HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 19. 23:53

Idézet: Gugab - Dátum: 2009. nov. 19., csütörtök - 9:55

Sziasztok!
Remélem találtok megoldást az alábbi problémára:

előszöris a vas:
Asus M3A23 MPW Wifi deluxe
AMD Athlon X2 5400
Gigabyte Radeon HD 3870 (512 mb GDDR3, 256bit,
4 Gb Kingstone Ram (2 X 2 Gb) (3,25 Gb használatban)

OP: Windows 7 Ultimate 32bit.

A hiba:
A játékok többsége egy idő után, (vagy egy pályán) kifagynak az alábbi tünettel:
Hirtelen fekete képernyő, a billentyűzet nem reagál semmire (nincs win key, se CTR ALT DEL!).
Játékok amik rendetlenkednek, pl.: NFS Carbon, NFS Shift , Flat Out Ultimata Carnage, COD Modern Warfare 2, (szal elég sok).

Driverekkel variáltam már,de nem segített.
Remélem, hogy lesz megoldás a problémámra:)

Köszi élőre is.

Gugab

Táp?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#502 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 19. 23:54

Idézet

-1.Ezzel az alaplappal nem lehet PS2-es billentyűvel játszani mert állandóan kifagy.(ha ilyened van, csere USB-re)

Khm, hát izé. Szóval ezt inkább ne feszegessük :) .

Idézet

-2.A Windóz7 bug-jai

Meg az illesztőprogramoké inkább.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#503 Felhasználó inaktív   Gugab 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 20. 19:59

Bill: USB-s vezeték nélküli van. A PS2 foglalat üres.
Táp: 350W Chieftec.

Milyen illesztő programokat cseréljek? Nembiztos, hogy Win7 bug, vagy a hozzá tartozó illesztő progié, mert a Shift az Xp-alatt is ugyanígy fagyasztott.

Szerkesztette: Gugab 2009. 11. 20. 20:00 -kor

#504 Felhasználó inaktív   Gugab 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 14:49

Hy. Bocsi, előkerült a doboz, 450W-os a táp:)

#505 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 27. 00:25

Sziasztok!

Van egy kis gondom a VGA-mal. Egy 3 éves X1950Pro-t használok, ASUS. Már egy ideje nem nagyon használtam a gépet játékra, pár hete felraktam a FIFA10et. Fut rendesen, szép grafikával, akadás mentesen. Az egyetlen probléma, hogy néha-néha (általában visszajátszásoknál, lassításoknál) kikapcsol a kártya (tehát képernyő fekete, csak a resetre/off-ra reagál). Aztán pár napja felraktam a Sims 3mat, itt a játékig már el sem jutottam, betöltés közben kikapcsolt. Legújabb Catalystot felraktam (csak a display drivert), meg letöltöttem az ATI Tray Toolst. Itt semmiféle tunninggal nem próbálkoztam, semmihez nem nyúltam, csak a hűtést kicsit átállítgattam, mivel játék közben sem hallottam, hogy nagyon felpörgött volna. Ezek után a Sims már betöltött, de tele volt grafikai hibákkal (én sajnos nem láttam, csak tesóm), FIFA alatt pedig mostmár nem csak néha, hanem folyamatosan beszarik 2-3 perc után. Néztem ilyen monitoringot, ki-kilépegettem a játékból, a legmagasabb érték 85 fok volt amit kiírt s GPU-ra, ezután 1 perccel leállt. A VGA fanja úgy van beállítva, hogy 65foktól 100%on pörögjön. Most miközben írok, 59 fokos. Lehet ezzel még kezdeni valamit, vagy esetleg be kéne szerezni egy új hűtőt?

Előre is köszi

#506 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 27. 03:03

Közben sikerült rájönni, kicseréltem a pasztát, és már teljesen jó, 65-70 foknál nem megy feljebb a hőmérséklete. De a Simses hiba még mindig megmaradt, ez lehet a werzió hibája, vagy valami driver gond? (9.4es catalyst van fenn)

Kép

#507 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 27. 11:51

Idézet: petyus_ - Dátum: 2009. nov. 27., péntek - 4:03

Közben sikerült rájönni, kicseréltem a pasztát, és már teljesen jó, 65-70 foknál nem megy feljebb a hőmérséklete. De a Simses hiba még mindig megmaradt, ez lehet a werzió hibája, vagy valami driver gond? (9.4es catalyst van fenn)

Kép

Ez inkább driver/GPU hiba, mint werzió hiba. :)
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#508 Felhasználó inaktív   petyus_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 27. 19:03

Én se gondoltam, hogy azzal lehet a baj, csak driverből a legújabb van fenn, a GPU meg más játék alatt nem produkál ilyet.

Érdemes egy korábbi drivert kipróbálni?

#509 Felhasználó inaktív   Error.Fsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 10:21

Üdv,

Gépem nap folyamán első indítás után(ha elindítok valami gamét leginkább WoW) egyszer mindig kifagy. Reboot után már minden okés nincs vele gond.
Tápot kicseréltem Fps volt most Chieftec van.
Leginkább Videokártyára gondolok, régebben olvastam valamit, hogy 8800GT nek kevés a 256memoria. De érdekes mert eddig nem volt gond vele(illetve már több hónapja csinálja, csak eddig kevesebbet játszottam, talán nem volt ennyire feltűnő). Ötletek esetleg? valakinek hasonló probléma?
Driver frissítés is volt.

Abit AN52 lap,
8800GT 256rammal.
Abit AN52V - AMD X2 4600+ - Galaxy 8800GT - Samsung 2333SW - Ati TV Wonder - CSX 2GB 800MHz DDR2 Driver&Software

#510 Felhasználó inaktív   G.i.N.@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 22:18

Üdv!

Szeretnék segítséget kérni ennek az(x-aktás) problémának a megoldásában:
giga ex38-ds4 pci-e 2.0-s lapon egy gtx 260 miért csak pci-e 1-en megy?
Kép
Előző kártya, egy 9600gt gond nélkül ment 2.0-án.
Ha valakinek van bármi ötlete kérem ossza meg velem.
Előre is köszönöm!

#511 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 20:22

Elnézést a láma kérdésért, de amíg nem tudom mi a jelenség neve, nem tudok rákeresni és utánaolvasni. :(

Tehát alaplapi VGA-n bármilyen kódolású filmet is nézek, a kép teteje "lebeg", azaz oldalirányú kameramozgásoknál egy darabig a régi egy változó helyű sortól lejjebb meg az új kocka megy ki a monitorra. CPU terhelés szinte semmi, és mindenféle formátumnál ezt csinálja.

Mi ennek a jelenségnek a neve? Esetleg egy kis iránymutatás, hogy merre tapogatózzak. Addig értem, hogy a képfreki a VGA-n meg a filmen nem egyezik, de hogy miért ugyanazt a memóriaterületet használja a VGA meg a lejátszó is, amikor egy kockát megjelenít ill. dekódol, na azt már nem. :(

lap: GA-73PVM-S2H  (link) mindenféle driver feltelepítve, 1G RAM-ból 256M-t eszik meg a VGA
player: iMedian (link) ami a VFD kijelzőhöz "járt", ez is frissítve

#512 Felhasználó inaktív   El Kebir 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 21. 16:03

"vertical syncronization" hibának tűnik, media player classic-nál egy pipa a "lock back-buffer before presenting"-nél megoldja a dolgot, annál a lejátszónál, amit használsz, fogalmam sincs mi ennek a megfelelője...na meg lehet, hogy más a hiba oka, mittudomén.  :)

Szerkesztette: El Kebir 2009. 12. 21. 16:27 -kor

"Csak egy igazság létezik. A változatai - valótlanságok."
„Az ember akkor igazán ember, amikor játszik”
F. Schiller
„azelőtt kell cselekednünk, hogy valami drasztikus és visszafordíthatatlan megtörténik, nem pedig utána, mert akkor már nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk.”
"A kommunista időkben nem számított, hogy alkalmas vagy-e egy munkára, csak az, hogy hűséges elvtárs vagy-e. Ma ugyanez van. Csak ma nem jó elvtársnak, hanem jó barátnak kell lenned."
Zsigerbeszéd http://server1.freep...ilmek&Itemid=54

#513 Felhasználó inaktív   G.i.N.@ 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 23. 12:15

Idézet: G.i.N.@ - Dátum: 2009. dec. 3., csütörtök - 23:18

Üdv!

Szeretnék segítséget kérni ennek az(x-aktás) problémának a megoldásában:
giga ex38-ds4 pci-e 2.0-s lapon egy gtx 260 miért csak pci-e 1-en megy?
Kép
Előző kártya, egy 9600gt gond nélkül ment 2.0-án.
Ha valakinek van bármi ötlete kérem ossza meg velem.
Előre is köszönöm!

Erre esetleg vki?

#514 Felhasználó inaktív   pb993 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 24. 18:38

Sziasztok!

Nemrég összeállítottam magamnak egy teljes konfigurációt a következő alkatrészekből:

1. Gigabyte GA-M720-US3 alaplap , 1 db, nettó 11 790 Ft, bruttó 14 735 Ft
2. 2GB 1066MHz DDR2 RAM Kingston HyperX (2X1GB) (KHX8500D2K2/2GN) CL5 , 1 db, nettó 12 065 Ft, bruttó 15 085 Ft
3. 500GB WD SATA2GP WD5000AADS SATAII 32MB cache Green Power winchester , 1 db, nettó 9 955 Ft, bruttó 12 440 Ft
4. LG GSA-GH22NS40RBBB SATA DVD író fekete OEM , 1 db, nettó 4 250 Ft, bruttó 5 310 Ft
5. AMD Athlon 64 X2 6000 Socket AM2 OEM , 1 db, nettó 10 525 Ft, bruttó 13 155 Ft
6. Gigabyte GZ-X3 fekete táp nél küli ház , 1 db, nettó 9 435 Ft, bruttó 11 795 Ft
7. Gigabyte Superb 550W fekete tápegység ( GE-P450P-C2 ) , 1 db, nettó 10 995 Ft, bruttó 13 745 Ft
8. Gigabyte GV-R465OC-1GI HD4650 1GB DDR2 PCIExpress , 1 db, nettó 11 985 Ft, bruttó 14 980 Ft
9. Thermaltake CL-P0374 TMG A3 AMD 64 hűtő , 1 db, nettó 1 995 Ft, bruttó 2 495 Ft

A következő a problémám:
A konfiguráció fizikailag teljesen kompatibilis, és a szoftverek is úgy futnak rajta, ahogy kell, ám  véletlenszerűen mindig van egy pont, amikor a futtatás egyszerűen megáll, és akkor mindig újra kell indítani a gépet. Nagy a valószínűsége annak is, hogy valamelyik alkatrész nem éppen a megfelelő (pl.:VGA), de az a gond, hogy semmiben sem vagyok igazán biztos.

Ha tudtok ezzel kapcsolatban információval szolgálni, akkor válaszoljatok!

#515 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 23:35

Idézet: El Kebir - Dátum: 2009. dec. 21., hétfő - 17:03

"vertical syncronization" hibának tűnik, media player classic-nál egy pipa a "lock back-buffer before presenting"-nél megoldja a dolgot, annál a lejátszónál, amit használsz, fogalmam sincs mi ennek a megfelelője...na meg lehet, hogy más a hiba oka, mittudomén.  :)

Köszi! Volt miből kiindulnom, pontos név: screen tearing. Frissítettem amit lehetett, VLC jól lejátsza, a Soundgraph-os iMedian meg nem (csak ez meg mindent tud, mi szem szájnak ingere, ezért szeretném ezt használni). Minden ##### opcióját állítgattam, de semmi sem változik.
Minden formátumál ezt csinálja, így tippem nincs mi lehet a baja. Codec?????

#516 Felhasználó inaktív   ics 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 23:41

Idézet: pb993 - Dátum: 2009. dec. 24., csütörtök - 19:38

A konfiguráció fizikailag teljesen kompatibilis, és a szoftverek is úgy futnak rajta, ahogy kell, ám  véletlenszerűen mindig van egy pont, amikor a futtatás egyszerűen megáll, és akkor mindig újra kell indítani a gépet. Nagy a valószínűsége annak is, hogy valamelyik alkatrész nem éppen a megfelelő (pl.:VGA), de az a gond, hogy semmiben sem vagyok igazán biztos.

Csak ötletelek. Proci hőfok? Venti forog? BIOS-ban a default hőfokot ahol proci leáll feljebb venni?

#517 Felhasználó inaktív   simron 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2010. 01. 25. 14:03

Üdv mindenkinek!

Az alábbi problémám van:
Egy nem túl új konfigom van (ASUS P5PKL alaplap, Intel Core2 Duo 1.8 Ghz proci, 2 Gb kingston DDR2 800 Mhz memória, ASUS EAH2600XT 256 M videókártya), amivel azért játszani is szoktam, a játékokkal eddig nem volt problémám a gép teljesítményének megfelelő beállításokkal futottak a játékok (pl: Crysis, Far Cry2, Gears of War, Fallout3, CoD4, CoD5), azonban pár napja jelentkezett egy olyan probléma, hogy egyik pillanatról a másikra játék közben (Fallout 3) iszonyatosan elkezdett szaggatni a kép és utána az összes többi, korábban jól futó játéknál is ugyanezt tapasztaltam (a korábbi jól futó beállítások mellett). A legfrisebb ATI drivert feltelepítettem, vírusírtót lefuttattam, töredezettségmentesítettem a vinyót, a VGA kártyát kivettem és megtisztítottam, de a probléma változatlanul fennáll. A videókártya diagnosztikai programja nem jelez hibát. Windows újratelepítést még nem csináltam. Van valami tippetek, hogy mi okozhatja a problémát és mit lehet tenni? Előre is köszönöm a használatát.

#518 Felhasználó inaktív   aotr 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 21:59

Sziasztok, kérlek segitsetek. Próbáltam keresgélni a témában de safe modeban, csikokkal a képernyőn.. :((

igyekszem minél pontosabban, ugyanakkor tömören hogy mi történt.

a gépem kb egy éves, core2duo, ati radeon hd 4850 videokari (amd), windows 7.. a többi valszeg irreleváns

a szintuáció pontosan: egy éve problémamentesen használom a gépet, a monitorral együtt. Win7 nem rég került a gépre, de eddig azzal sem volt gond semmi.
Néhány napja call of duty m' warfare2 vel játszottam semmi gond nem volt, majd ctrl+alt+del, taskmanagerrel léptem ki (azaz gyilkoltam le. okkal történt, de az nem releváns. ált. nem ott szoktam kilépni a progikból.)
Azután elinditottam ismét, néhány perc játék után piros kockák kezdtek el megjelenni aképernyőn és a játék befagyott. ez fennállt egy másik gépigényes játéknál is (Farcry2), a Flatout nevű autós sz@r viszont ment tök jól.
Egyik ilyen fagyásnál elkaptam egy windows üzit, hogy a driver beborult. újratelepitettem hát a drivert, még a directxet is.. de semmi javulás. sőt ma már a win7 is problémás, ezért vagyok safe modeban

most épp virusirtót futtatok hátha az... és nem kell új karit vennem..
a játékos sztorit azért irtam le, mert előtte tökély volt, és a legyilkolás után lett szar. hátha jelent valamit..

pls help :) köszönöm!!!

#519 Felhasználó inaktív   Mumtaz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 27. 22:45

Igazából nem tudtam, hogy konkrétan hova soroljam a hibát és nem is nagyon tudom, mire vezethetném vissza. Gépátépítéssel együtt új VGA is került a gépbe. Persze csak idézőjelesen, mivel az alaplappal együtt jött HD4200 IGP-ről van szó. A gond az, hogy Video lejátszó progikban csíkos a kép, ami EZEN a képen látszik is. Bár állóképe annyira nem is észrevehető, de mozgóképen annál inkább Direkt nem méreteztem kisebbre a képet, mert pont a hibajelenség torzult volna. Ami mondjuk a képen nem látszik még, az az, hogy két-háros sornál olyan, mintha megduplázná a sort. Kb. úgy kell elképzelni, mint a Trinitron képcsöveknél a halvány fekete csíkokat. Codecre nem nagyon vezethető vissza, mivel ugyanaz a K-Lite Codec Pack került fel, ami az előző konfigra is ugyanazokkal a beállításokkal, de ott semmi baj nem volt a képpel. Így maradt az új "videokari" az új driverrel. Az előző konfigban egy AGP-s nVidia 7600GT volt.

Tehát újra a link a képhez ITT

Van esetleg valakinek valami ötlete?

Szerkesztette: Mumtaz 2010. 01. 27. 22:49 -kor

#520 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 28. 12:57

Üdv. mindenkinek

Egy furcsa hibával/jelenséggel találkoztam minap. Haver szeretné eladni a jelenlegi gépét és áthozta hozzám egy utolsó "vizsgálatra", hogy minden oké-e vele. Rákötöttem a saját monitorra és nincs kép. Azt mondja otthon még semmi baja nem volt. Ez egy Asus Radeon HD2600XT amin 2db DVI kiment van, semmi más. Ez azért fontos, mert pár perc nézelődés és mind2 DVI port kipróbálása után /egyiken sincs kép/ arra jutottam, hogy kipróbálom egy DVI->DSub kábellel, hátha. És lőn csoda rögtön lett kép. Azóta kipróbáltuk 2-3 más LCD monitoron és egyikkel sem adott képet ha DVI->DVI kábellel kötöttük össze ,de kifogástalanul működik ha analógra át van alakítva. Nála eddig azért nem jött ki ez a hiba, mert egy 17"-os LG Flatron-ja volt évekig és amit utána vett LCD-t, azon is csak DSub bemenet volt. A nincs kép jelenség nem csak a windows elindultával jelentkezik, hanem már a gép bekapcsolása után no signal-t ír a monitor, tehát nem driveres gond áll fenn. De mivel átalakítás után van kép, csak arra tudok gondolni, hogy van valami a digitális jelfolyamban amit az LCD nem tud értelmezni, pl. túlzottan mags frissítési frekvencia vagy valami ilyesmi, ami konvertálás után már nem okoz gondot. de persze ezek csak tippek.

Láttatok már ilyen jelenséget vagy ez nektek is új? esetleg mit lehetne még kipróbálni? Most már nincs nálam gép, de azért erősen bassza a csőrömet a dolog. Az Asus honlapján van egy BIOS hozzá, de ezt csak most később vettem észre. De a Bios leírásában ilyen hibára nem utal, elvileg csak Crossfire fix. ennek ellenére érdemes belesütni? Bios simán okozhat ilyen hülyeséget nem?

Előre is köszi a válaszokat!
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.