HWSW Informatikai Kerekasztal: Processzorgyűjtők, ide! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Processzorgyűjtők, ide! Beszéljünk a kedvenceinkről Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 25. 19:25

Idézet: Morzsaszar - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 22:41

Valamiről lemaradtam

hát ebajról ennyiért cuppantottam le postával. Ráadásul az akkori környezetben én jutottam hozzá a legolcsóbban a többihez képest. Gondoltam, majd úgyis felül licitálnak, de nem. Pár éve a 450-esek is többér mentek, mosmeg itt van ez a tízdolláros. Mintha elfogytak volna a készletek, pedig volt minden, 1.6 voltos 333-as is meg mindenféle csemege (persze szigorúan III+ körben). K6-2+ is akad szépszámmal. Arra már nem is emléxem mik a különbségek ezek között. Mintha a k6-3 már 0.18-as lenne, a + meg nagyobb L2 kess vagy ijjesmi.
A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#1882 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 19:30

Idézet: Morzsaszar - Dátum: 2009. febr. 24., kedd - 22:41

Valamiről lemaradtam, ez egy ekkora ritkaság hogy 30k-t ér? : k6-III+ 550mhz

Ha érne annyit, megvennék annyiért.  Samuraj szeretné eladni, de egyelőre nem fogy.

Sok sikert, Samuraj, és peace! :)
... a trip back in time is all I need ...

#1883 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 25. 19:47

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 20:25

hát ebajról ennyiért cuppantottam le postával. Ráadásul az akkori környezetben én jutottam hozzá a legolcsóbban a többihez képest. Gondoltam, majd úgyis felül licitálnak, de nem. Pár éve a 450-esek is többér mentek, mosmeg itt van ez a tízdolláros.

Tíz dolláros micsoda???  :think:

Az e-bay-en egyetlen helyen találtam AMD K6-III+ 550-est, ott pedig 135 USD-ért van. Karácsony előtt még 200-ért próbálta elsózni. Megjegyzem az illetőnél kicsit magasak az árak, a többi "processzorárushoz" képest, de legalább van ilyen is nála. :)

#1884 Felhasználó inaktív   ace22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 08:40

Tavol alljon tolem minden otletadas, de van par hamisitott processzorom... Meg keramias is, pedig arra nehezebb feliratot nyomni, mint az eloxalt hutore.

Peace!!!

PEter

#1885 Felhasználó inaktív   akosf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 09:03

Idézet: ace22 - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 9:40

Tavol alljon tolem minden otletadas, de van par hamisitott processzorom... Meg keramias is, pedig arra nehezebb feliratot nyomni, mint az eloxalt hutore.

Peace!!!

PEter

Pl.: Intel processzor Cyrix belsővel?  :think:  :D

#1886 Felhasználó inaktív   ace22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 09:47

Idézet: akosf - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 9:03

"Dual" Intel 150-es processzor (aljan es a szelen) mig a lekapart hutoborda alatt 120-as szam diszeleg...

PEter

#1887 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 10:52

Idézet: ace22 - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 9:47

"Dual" Intel 150-es processzor (aljan es a szelen) mig a lekapart hutoborda alatt 120-as szam diszeleg...

PEter

Az nem hamisitott csomó intel proci van ami átvan cimkézve kissebbre meg forditva is.Nekem is van egy 166 osom ami eredetileg az alján 133 as.
Másik témába : K6-III+os procikat lehet szerezni,rosszakat nem kell érte egy autót adni.Használni meg ugyse lehet semmire a mai világban.Dísznek meg jó a rossz is ami jó állapotú.

Szerkesztette: djculture 2009. 02. 26. 10:57 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1888 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 21:42

Idézet: akosf - Dátum: 2009. febr. 25., szerda - 20:47

Tíz dolláros micsoda???  :think:

http://cgi.ebay.com/AMD-K6-III-450ACZ-Sock...%3A1%7C294%3A50
Sok nem választja el az 550-es nagytestvérétől. Azt meg kétlem, hogy 600-on simán mennének, az enyém se megy. Ami abban nyílvánul meg, hogy a jelenlegi videokártyával bizonyos játék közben (már nem emléxem pontyosan) lefagy. Egy másik videokarival bírta. Ahhoz meg drága, hogy felelőtlenül tuningolgassa az ember fesz emelés stb. A 10dollárossal már bátrabban lehetne játszani.
A fickó valóban drágán adja a cuccokat jelenleg, de biztos felülről közelíti az árat hogy a lehető legtöbbér menjen el. 3 éve még bőven 100 fölött mentek ezek a procik és sok volt belőle. A 450-es sem volt tízdolcsi. Na de nem azért szereztem, hogy kapkodva megszabaduljak tőle, csak úgy vagyok vele, hogy nem is ragaszkodom hozzá, ha jó árban elmenne. Az lehet hogy ennyiért nem veszik meg, de amit ajánlani akartak elsőre, az háromezer forint volt csak a prociért és most konfigban is odamondják hogy a nullát le kéne csapni a végéről. Tizedéért meg nyílván nem adom. Egy műértő ember jegyezte meg eddig, hogy még így is olcsón kínálom. És minél tovább várok annál többet fog érni. A régi spectrumok és commodorok is kezdenek már tekintályes összeget képviselni, de az amiga holmik is igen szép áron mennek (a500-as tízezer fölött). Hiába nem lehet semmire használni a mai világban.

Szerkesztette: Samuraj 2009. 02. 26. 21:45 -kor

A vindóz nem program! Nem lehet memória igénye! Csak egy alaprendszer, amin a programok futhatnak, nekik lehet memória igényük! A vindóz igenis érje be 64Kilobyte-val! Kiváltképp a telepítője!

#1889 Felhasználó inaktív   Samuraj 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 22:04

Érdemes levonni a következtetést, hogy áemdénk (illetve kereskedők) mekkorát bukhatott a sok eladatlan k6-2 k6-3 procival.
Akartam tualatint is szerezni (nem celeron), de idehaza kétséges volt. Aztán az abit lap megoldotta a kérdést: elfüstölt procijával együtt. Még jó hogy nem tualatinnal. Itt megint csak megragadom az alkalmat, hogy az abitot ócsároljam. A legszutyokabb amivel valaha dolgom volt. Még a tomato-k is jobban bírták. Haverom pedig nagy abitos volt. Persze nála nem jöttek elő a hibák, félévente gépet cserélt. Fujj abit!

#1890 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 26. 22:07

Nekem egy rakat abitom volt, meg van is a mai napig. A kondipuposodason kivul nem volt veluk baj. Pedig mindent osszevetve vagy 15 ilyen lapom volt biztos. Most kb 8 van. Nemlehet hogy a tapod is bunos volt esetleg?
Régi gépeket gyűjtök (:

#1891 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 26. 23:29

Idézet: Samuraj - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 22:42

http://cgi.ebay.com/AMD-K6-III-450ACZ-Sock...%3A1%7C294%3A50
Sok nem választja el az 550-es nagytestvérétől. Azt meg kétlem, hogy 600-on simán mennének, az enyém se megy. Ami abban nyílvánul meg, hogy a jelenlegi videokártyával bizonyos játék közben (már nem emléxem pontyosan) lefagy. Egy másik videokarival bírta. Ahhoz meg drága, hogy felelőtlenül tuningolgassa az ember fesz emelés stb. A 10dollárossal már bátrabban lehetne játszani.
A fickó valóban drágán adja a cuccokat jelenleg, de biztos felülről közelíti az árat hogy a lehető legtöbbér menjen el. 3 éve még bőven 100 fölött mentek ezek a procik és sok volt belőle. A 450-es sem volt tízdolcsi. Na de nem azért szereztem, hogy kapkodva megszabaduljak tőle, csak úgy vagyok vele, hogy nem is ragaszkodom hozzá, ha jó árban elmenne. Az lehet hogy ennyiért nem veszik meg, de amit ajánlani akartak elsőre, az háromezer forint volt csak a prociért és most konfigban is odamondják hogy a nullát le kéne csapni a végéről. Tizedéért meg nyílván nem adom. Egy műértő ember jegyezte meg eddig, hogy még így is olcsón kínálom. És minél tovább várok annál többet fog érni. A régi spectrumok és commodorok is kezdenek már tekintályes összeget képviselni, de az amiga holmik is igen szép áron mennek (a500-as tízezer fölött). Hiába nem lehet semmire használni a mai világban.

Elég szépen letöri az árakat, amikor piacra dobják az itt-ott nagy tételben porosodó NOS (New Old Stock) procikat. A 450-es K6-III-asok árát is ez vihette le. Változatlanul azt mondom, hogy nagyon drágán akarod eladni az 550-esed, bár háromezernél picivel tényleg többet ér. Jelen álapotok szerint nem sok esélyt adok arra, hogy belföldi vevőt találj neki.

Ami a régi gépeket illeti: a Speccyk állapottól és kiegészítőktől függően 7.000 és 15.000 forint között mennek. A C64-esekkel Dunát lehet rekeszteni, 3.000-ért se nagyon viszik a csóré alapgépeket. Amiga megint állapotfüggő, én vettem már A500-ast 3.500 alatt is. Olyan is volt. :) A jó állapotú gépek 8.000-9.000 körül szoktak elkelni.

Ami meg a használhatatlanságot illeti, arról Penyus tudna mesélni, hogy mi mindent lehet pl. egy XT-vel művelni. ;) :D De hallottunk már A1200-essel netező emberről is.
... a trip back in time is all I need ...

#1892 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 05:18

Még egy halom ES-t kirakott a srác. Ebből nem lesz autó.  ;)
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#1893 Felhasználó inaktív   ace22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 07:54

Idézet: akosf - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 9:03

Hogy meg jobban megvilagitsam a celzast:

PEter

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-10-1235717684.jpg

#1894 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 08:34

:up:  :nevet2:
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#1895 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 08:35

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. febr. 26., csütörtök - 23:29

De hallottunk már A1200-essel netező emberről is.

jelentem, én (is) vagyok az :Đ 

csak egy pcmcia 3com hálókari és egy jobban felszerelt amiga kérdése.
Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#1896 Felhasználó inaktív   Penyus 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 27. 10:51

Igen, Amigaval is csodas dolgokat lehet muvelni. Nekem is sok ismerosom netezik vele meg csinal mindenfele mast. Nekem csak 500asom van mert sajnaltam eddig a penzt egy ezerkettesre. De tervben van a beszerzes. XT-vel pedig tudok karakteres modban bongeszni, ircelni, es MSN-ezni, FTPz-ni, es Emailezni. Es a config a kovetkezo: Noname XT lap. AMD 8088-2 CPU (meg csak nem is V20), 640KB RAM, Hercules kartya,  Seagate ST-225 (de lehetne HDD nelkul is), Reaktek 8019 LAN kartya. Es  siman az UTP-s halozatomra van dugva a cucc.
Régi gépeket gyűjtök (:

#1897 Felhasználó inaktív   Gyula2222 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 12:00

Gyenge P4-et 256 MB rammal milyen programháttérrel használnátok net és szövegszerkesztő gépnek?
/XP-vel roppant tetű/

#1898 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 27. 13:01

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 12:00

Gyenge P4-et 256 MB rammal milyen programháttérrel használnátok net és szövegszerkesztő gépnek?
/XP-vel roppant tetű/

mennyire gyenge? Legalább 512mb ram nem árt xp-hez, mert 256 kevés neki, így mindig lassú lesz.
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1899 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 27. 13:06

Idézet: Gyula2222 - Dátum: 2009. febr. 27., péntek - 12:00

/XP-vel roppant tetű/

Eccerű, régibb nod32, opera, office 2003, adobe helyett foxit reader vígan elvan ilyen gépen, csak ki kell egyelni, ami felesleges szolgáltatás meg automatikusan induló vacak. Suliban csak ilyenek vannak.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1900 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 27. 13:25

Idézet: akosf - Dátum: 2009. febr. 19., csütörtök - 17:53

Előbb volt pofáraesés...  :D
Egy Celeron M530 (SL9VA) helyére majdnem begyömöszöltem egy Celeron M540 (SLA2F) processzort.
Intel szerint a két processzor közt mindössze az órajelben, a TDP és VID értékekben van különbség.
Itt meg halálra szivatják szegény usert...  :reklamacio:
Kép

Most az az egy láb... Istenem :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (186 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.