HWSW Informatikai Kerekasztal: Debian Linux - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Debian Linux

#2661 Felhasználó inaktív   Friczy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 27. 08:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 7:50

ez a kulcs kerdes engem is zavart.. ha jol olvastam ki a dokumentaciobol egyszerubb kikapcsolni az egeszet a fenebe! :(

Hiába, az extra repo-k már csak ilyenek :p Amúgy ennek még nem olvastam utána: hogy lehet kikapcsolni? Illetve ami még lényegesebb: ki lehet-e egy-egy repositoryra kapcsolni a kulcs ellenőrzését úgy, hogy a többire megmaradjon?
Friczy
Death is not a bug, it's a feature
Hogyan kérdezzünk okosan?

#2662 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 10:33

Idézet: Lenny - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 5:57

viszont honnan lehet letölteni a kulcsot hozzá?

benne van faqban.
aptitude install debian-multimedia-keyring

#2663 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 13:17

Idézet: gekmage - Dátum: 2007. ápr. 26., csütörtök - 23:59

deb http://www.debian-multimedia.org etch main

Ennyi. aptitude-val máris kotorászhatsz az újdonságok között.

ha olyan fájlt akarok letölteni amihez kiegészítő csomag kell fel is ajánlja letöltésre?

ezt most nem vágom. csak tudod mire van szükséged, és azt majd betársítod az adott fájlhoz. (?). fájlok letöltését pl. a böngészők is meg tudják oldani tudtommal (?). :respect:

van új mplayer/mencoder, mozilla-mplayer, acroread, flashplugin-nonfree, mythtv, lame, meg hasonlók. a letöltött Packages (/var/lib/apt/lists/*) fájlban az összes itt szereplő csomag leírása megvan 1ébként.

Úgy értettem, hogy ha lejátszás közben pl  egy kiegészítőre van  szükséged, akkor az Etch felajánlja, hogy letölti, az Ubuntuhoz hasonlóan, gondolom itt nem automatikus.
"Légy szerény mint én..."

#2664 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 17:35

kikapcsolni igy:

APT::Get::AllowUnauthenticated 1 ;

(/etc/apt/apt.conf.d/ -ban akarhova..)

viszont gekmage nem az en kerdesemre valaszoltal! nem a multimedia eseten, hanem unblock nem talaltam meg azt, hogy hogyan kene kulcsokat telepitenem a gepemre! (ennek fwenyeben a fenti is globalis ervenyu: ezt talaltam egyedul, mint megoldast..)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2665 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 27. 21:45

Üdv.

Használja valaki a firefox-ot KDE alatt? (nem az iceweasel-t!!)

A menük karakterei és amit a szerkesztő táblába beírok iszonyat ronda karakterek vannak. Hogy tudom ezeket megváltoztatni? Amit lehet azok max az oldal font készleteit.
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2666 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 08:42

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 27., péntek - 17:35

kikapcsolni igy:

APT::Get::AllowUnauthenticated 1 ;

(/etc/apt/apt.conf.d/ -ban akarhova..)

viszont gekmage nem az en kerdesemre valaszoltal! nem a multimedia eseten, hanem unblock nem talaltam meg azt, hogy hogyan kene kulcsokat telepitenem a gepemre! (ennek fwenyeben a fenti is globalis ervenyu: ezt talaltam egyedul, mint megoldast..)

apt-key add. -al tudod telepíteni, ha van.

Ha csak 1-1 csomaghoz nem találtál, mert unauth. repoban vannak azokat tedd fel ezzel a kapcsolóval:

apt-get --allow-unauthenticated és akkor nem kell neki nyöszörögni az Igent ill. globálisan sem lesz engedélyezve. ;-)

Azt nem tudom hogy ezt a kapcsolót repó/csomag specifikusan hol/hogyan lehet megadni, (ha meg lehet egyáltalán, mondjuk nem is igen jártam utána).  :cool:

debian-multimedia-nak van mondjuk más repót meg nem használok. :)

De a "nemhivatalos" repók jórészének szeirntem van debian-{reponeve}-keyring csomagja...

#2667 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 09:26

ok, ugy tudnam megadni, de hol szerzek kulcsot?

es tovabbra is ugy tunik, nem ertetted pontosan amit irok! nem a nem hivatalosokhoz, hanem a teljesen hivatalos 3 dvd-s installhoz nem tudok felrakni! (ami felettebb furcsa. miert adnak ki egy distribet, ami onmagan belul nem mukodik konzisztensen? nem kellett volna ennek alapbol feltelepulnie?)

szoval meg egyszer, a "csomag", amihez autentikacios kulcsot keresek az Etch distrib maga! ;)
a forum ma:

#2668 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 09:47

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 9:26

ok, ugy tudnam megadni, de hol szerzek kulcsot?

es tovabbra is ugy tunik, nem ertetted pontosan amit irok! nem a nem hivatalosokhoz, hanem a teljesen hivatalos 3 dvd-s installhoz nem tudok felrakni! (ami felettebb furcsa. miert adnak ki egy distribet, ami onmagan belul nem mukodik konzisztensen? nem kellett volna ennek alapbol feltelepulnie?)

szoval meg egyszer, a "csomag", amihez autentikacios kulcsot keresek az Etch distrib maga! ;)

szerintem nálad a debian-archive-keyring, v. debian-keyring vagy valami hasonló nevű csomag hiányzik, abban van a kulcs. :-). aztat kell beszerezni.

Nem tudom hogy alapból felteszi vagy sem, már csak a saját kasznin futó jószág dist-upgrade-lésével "foglalkozom", alap etch installal még nem kellett. :smoker:

#2669 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 10:29

miutan megirtam az elozo hozzaszolast, "rajottem", hogy en lehet a hianyzo csomag. szoval feltettem a debian-keyring-et (furcsa, hogy 2005-os, egyebkent igen, ez az archive is, a leiras alapjan), de meg mindig barmely telepiteskor panaszkodik.

egyeb otlet?
a forum ma:

#2670 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 14:44

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 10:29

miutan megirtam az elozo hozzaszolast, "rajottem", hogy en lehet a hianyzo csomag. szoval feltettem a debian-keyring-et (furcsa, hogy 2005-os, egyebkent igen, ez az archive is, a leiras alapjan), de meg mindig barmely telepiteskor panaszkodik.

egyeb otlet?

dpkg oscon@osconsfortress:~$ dpkg --get-selections | grep keyring
debian-archive-keyring                          install
debian-keyring                                  install
debian-multimedia-keyring                       install
oscon@osconsfortress:~$

Nálam ezek vannak és nincs rinya. :smoker:

#2671 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 14:48

nalam ezek, es van! mindig, minden esetben, barmely csomagnal. szoval ez meg keves az oromhoz..

# dpkg --get-selections | grep keyring
gnome-keyring                                   install
gnome-keyring-manager                           install
libgnome-keyring0                               install

a forum ma:

#2672 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 17:39

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 14:48

nalam ezek, es van! mindig, minden esetben, barmely csomagnal. szoval ez meg keves az oromhoz..

# dpkg --get-selections | grep keyring
gnome-keyring                                   install
gnome-keyring-manager                           install
libgnome-keyring0                               install

nem'tom. próbáld ki netes repo-kkal megy-e (cdromosokat szedd ki). lehet cdrom tényleg nincs aláírva (?).

#2673 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 18:00

mar megbocsass, de ez marhasag.. nem azert toltottem 3 napig a 3 dvd-t, hogy most net-rol installaljak. no meg kulonbenis.. meg jo, hogy nem windowst ajanlasz a problema megoldasara..
tessek bevallani, hogy fogalmad sincs, hogy hogy kell csinalni! ;)

amugy ez az en formam, ha kerdezek valamit itt a forumon (ez nem a linuxra, hanem az egesz hwsw-re elszortan vonatkozik), arra tipikusan csak a valukat vonogatjak. (nem mindig, de joparszor volt mar ilyen.)

Szerkesztette: bogdan 2007. 04. 28. 18:06 -kor

a forum ma:

#2674 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 19:33

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 18:00

mar megbocsass, de ez marhasag.. nem azert toltottem 3 napig a 3 dvd-t, hogy most net-rol installaljak. no meg kulonbenis.. meg jo, hogy nem windowst ajanlasz a problema megoldasara..
tessek bevallani, hogy fogalmad sincs, hogy hogy kell csinalni! ;)

amugy ez az en formam, ha kerdezek valamit itt a forumon (ez nem a linuxra, hanem az egesz hwsw-re elszortan vonatkozik), arra tipikusan csak a valukat vonogatjak. (nem mindig, de joparszor volt mar ilyen.)

így jártál. :reklamacio:

csak azért mondom a netes mókát, mert ha onnan megy akár egyetlen csomag feltétele is, dvd-ről meg nem ugyanannak a "hivatalos" debiannak ugyanolyan csomagja, akkor a problémádra valszeg nincs megoldás, mert a dvd iso-kra ez esetben bő 90%, hogy nincs "kulcs", tehát kár az egészbe energiát feccölni :(

Ha netről sem megy, akkor valamit elqurtál, de "fogalmam sincs", hogy mit. :smoker:

---------

Jobban belegondolva minek a dvd-re kulcs ? :think:

Az isok-nak van md5sum-ja. Így igazolható a "hivatalosság". A megírt dvd-k tartalma meg nem valószínű, hogy csak úgy módosul. :eek:

Amúgy ha frissíteni akarod a rendszert, mindenképpen meg kell adjál netes forrást (security.debian.org), arra meg már jó a deb-*keyring. :-)

Szerkesztette: gekmage 2007. 04. 28. 19:43 -kor

#2675 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 06. 16:06

Volt egy ilyen squid hibaüzenetem dist-upgrade után:

Idézet

Apr 10 15:53:46 localhost (squid): comm_select_init: epoll_create(): (38) Function not implemented

Most kicsit volt időm, a squid-common_2.5.9-10sarge2_all.deb, squid_2.5.9-10sarge2_i386.deb csomagokkal szépen műxik. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#2676 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 07. 10:39

"jobban belegondolva minek a dvd-re kulcs ?"
logikus felvetes, csakhat megiscsak panaszkodik.. ok, igaz nem dvd-rol, hanem 3 dvd image-rol installalok, ami a merevlemezen van, onnan van felmountolva, ahonnan mind lokalisan, mind halozatrol erik el a gepek. es ok, hogy dvd-nel nem kell ellenorzes, de hogy tudok adni neki? a kerdes ettol meg mindig fennall!!

"Amúgy ha frissíteni akarod a rendszert, mindenképpen meg kell adjál netes forrást (security.debian.org),"
nem ART, ha ez is meg van adva. de nem KELL. miert kene? dvd-rol is lehet frissiteni!
a forum ma:

#2677 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 09. 20:03

eljutottam oda, hogy zavarni kezdett, hogy a windows-omon be vannak jol allitva a szinek, mig a Linuxon nem. kicsit kalandoztam most a neten, de nem nagyon talaltam semmi erdekeset azon tul, hogy evek ota problema..

szoval nem egy adott alkalmazashoz, hanem altalanos kalibraciot szeretnek, mondjuk a windows-ban elkeszitett ICC szinprofile tokeletesen megfelelne. ;)

mit javasoltok?
a forum ma:

#2678 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 09. 20:19

Idézet: bogdan - Dátum: 2007. máj. 9., szerda - 20:03

eljutottam oda, hogy zavarni kezdett, hogy a windows-omon be vannak jol allitva a szinek, mig a Linuxon nem. kicsit kalandoztam most a neten, de nem nagyon talaltam semmi erdekeset azon tul, hogy evek ota problema..

szoval nem egy adott alkalmazashoz, hanem altalanos kalibraciot szeretnek, mondjuk a windows-ban elkeszitett ICC szinprofile tokeletesen megfelelne. ;)

mit javasoltok?

Google "linux color profile"-re keresve ezt találtam:

http://linux.vilars.....php?2006/10/21

(mindjárt ki is próbálom, mert engem is érdekel a dolog)

Szerkesztette: zZsOlTi 2007. 05. 09. 20:21 -kor

-ZsOlTi-

#2679 Felhasználó inaktív   gekmage 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 11:06

es ok, hogy dvd-nel nem kell ellenorzes, de hogy tudok adni neki?

Ez talán segít... :confused:

Gondolom a dvd-n nem bitre ua. fájlok vannak minta neten.

nem ART, ha ez is meg van adva. de nem KELL. miert kene? dvd-rol is lehet frissiteni!

Hát ez érdekes. Nem is tudtam a biztonsági frissítéseket azonnal dvd-n is kiadják. :eek: Úgy tudtam csak a nagyobb release kiadások esetén r1 r2 van új dvd image. :think:

#2680 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 12. 08:02

Kérdés:

Adott az Etch (vagy bármely más Debian verzió) kernel-e. Sarge óta nem fordítom a kerneleket, mert általában nem volt rá szükségem, kivéve egy két spec esetben, de ott minimal kernel-t használtam.

Namost a jelenlegi kernel-be bele kellene forgatnom az alaplapm Marvell 88E8056-os LAN driver-t. Szeretnék mindent a mostani állapotban meghagyni. Tehát a gyárilag lefordított kernel beállításokkal szeretném lefordítani. Ha simán letöltöm deb csomagból a kernel forrását, akkor azok beállítása a gyári kernel beállításaival lesz? Tehát meg-patch-elem feordítom és ugyanazt kapom ami most van?

Érthető amit kérdezek? :)
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

Téma megosztása:

• (152 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.