De a Bios leírásában ilyen hibára nem utal, elvileg csak Crossfire fix. ennek ellenére érdemes belesütni? Bios simán okozhat ilyen hülyeséget nem?
Előre is köszi a válaszokat!
aha de milyen dvi port van rajta mert nem mindegy...Láttam már analog dvi csatis kártyát is ami egy digitális jelet váró lcd vel sz@rt se tud kezdeni...Meg találkoztam már olyannal is ahol a teljes dvi-i dual link csati volt csak épp nem volt bekötve csak az analóg része.

Szerkesztette: djculture 2010. 01. 28. 13:44 -kor