HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 27. 12:53

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 10:43

Szia!

Egy Silencer van rajta - igaz elég koszos volt, a hatékonysága biztosan a béka segge alá ment. Kipucoltam, így utólag... Kondik okésak, se púp, se folyás. Égésnyomot sem látok. Ezért nem értem én sem, hogy mi a fakk van... :(
A tápot azért nem hiszem, mert másik, vadiúj kölcsöntáppal is ugyanezt produkálja a kártya (nem indul a gép), valamint a régi tápot használom azóta is, csak egy Ati 9600xt-vel - s nem haldoklik/fagy/resetel/blá. Kezdem azt hinni, hogy tényleg létezik ez az Inno3d szopófaktor...

Akkor ezekszerint a kártyának nincs baja, ellenőrizd a ramokat.
Alaplapod milyen?
Az AGP 6800-on van kiegészítő tápcsatlakozó? És rá van dugva a kártyára?
De ha már próbáltad a kártyát 2-3gépben és nem müxik, akkor valszeg a kártyának már annyi sajnos. :(
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#142 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 13:33

Idézet: Trebron09 - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 12:53

Akkor ezekszerint a kártyának nincs baja, ellenőrizd a ramokat.
Alaplapod milyen?
Az AGP 6800-on van kiegészítő tápcsatlakozó? És rá van dugva a kártyára?
De ha már próbáltad a kártyát 2-3gépben és nem müxik, akkor valszeg a kártyának már annyi sajnos. :(

Szia!

Az alaplapom Abit IC7, a 6800-on van plusz tápcsati, s természetesen be volt dugva.
Hogy érted, hogy ellenőrizzem a ramokat? A "sima" ramjaim - amik a gépben vannak - működnek - de nekieshetek egy Memtest-tel. Ha a videokártyán levő ramokra gondoltál, akkor azok szemre jónak tűnnek, viszont tesztelni/ellenőrizni nem tudom, mivel nem indul be a kártyával egy gép sem...

A tápok bekapcs után akkor állnak le, ha zárlat következik be, ugye? Ki lehetne tesztelni valahol, hogy a videokártyám hol okoz ilyet?
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#143 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 13:48

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 14:33

Szia!

Az alaplapom Abit IC7, a 6800-on van plusz tápcsati, s természetesen be volt dugva.
Hogy érted, hogy ellenőrizzem a ramokat? A "sima" ramjaim - amik a gépben vannak - működnek - de nekieshetek egy Memtest-tel. Ha a videokártyán levő ramokra gondoltál, akkor azok szemre jónak tűnnek, viszont tesztelni/ellenőrizni nem tudom, mivel nem indul be a kártyával egy gép sem...

A tápok bekapcs után akkor állnak le, ha zárlat következik be, ugye? Ki lehetne tesztelni valahol, hogy a videokártyám hol okoz ilyet?

igen akkor álnak le a tápok, valszeg az a kártya tényleg sz@r lett. :(  :(
akkor ugyanolyan az alaplapod,mint a havernak :D , neki egy 9800XT müxik benne már 4éve .
nem azzal van a gond, igen a gépben lévő ramokra gondoltam, de ha okésak akkor az is kizárva., hirtelen most ennyi jutott eszembe... :think:
Lehet, hogy ki lehet vizsgálni, hogy mi okozza ezt, de nemtudom mivel.
de a kártyának lőttek szerintem :(  :rolleyes:
, de azért majd mondanak tippeket a többiek is! ;)

szerk.: most jut eszembe a VGA-n lévő venti forog? kipróbáltad már más ventivel?

Szerkesztette: Trebron09 2008. 05. 27. 13:50 -kor

.-= Vasak =-.

#144 Felhasználó inaktív   djballas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 05. 27. 18:46

Sziasztok!

Hónapokkal  ezelőtt vettem egy Gigabyte 8600gts vidkártyát. Már másodszorra kellett visszavinnem, mert 1-2 hónap múlva bekockásodott a kép.
Miért lehet ez?
450watt-os táp a minimum, amit ír a gyártó az oldalán
Egyébként Silent Pipe3-as hütő van rajta alapból, de már kapott egy ventit rá.,de nekem 400wattoson müxik. Létezhet, hogy a tápom miatt halnka meg a kártyák?

PLEASE HELP ME!!!

#145 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 19:51

Idézet: djballas - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 19:46

Sziasztok!

Hónapokkal  ezelőtt vettem egy Gigabyte 8600gts vidkártyát. Már másodszorra kellett visszavinnem, mert 1-2 hónap múlva bekockásodott a kép.
Miért lehet ez?
Egyébként Silent Pipe3-as hütő van rajta alapból, de már kapott egy ventit rá.,de nekem 400wattoson müxik. Létezhet, hogy a tápom miatt halnka meg a kártyák?

PLEASE HELP ME!!!

Jó, bőven elég neki a 400-as táp is  csak az JÓ legyen!
Ezt úgy tudod meg hogyha egy másik gépbe beledobod a kártyát  ;) .
De számos ok miatt kockásodhat a kép.
Driver_frissítés volt?

És ha már 2x visszavitted, akkor a boltban nemmondtak semmit???
:think:

Szerkesztette: Trebron09 2008. 05. 27. 19:58 -kor

.-= Vasak =-.

#146 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 20:32

Idézet: djballas - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 19:46

Sziasztok!

Miért lehet ez?

PLEASE HELP ME!!!

Külső tápcsatisnál lehetne; itt max lap miatt lehet ilyen ha vmelyik FETek feladják a küzdelmet. Vagy szimplán silány széria. Egy normális 300as táp is bőven elég neki.

Kockásodás mint memória vagy kockásodás mint gpu hiba? (sakktábla szerű cak sűrűbb az utóbbi, elöbbi meg színes kicsit össze-vissza)
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#147 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 20:43

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 9:43

Szia!

Egy Silencer van rajta - igaz elég koszos volt, a hatékonysága biztosan a béka segge alá ment. Kipucoltam, így utólag... Kondik okésak, se púp, se folyás. Égésnyomot sem látok. Ezért nem értem én sem, hogy mi a fakk van... :(
A tápot azért nem hiszem, mert másik, vadiúj kölcsöntáppal is ugyanezt produkálja a kártya (nem indul a gép), valamint a régi tápot használom azóta is, csak egy Ati 9600xt-vel - s nem haldoklik/fagy/resetel/blá. Kezdem azt hinni, hogy tényleg létezik ez az Inno3d szopófaktor...

Szerintem a hűtőventi beállhatott a sok kosztól és közbe ment a 3d képernyő, szépen megfőtt a chip.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#148 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 20:50

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 21:43

Szerintem a hűtőventi beállhatott a sok kosztól és közbe ment a 3d képernyő, szépen megfőtt a chip.

igen hirtelen én is gondoltam rá, de már írtam ,hogy nézze meg Misi_D, hogy mi a helyzet a kari ezen részével.
.-= Vasak =-.

#149 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 21:09

Idézet: Misi_D - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 14:33

Szia!

BIOS -frissítést próbáltad már (persze másik kártyával)?
.-= Vasak =-.

#150 Felhasználó inaktív   Misi_D 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 23:25

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 20:43

A ventit nem hiszem, hogy leállt - nyitott házzal üzemelt a gép az asztalon, láttam a ventit forogni, éreztem is a kezemen mindig a levegőt, ahogy az egérrel közelítettem. De persze ettől még megállhatott, amíg nem voltam ott.
A chip első pillantásra nem tűnt égettnek, de majd leveszem a Silencert megint, s alaposabban megvizsgálom.
Köszi azért, srácok! :)
A katonai behívó azt jelenti, hogy a fehér ember elküldi a feketét a sárga ellen harcolni azért a földért, amit a vörösbőrűtől lopott el.

A halott Jedi a jó Jedi!  (Sith közmondás)

#151 Felhasználó inaktív   Gubo77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 17:02

Évek óta olvasgatlak Titeket, de a regisztrációra egy számomra megfejthetetlen hiba miatt szántam rá magam...

Konfig "A":
NF7-S, Barton 2500+@3200+, 2x512MB DDR400, GF4Ti4800, 2db SATA + 1db PATA vinyó, Corsair 550VX stb.

Konfig "B":
NF7-S, Barton 2500+@3200+, 2x512MB DDR400, X1950 Pro, 2db SATA + 1db PATA vinyó, Corsair 550VX stb.

Max. stabil proci/RAM beállítások alapfeszen: 11x209 + szinkron 418MHz Turbo mód (ezeknek még lesz jelentősége). Bármilyen tesztprogram - legyen az CPU, vagy kombinált 3D-s - ezeken a beállításokon hibamentes.

Időrendben a történések:

Két hete elkezdett nem indulni elsőre a gép ("A" konfig) , majd az utolsó stádiumban már tízperceket töltöttünk a reset gomb nyomkodásával, mire elkapta. A videókártya gyakorlatilag elhalálozott. Belekerült egy új, "ha már" alapon a majdnem legjobb AGP-s kártya ("B" konfig).

Ennek örömére (is) kapott egy XP reinstallt, hogy ne legyen ebből kérdés. Legújabb driverek, SP3 stb. Kíváncsi voltam a fejlődésre, jobb híján a 3DMark különböző évjáratainak eredményei tükrében. Újabb verziók gond nélkül lefutnak, nem úgy a 2001. Itt az utolsó előtti tesztig (Advanced Pixel Shader) OK, majd kékhalál. Mindig, minden próbálkozáskor (csak ezt a tesztet beikszelve is) ugyanez, ezt kiikszelve pedig sikeresen lefut az egész.
Itt jön a csavar. Legyen a proci alapon (11x166), és láss csodát, ott a csónak a vízen, hibátlanul.

1, A RAM-ok semmilyen beállítása nincs befolyással a hibára (333, 400, akár 418 MHz, Optimal, Turbo vagy bármilyen beállítás, 2,6V-2,9V stb.)

2, A feszültségszintek semmilyen beállítása nincs befolyással a hibára (CPU, Chipset, RAM, AGP).

3, Max stabil FSB jelenleg 170 (340) a lehetséges 209 (418) helyett. Soha, semmilyen VGA kártyával még gond nem volt a teszteken, egy kölcsönkapott R9250-nel is szó nélkül megy akár a 209Mhz is (amúgy 200-on használom évek óta).

Miért allergiás az "Advanced Pixel Shader" tesztre?

#152 Felhasználó inaktív   Breakbeat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 20:16

Idézet: Gubo77 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 17:02

Évek óta olvasgatlak Titeket, de a regisztrációra egy számomra megfejthetetlen hiba miatt szántam rá magam...

Konfig "A":
NF7-S, Barton 2500+@3200+, 2x512MB DDR400, GF4Ti4800, 2db SATA + 1db PATA vinyó, Corsair 550VX stb.

Konfig "B":
NF7-S, Barton 2500+@3200+, 2x512MB DDR400, X1950 Pro, 2db SATA + 1db PATA vinyó, Corsair 550VX stb.

Max. stabil proci/RAM beállítások alapfeszen: 11x209 + szinkron 418MHz Turbo mód (ezeknek még lesz jelentősége). Bármilyen tesztprogram - legyen az CPU, vagy kombinált 3D-s - ezeken a beállításokon hibamentes.

Időrendben a történések:

Két hete elkezdett nem indulni elsőre a gép ("A" konfig) , majd az utolsó stádiumban már tízperceket töltöttünk a reset gomb nyomkodásával, mire elkapta. A videókártya gyakorlatilag elhalálozott. Belekerült egy új, "ha már" alapon a majdnem legjobb AGP-s kártya ("B" konfig).

Ennek örömére (is) kapott egy XP reinstallt, hogy ne legyen ebből kérdés. Legújabb driverek, SP3 stb. Kíváncsi voltam a fejlődésre, jobb híján a 3DMark különböző évjáratainak eredményei tükrében. Újabb verziók gond nélkül lefutnak, nem úgy a 2001. Itt az utolsó előtti tesztig (Advanced Pixel Shader) OK, majd kékhalál. Mindig, minden próbálkozáskor (csak ezt a tesztet beikszelve is) ugyanez, ezt kiikszelve pedig sikeresen lefut az egész.
Itt jön a csavar. Legyen a proci alapon (11x166), és láss csodát, ott a csónak a vízen, hibátlanul.

1, A RAM-ok semmilyen beállítása nincs befolyással a hibára (333, 400, akár 418 MHz, Optimal, Turbo vagy bármilyen beállítás, 2,6V-2,9V stb.)

2, A feszültségszintek semmilyen beállítása nincs befolyással a hibára (CPU, Chipset, RAM, AGP).

3, Max stabil FSB jelenleg 170 (340) a lehetséges 209 (418) helyett. Soha, semmilyen VGA kártyával még gond nem volt a teszteken, egy kölcsönkapott R9250-nel is szó nélkül megy akár a 209Mhz is (amúgy 200-on használom évek óta).

Miért allergiás az "Advanced Pixel Shader" tesztre?

Hát mivel ez egy Rialto chipes zsuga, ajánlom, hogy először is frissítsd az alaplap biosát.
Szoktak bajok lenni vele...

#153 Felhasználó inaktív   dababa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 21:16

Idézet: Gubo77 - Dátum: 2008. máj. 28., szerda - 17:02

A BIOS-ban az AGP Frequency manuálisan 66Mhz-re van állítva?
Szintén a BIOS-ban az AGP Fast Write Capability-t kikapcsolva is?

#154 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 28. 22:02

Kondik öregedtek a lapodon...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#155 Felhasználó inaktív   Gubo77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 10:34

Breakbeat: Minden BIOS és driver az elérhető legfrissebb végleges, hivatalos verzió (új, de nem béta és nem is modd). NF7-S esetében ez mondjuk 3,5 év, az igaz, de járt már a gépben X800XT, és az is jól érezte magát benne.

dababa: Ez jó ötlet, de minden lehetőséget végigzongoráztam már. AGP 66, auto, BIOS shadow-k, write back stb. összes lineárkombinációja... :rolleyes:  Semmi.

Kondik kiszáradása gondolom, nem nekem szólt. Mivel pl. egy 3DMark05 képes hibátlanul lefutni ennél húzósabb beállítások mellett is, továbbá a 2001-ben is csak az advanced pixel shader okoz problémát. Más videókártyákkal pedig mindig minden hibátlan volt/van.

A táp is túlteljesíti a kártya követelményeit - meg úgy az egész konfigét. Továbbá nem is melegedés, vagy hasonló okozza (lásd: csak az ominózus teszt "hidegen" való lefuttatása).

A topik címéből rám úgy tűnik, az X-akta vonatkozik leginkább :(

Nincs esetleg valami nem kézenfekvő ötletetek? ;)

#156 Felhasználó inaktív   djballas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 29. 19:26

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 20:32

Külső tápcsatisnál lehetne; itt max lap miatt lehet ilyen ha vmelyik FETek feladják a küzdelmet. Vagy szimplán silány széria. Egy normális 300as táp is bőven elég neki.

Kockásodás mint memória vagy kockásodás mint gpu hiba? (sakktábla szerű cak sűrűbb az utóbbi, elöbbi meg színes kicsit össze-vissza)

Köszi a segítséget!

Nem mondtak semmit a pcboltban, én pedig nem mertem megmondani, nehogy elveszítsem a garit!Kitudja mit találnak ki.Inkább ráfizettem egy kis pénzt és elhoztam helyette egy 9600gt Gainward Bliss-t, ami gyárilag húzott kártya és 1024 RAMos.

Remélem ezzel már nem lesz bajom, mert akkor veszek egy XBOX360-at és ágyő PC! :)

#157 Felhasználó inaktív   Gubo77 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 11:29

Nnna, ez is megoldódott :) A rutin meg az évek - nomeg az infós ismerősök :Đ
A 8.5-ös Catalyst, mint legújabb driver nem volt jó ötlet, a saját telepítő CD-jét használva most minden fut a max. túlhajtás mellett is. Érdekes és tanulságos.

#158 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 21:23

Idézet: Gubo77 - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 12:29

Nnna, ez is megoldódott :) A rutin meg az évek - nomeg az infós ismerősök :Đ
A 8.5-ös Catalyst, mint legújabb driver nem volt jó ötlet, a saját telepítő CD-jét használva most minden fut a max. túlhajtás mellett is. Érdekes és tanulságos.

igen érdekes...én is tapasztaltam már nem 1 hardverrel, hogy a frissítés nem működött jól(de a program jól volt megírva), ilyen volt pl.: a Catalyst, leszedtem a 8.2, majd 8.4_es drivereket és elkezdett hülyén viselkedni a gép game közben....kiderült, hogy driver problem, (és persze támogatta a kártyát a driver).
Rakhattam fel gyári lemezről a cuccot...azóta minden rendben müxik.
:D 
.-= Vasak =-.

#159 Felhasználó inaktív   woland_y2k 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 19:10

Idézet: woland_y2k - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 10:50

Sziasztok! Ezzel a problémával mit kezdjek? A videókártya nincs egy hónapos (MSI NX8800GT OC) driver frissítés nem segít. Játék (Hellgate: London 1.2es patchel) alatt csinálja ezt kb. fél óra után és csak ez alatt.

Termék
Windows

Probléma
Video hardware error

Dátum
2008.05.12. 16:47

Állapot
Nincs bejelentve

Leírás
A problem with your video hardware caused Windows to stop working correctly.
...

Na mivel senki sem tudott erre megoldást, leírom azt amit én találtam, hátha valakinek segíthetek. Szóval a probléma adott, a vista különböző 3d-s alkalmazások alatt (nálam csak H:L, de másnál más alatt), a fentebb részben idézett problémát jelezte különböző játékidő után. Driver frissítés az esetek többségében nem segített (nálam sem), de (!) találtam egy meglepő és egyszerű megoldást erre a problémára! Az Aero kikapcsolása! :Đ  :cool: :eek:
Nem tudom, hogy az Aero mennyiben befolyásolja egy játék futását, de amióta játék előtt kikapcsolom, ez a probléma nem jelenik meg 2-2,5 óra játékidő után sem.

#160 Felhasználó inaktív   Goodb 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 21:07

Sziasztok!

Ezzel a hibával kell nap mint nap szembesülnöm (Most is.) :

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

A csíkok ablakváltásnál eltünnek. Pár másodpercen belül megjelenek, majd egyre többen lesznek. Memória melegedésre tippelek, mert azóta vannak, amióta jó idő van. A VGAn nincs hőérzékelő (az Everestben nem volt ).

Kérlek segítsetek, mert majd megörülök tőlük. :( Mit lehet tenni, h végleg megszünjön?
Esetleg hasonló tapasztalat?

Goodb

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »