HWSW Informatikai Kerekasztal: Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Kockásodások, fagyások, újraindulások, X-akták Először itt kérdezz és olvass! Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 10. 05. 09:21

Üzenet megtekintéseIdézet: auster - Dátum: 2010. 10. 05. 07:09

Üdv, A gépem olyat csinál, mint még soha. Bootoláskor az üdvözlő képernyő megjelenítése pöttyös és a bootolás feliratai és szétmállottan látszanak, majd a Windows indulásakor is pöttyös a képernyő. Azután beindul a rendszer és eltűnnek a hibák, de a videókártya csak alaphelyzetben funkcionál, mert ha frissítem, újraindításkor nem jelenik meg kép a Windows bejelentkezése után (Vista 64bit)A kártya: Asus EN8500GT TOP HTP 256MB, PCI-E. Letöltöttem a megfelelő telepítő programot, de az sem segít. Mi lehet a gond?
Köszi

Kártya, táp. Inkább előbbi.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#562 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 05. 09:55

Hogy deritem ki melyik?
Ha kartya, csere?
Koszi

#563 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 05. 16:20

Üzenet megtekintéseIdézet: auster - Dátum: 2010. 10. 05. 10:55

Hogy deritem ki melyik?
Ha kartya, csere?
Koszi

Hát másképp nem tudod, mint, hogy átteszed jelen kártyát egy másik gépbe és ott kipróbálod, hogy jól megyen-e vagy sem. Táp dettó. Kölcsönkész egyet, ha nincs egy másik hasonló paraméterekkel bíró táp a családban és próbát teszel. De ahogy didyman is gyanítja én is azt mondom inkább a kártya lesz a ludas. Mivel bootoláskor jelentkezik már a grafikai anomália, ezért driver hiba kizárva. VGA Bios sem lehet ha eddig nem vacakolt. Nagyon pinduri eséllyel még alaplap is lehet. Tényleg, alaplap Bios-t piszkáltad? teszem azt tuning miatt. Nyúltál-e PCI-E sebességhez. De gyanítom nem :)
A barátnőm megjegyezte tegnap este az ágyban: Te egy perverz disznó vagy!
Mire én: Kemény szavak ezek egy kilenc évestől!

#564 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 05. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Rodrigez07 - Dátum: 2010. 10. 05. 18:20

Hát másképp nem tudod, mint, hogy átteszed jelen kártyát egy másik gépbe és ott kipróbálod, hogy jól megyen-e vagy sem. Táp dettó. Kölcsönkész egyet, ha nincs egy másik hasonló paraméterekkel bíró táp a családban és próbát teszel. De ahogy didyman is gyanítja én is azt mondom inkább a kártya lesz a ludas. Mivel bootoláskor jelentkezik már a grafikai anomália, ezért driver hiba kizárva. VGA Bios sem lehet ha eddig nem vacakolt. Nagyon pinduri eséllyel még alaplap is lehet. Tényleg, alaplap Bios-t piszkáltad? teszem azt tuning miatt. Nyúltál-e PCI-E sebességhez. De gyanítom nem :)

nem piszkáltam, de a windowst raktam újra, amikor elkezdődött, vagyis pontosan, amikor az új videókártya driverrel indult volna a gép. lehet ez véletlen?
Köszi

#565 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 05. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: auster - Dátum: 2010. 10. 05. 20:17

nem piszkáltam, de a windowst raktam újra, amikor elkezdődött, vagyis pontosan, amikor az új videókártya driverrel indult volna a gép. lehet ez véletlen?
Köszi

Lehet, mármint véletlen. Ha már gép indulásakor post képernyőn is csinálja akkor ott valami nem okés. Ott ugye esetleges hibás display driver nem okozhat képi hibákat. Lehet, hogy valamelyik memória hibázik a VGA-n. Egyik barátomnak nyáron ment szét a 8800GTS-e, az eset hasonló volt. Néha a post képernyőn is hibák voltak, néha az jó volt. De windows alatt teljesen szétesett a kép ha normál üzemmódban indult a windows. Ha csökkentett módban alacsony felbontásban akkor meg megint jó volt. De mondom a legtutibb, ha valakinek a gépébe beteszed egy próbára. Ha ott rendesen működik, akkor máshol kell keresni a hibát, de a post képernyős hibázásból kiindulva nem hiszem hogy fog.

#566 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 05. 21:56

Megoldódott, a kábel volt a ludas, a gonosz.
Köszi Mindenkinek. Ez soha nem jutott volna eszembe.

#567 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 06. 11:01

Üzenet megtekintéseIdézet: auster - Dátum: 2010. 10. 05. 22:56

Megoldódott, a kábel volt a ludas, a gonosz.
Köszi Mindenkinek. Ez soha nem jutott volna eszembe.

pöttyös képernyő? ugye nem analóg rgb csatlakozóról megy a monitorra a jel? ha analóg, akkor a szétmállás érthető. bár kinek mit jelent a szétmállás. :-o

Szerkesztette: Warrior 2010. 10. 06. 11:03 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#568 Felhasználó inaktív   gebejoe 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 10. 06. 12:37

Üdv kérdezném a hozzáértőktől találkoztak e már ilyen problémával sajnos nem volt időm minden korábbi hozzászólást elolvasni bocsi ezért
szóval a gép:

6 magos amd 1090t BE
gigabyte GA 790xt usb3
gigabyte gtx 460 768i
kingmax 1600 mhz 4x2gb
raptor wd 300gb
32" LG lcd tv

a probléma
rendszer win7 64 bit enterpsie angol + upgrade + magyarítás
win7 64 bit professonal angol + upgrade + magyarítás
xp professonal 64 bit angol ver.

video driver gyári lemezes vagy gigabyte oldalról vagy nvidia oldalról mind 3 próbálkozás

mind a három esetben a rendszer indítás után a jelszóbelépést követően a kép kimerevedik és olyan mintha a gép nem fagyna le ventik pörögnek hangosak

ezt sajnos nem minden esetben teszi meg mármint a fagyást

Mi okozhatja ?

köszönettel 1 lelkes amatőr

#569 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 06. 18:26

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 06. 13:01

pöttyös képernyő? ugye nem analóg rgb csatlakozóról megy a monitorra a jel? ha analóg, akkor a szétmállás érthető. bár kinek mit jelent a szétmállás. :-o

Várj ez nekem már magas még csak a lelkes amatőr szinten vagyok. Analóg RGB-csatakozó nem tudom, mi.
Egyébként a tegnapi szép problémamentes működés után megint már a bootnál kezdődött a pettyes megjelenítés, és a windows csak "butított" kártyával megy, ha frissítem a meghajtót leáll a windows töltése közben. Szóval én már az X-aktánál tartok.

#570 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 06. 22:18

Üzenet megtekintéseIdézet: auster - Dátum: 2010. 10. 06. 19:26

Várj ez nekem már magas még csak a lelkes amatőr szinten vagyok. Analóg RGB-csatakozó nem tudom, mi.
Egyébként a tegnapi szép problémamentes működés után megint már a bootnál kezdődött a pettyes megjelenítés, és a windows csak "butított" kártyával megy, ha frissítem a meghajtót leáll a windows töltése közben. Szóval én már az X-aktánál tartok.

Hát épp ez volt a bajom, látatlanban: ha analóg a kábel, akkor amiatt kizárt, hogy pöttyös legyen a kép. Ha meg digitális, akkor kizárt, hogy elmosódott legyen... Az analóg RGB kék, a DVI fehér színű (az már lehet digitális is), ha szabványos persze. Szóval 1 szónak is 100 a vége: nemigen lehet kábelhiba - látatlanban.

VGA hibád lesz, úgy tűnik.

Szerkesztette: Warrior 2010. 10. 06. 22:20 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#571 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 06. 22:21

Kék volt a kábel. Megpróbálom mutatni képeken, mi a pöttyös és elmosódott nálam. Egy pill.

#572 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 06. 22:55

A pöttyök itt láthatóak Csatolt fájl  PA060215.JPG (156,77K)
Letöltések:: 25, az elfolyást meg nem úgy értem, mintha a vízfestékkel festett képre ráfolyna a víz, hanem a feliratok betűiből (nem tudtam lekapni) kis pálcikák állnak ki és a szöveget olvashatatlanná teszik. Remélem, plasztikusan írom.
Köszi az esetleges ötleteket.

#573 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 07:18

Üzenet megtekintéseIdézet: auster - Dátum: 2010. 10. 06. 23:55

A pöttyök itt láthatóak Csatolmány PA060215.JPG, az elfolyást meg nem úgy értem, mintha a vízfestékkel festett képre ráfolyna a víz, hanem a feliratok betűiből (nem tudtam lekapni) kis pálcikák állnak ki és a szöveget olvashatatlanná teszik. Remélem, plasztikusan írom.

Sajnos VGA memória hibának tűnik, mert "szabályos" a minta. Tipikus, ugyanis a framebuffer valamilyen rendszerben tárolja a képernyő tartalmát, aztán ha ott megsérülnek dolgok, többnyire ilyen a jelenség (a memória (címzésének) szervezése, ill. a tárolás szervezéséből adódóan).

ps.: ez mondjuk túlzottan szabályos. Szokott esetleg villogni ilyenkor valami? Bár, sok jelentősége nyilván nincs, ahány memóriahiba, annyi megjelenés. De a "formája" szinte biztosan ezt sejteti. Windows töltése előtt is jelentkezik még?

Szerkesztette: Warrior 2010. 10. 07. 07:21 -kor

#574 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 07:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Warrior - Dátum: 2010. 10. 07. 09:18

Sajnos VGA memória hibának tűnik, mert "szabályos" a minta. Tipikus, ugyanis a framebuffer valamilyen rendszerben tárolja a képernyő tartalmát, aztán ha ott megsérülnek dolgok, többnyire ilyen a jelenség (a memória (címzésének) szervezése, ill. a tárolás szervezéséből adódóan).

ps.: ez mondjuk túlzottan szabályos. Szokott esetleg villogni ilyenkor valami? Bár, sok jelentősége nyilván nincs, ahány memóriahiba, annyi megjelenés. De a "formája" szinte biztosan ezt sejteti. Windows töltése előtt is jelentkezik még?

Igen egybol jon, ahogy a boot kepernyo megjelenik azom is ehhez hasonloak a pettyek. Nincs villogas, csak ez. Aztan a windows kepe mar teljesen ok, csak alapjaraton megy az kartya, szoval lassu es a felbontast sem tudom arra allitani ami volt.

#575 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 08:31

Üzenet megtekintéseIdézet: auster - Dátum: 2010. 10. 07. 08:48

Igen egybol jon, ahogy a boot kepernyo megjelenik azom is ehhez hasonloak a pettyek. Nincs villogas, csak ez. Aztan a windows kepe mar teljesen ok, csak alapjaraton megy az kartya, szoval lassu es a felbontast sem tudom arra allitani ami volt.

Mondtam én is, hogy ez VGA memória hiba lesz. Nem kell ezen sokat lacafacázni, ennyi edő alatt már 5 gépben megnézhetted volna :) Csak van egy gép a közelben amiben kipróbálhatod. Haverokkal egymás közt a hasonló hibával bíró VGA-kat oda-vissza próbálgatjuk. /Persze szénné égett VGA-t nem teszünk egymás gépébe :)/ Csak így juthatsz a dolog végére. Ha átteszed és nem megy akkor evidens, hogy vga, lehet cserélni ha garis. Ha ott szépen működik, akkor lehet agyalni tovább!

#576 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 09:05

Üzenet megtekintéseIdézet: auster - Dátum: 2010. 10. 07. 08:48

Akkor tutira VGA-probléma, ha még a windows indulása előtt is jelentkezik, akkor ugyanis a VGA memóriájából jön a monitor képe (később is persze, de előbbi esetben még nincs semmi driver).

#577 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 10:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Rodrigez07 - Dátum: 2010. 10. 07. 10:31

Mondtam én is, hogy ez VGA memória hiba lesz. Nem kell ezen sokat lacafacázni, ennyi edő alatt már 5 gépben megnézhetted volna :) Csak van egy gép a közelben amiben kipróbálhatod. Haverokkal egymás közt a hasonló hibával bíró VGA-kat oda-vissza próbálgatjuk. /Persze szénné égett VGA-t nem teszünk egymás gépébe :)/ Csak így juthatsz a dolog végére. Ha átteszed és nem megy akkor evidens, hogy vga, lehet cserélni ha garis. Ha ott szépen működik, akkor lehet agyalni tovább!

csere nem megy, mert a környéken, akit ismerek (Prága) mindenkinek AGP-s kártyája van. Legújabb: kicsit megkocogtatom a kártyát és hiba nélkül indul, nem tudom, meddig. Gari már lejárt.

#578 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 10:58

Üzenet megtekintéseIdézet: auster - Dátum: 2010. 10. 06. 23:55

A pöttyök itt láthatóak Csatolmány PA060215.JPG, az elfolyást meg nem úgy értem, mintha a vízfestékkel festett képre ráfolyna a víz, hanem a feliratok betűiből (nem tudtam lekapni) kis pálcikák állnak ki és a szöveget olvashatatlanná teszik. Remélem, plasztikusan írom.

Ugyanilyen képet produkált haverom fent említett 8800GTS-e is. Ott talán még sűrűbben voltak a szétesett területek. Bár van még egy valami ami eszembe jutott. Nekem egyszer azért produkált ehhez hasonló képet a gépem, mert szobaátrendezés után egy másik konnektorba lett dugva és mint kiderült szar volt a földelés. Bár ott inkább villogó kékes zöldes vonalak képében jelentkezett. Az általad küldött zigzagok szinte biztos memóriahibából erednek!

#579 Felhasználó inaktív   Rodrigez07 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 11:00

Üzenet megtekintéseIdézet: auster - Dátum: 2010. 10. 07. 11:46

csere nem megy, mert a környéken, akit ismerek (Prága) mindenkinek AGP-s kártyája van. Legújabb: kicsit megkocogtatom a kártyát és hiba nélkül indul, nem tudom, meddig. Gari már lejárt.

Pff, akkor először vedd ki, mert most vagy kontaktos a kártyán valami, vagy lehet, hogy a PCI-E foglalat dzsuvás :) Bár inkább előbbire tippelek. Azzal meg sok mindent nem tudsz kezdeni...

#580 Felhasználó inaktív   auster 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 10. 07. 11:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Rodrigez07 - Dátum: 2010. 10. 07. 13:00

Pff, akkor először vedd ki, mert most vagy kontaktos a kártyán valami, vagy lehet, hogy a PCI-E foglalat dzsuvás :) Bár inkább előbbire tippelek. Azzal meg sok mindent nem tudsz kezdeni...

Hogy takarítsam, ha így van, lökjem meg sűrített levegővel?
Köszi

Téma megosztása:

• (34 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.