Idézet: gekmage - Dátum: 2007. máj. 17., csütörtök - 12:11
Amikor kernelt fordítasz azért a use dma by default when available opciót multi-mode-t mindenképp válaszd ki, meg az ide taskfile accest, meg esetleg a ignore word93bitet.

Én most a 2.6.21.1-es konfigot néztem:
use dma by default when available: ezt nem lelem

multi-mode: CONFIG_IDEDISK_MULTI_MODE=y tehát ez eddig is megvolt
ide taskfile acces: ez valóban nincs beállítva, teljesen nem értem mire jó. Amit megértettem, hogy közvetlen hozzáférés és gyorsabb adatvisszaállítás. Majd megpróbálom.
ignore word93bit: ha jól értettem ez egy udma kompatibilitási dolog, tehát jól jöhet, ezután beleforgatom
Idézet
És nézz meg egy SMP+preemptív mentes kernelt is. hogy tényleg minden kernel problémát/macerát ki lehessen zárni. biztos ami biztos alapon, mielött végleg pálcát törsz az alaplap felett alatt egyéb. egy alaplap azért nem 2 Ft.

Az alaplap fél éves, tehát még most kell kiderítenem, hogy hibás-e mert garanciában cseréltetem.
Amit el fogok követni:
1. Új kernel az általad javasolt dolgokkal (bár ezt az alapértelmezett dma használat, ha elérhető opciót nem lelem

)
2. Ha ez nem segít kábelek cseréje (már itt van a táskámban)
3. Ha ez sem segít, akkor kiveszem a két ide disket és beteszek a helyükre két újat (ezek is megvannak már) és feltelepítek egy teljesen új etch-t és ott megnézem a telepítőmédia kernelével, majd a saját kernelemmel. (az eddig használttal és az általad javasolt módosításokkal forgatva is)
4. Ha ez sem segít, akkor marad az alaplap.
Idézet
Vinyók jumperelése megfelelő legyen (master/slave), BIOS beállításoknál vinyóra minden AUTO-n legyen, manuálisat lehetőség szerint inkább mellőzni.
A hdd-k jumperelve vannak, BIOS-ban semmi tuning, minden auto-n, csak eszközök engedélyezése, tiltása van (pl. firewire, párhuzamos port, infra stb. nem kell, ezek már BIOS-ban disabled). Bár szerintem ha a hdd-k cabel select-tel lenne beállítva, akkor sem lehetne gond.
Köszönöm a tippeket, majd jelentkezem, hogy mire jutottam.
Bye, Fifi